- 16 Mart 2007
- 3.097
- 510
- 688
- 40
- Konu Sahibi Pimpirikli
-
- #8.721
ay ne gıcık bir sorukaydirigubbakcemile3galiba senin dediğin gibi sınıfsal eşitlikle genel anlamda eşitliği ayrı mı değerlendirmiş.:uhm:bi soru daha. hangisi tanzimat reformculuğunun ilkelerinden biri olduğu savunulamaz.
a)kişi dokunulmazlığı
b)sınıfsal eşitlik
c)can güvenliği
d)vatandaşlık hakları
e)yasa üstünlüğü
kitap cevabı b almış ama sınıfsal eşitlikle genel anlamda eşitliği ayrı mı değerlendirmiş?
ben anlamadım fisfisfis
kızlar ben döndüm, hepinizi çok ama çok özledimolumunekankayizsmile
umarım güzelce çalışmışsınızdır, geçmiş sayfaları okuyamadım.
pazar günü nişanım vardı, çok şükür her şey çooook güzel geçti.
uzun zamandan sonra dün çalışmaya başladım, henüz ciddi anlamöda değil ama zorluyorum kendimi. nişandan sonra bazı misafirler gitmedi, bizde kalıyorlar:gitme: o yüzden internete pek giremeyeceğim.
hepinizi çok öpüyorumopuyorumnanaktan
patiska, ben mat. öğretmeniyim, sorunu doğru anladıysam, çözüm kümesinden, bulduğun aralığa ait bazı elemanlar niye çıkarılıyor diyorsun herhalde, bulduğun aralıktaki elemanları kontrol et, bazıları asimptot olabilir(yani fonksiyonu sonsuza götürebilir, yani paydayı sıfır yapar), o zaman küçük eşitte olsa büyük eşitte olsa bu eleman bizi bağlamaz, çözüm kümesine dahil olamaz, bazen de senin bulduğun aralıkta olmamasına rağmen bazı değerler eşitsizliği sağlar, örneğin bir fonksiyon küçük eşit sıfır ise o zaman o fonksiyonu sıfır yapan değer senin bulduğun aralıkta olmasa da çözüm kümesine dahil edilir, çünkü eşitlik vardır, umarım yardımcı olabilmişimdir...bu arada kızlar benim bi sorum olacak. basit eşitsizliklerde 2. dereceden eşitsizliklerde tablo gibi bişe yapıp, çözüm kümesi buluyoruz ya, ben orda eğer küçük eşit ya da büyük eşit diyorsa bulduğum aralıktaki tüm sayıları dahil ediyodum ama şimdi çözdüğüm testlerde tamamını dahil etmiyor. yani küçük5 gibi diyo mesela aslında verilen ilk eitsizlikte küçük eşit diyosa da... bunu nasıl ayırıcam ki ben ?
ayy anlatabildim mi ki yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?