2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

kızlar bugün süperim:dance:
sabah namazından sonra uyumadım ve günüm çok verimli geçiyor:teytey:dershanem olmadığı günler uyumamayı düşünüyorum.önceden bu saatte bile uyanamazken şuanda okek obeb den 60 soru çözdüm:smiley-cool:
hala da uykum yok, erken kalkınca insan daha bir dinç oluyor. olmazsa öğlen 1 saatcik uyuyup zihnimi dinlendiririm.

başakcım doğan hocanın notlarından okek obebi tekrar ettim.sabahta pi analitik dergisinden tekrar edip 60 soru çözdüm:sm_cool:

kızlar ya şu tarz soruları nasıl çözücem, hep takılıyorum:

1) 363 sayısının kaç tane asal olmayan tam böleni vardır.(363= 11 .3 .3)
cevap:10

2) 8 basamaklı 63 000 000 sayısının asal olmayan tam bölenlerinin toplamı kaçtır?
cevap: - 17.

aslında kolay gibi ama çözemiyorum:sinifsinif:

günaydın hanımlar,

gülsucum evet ayrıntı ama kültür medeniyetler önemli diye bu kadar üstünde duruyorum. dershaneye giden bir arkadaşıma öyle demişler. bende en ince ayrıntısına kadar özet çıkardım sonra da ezberledim.

yova maşallah bulantıların olmasına rağmen iyi çalışmışsın.

evet pikolata ilk soruya bende c dedim. ama cevap a diyor. cevap anahtarı yanlış galiba.
2. soruda müstevfi mali işlere bakar, tuğrai hükümdarın tuğrasını çeker, naibte divan üyelerinin hepsine verilen isimdir. soruda büyük divan üyesidir diyor. ben 1 ve 2 diyorum. ama cevap 1,2,3 olacakmış. kızlar bu açıklamaya göre sorunun cevabı sizce ne olur?

günaydın kızlar işe geldim fakat henüz çalışmaya başlayamadım haftasonu nete de giremeyince önce buralara bakıyorum
siz çok iyi gidiyosunuz yova valla maşallah bende senin kalan kısımlar kadar çalışmışmıdır anca ((

pikolata birinci soruyu 363 ü çarpanlarına ayırıp 3 üzeri 2 * 11 şeklinde yazıyoruz ya pozitif bölen sayısı asal çarpanlarının üstlerinin bir fazlasının çarpımına eşittri yanii 3*2= 6 tam bölen demiş bu kadar da negatif bölenleri var 12 tane olur asal olmayan dediğine göre asalları çıkarırız 3 ve 11 ik tane cevap 10

günaydın ececimopuyorumnanaktanbence senin yaptığın açıklamaya göre 1,2,3 olmalı gibi geliyor ama tam emin değilm ya kafam karıştı. naib hepsine verilen genel ad ise 3'ü alıp almama konusunda kararsız kalabilirdimCADIARZU
bence bu tarz sorular önemli, kültür uygarlıktan her şey gelebilir.

aaa hilal de burada, günaydınopuyorumnanaktan

çok teşekkür ederimopuyorumnanaktanşu matematiği bir halletsem gerisinden pek korkmuyorum.
senin çalışmalar nasıl gidiyor, ben şimdi tarihin başına geçicem.hihoyyyt

günaydın kızlar..öğretmen arkadaşlara hayırlı işler..
pikolata ,özge,gülşah hoşgeldiniz..özledik sizi yaa..
yova bence bayağı halletmişsin biter canım kolaylıkla..

benim dün aşırı moralim bozuktu..1 saat en fazla çalıştım..
diğer zamanları ya oturdum ya yattım..
bugün telafi etmeliyim yaa.
annem 1 ay duracaktı ama hemen gidecekmiş gibi bir izlenim veriyor bazen..ağzından öyle çıkmasada..
dedem anneannem yaşlılar dolaşsın istiyorlar..teyzem dayımda var ama en çok annem üstlerine düşüyor.onun yolunu gözlüyorlar..
buraya kpss ye çalışabilmek için geldiğini kimse bilmiyor..dedim ya kimseye söylemeyeceğim diye..herkes direksiyon derslerine gidemiyorum diye geldi zannediyor.
eee sınavda bitti
şimdi geri dönecek diye bekliyorlarmış dedemler..durmaz o fazla diyorlarmış..o kadar durup ne yapacak diyorlarmış.
bunlarda annemde psikolojik baskı oluşturdu galiba..
bende dedim kimseye hesap vermek zorunda değilsin..1 tane çocuğun var senin (ben tekimde) geride başka yok..bende gurbetteyim..yanımda durman çok doğal..ha deyince gidilecek biyol değil gelmişken değsin diyorum..
bayağı moralim bozuldu kızlar..ağladım falan..
doğumdada aynı şey olmuştu..3 hafta önce çağırmıştım annemi..
doğumdan sonrada 2 hafta durdu..
hergün ne zaman doğcak doğmadımı gelmiyormusun artık diye başının etini yediler annemin..
sanki benim onunla olmaya hakkım yok..

neyse başınızı ağrıttım..
ben yine çeviri yapıyorum şuan..
tarih konu çalışmam bitti..
coğrafyaya başlayacağım..annem gitmeden onuda bitirsem artık sadece tekrar ve soru çözme kalır bana..

diğer soruda 63 000 000 çarpanlarına ayır 3 üzeri 2 * 7* 2 üzeri 6 * 5 üseri 6 olur
tam bölenlerin içinde negatif ve pozitifler var topladığında 0 olur ama asal olmayan demiş asaları çıkarıp toplarsak negatifler birbirini götürcek asa l bölenlerinin negatifleri kalıcak sadece onların toplamıda -3-2-5-7= -17 çıkar

ohcanım değsin insan sevilmediğin hissediyo böyle zananlarda anlıyorum seni canım annemde öyle gelri 3 gün sonra ben gidicem demeye başlar yaa torunun var beni özlemiyosan onudamı özlemiyosun kal gelince deriz yokkk ik oğlu daha kıymetli
bende kimseye söylemedim 3 gün kayınvalidemler burdaydı hiç açmadık kpss konusunu soruyolarda soruyolar sonra öğrt geçtinmi geçcenmi sonav nasıl bilmem ne zaten stresi yetiyo çalışamıyorum
senin çocuğun kaç yaşında kalıverse bi kaç ay onun yükü olmaz sana da çalışırsın ne güzel Allah kolaylık versin ben evde olsam hiç çalışamazdım

suuscum çok teşekkür ederim,çok saolopuyorumnanaktan
ececim googla doğan ulu yazıp aratma yap, ilk çıkan site. üyelik istiyor. mail adresine mesaj geliyor sonra sitede aktif olabiliyosun.
hilalcim üzme kendini, aslında haklısın anneni yanında istemekte. inşallah gitmez, kalır biraz daha. ısrar et gönderme anneniyerimseniben

yova tebrik ederimkaydirigubbakcemile5valla ben bekarım ne bebiş var ne kocamkaydirigubbakcemile3üstelik çoğu zaman annem başımda.ona rağmen daha konuları yarılayamadım, hatta geometriden daha sıfırım diyebilirim.ne güzel bir an önce bitirip bol bol tekrar edersin.

ececim kesinlikle doğan hocayı izlemelisin. ben de ekol hocanın videoları var, çok yüzeysel ve hızlı anlatıyor. doğan hoca en ince ayrıntısına kadar açıklıyor.

günaydın kızlarr maş.herkes çok iyi çalışıyor.ben biraz geciktim.şimdi kahvaltı yapıcam sonra tarihten dağılma-gerileme çalışmayı düşünüyorum.

canım 1.soru c şıkkı diyorum.2.soru e şıkkı olacak yani hepsi. diğerlerini biliyosun zaten anlemlarını,naib divan müfettişi demek gereken yerlere kontrol için gönderiliyo

ben daha kahvaltı yapmadım dün gece erken yattım ama hala uykum var gibi.20 lik dişim ağrıyor dişlede kalmayıp yanak,boyun baş,çene hepsini ağrıttı

evet bende söylemiyorum o yüzden.ilk defa hazırlanıyorum ben ama evlendiğimden beri kpss ye girmicenmi..girdinmi..sorularından bıktım..bir kere laf olsun diye girdim hiç çalışmadan..sınav açıklandı konu komşu akraba ya dert oldu kaç aldın da kaç aldın...
bu sefer annem bbam biliyor..bide yakın bulduğum arkadaşlarım..yani halimden anlayacak olanlar..kimseye söylemeyeceğim..
aslında annem burda olmaktan memnun..kızı çok seviyor herşeyiyle o ilgileniyor..ama anne babasıda yaşlı olunca aklından da onlar çıkmıyor..anneannemi dedemi severim ama kıskanıyorum galiba..sonuçta bende uzaktayım ve tek çocuğum..işte annem 1 ay diye geldi ama diğerleri gelmeyecekmisin diye baskı yapıyorlar..benim kızım 11 aylık canım..sende matematikçiymişsin bende matematikçiyim..kaydirigubbakcemile5 branşımı çok seviyorum ama önünü kapadılar iyice..doğru düzgün alım yapılmıyor.. o yüzden öğretmenlikten vazgeçtim ben memurluğa çalışıyorum

ecesu81,ohcanımadeğsin moral oldunuz çok sağolun...

sizede kolaylıklar diliyorum canlarım..
a.s.

saol canım sanada kolay gelsin..opuyorumnanaktan

yok göndermeyeceğim zaten..1 ay kalacak..en azından coğrafyayıda bitireyim öyle gitsin bari...ingilizcenin biteceği yok nasılsa..kaydirigubbakcemile3
günaydın kızlarr maş.herkes çok iyi çalışıyor.ben biraz geciktim.şimdi kahvaltı yapıcam sonra tarihten dağılma-gerileme çalışmayı düşünüyorum.
günaydın..sanada iyi açlışmalar kolay gelsin

ben daha kahvaltı yapmadım dün gece erken yattım ama hala uykum var gibi.20 lik dişim ağrıyor dişlede kalmayıp yanak,boyun baş,çene hepsini ağrıttı

ayy canım yaa geçmiş olsun çok zor olur oo:teselli:

günaydın kızlar okuldakı nette sorun vardı da gıremedım
ay ben 7bucukta kalktım ve okuldayım nasıl uykum geldı anlatamam ama sabahtan öğretım yöntemlerınden soru çözdm 100den fazla soru

sız napıyosunz fıstıklar

eccecık cnm nasılsın

pıkocum matematıkten soru sormusun yapayım dıe basına gectım ama çözmusler arkadaslar pikocum senb sabaha karsımı kalktın bıdaha yatmadınmı gercekten erken kalkınca daha dınc oluyo insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…