- Konu Sahibi Pimpirikli
-
- #8.741
patiska, ben mat. öğretmeniyim, sorunu doğru anladıysam, çözüm kümesinden, bulduğun aralığa ait bazı elemanlar niye çıkarılıyor diyorsun herhalde, bulduğun aralıktaki elemanları kontrol et, bazıları asimptot olabilir(yani fonksiyonu sonsuza götürebilir, yani paydayı sıfır yapar), o zaman küçük eşitte olsa büyük eşitte olsa bu eleman bizi bağlamaz, çözüm kümesine dahil olamaz, bazen de senin bulduğun aralıkta olmamasına rağmen bazı değerler eşitsizliği sağlar, örneğin bir fonksiyon küçük eşit sıfır ise o zaman o fonksiyonu sıfır yapan değer senin bulduğun aralıkta olmasa da çözüm kümesine dahil edilir, çünkü eşitlik vardır, umarım yardımcı olabilmişimdir...
Osmanlı İmparatorluğunda rüştiye (ortaokul) üstünde "tüm ilim ve fenleri kapsamak üzere yatılı ve gündüzlü" bir darülfünun inşaına 1848'de karar verildi. 1851 de açılan Darülfünun, öğrenci ve öğretmen yetersizliğinden kapandı.
1870'de Âli Paşa'nın sadrazamlığı ve Safvet Paşa'nın Maarif Nezareti döneminde yeni Darülfünun açıldı. Rektörlüğe Hoca Tahsin Efendi, bellibaşlı profesörlüklere Cemaleddin Efgani ve Aristoklis Efendi tayin edildi. Bu okul da ertesi yıl Cemaleddin Afgani'nin bazı görüşlerinin doğurduğu şiddetli tepkiler yüzünden kapatıldı.
Kalıcı olan üçüncü Darülfünun 1 Ağustos 1900'da II. Abdülhamit'in fermanıyla açıldı.
hangisi doğru şimdi benimde kafam karıştı.:uhm:
ben daha başlayamadım geç kalktım eşim geldi o yemek yaptım şimdi banyo yapacam sonra başlayacam inşallahh yağmur yağıyor ne güzel kimse gezemiyorrrrrrrrrrrrrrkaydirigubbakcemile2
patiskacım bizde öğrenmiş oluruz gülşah gelince bi de ona soralım bakalım.
ay bizim burdada hava çok sıcak. içimden ders çalışmak geliyor ama ev berbat bir durumda bugün temizlik yapıyorum. her yerde küçük küçük sinekler var. nerden girmişlerse kapı pencere kapalı. 20 günde ev savaş alanı gibi olmuş.
merhaba arkadaslar;nasılsınız???
az önce denemelerim geldi;sahiden adı gibi zopzormuş(
tabi moralini biraz bozuyor insanın ama dikkatli çalışmasını da saglıyor;şimdilik genel kültür genel yetenegin ilkini çözdüm..netlerim çok kötü paylaşmak istedim;özellikle sen iyisin genel kültürde diyen başakçım laaa;bak canım gör de için açılsınnn:))
türkçe 7 yanlış(nasıl oldugu konusunda hiçbir fikrim yok)
matematik 5 dogru(ugraşşam biraz daha çıkardı belki ama çok sıkıldım)
genel kültür 17 yanlış 4 boş:))7si tarih;2 boş ta tarih;6 sı ise cografya...
ama ne yapıcam hırslanıcam:)))
patıskacım ben de üslü köklülerı tekrar etcem vatandaslıgın v sını bılmıyorum daha
allah nasıp ederse pazartesı baslıcam
Başakçım ne lezzetli bi iş yapıomuşsun :) yardım edesim geldi cokacimcoook
kızlar bu arada deneme çözmeye başladınız mı ya? ben bi iki denem alıcam ama hangi yayın bilmiyorum. sizin bildiğiniz önerebileceğiniz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?