2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

günaydın başağım senle ben varız biz de uyuyup duruyoruz morallerimiz eksilerde abiye ye döndük :içelim:
kahvaltı yaptım türkçe deneme çözecem hareket soruları yapacam inşallah yani...:a015:

içelim canım :içelim:yarasınnnn

canım napcaz bu uyku işini ya

kızlarrr nerdesınzzzzzzzzz

kızlar merhaba... iki gündür hiç çalışamıyorum ((( başımı bile kaldıramıyorum hatta mafoldumben
dün gece ilk defa ateşlenmedim çok şükür ama bu bağırsak enf. beni çok halsiz bıraktı. üstelik hiç bir gelişme yok. kendimi iyi hissedersem hastaneye gidicem öğleden sonra.
sizler nasılsınız? ne olur stres yapmamaya çalışın kızlar. hep beraber başarıcaz bu işi. göreceksiniz seneye bu topikte bizden kimse olmayacak.... ben inanıyorum.
bu arada size vatndaşlık güncel ders özetini yazıcam sakın unuttum sanmayın ama bu ara malum. söz en kısa zamanda izleyip yazıcam size de.
öpüyorum hepinizi

günaydın kızlar,patiskam demek iyileşemedin daha biran önce geçer inşllh:Saruboceq:vatandaşlıktan 2 videom kaldı bugün onları bitircem yarın ablamlar geliyor

patiskacım kendini yorma dinlenmeye calıs ayrıca beslenmende de dıkkat et boll bol da su iç canım.tekrardan gecmıs olsun

ben de cografyadan ılkıncı konudan türkıyenın dagları ve ovalarını bıtrdım birazdan akarsu ve göllerını bakıcam

sz neler yapıyosnz fıstıklar

yazım kurallarını izliycektim takılıyor aveadan neyse kitaptan çalışıyım patiskam çok geçmiş olsun hemen iyileşirsin inşallah....kaydirigubbakcemile
başağım uyandıralım yine birbirimizi 1 de yatalım 9 da kalkalım kesin 2saat kurcam belki sonra dahaerken kalkarız olumunekankayizsmile

Selam kızlar
Ben coğrafyayı bitirmek üzereyim
Haftaya tarihe başlamak istiyorum
Tarihten internetten izlediğiniz videolar varmı ben bulamıyorum

kızlar napıyosunz ben de matematıkten faktörıyel sorularına baktım daha dogrusu defterı tekrar edıyorum unutmuusm hep. ama sıkıldım bıraktım 1 2 egıtım çözeyım barı

gülsahcım hosgeldn cnm msn den yazıyorm sana gelmıyor galıba

öerhaba kızlar. doktor gittim öğleden sonra 2 ilaç daha verdi akannehir ama iyi olmaya başlıyorum inşallah...
Başak,Gülsu,Electra ve Ececik çok saolun kızlar geçmiş olsun dilekleriniz için...
Başak canım ben de ztv nin matematikten yalnızca tekrar derslerini izliyorum. hem en fazla 20-25 dk sürdüğü için sıkıcı da olmuyor. bi bak istersen...

Sınav kaygısı
Sınav kaygısı

* Sınav kaygısı, sizin için olumsuz bir şey değildir; yeterki aşırı şiddete olmasın. Sizin çalışmaya yönlendiren sınav kaygısı değil midir?

* Orta şiddete kaygı, öğrenme düzeyinizi maksimum seviyeye çıkarır. Hiç kaygı duymamak aşırı kaygı kadar tehlikelidir.

Erken uyu, Erken uyan

* En verimli uyku saat 23:00-06:00 aralığındaki uykudur.

* Geç saatlere kadar yapılan çalışmalar, ertesi günkü öğrenmenin etkisini düşürür.

Not: Sınavlarda Türkiye derecesi yapan öğrencilerin gece geç saatlere kadar ders çalışmadığını biliyor musunuz?

Gıdana dikkat et

* Öğrenme ve algılamada kahvaltının rölü büyüktür. Kahvaltı yapmadan derse girme.

* Aç iken derse girme, kendini derse vermede büyük güçlük çekersin.

Dersi derste öğren

* Bir bilginin yarıdan fazlası derste kavranılır. Anlamadığın yerlerde öğretmenine soru sormaktan çekinme. Eksik öğrenme, öğrenmenin bütünlüğünü bozar.

* "Akşam nasıl olsa evde çalışır ve anlarım!" deme, bu yaklaşımla başarılı olamazsın.

Not: Derste başka şeylerle uğraşma, kaçırılan her bir saatlik ders, 5 misli bir ekstra çalışma ister...

Tekrar, tekrar, tekrar, tekrar ...

* Derste öğrendiklerini kısa (5-10 dadikalık) tekrarlarla pekiştir. Tekrar, unutma erozyonun hızını keser.

* Günlük tekrar yapamıyorsanız, haftalık ve aylık tekrarlardan fayda beklemeyin.

Not: Öğrendiklerimizin yarıdan fazlası (%60-80 oranında) ilk günün sonunda hafızanızdan silinir.

Çok soru değil, öğreninceye kadar soru

* Günde 200-300 soru çözme yerine, bir konuyu tamamen öğrenmiş olmaya yetecek kadar soru sayısını esas alın.

* Her konu için aynı miktarda soru çözersen, kimi konuları öğrenmemiş, kimi konularda ise gerektiğinden fazla soru çözmüş olursun.

Not: Her öğrenci aynı kapasitede değildir; senin 100 soruda kavradığını başka bir öğrenci 150 veya 75 soruda kavrayabilir.

Ders çalışma programı nasıl yapılır?

* Rehberlik servisi veya çeşitli kaynaklardan elde ettiğin örnek çalışma programını kullanarak kendine uygun program hazırla.

* Fotokopi ile çoğaltarak dağıtılan, herkes için aynı nitelikte sunulan programları aynen kullanmaktan kaçının.

Not: Programlı çalışmak, belirli bir çalışma disiplini kurmak için gerekli ve faydalıdır.

Ders çalışma ortamı nasıl olmalıdır?

* Ders çalışırken, dikkat dağıtan unsurlardan kaçının.

* Dış uyarıcıların fazla olduğu mekanlarda ders çalışmayın. Bu durum çalışmalarınıza mutlaka olumsuz etki eder.

Not: Müziksiz çalışmaya alışın, en azından dinlediğiniz müziğin yüksek sesli ve sizi çalışmaktan alıkoymayan nitelikte olmasını sağlayın.

Çalışma masanız sizi özlemle beklesin

* Sadece ders çalışırken çalışma masasına oturun. Böylece, oraya oturunca ders çalışmaya şartlanırsınız. Kendinize ait masanız yoksa, mesela yemek masasında çalışıyorsanız; sadece çalışma zamanında sereceğiniz bir masa örtüsü kullanarak şartlanma düzeneği kurabilirsiniz.

* Masa başında, ders harici şeylerle uğraşmayın. Bu durumda, masanın uyarıcı niteliği kaybolur.

Hangi sorulara öncelik verilmeli

* Önceki yıllarda çıkan soruların mantığına hakim olun.

* Son yılların sorularını yan yana koyarsanız, her sene benzeri nitelikte sorular sorulduğunu görürsünüz.

Not: Zor soru iyi soru demek değildir; en ideal sorular, geçmiş yıllarda uygulanan sınavlarda çıkmış sorulara en yakın sorulardır.

Sosyal faaliyetlere zaman ayırın

* Çalışmalarla tükenen enerjinizi sosyal faaliyetlerle yeniden kazanın. Sinema, tiyatro, gezinti, yürüyüş gibi faaliyetler faydalıdır.

* Dinlenmeksizin çalışma, sizleri hem fiziksel hem de ruhen yorar, veriminizi düşürür.

Not: Çok değil, etkili çalışma sonuca götürür.

Neyi, ne zaman yapacağını bil !

* "Sınava hazırlanmak" hayattan kendini soyutlamak değildir. Gezecek, arkadaşlarınızla buluşacak, kitap da okuyacaksınız.

* Derse ayıracağınız zamanlarda yaptığınız başka faaliyetler canınızı sıkar. Sinemaya gidersiniz ama aklınız çalışmadığınız derste kalır.

Not: Ders vaktini diğer şeylere ayırırsanız, ne yaptığınız işten zevk alırsınız, ne de çalışmamış olmanın sıkıntısından kurtulursunuz.

Çalışma motivasyonunuzu kaybettiyseniz!

* a) Odanıza, girmek istediğiniz okulların resimlerini asın ve buraya girmenin size kazandıracaklarını; girmezseniz kaybedeceklerinizi düşünün. Sınava daha aylar varken, "Nasıl olsa bu gidişle kazanamam, en iyisi gelecek sene hazırlanayım." türünden umutsuz cümleler kurmayın.

Not: Unutmayın, azruladığı okula girenler de orayı kazanmanın bedelini ödemiş sizin gibi öğrencilerdir.
* b) Yoğun çalışmalarınızı ödüllendirin. Mesela, "Bugün şu kadar soru çözersem, yarın .... sarayını gezeceğim. ıki haftada şu kadar soru çözersem, bizim takımın hafta sonu maçını stadda izliyeceğim." gibi. Söz verip de yapmadığınız çalışmalardan dolayı da kendinizi cezalandırmayı da bilmezseniz, ödülün bir anlamı kalmaz.

Not: Ödül-ceza sistemi, iradenizi etkinleştirir; böylece zamanla kaybedilen motivasyon daha kolay kazanılır.

Çok sayıda deneme çözün

* ımkanlarınız elverdiğince deneme sınavlarına girin, kendi kendinize deneme sınavları uygulayın.

* Sadece test soruları çözer ve denemeye önem vermezseniz, sınavda istediğiniz başarıya ulaşamazsınız.

Not: Gerçek sınavda, birçok farklı konudan arka arkaya sorular gelmektedir. Konu testleriyle belirli bir konudan arka arkaya soru çözmek gerçek sınav için yeterli değildir.

Sınav sonuçlarından ders çıkarın

* Deneme sınavları, o güne kadar elde ettiğiniz birikimi gösterir. Bu sonuçlardan yararlanarak, eksiklerinizi ve yaptığınız hataları bulup gidermeye çalışın. Sınavda sıklıkla çıkan soru tiplerinde hata yapıyorsanız, sınav sonrasında öğretmeninizden yardım isteyin.

* Deneme sınavı sonuçlarına bakıp, hemen kötümser olmayın. Ancak, sınavların, çalışmalarınızın sonuç belgeleri olduğunu unutmayın.

Not: Deneme sınav sonuçlarından ders çıkarırsanız, gerçek sınav günü yüzünüz gülecektir.

Gerçek sınav için antrenman yapın

* Her deneme sınavına, gerçek sınava girecekmiş gibi ön hazırlık yaparak girin. Deneme sınavlarında kazanacağınız alışkanlıklar size yararlı olacaktır. Gerçek sınav günü, erken yatacak, sıkı bir kahvaltı yapacak ve sınav saatinden yarım saat önce orada hazır bulunacaksınız. Bunu denemelerde de uygulayın.

* "Boşver, deneme sınavı bu!" diyerek deneme sınavlarını hafife almayın; her deneme sınavı için ayrı bir teknik denemeyin. Sınav günü ciddi bir kaos yaşarsınız.

Not: Gerçek sınav günü kullanacağınız sistemi, son 10 denemede mutlaka yerleştirin.

Soruda ne istendiğine dikkat edin

* Soru çözerken, soru köküne (koyu renkli yazılan ve verilenlerle seçenekler arasındaki ilişkiyi sorgulayan kısım) dikkat edin. Sizden ne isteniyorsa onu bulmaya çalışın.

* Sorunun ne istediğini anlamadan, hemen seçeneklere geçmeyin. Sonuca ulaşmakta ciddi güçlüklerle karşı karşıya kalır, zaman kaybedersiniz.

Not: Olumsuz sorularla, seçeneklerden dördü paragrafa (verilenlere) uyduğu için, tekrar paragrafa dönmenizde sakınca yoktur.

Şekilli sorulara dikkat !!!

* Şekilli sorularda mutlaka, ön bilgilerle şekil üzerindeki verileri irtibatlandırın. Şekilli, grafikli, tablolu sorularda cevap, bunların içinde gizlenmiştir.

* Şekiller, grafikler, haritalar, tablolar ... sizi sınavdan başka dünyalara (hayaller ülkesine) götürmesin.

Zamanı etkin kullan

* Sorularla kavga etmeyin. Sorular sizi ne düşmanınız ne de dostunuzdur. Sorulara böyle yaklaşırsanız, sadece zaman kaybedersiniz.

Not: Sorularla kavga etmezseniz, sınavın 2/3 süresince bütün soruları en azından bir kez görmüş olursunuz; bu durum sizi oldukça rahatlatır.

Yaşamınızın ,testle, dersle, sınavla ve çalışmakla dolduğu, stresli ve yoğun bir dönemde gönlünüze bir ışık tutabilmek umuduyla

kızlar sınav kaygısıyla ılgılı bi yazı buldum sizinle de paylasmak istedım

patıska matemtık için ztv ye bakabılırsın demıstı gırdm ne var ne yok dıe bu yazıyı gördum iyi gelcegını düşündum hemencık aklıma siz geldınz

tatlım ztv ıcın üye olmak geerkıyormus galıbadelikafadulden

başakçımm bende sana yazdım;inan msn den hiç yazın gelmedi bana;yoksa yazarım ben canım..
bugün hiç çalışmadım çok rahat oluyor sahiden:)))
sizler neler yaptınız bakalım??

başakçım canım paylaşımın için çok teşekkürler çok güzel
patiska hastamıydın canım çok geçmiş olsun önceki sayfaları okumadım da bilmiyordum.
bende bugün tbmm dönemi,kurtuluş savaşı ve sonrasını çalıştım.60 soru çözebildim.konu çalışırken zaman çabuk geçiyor sanki zamanı boşa harcıyorum, hiçbirşey yapmıyormuşum gibi geliyor. anlatım bozukluklarıyla ilgili de 40 soru çözdüm

bengisu çok saol canım. hastayım ama iyiye gidiyorum çok şükür, bu akşam özellikle iyiyim

patiskamm iyileşiyosun demek çok sevindim canım yarın daha ii olursunŞenizbende vatandaşlıktan bi tane izledim video ikincisi sıkar diiye bakmadım son biri kaldı işte,50 tane soru yapmaya çalıştım vat.tan,tarihtende 300 soru çözdüm datanın soru bankası da bitmiş olduzemuszemusyarında sabahtan son videoyu bitircem öğleden sonra ablamlar gelicekkaydirigubbakcemile2

ecesu burdamısın tatlım annenlere komşu oluruz belki cumartesi ev bakmaya gelicez 2 yerde varmış hangisini beğenirsek biri koruparka yakın sanırım diğeride acıbademe,ablamlarla bakıcaz bakalım eniştemde araba bakıcak o tarafta daha uygunmuş sanırım:dance:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…