2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

ecesu günaydın, erkencisinbayanssulusmileben de yeni kahvaltı yaptım anca başına geçicem. bende istiyorum tarih sorularındankaydirigubbakcemile2
tarihten data ve yargıya bakıyorum şuanda. yargı kurtuluş savaşını süper ele almış. daha önce girdiğimde ona bakmaya fırsatım olmamıştı, dün biraz göz gezdirdim. çok ayrıntılı, çok beğendim. özetlerimde olmayan bir çok şey yargıda var. tarihten hiç ama hiç temeli olmayanlar önce datadan bir kere okuyup sonra yargıya baksın derim.
bir de kızlar data nın soru bankasını hakkında çok kötü yorumlar okudum başka bir sitede. yanlış soru çok, sorular kalitesiz falan yazıyordu.ben de aldım ama başlamadım, gerçekten öyle mi?çözen var mı?
başakcım ya sorma tatili değerlendiremedim, ne gezdim ne çalıştımakannehiracısını çıkartmam gerek. bugün matematikten dershane defterimi baştan sona tekrar edeyim diyorum.tarihten de kurtuluş savaşına bakıcam.biraz isteksizim ama şubat ayına girdik sonuçta biraz acele etmem gerek.
fotosbrn canım çok geçmiş olsun, dikkat et kendine.ben tarihten 2 kaynaktan çalışıp sonra tes çözüyorum ve yapamadığım soruların doğrusunu bir deftere not alıyorum.

pıkocum ecesu günaydınn opuyorumnanaktanöff yıne kalkamadım ne guzel erkenden kalkmıssınz
neyse pazartesı mecbur erken kalkcam artık okul acılıyor.canım bılmıyorum kı datanın soruları güzel aslında daha dogrusu ben de konu anlatımlısı var hem guzel anlatıyo hem de sonunda cok soru var sorular yanlıs olamaz ya sorularda güzel bence

aslında ben de mat tekrar etmem lazım dogan hocadan ızledklerımı detree gecrdm ya baya var ama

pıkocum ben tarıhten ataturk donemı iç polıtıka_ dıs polıtıka_attaurk ılkelerı_ataturk inkılaplarını calıstım smdı hangı konuya geceyım

onları bıaradan cıkarayım dedım 1.dunya sasasınadan baslıyıımı

kızlar nerelrdesınız bakayım
ben de kahvaltıdan sonra hemen tarıhe baslamıyım dıe matematıkten soru çözuyorum bıraz bırazdan 1.dunya savsına bakcam

merhaba başakçım
ben erken kalktım ama sadece pelin hocadan video izleyebildim.
eşim bişeyler istedi kaç saattir onunla uğraşıyordum.
bişeyler atıştırıp başlıcam.

ben tarihe yeni başladım canım. türk islam devletlerindeyim. pelin hoca da herşeyi anlatmadı.onunda eksikleri var CADIARZU bugün anadolu selçuklu devletine başlıcam. sırayla gidiyorum bağlantı kurulması açısından iyi oluyor.

Son düzenleme:
selam kızlar bugün misafirlerim gelecek..ondan pek uğrayamayacağım..
çalışmadımda..temizlik ikram derken vakit geçti..kızda uyanınca parka götüreceğiz onu sıkıldı yavrum..
okuyamadımda neler yaptınız ettiniz..

merhaba arkadaşlar ben geldiim tarih mat çalışıyor herkes ben daha başlayamadım biraz işlerim var yemekten sonra anca başlarm grafik ve 20. yüzyıl dayım tarihte bunları çalışcam dün sadece 20 mat 20tarih testi yapmıştım boşa geçirdim dünümüüü
başak ecesu napıyosunuz

ders çalışmaktan başka napalım gülsucum. tarihe başladım bende.
havada çok güzel burda. dışarıya çıksan gidecek yer yok. ancak markete gidersin.

*1.kapta alkol oranı %5 olan 20 litre
*2. kapta alkol oranı %13 olan 30 litre
*3. kapta %17 olan 40 litre kolonya var
*1. kaptaki kolonyanın yarısı 2.kaba dökülüyor sonra 2.kaptaki kolonyanın yarısıda 3.kaba dökülüyor
*son durum da 3. kaptaki kolonyanın alkol oranı yüzde kaçtır
işte bir soru arkadaşlar yardımcı olur musunuz karışımların yüzdelerin de ki değişim nasıl olacak yapamadım....

canım anlatmayı pek beceremem ama yine de anlatayım.

1. kapta alkol oranı 20 litrede %5 ise 20 litre kolonyada 20.5/100=1 gr saf alkol vardır
2. kapta alkol oranı 30 litrede %13 ise 30 litre kolonyada 30.13/100= 3,9 gr saf alkol vardır
3. kapta alkol oranı 40 litrede %17 ise 40 litre kolonyada 40.17/100=6,8 gr saf alkol vardır

1. kaptaki kolonyanın yarısı yani 10litre (10 litrede 0,5 gr saf alkol var) 2. kaba dökülüyor
elimizde 2. kapta 30+10 litrelik karışım oldu ( alkol miktarlarıda 3,9+0,5=4,4 oldu)
2. kaptaki kolonyanın yarısı da 3. kaba dökülüyormuş.2. kapta 40 litrelik karışımımız olmuştu bunun yarısı 20 litre yapar ( alkol miktarımız 4,4 gramdı bunun yarısı 2,2 gr)

toplam 3. kapta 40 litre vardı 20 litrede 2. kaptan döküldü karışımımız 60 litre oldu (60 litrede alkol miktarı 6,8+2,2=9 gr alkol)

alkol oranı=alkol miktarı/toplam miktar formülünden yüzdesini bulalım

9/60=a/100 a=15 gr yeni karışımda %15 alkol varmış.

çok uzun oldu yaa...

kızlar tarihten 50 soru çözdüm, kurtuluş savaşına hazırlıktan.
matematikten de 50 soru çözdümzemuszemusşimdi matematikten dershane defterimi ve doğan hocayı dinlerken aldığım notları tekrar edicem.sanki hepsini unutmuşum gibi geliyor:hulya:
sanki çalışıyorum ama verimsiz çalışıyo gibiyim.

başakcım bence 1.dünya savaşından başlasan konuları bağlayabilirsin.baya iyi ilerlettin tarihi, konuların en önemlileri bitti. kurtuluş savaşı hazırlık ve muharebeleri de bitirdin mi tamamdıryerimsenibenben de haftaya ınkılaplara bakayım diyorum, sonra iç ve dış politika var.

ececim nasılsın,nasıl gidiyo çalışmalar. sana özelden mesaj attım

pikolata çok iyi çalışmışsın. akşama kadar daha neler yaparsın.

tarih sorularını gönderdim canım. umarım faydalı olur.

pikolata çok iyi çalışmışsın. akşama kadar daha neler yaparsın.

tarih sorularını gönderdim canım. umarım faydalı olur.

çok teşekkür ederimopuyorumnanaktanbu arada senin anlattığın karışım problemini anladımdelikafaduldennormalde problemlere geçmemiştim daha. karışım problemlerinin mantığı hep bu şekilde mi?

çok teşekkür ederimopuyorumnanaktanbu arada senin anlattığın karışım problemini anladımdelikafaduldennormalde problemlere geçmemiştim daha. karışım problemlerinin mantığı hep bu şekilde mi?

evet canım.karışım ve hareket problemlerini hiç çözemiyordum. karışım problerinden 2,3 soruyu eşim bu şekilde anlattı. 70 e yakın soru çözdüm. hatta össye girecek lise son sınıf öğrencisine bile konuyu anlattım.

pıkocum merhaba ne guzel calısmısın canım benım osmanlının kuruluusndan basladım henuz kıtaptan okumadım vıdeosunu izlıyorum

ya gözümde büyüyordu çok saol.

başakcım nasılsınolumunekankayizsmile

pıkocum hepımız calısyoruz ama bana da verımsız calsıyormusum gıbı konu eksıgımız oldgu için dıe düşünuyorum

bence zaten kpss konuları 1yıla sıgcak bısey degıl ben egıtıme bakamıyorum hıc.valla onun için umudum yok hıc bu snee

valla pikocum hıc bılmıyorum nasılsm işte bıraz once baya bı canım sıkıldı tarıhten ne calısacagma karar vermedım 1.dunya savasından basıylıcaktım orda 2.mesrutıyet falan var ben daha 1.mesrutıyetı bılmıyorum

bende osmanlının kurulusuna döndum öf cok basa gtıım ama napıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…