• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

-----2010 KASIM hamişleri----

bu da benim şişko oğluşum.....:66:

aaaaaaaaa bende 15+2 haftalığım ama göbeğim hiç belli değil.çok şaşırdım canım.maşallah....hamilelikten önce 60 kiloydum.hamile kaldıktan sonrada zayıflamaya başladım.gören saa ne oldu diyo.54 kilo olmuştum.şimdi 56 yım.sağlığımızda bir problem olmasında:61:

aynen ole :5:

kendımı alıstırmaya calısıorum ıste
bence hiç üzülme gemcim.aslında çok haklısın.aynısını ben ilk çocuğumda yaşadığım için biliyorum n gıcık birşey olduu.şimdi kızımızın adını ne koyalım deiğimde bn bşey diyemm.seni çok kırdık zaten ilk çocukta diyo.oğluşumla berber kyacağız kızımızn adını.babaız karşmayacak:1:

Kislar ben gebe kalmadan once 58kg,dim
Simdi ise 64kg olmusum:35:hadi hayirlis..
ve 18 haftaligim..
iste biz :1:Eki Görüntüle 151164 Eki Görüntüle 151260

aaaa mşallah çokmu ne ama göbüşün ya.inş doğumdan sonra hiç kalmaz canım..:nazar:

ya kızlar bisey sorcam ama anne gibi düsünerek cevap verin benim bugun amniyosentze yaptırmam önerildi down sendoru riskim yüksek cıkıtıgı için kafam allak bullak eşimle konustuk söyle bir karar aldık bu konunun üzerinde daha fazla durmadan yani amniyosentez yaptırmadan hiç o riske girmeden normal rutin konrollerimize devam etmeye karar verdik cünki eger öle bir sey varsada rabbimin verdigine bende esimde yok ol diyemez bu lükse sahip olmadıgımızı düsünüyoruz hal böleyeken bu durumda baska bir doktora gitmenin yada amniyosentez yaptırmamanın mantıgı sizce nedir hepinizin görüslerini bekliyorum

canım benim fikrim,bence eğer testin yüksek çıktıysa değerleri,bence başka doktorada görün derim ama kesinlikle amniyosentez yaptırma diyorum çünkü allah korusun onunda riski var..
benim gittiğim dr da bana negatif konuştu çok moralim bozuldu,hemen drumu deiştirdim başka doktora gittim şuan onun kontrolü alındayım ve herşey çook güzel gidiyo,bir dr a inanma sakın.
anne gibi düşünerek cevaplayın demişsinya canım ben zaten 3.kez anne oluyorum inşallah ve bunu içten tecrübemden söylüyorum cnm.......

ya kızlar bisey sorcam ama anne gibi düsünerek cevap verin benim bugun amniyosentze yaptırmam önerildi down sendoru riskim yüksek cıkıtıgı için kafam allak bullak eşimle konustuk söyle bir karar aldık bu konunun üzerinde daha fazla durmadan yani amniyosentez yaptırmadan hiç o riske girmeden normal rutin konrollerimize devam etmeye karar verdik cünki eger öle bir sey varsada rabbimin verdigine bende esimde yok ol diyemez bu lükse sahip olmadıgımızı düsünüyoruz hal böleyeken bu durumda baska bir doktora gitmenin yada amniyosentez yaptırmamanın mantıgı sizce nedir hepinizin görüslerini bekliyorum

Tatlım siz kendi düşüncenize inançlarınıza göre bir karar vermişsiniz; tekrar bize sorup da kafanı bulandırma bence..

canım öncelikle umarım bebişin gyet sağlıklıdır.inan öncelikle tek dileğim bu.ama ben olsaydım eğer yerinde muhakkak drumun tüm istediği tahlilleri yaptırırdım.ben maalesef senin gbi düşünmüorum.yni grçekten down sendorumu vrsa o bebii dünyaya getrrp zor zamnlarını izlemek seyirc almak bna yıllarca üzülmek yani bilmiyrum canım.benim kız kadeşim yaşadı böyle bişey.eşi aldırmlarını istmedi ve şimdi piişmanlar.ama bebek sizn takdir sizn cnım.düşünün ve ne uygun görüyrsanız onu yapın.allah kolaylık versinhrşe gönlünüze göre olur inş...

canım benim fikrim,bence eğer testin yüksek çıktıysa değerleri,bence başka doktorada görün derim ama kesinlikle amniyosentez yaptırma diyorum çünkü allah korusun onunda riski var..
benim gittiğim dr da bana negatif konuştu çok moralim bozuldu,hemen drumu deiştirdim başka doktora gittim şuan onun kontrolü alındayım ve herşey çook güzel gidiyo,bir dr a inanma sakın.
anne gibi düşünerek cevaplayın demişsinya canım ben zaten 3.kez anne oluyorum inşallah ve bunu içten tecrübemden söylüyorum cnm.......

tesekkür ederim allah razı olsun diger arkadaslrda lütfen görüslerinizi esirgemeyin

hepinize cok tesekkürler hepnize yazımı okuyan herkezin yorumda bulunmasını ısrarla rica ediyorum

hepinize cok tesekkürler hepnize yazımı okuyan herkezin yorumda bulunmasını ısrarla rica ediyorum

O zaman ben de fikrimi söyleyeyim canım, ben de aynı oldday gibi düşünüyorum. Tüm testlerini yaptır amniyosentez dahil, işini bilen dr olunca çok riskli değil ve kesin sonuç veriyor diye biliyorum.
İnşallah bebeğin sağlıklıdır, inşallah kötü bir sonuç çıkmaz..

ya arkadaşlar bişey sormak istiyorum.ben henüz 15 haftalık hamileyim ama geceleri uyuyamıyorum.son aylar da olsam anlıcam ama neden şuan böyleyim anlamıyorum.hatta geçen gece ne yaptıysam sabah 6 ya kadar hiç uyumadım.sersem gibi olmuştum.yatağımdan kalkıyorum salona geliyor biraz tv izliyor biraz pc ye bakıyorum sonra yine yatıyorum ama yok uyku yok.koyun bile saydım ya:1:neden böyleyim acaba?benim gibi olanlar varmı?:61::61:

aysag canım benim durumumu belki biliyorsun. Bende aminosentez yaptırdım. Sonuç olarak hücre üremedi ve gittiğimiz doktorların hepsi bebeğin alınması konusunda bize görüş verdiler. Alındıktan sonra patolojiye gönderildi ve down sendromu çıktı. Ama benim bebeğimdeki ödem çok fazlaydı 17 mm.

Allah korusun inş bişey yoktur ama bence bütün önlemleri almak lazım. Yanlızca aminosentez yapacak olan doktor iyi olmalı ve bikaç dr a gitmenizde fayda var. Eğer ist da ise bu konuda en uzman dr ATIL YÜKSEL..

Son düzenleme:
tesekkür ederim allah razı olsun diger arkadaslrda lütfen görüslerinizi esirgemeyin

Merhabalar,
Öncelikle risk 2li veya 3lü teste göre yüksek çıktıysa, testleri daha iyi merkezde tekrarlayın derim. Ben küçük bir ilde yaşıyorum ve doktorum buradaki hastanedeki sonuçların yanlış çıktığını, istersek Ankara'da yaptırabileceğimizi söyledi, biz de öyle yaptık..

Amniyosentez zor bir karar(iyi bir yerde yapılırsa riski nedir tam olarak bilmiyorum gerçi), Allah'ım kimseye yaşatmasın..Yakın bir zamanda bir tanıdığım yaptırdı, tüm hamileliği boyunca "var mı yok mu" diye düşünmek istemedi belki de bilmiyorum..

Ama bence "Eğer down sendromu olduğunu bilsem bile aldırmayacağım, doğuracağım diyorsanız" yaptırmaya gerek var mı? Yani önce bu sorunun cevabını netleştirmek lazım. Biliyorum hiç kolay bir soru değil ama..Allah yardımcınız olsun, inşallah sapasağlam bir şekilde kucağınıza alırsınız yavrunuzu..

Bu arada benim de dünya tatlısı bir down sendromlu kardeşim var..

aysag canım benim durumumu belki biliyorsun. Bende aminosentez yaptırdım. Sonuç olarak hücre üremedi ve gittiğimiz doktorların hepsi bebeğin alınması konusunda bize görüş verdiler. Alındıktan sonra patolojiye gönderildi ve down sendromu çıktı. Ama benim bebeğimdeki ödem çok fazlaydı 17 mm.

Allah korusun inş bişey yoktur ama bence bütün önlemleri almak lazım. Yanlızca aminosentez yapacak olan doktor iyi olmalı ve bikaç dr a gitmenizde fayda var. Eğer ist da ise bu konuda en uzman dr ATIL YÜKSEL..

bursadayım canım ben burada cok profesyönel doktorlar var bu konuda hatta birini sectik ama alcagımız cevap bizi ürkütüryor ya down derse aldırmayı düsünmüyoruz ki biz ama içim acıyor nasıl acı cekiyorum beni en iyi sen anlarısın peki senin aldırma sebebin sadece dawn olmasımısydı yani sadece bi riskle bebegi aldırımıyıdın

Merhabalar,
Öncelikle risk 2li veya 3lü teste göre yüksek çıktıysa, testleri daha iyi merkezde tekrarlayın derim. Ben küçük bir ilde yaşıyorum ve doktorum buradaki hastanedeki sonuçların yanlış çıktığını, istersek Ankara'da yaptırabileceğimizi söyledi, biz de öyle yaptık..

Amniyosentez zor bir karar(iyi bir yerde yapılırsa riski nedir tam olarak bilmiyorum gerçi), Allah'ım kimseye yaşatmasın..Yakın bir zamanda bir tanıdığım yaptırdı, tüm hamileliği boyunca "var mı yok mu" diye düşünmek istemedi belki de bilmiyorum..

Ama bence "Eğer down sendromu olduğunu bilsem bile aldırmayacağım, doğuracağım diyorsanız" yaptırmaya gerek var mı? Yani önce bu sorunun cevabını netleştirmek lazım. Biliyorum hiç kolay bir soru değil ama..Allah yardımcınız olsun, inşallah sapasağlam bir şekilde kucağınıza alırsınız yavrunuzu..

Bu arada benim de dünya tatlısı bir down sendromlu kardeşim var..
[/QUOT2li testmiz gayet temiz cıkmıstı bu yüzden doktorum 3lüye gerek duymadı ama renkli ultarosana girince malesefki bu sonuclarla karsılastım sorunuza gelince suanki düsüncem down senromu varsa bile aldırmamak elbette bebegimi ama içimdeki bu sızı üzüntü neyin nesi anlayamıyorum pisman olacagım bir kararda vermek istemeyoruz esimle

bursadayım canım ben burada cok profesyönel doktorlar var bu konuda hatta birini sectik ama alcagımız cevap bizi ürkütüryor ya down derse aldırmayı düsünmüyoruz ki biz ama içim acıyor nasıl acı cekiyorum beni en iyi sen anlarısın peki senin aldırma sebebin sadece dawn olmasımısydı yani sadece bi riskle bebegi aldırımıyıdın

canimm cok zor bir durum umarim saglikli bir kakar verirsin allah senin ve senin gibilerin yardimcisi olsun umuyorum allahtan hic bir problem yoktur senin adina duaciyim uzme kendini..

Back
X