arkadaslar denemem bitti;çok zorladı eğitim beni;yediiklimin denemelerini beğendiğimi söyleyebilirim yalnız benim sıkıntım çok çabuk sıkılmam
bu konuda ne yapabilirim?
toplam boş:5
yanlış 28
dogru:87
bu şekilde puanımı hesapladım 2006 verilerine göre 74.300
2007 verilerine göre 70.591
2008 verilerine göre79.676
2009 verilerine göre ise 80.857
şimdi sizlere yeni karşılağtıgım eğitim kavramlarıyla ilgili soruları yazıcam
rehberlikte toplu dosyayla ilgili soru var;olumlu ve olumsuz habercilik çıkıyor.birde phi fonomen(gerçekte olmadıgı halde uyarıcının bir hareket varmış gibi algılanması)
guthrie nin öğrenmenin tek denemede gerçekleşmesi yani eş zamanlı öğrenme(2009 konusu)
tepki analojisi eski bir konu ama farklı şekilde birçk soru çıktı denemede
bilgiyi işleme kuramı ile ilgili metabiliş(üstbiliş)bir öğrencinin kendi seviyesinin farkındaolması,en iyi öğrenme yolunu kendi bulması
yeni bir kavram ardışık safha(faz ardışıklığı)öğrenmesi
luşan bir hücre kümesinin diğer öğrenmeyi haber vermesi hebb'in nörofizyolojik kuramına bu isimde anılır;tepkisel koşullanmadaki üst düzey koşullanmaya benzer.
şimdi premack ilkesiyle sık sık karıştırılan yeni bir kavram koşullu anlaşma:bireyin kendisiyle yaptıgı anlaşmadır;bugün hiç ekmek yemeden günümü geçirirsem akşam tatlı yiyebilirim)
ericson organ işlev biçimi(freuda göre agızın önemli olması ericsona göre agzın tüm vcudu devreye sokması(bu arada şıklarda gözüme çarpan yeni bilgileri araştırıp yazıcam)
pygmalion etkisi:birine kırk kere deli dersen deli olur;aklıma gelen basıma geldi sözleri yani kendini gerçekleştiren kehanet kuramının diğer adıymış
düşünselleştirme:çocugu olmayan ahmey beyin babalar gününü gereksiz ve para tuzagı olarak görmesi diğer adı entellektelleştirmedir.
slavin etkili öğrenme modelinde carrolun okulda öğrenme modelinin fırsat ve öğretimin niteliği ilkelerini örnek almıştır.
meslek liselerinde beceri eğitiminde özellikle işbaşında eğitim kullanılır
düşünme becerileri(yansıtıcı,eleştirel,analitik,yratıcı,bilimsel)çok çıkmış
Artifikalizm (yapaycılık) ise, doğal olguları birisinin yaptığı ya da bunlara birisinin neden olduğu inancı ifade etmektedir. Beş yaşındaki bir çocuğun, güneşi birisinin kibritle yakarak tutuşturduğu bir ateş olarak açıklaması yapaycılığa uygun bir örnektir (Gander ve Gardiner, 1995). Ay’ın geceleri beyaz görünmesini, birinin onu beyaza boyadığı ya da üzerini beyaz bir örtü ile örttüğü düşüncesiyle açıklaması, Artifikalizmin günlük yaşama yansıyan yönüdür
ışaretsel ışlev: Çocuğun sembolleri kullanma yeteneğidir. Gerçek bir portakal yerine “Portakal” kelimesini kullanır ve bakmadan çizebilirOdaklanma (Merkezleme-Tek Boyutlu) Düşünme
diğerkamlık ve bedenselleştime savunma mekanizmaları da yer alıyor.
hedonizm hazcılıkla ilgili ilkedir.
halo etkisi:Kişinin belirli bir alanda sahip olduğu olumlu bir özelliğinin, diğer alanlarda da onunla ilgili yorum yapılırken göz önünde bulundurularak genel bir yargının oluşmasını sağlamasıdır. Örnek verecek olursak; zeki birinin bu iyi özelliğinden dolayı aynı zamanda çalışkan ve sorumluluk sahibi bir insan olduğunun düşünülmesi.
horn etkisi:Tersi bir şekilde, çalışanın belirli bir alandaki başarısızlığının genele mal edilerek olumsuz değerlendirilmesi ise horn etkisi olarak adlandırılır
temel atıf etkisi yada hatası:sosyal psikolojide, bir insanda gözlemlediğimiz davranışı, dış faktörleri gözardı ederek, o insanın kişiliğine bağlama eğilimine verilen ad.
özellikle çok iyi tanımadığımız bir insana bir espri yaptık ve o da bizi çok pis tersledi. burada temel atıf hatasına düşülerek, ulan ne alıngan herif diye düşünülmesi normal olandır.
halbuki, durum incelenirse farklı sonuçlar ortaya çıkabilir, o kişi az önce çok büyük problem yaşamış olabilir, kafasında önemli bir takım sorunlar olabilir veya espri yaptığımız konu ile ilgili çok acı bir anısı olabilir.
sosyal psikolojiye göre insanlar kendi olumsuz davranışları için durumları ve çevreyi suçlamasına rağmen, başkalarının olumsuz davranışlarında derhal onun kişiliğine yüklerler bunu.
Sonralık Etkisi: Biliş psikolojisinde, öğrenme ortamlarında, öğrenilen şeylerin serbest hatırlanması istendiğinde son öğrenilen şeyleri daha iyi hatırlama eğilimi. Bunun nedeni kişinin kelimeleri doğrudan doğruya henüz koruyucu prova döngüsünden çıkmamış olan kısa süreli bellekten çağrılması olabilir.
arkadaslar çok uzun oldu ama umarım faydalı olur..hepinizi öpüyorum..
az sonra yemek yiyip;yeni evlenen bi arkadasımıza hayırlı olsuna gidicez,hediye almaya çıkıyorum..görüşmek üzere..