• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Papatyam vardı da evet canım ama Patayam asıl Nisan grupundaydı ya Mart grupu olarak sensın. Kreş onun için eglencelı olabılırdı ama saglık olsun kardesı gelecek onunla eglenır artık😊
O zaman arkamdan gelin beni yalnız bırakmayın a dostlar 😂😂

Yaa ne güzel kreş sana da ona da iyi gelmiştir 🥰 bende yollamak istiyordum ama işe daha girmemistim çalışmadan da yollayamam. benim oğlum biraz önden gitti konuşma konusunda. krese gitse daha sosyallesecek aslında yemesi arkadaşlarla paylaşım daha gelişir ama imkan olmadı maalesef.
Evet canım yemesi ve paylaşması ilerliyor Alya 2 yaş sendromunda ben de ben hep ben sadece benim her şeyi sahipleniyordu şimdi ortak olarak kullanıyor oyuncaklarını ve arkadaş edinmeye başladı ilk girdiğinde kavga ediyordu 😀hepsi birbirini itiyordı çekiştiriyordu. Sonra alıştılar sırayla olması gerektiğine. Seninkinin maşallahı var canım. Bizimkisi hep geriden geldiği işin konuşma maalesef olmadı.ama çabası başladı kelimeler çıkartmaya başladı anlamsız olsa da😃 İşe başladığın zaman kreşe verirsin hem çocukta mutlu olur akranlarıyla oyun içerisinde olur kaynaşır hep.

Çok şükür iyiyiz canım, çok sevindim artık hiç susmaz bıcır bıcır anlatır her şeyi bi başladı gerisi gelir merak etme hiç kreşte iyi gelir sosyalleşir sen de dinlenirsin biraz😇😍
Valla hep geriden geliyordu bu yüzden sürekli ordan oraya gittim. Otizm olabilir bile diyen doktor oldu. Sonra geçte olsa her şeyi yapıyor göz teması var alıcı dili var komutları uyguluyor çoğunu sonra otizm değil kesinlikle sadece ileşitim sıkıntısı var o da sosyalleşinve geçer dediler kreşte bütün etkinliklere katılıyor bu sefer iletişim sıkıntısı da yok dediler😃 sadece geriden geliyor 3/4 yaşında kapanır merak etmeyin özel eğitime gerek yok dediler en sonunda. Ben genetik olduğunu düşündüm ama ihmal etmek istemediğim için özel eğitim aldırdım hep 14. Ayından bu zamana kadar. Eşimin tarafında geriden gelen çok olmuş ablası da dahil. Zamanla kapanmış ama onlar hiç benim gibi düşmemiş üstlerine normal diye. Belki de ben hep kıyasladım çocuğu ama tabi hepsi eğitimle iyi olsun yaşıtlarını yakalasın diye. Kreş gerçekten inanılmaz iyi geldi 1 ayda sıçrama yaşadım resmen. Kreşe gönderecek olanlara da mutlaka tavsiye ediyorum. Kesinlikle evde bizimle zaman geçirmelerinden çok daha iyi oluyor akranlarıyla bir arada kalmaları.
İnşallah çatır çatır konuşmaya başlar o günleri sabırsızlıkla bekliyorum. Sürekli rüyalarımda konuştuğunu görüyorum. Yürümediği zamanlarda da yürüdüğünü görüyordum 😀 o kadar çok işliyor demekki bilinç altıma.
Allah hepsine sağlık versin. Ben gerçekten çok yoruldum çok uğraştım bu günlerime çok şükür. Çok ağladım üzüldüm. Belirsizlik içerisinde bırakıldım hep. 6/7 doktor gezdim. Eğitimler tetkikler egzersizler. İnşallah geri de kaldı hepsi artık içimiz rahat kalbimiz ferah 🥹🙏 Allah kimseyi evladıyla sınamasın inşallah 🙏

Çoook sevindim canım inan daha da güzel olacak her şey bir anne isterse her şeyi yapar bak çabaların boşuna değilmiş ne güzel gelişmiş minnoş inşallah daha da iyi olacak sen çok iyi bir annesin💕

Ve kızlar ben hamileyim! Hem de ne uğraş var ne istek. Yani ilk oğlumda kaç yıl uğraştık olmamisti. Bu gebeliğim supriz hep diyodum bende böyle ani bi sekilde hamileligimi öğrensem diye oldu 🫠 sağlıkla ilerler inşallah
Çok sevindim 😍 maşallah sağlıcakla gelsin miniğin 🐣

Kızlar nasılsınızzzzz
Vallahi muhabbetlerimizi özledim. Herkes hayat telaşesi içerisinde. Çocuklar nasıl büyüdüler tabi. Artık bebeklikten çıkmaya başladılar kendi özgür hür iradeleri olmaya başladı 😄
Alya kreşe başladı 1 ay oldu tam gün gidiyor. Çok seviyor kreşi. Daha kapısına gider gitmez can atıyor içeriye girmek için. Ben de bir rahat etmediğim değil:)) Şu an kelimeleri çıkarmaya yeni yeni başladı. Anne baba mama anne gel diyor kalk git gerisini anlamıyorum Türkçe konuşmuyor gibi 😄 ama susmuyor. Şarkılara bilmediği halde kendi dilinde eşlik ediyor…
Sizinkiler nasıl kızlar? Geç konuşma yaşayan oldu mu hiç?
Benim oglan cnm halen konuşmuyor

Tek heceli kelimeler peki? Doktor ne diyor? Bizim apartmanda bir arkadaşın çocuğu da konuşmuyor anne baba dede henn (araba) diyor sadece. Komut alma, göz teması, isme bakma var diye doktor zamanla konuşur demiş 🤷🏼‍♀️

Senin oğlunda hemen hemen Alya gibi biraz geriden geliyordu sanırım yanlış hatırlamıyorsam. Ben zaten geç konuşacağını düşünmüştüm. Henüz yürümüyorken doktor söylemişti. Geç yürüyen çocukların çoğu geç konuşur çünkü vücudun bütün kasları birbirine bağlı demişti. Kreş iyi geldi. Yeni yeni açılmaya başlıyor. Tabi yaşıtları şakır şakır konuşuyor ister istemez üzülüyor insan ama demek ki zamanı değilmiş. Yürümediği zaman da sanki hep emekleyecek gibi hissediyordum. Yürüdüğünü artık hayal bile edemiyordum. Şimdi yerinde durmuyor bir sağa bir sola koşturup duruyor. Dili çözülürse de susmayabilir diye düşünüyorum. Her bebeğin gelişimi farklı oluyormuş kızımda daha iyi anladım. İnşallah tez zamanda da konuşmaya başlarlar 🙏

Tek heceli kelimeler peki? Doktor ne diyor? Bizim apartmanda bir arkadaşın çocuğu da konuşmuyor anne baba dede henn (araba) diyor sadece. Komut alma, göz teması, isme bakma var diye doktor zamanla konuşur demiş 🤷🏼‍♀️
Tek heceliler de benim kızda yeni başladı o da sınırlı ve işine gelirse söylüyor enne baba mama kalk 6 kelimeyi geçmez bilinçli olarak söyledikleri ama kendince konuşuyor biz anlamasakta susmuyor hatta bazen. Komut alma göz teması var ismine tepki veriyor sosyal gülmesi var. Bizim doktor konuşmasının üstünde durmuyor hatta konuşturmak için zorlamayın dedi bize. Yorucu oluyor bizler için konuşmaması onu anlamıyoruz o da hırçınlaşıyor ya da ağlayarak derdini anlatmaya çalışıyor vücut dilini kullanıyor. Biraz konuşmaya başlasalar sakin olacaklar. Bekliyoruz o günleri işte
Sabırsızlıkla

Tek heceliler de benim kızda yeni başladı o da sınırlı ve işine gelirse söylüyor enne baba mama kalk 6 kelimeyi geçmez bilinçli olarak söyledikleri ama kendince konuşuyor biz anlamasakta susmuyor hatta bazen. Komut alma göz teması var ismine tepki veriyor sosyal gülmesi var. Bizim doktor konuşmasının üstünde durmuyor hatta konuşturmak için zorlamayın dedi bize. Yorucu oluyor bizler için konuşmaması onu anlamıyoruz o da hırçınlaşıyor ya da ağlayarak derdini anlatmaya çalışıyor vücut dilini kullanıyor. Biraz konuşmaya başlasalar sakin olacaklar. Bekliyoruz o günleri işte
Sabırsızlıkla
Evet evet çocuk derdini anlatamadığı için hırçın oluyor. Konuşma dışında her şeyi çok normal. Yani konuşmadan oyun oynuyor bizimle, göz teması gülümsemesi dediğin gibi. Ama bu dediğim çocuk çok erken emekledi, 10 aylıkken yürüdü mesela 🤷🏼‍♀️

Back
X