2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

aman iyi bari canım ya. bi sürü uğraşacaktın.. biz de dün yatırdık parayı bugün bi ara internetten yapıcaz başvuruyu...

gülsu şimdi elimizde x tane havlu var diyelim toplam A liraya aldık.12 den satarsak 320 kar ettiğimizde kar etmeden önceki para alış fiyatımıza eşittir.buna göre denklem kurdum.12x-320=8x-120 burdan 4x=200 x=50 bulduk.elimizde 50 tane havlu varmış.maliyetimizi bulalım herhangi bi denklemde yerine koyalım.12.50-320=280 alış fiyatımızmış.eğer biz 7 tl den satarsak 7.50=350 lira yapar alış fiyatımız 280 di.350-280=70 tl kar olur.

kızklar ben bugün yatıracağımda ne diye yatıracağız..
unutmuşum ben baktım ama kılavuzdada göremedim..hangi hesaba ne diye yatıracağız..ösym numaramızlamı yatıracağız

kılzar soruda % olarak sormuş karı..tamam kar 70 tl ama yüzdesini bulmak için elimizde kaç havlu olduğunu veya alış fiyatını vermesi gerekiyor..soruda bunların ikiside yok:sm_confused::sm_confused:

kızklar ben bugün yatıracağımda ne diye yatıracağız..
unutmuşum ben baktım ama kılavuzdada göremedim..hangi hesaba ne diye yatıracağız..ösym numaramızlamı yatıracağız

Hilal canım bankaya kpss ücreti dersen hesap no falan sormuyorlar...
Ayrıca matematikçi nasıl da belli oluyor ben hiç farketmemiştim yüzde sorduğunu... :smiley-cool:

günaydın geç kalktım yine yok tatlışlar cevap % 25 olacakmış
bende birazdan başlıycam çalışmaya inşallah...

hilalcim bulduk ya havlu sayısını maliyetini 280 alış fiyatı 280 lirada 70 tl kar ederse 100 kaç lira kar eder %25 olur.sonunu bende görememişim doğrumudur hocam yanlışsam düzeltiver güzel bayanŞeniz

tamam gülsucum doğru biz sonunu % olarak okumamışız şimdi olduhihoyyyt

Ececik canım sınavda da böle okumayalım da -tatlicadiarzu-

Gülsucum günaydın...

ben de Vtandaşlıktan Türk Anayasa tarihi videosunu izledim şimdi, kitaptan da bi göz atıp soruları çözücem.

Ececik canım sınavda da böle okumayalım da -tatlicadiarzu-

Gülsucum günaydın...

ben de Vtandaşlıktan Türk Anayasa tarihi videosunu izledim şimdi, kitaptan da bi göz atıp soruları çözücem.

inşllh patiskacım işte ben soruların çocuğunda böyle yanlışlıklar yapabiliyorum sazan gibi tarihtede hangisi değildir diyor mesela tam okumuyorum hangisidir olanı işaretliyorum hızlı olayım derken birde şu stres olmasa ii olacakklava:bugün bende ilk videoyu izleyip kitaplardan da çalışayım bari bir an önce başlayayım koskoca yük oldu bana vatandaşlık sevemedim gitti:umursamaz:

kızlar geçen denemede de çıktı karşıma bence güncel bilgilerden bu sene sorulacak bu türkiyeye vize uygulamasını kaldıran ülkelerden biridir yada değildir diye vatandaşlık bitsin bunlarıda ezberliycez artıkboshayallersmile

hilalcim bulduk ya havlu sayısını maliyetini 280 alış fiyatı 280 lirada 70 tl kar ederse 100 kaç lira kar eder %25 olur.sonunu bende görememişim doğrumudur hocam yanlışsam düzeltiver güzel bayanŞeniz

nasıl yaa maliyeti vermişmi..:uhm: ben görmedim herhalde soruda onu bir daha bakayım canım..eğer dediğin gibi alış fiyatını 280 verdiyse %25 çıkar

doğru ececim ..ben senin yaptığını incelemedim hatta ben soruyu bile çözmedim:kedi: baktım 12,8, 320, 120 var o zamn 7 de 70 kar eder deyiverdim..havlu sayısınıda yok yüzde olmaz dedim:roflol: ama denklemin dooru canmm.

yerimmm seniiii ben bitanem benimmkaydirigubbakcemile3ayyy hava kapkaranlık oldu yağmur başladı çok mutlu oldum yaaa:asigim:davul çalsalar duymam ama geece bir gökgürüldediki aklım çıktı elektrikler gitmesin de serin serin çalışayım:sm_cool:

asıl ben seni yerim..Şeniz burada yağsa biraz..çok sıcak..temmuz ağustos çok kötü oluyormuş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…