-----2010 KASIM hamişleri----

Hiç kimse kıyamet günü Allah (c.c.)’ın hoşlanmayacağı isimle O’nun karşısına çıkmak istemez. Öyleyse kötü olan isimlerin çocuklara verilmemesi gerekir.
Rasulullah (sav)’ın isim konusundaki hassasiyetini daha iyi anlamak için şu hadis-i şerifi de görmek lazım. Yahya bin Said (r.a.) anlatıyor: Hz. Peygamber (sav) bol sütlü bir deve hakkında: “Bunu kim sağacak?” diye sordu. Bir adam ayağa kalkmıştı ki, Rasulullah (sav) adama: “İsmin ne?” diye sordu. Adam: “Mürre (acı)” diyince ona “Otur” dedi. Hz. Peygamber (sav) tekrar: “Bunu kim sağacak?” diye sordu. Bir başkası ayağa kalktı, ben sağacağım diyecekti. Hz. Peygamber (sav) ona da: “İsmin ne?” diye sordu. Adam: “Harb” diyince, ona da: “Otur” dedi. Rasulullah (sav): Bu deveyi bize kim sağacak?” diye sormaya devam etti. Bir adam daha kalktı. Ona da ismini sordu. O da “Ya’iş” (yaşıyor) cevabını alınca ona “Sen sağ” dedi.(2)

o yüzden bence ne isim koyarsak koyalım güzel anlamlı olmasına dikkat edelim... güzel anlam güzel ahlakı da beraberinde getirir. bizim buralarda isim bir boncuk o kadar da önemli değil derler ama bir babanın çocuğuna karşı ilk 2 görevinden birisi ona güzel bir isi koymasıymış...

merhaba güzel anneler bende göbüşümü koymak istedimm:26: 24+6 yız burda dün koçiş çekti:21:

:nazar:cok guzel gorunuyorsun cnm:16:

merhabalarrrr,
bizde kzıımla aranıza katıldık:)
sam4909.jpg

Biz yurtdışındayz doğum türkiyede ama, bu yüzden sadece netten bazı kıyafetleri fln alabildim:97: Sizin hazırlıklarınızı okudukça panik oluyorum benim hiçbişeyim hazır değil dahaaaa :84:
Mayısın sonunda türkiyye dönüorm o zmn başlıycam çoooook mu geçç yetiştirebilirmiyim sizcee:85:

hsg aramiza saglikla al kizini kucagina..bence hic birsey icin gec degil:34:

slm teyzeler bız doktora gıttık bugun 31+4 de 1750 gr olmuşuz kucuk gıbı geldı ban 2kılo der dıye düşünüyordum ufak olcak balıba yavrum anasına cekmıycek yoksa benmı bakamıyom oğluşuma yaaaaaa

:nazar:msllh ogluna hicde oyle dusunme saglikli olsunlar degilmi..:)

morguller senin kuzunada msllah cnm :16:

Son düzenleme:
Hiç kimse kıyamet günü Allah (c.c.)’ın hoşlanmayacağı isimle O’nun karşısına çıkmak istemez. Öyleyse kötü olan isimlerin çocuklara verilmemesi gerekir.
Rasulullah (sav)’ın isim konusundaki hassasiyetini daha iyi anlamak için şu hadis-i şerifi de görmek lazım. Yahya bin Said (r.a.) anlatıyor: Hz. Peygamber (sav) bol sütlü bir deve hakkında: “Bunu kim sağacak?” diye sordu. Bir adam ayağa kalkmıştı ki, Rasulullah (sav) adama: “İsmin ne?” diye sordu. Adam: “Mürre (acı)” diyince ona “Otur” dedi. Hz. Peygamber (sav) tekrar: “Bunu kim sağacak?” diye sordu. Bir başkası ayağa kalktı, ben sağacağım diyecekti. Hz. Peygamber (sav) ona da: “İsmin ne?” diye sordu. Adam: “Harb” diyince, ona da: “Otur” dedi. Rasulullah (sav): Bu deveyi bize kim sağacak?” diye sormaya devam etti. Bir adam daha kalktı. Ona da ismini sordu. O da “Ya’iş” (yaşıyor) cevabını alınca ona “Sen sağ” dedi.(2)

o yüzden bence ne isim koyarsak koyalım güzel anlamlı olmasına dikkat edelim... güzel anlam güzel ahlakı da beraberinde getirir. bizim buralarda isim bir boncuk o kadar da önemli değil derler ama bir babanın çocuğuna karşı ilk 2 görevinden birisi ona güzel bir isi koymasıymış...

zaten bende o yuzden bulamiyorum anlami guzel olsun istiyorum
aralin anlami ne acaaba ben bide areli duymustum

bende cok uyumaya basladim..
canim o ismi esim hep istiyo ama ben pek isinamadim tabi baska bulamazsam olabilir

komsumun 1 yasındakı oglunun adı keretayı cok sevıyorum o yusden aklıma o geldı once ..

sarp var
erem var
erim var
ben başar ısmını severım ömer i severım
ne bılıyım yazıcam aklıma geldıkce :97:

morgülcüm canım maşallah ya sen bu 1400 lük bebişi nerde saklıyorsun dicem kızacan....:9::9:
Allahın nazarlardan korusun inş....:nazar::nazar::nazar:
çok şükür sende güzel haberlerle geldin....:16:

Saol canımmm:16::16::16:

Canım 41 kere maşalllahhh :nazar::nazar: allah nazarlardan saklasın inşalllah çok sevindimm.. Yanlız nie 10 hareketini saymanı istedi onu anlamadım ???

Teşekkürler teysesi:16::16::16:
Canım bilmiyorum ki doktor söyledi 10 hareketini saysan yeter diye...

morgüller maşallah maşallah maşallahhh:nazar:
ne ile besliyorsun sen tosuncuğunu :9:
amannn benim bebem minnak kalmış:37:

Teşekkürler teysesi :16::16::16:

canım maşallah tosununa,Allah nazarlardan korusun :nazar:

1 saat içinde mi 10 kere hareket edecek yoksa gün içinde toplam hareket sayısı mı 10 olacak :44:

Çoook teşekkürler teysesi:16::16::16:
Canım hareketdiğinde 1 saat içinde 10 hareket sayılmalıymış...

:nazar::nazar::nazar:
41 kere maşallah darısı bizim bebiklere inşallah ne mutlu sana canımmm

Aminnn canımmm:16::16::16:

benim bebem çok mu zayıf ya:26: maşallah bu arada bebeğine. o 10 kere hareket durumunu bende duydum ama bir türlü sayamadım. artık senden de duydum ya sayarım

Canım her bebek farklıdır, seninki de gayet iyi...

Oyy maşallah tosuna :nazar: Kocaman olmuş paşa :16:

Saol pur teysesi :16:

morguller senin kuzunada msllah cnm :16:

Teşekkürler canımmm:16::16::16:

Gem oda çok güsel, bolll gülücüklü günlerde kullansın şevket Amin... :emir_bebek:

Çoook teşekkürler teysesi:16::16::16:
Canım hareketdiğinde 1 saat içinde 10 hareket sayılmalıymış...
Gem oda çok güsel, bolll gülücüklü günlerde kullansın şevket Amin... :emir_bebek:

ben anlamadım bu 10 hareket ısını vallahı..benımkı bı vuruo kuuuuuuuuuut dıye sonra susuyo ole pespese 10 kere hıc denk geldımmı acaba 1 saat ıcınde hemde :26:
oda ıcın sagol canım hepsı guzel gunlerde buyusunler yataklarında ınsallah..

bızde serkan a begendıgını merak edıp duruyoruz burda :23:

ben anlamadım bu 10 hareket ısını vallahı..benımkı bı vuruo kuuuuuuuuuut dıye sonra susuyo ole pespese 10 kere hıc denk geldımmı acaba 1 saat ıcınde hemde :26:
oda ıcın sagol canım hepsı guzel gunlerde buyusunler yataklarında ınsallah..

bızde serkan a begendıgını merak edıp duruyoruz burda :23:

2 model arasında gidip geliyorum :23:

Bu hafta kesinleşir eklicem... ikiside bembeyaz ama farklı mobilya işte :23:

Canım ben az önce saydım, 10 harekette durdum... hareketlenmeye başladığı zaman saymaya başla...

2 model arasında gidip geliyorum :23:

Bu hafta kesinleşir eklicem... ikiside bembeyaz ama farklı mobilya işte :23:

Canım ben az önce saydım, 10 harekette durdum... hareketlenmeye başladığı zaman saymaya başla...

saydım bende ben pespese anladım ondan olmaz dıdım :27:

ya benım mobılyalar bole abartıldıgı gıbı kokmuo 1 ay havalandırcan fılan ole bısı yok :44:
yıne var koku ama hanı yenı esya kokusu ole dayanılmıcak koku yok anlamadım kı sertıfıkalarıda var boyaların

saydım bende ben pespese anladım ondan olmaz dıdım :27:

ya benım mobılyalar bole abartıldıgı gıbı kokmuo 1 ay havalandırcan fılan ole bısı yok :44:
yıne var koku ama hanı yenı esya kokusu ole dayanılmıcak koku yok anlamadım kı sertıfıkalarıda var boyaların

İyi işte ne güsel, hem kokmamaları boyanın kalitesinden kaynaklanıyor olabilir :34:

İyi işte ne güsel, hem kokmamaları boyanın kalitesinden kaynaklanıyor olabilir :34:
belkı durdukca artar kokusu :111:

ben babamıza kızgınken almıstım mobılyaları henuz o gormedı soylemedımde bugun geldıklerını şok olcak garıbım :52::52:

merhabalarrrr,
bizde kzıımla aranıza katıldık:)
sam4909.jpg

Biz yurtdışındayz doğum türkiyede ama, bu yüzden sadece netten bazı kıyafetleri fln alabildim:97: Sizin hazırlıklarınızı okudukça panik oluyorum benim hiçbişeyim hazır değil dahaaaa :84:
Mayısın sonunda türkiyye dönüorm o zmn başlıycam çoooook mu geçç yetiştirebilirmiyim sizcee:85:
hoşgeldin aramıza hayırlı olsun bebişin..
çok güzelsiniz..
yetişirsin merak etme

Back
X