2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

kızlar şimdi matematikten defter tekrarı yapıp yatıcam. yatmadan soru:

hangisinde ulusun bütününe dayanılarak ilk kez kararlar alındı?
cevap: sivas kong:1shok: ya Erzurum kong. değil mi?

bu yazdığım soruların hepsi Yargı yayınlarının, hatalı mı ne? yoksa ben mi karıştırıyorum konuları

diğer soru
Osmanlıda batılılaşma ilk kez hangi alanda başladı?mali
sosyal
askeri
eğitim
bilim
sizce hangisi?

canım ilkinin cevabı doğru, hatırla erzurum kongresini şark vilayetleri müdafai hukuk toplamıştı ve doğu illerinden gelmişti delegeler. Sivastaysa ulusal kararlar alınmıştı, hatta bi bakıma sivas kararları, erzurumdaki kararların, doğuyu değil tüm ülkeyi kapsayacak hale getirilmesiydi, aynı kararlar alındı ama ulusal olarak.
erzurumun temsil heyeti doğu illerini temsil eder kararı yerine tüm vatanı temsil eder kararı gibi, ya da ulusal cemiyetlerin aynı çatı altında birleşmesi gibi...

2. sorun Pikolatam batılılaşma ilk kez lale devrinde başladı, ilk geçici elçi gönderildi, barok ve rokoko tarzı mimari yapılmaya başlandı, matbaa açıldı, kitaplar basıldı, kütüphane kuruldu, tulumbacılar ocağı var,çiçek aşısının uygulanması, sonra çini kumaş fabr açılması falan.... bilemedim ki. bunların hepsini bi alanda toplayamayız... eğer ilki hangisi onu soruyorsa hiç bi fikrim yok :1no2:

ayy ya bu saate kadar oyalandım, coğrf dersinden sonra ezele takıldım... şimdi yüzde kar zarar problemlerini tekrar edip biraz test çözüp uyuyacağım...
hepinizi kocaman öpüyorum

gunaydın kızlar,

anayasayla boğuşuyorum sorularda zorlanıyorum, ihtiyacın cep kitaplarını almıştım vatandaşlık cep kitabındaki anayasa hukuku ve yargıyı okucam iyice, notlarımıda tekrar edip öyle geçicem soruların başına, anayasa hukukundan bugün, 240 soru çözücem.

bugün yüzde kar ve karışım problemlerinden de bi 50-60 sorum var çözmem gereken.
nefes alamıyorum bazen, sıkıştım kaldım
kolay gelsin kızlar.

gunaydın pinkycım

gunaydın kızlar gülsucum gec kalktık bugun bıda o kadar gec yatmıyalım barı

fıstıklar nasılsnzzz

başakcım günaydın, uykumla mücadele etmeye çalışıyorum deli gibi uykum geliyor cnm, of

günaydın napıyosunuz görüşmeyelii ayyyyyyyy az kaldııı tööhh başağımmm sabah gitti pinky kahve içiverr canikooo ne çalışıyosun,patiskamm nerdesinn...kaydirigubbakcemile2 pinky tanışma nasıldı hiç anlatmamışınnnbilmiyorumkismile

pinycım sen kacta yatıyorsun erken kalkıyorsun ya uykunu alman da önemlı tatlım

ben de kahvaltımı yaptım cografyadan deneme çözuyordum yarım kaldı ne rahat evde çözmekkaydirigubbakcemile2

ayyyy cok az kaldıı sınavaa napcaz kızlarrrrrmafoldumbenkafamçokkarıştı

günaydınn kızlar;sabah dokuz bucukta uyandım;genel kültür denememi yaptım;biraz soru çözdüm;kahvaltı yaptım ve sizlerleyim:))
denememde türkçe 4 tarih 6 cogr.full vatndas.1 yanlış bir boşum var;kafama uyan sorular geldi çünkü:))
tarihe şok oluyorum;terzi kendi söküğünü dikemezmiş diyorum ne diyeyim:))
şimdi bugünün hedeflerini belirteyim size hemen;9.dergiler ikiside tane tane okunacak;konu tstleri çözülecek;veee denemenin eğitimi yapılacak...
hepimize kolay gelsinnn...

gülsucum iyi geçti herkes mutlu ayrıldı, güzeldi aileler birbirlerini sevdi, sandıgımdan da iyi geçti, bende çok rahattım fazla heyecanım kalmamıştı onlar geldikten sonra, koşturmayla geçti daha çok güzeldi, ama yorgunluğu geçmedi bende o başka işte canım.

başakcım akşam 11,5 ta yattım sabah 7 de kalktım, aslında daha erken kalkıcaktım ama olmadı, uyuyamıyorum sabahları artık, sıcaktan da ve sanırım çalışmamada vücudum tepki gösteriyor savunma mekanizması gibi uyku getiriyor yarım saat yattım kalktım.

120 anayasa hukuku sorusu çözdüm.160 soru kaldı şimdide çözmeye başladım canlarım.

ayyy bı tane cografya denemsı çözdm 1 tane matematık morlaım bozuldu ya matematıkten birsürü yapamdıgım var offffff

kızlar bi tane soru sorcam

türkıyede sanayisinin özellıgı ıle ılgılı asagıdakılerden hangısı yanlıstr:?

a.) türkyede sanayının gelişme hızı son yıllarda artıs göstermıstr

b.) türkıyede sanayi tarımdan daha hızlı gelişmektedır

c.)türkıyenın dıs satımında sanayı ürünlerinin payı tarım ürünlerının payından fazladır

d.) turkıyde hızlı sanayılesme carpık kentelesmeye yl acar

e.)enerjı üretımının fazla oldgu alanlarda sanayı de gelısmıstr

cevap e

dıs satımda sanayı ürunlerı tarımdan dahamı fazla ya ben tarım fazla dıe bılıyordum.

dogu anadolu da enerjı üreteımı falza ama sanayı fazla degıl onunıcın mı cevap e

patiskacım saol cevabın için, ilk ıslahat askeri alan demiş ama kültürel alan olmayacakmıydı?

ececik nerelerdesinnnnn bir sürü sorum birikti, seni bekliyorum:icecream:

Türkiyede kağıt fabrikalarının hammadeye yakın kurulmasının nedeni nedir?a) taşımanın zor ve külfetli olması
b) ağacın çabuk bozulması

ben a dedim cevap b olacakmış. test mi yanlış acaba?

bir de eğim ve kar örtüsünün fazla olmasına bağlı olarak çığ olayı en fazla nerede? Erzurum Kars diye biliyorum ama testte Hakkari bölümünü almış:sinifsinif:

başakcım dış satımda sanayi ürünlerinin payı daha fazla. doğu anadoluda enerji üretimi fazla ama sanayi gelişmemiş, marmarada az ama sanayi gelişmiş.

kızlar erken kalktım bugün, 200 soru çözdüm şimdiye kadar, anayasadanda konu çalıştım. şimdi spor yapıp duşa giricem, cildime maske vs. yapıcam. biraz kendimle ilgilenmem lazım ya yoksa psikolojim bozulacakbayanssulusmile
sonra 1 tane denem çözerim, sonra anayasaya devam:dance:

merhaba kızlar... yine uyanamamışım yaaa tam gece uykularımı düzene sokuyorum diyordum.. kahretsin. gitti koca günün yarısı
Pikocum avrupa etkisinde ilk ıslahatların askeri alanda olması imkansız. gerileme döneminde avr etkisinde ıslahat yapılmaya başlandı, gerileme döneminde askeri alanda hiç ıslahat yok.. bi yanlışlık var

selam kızlar ben sabah çarşıya çıktım ancak geldim yani bugün daha derstte siftah yapmadım.lmaz: pikolatacım ikinci sorun bence sosyal olucak çünkü lale devrinde genel bakınca sosyal alanda batılılaşma var ama patiskacım gerileme döneminde askeri alanda hiç ıslahat yapılmadı demişsin birdaha bi kontrol et istersen mesela 1. mahmut ilk defa yabancı uzmanlardan yararlanarak askeri alanda ıslahatlar yaptı (humbaracı ocağı)3. selim avrupai tarzda bir ordu kurdu(nizamı cedit)gibi sayabilirim....

ulusun bütününde dayanarak sivas olcak dogru o sorunun cevabı pikolata;
diğer soruda batılılaşma hareketleri ilk olarak askeri alan diye biliyorum ben;çünkü 17.yy da ardı ardına alınan yenilgiler batının askeri alanını örnek almaya itti osmanlıyı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…