- 25 Kasım 2009
- 2.367
- 78
- 318
- Konu Sahibi Pimpirikli
-
- #9.101
selam kızlar ben sabah çarşıya çıktım ancak geldim yani bugün daha derstte siftah yapmadım.lmaz: pikolatacım ikinci sorun bence sosyal olucak çünkü lale devrinde genel bakınca sosyal alanda batılılaşma var ama patiskacım gerileme döneminde askeri alanda hiç ıslahat yapılmadı demişsin birdaha bi kontrol et istersen mesela 1. mahmut ilk defa yabancı uzmanlardan yararlanarak askeri alanda ıslahatlar yaptı (humbaracı ocağı)3. selim avrupai tarzda bir ordu kurdu(nizamı cedit)gibi sayabilirim....
Mavlicim haklısın canım, sıcaklardan beynim döndü, lale devriyle başlıyo ya batılı ıslahatlar, lale devrinde askerlikle ilgili hiç ıslahat yapılmadı diye düşünürken öyle yazmışım...
gerileme döneminde devlet yönetimi ve hukukla ilgili ıslahat yapılmadı hiç sadecei...
ulusun bütününde dayanarak sivas olcak dogru o sorunun cevabı pikolata;
diğer soruda batılılaşma hareketleri ilk olarak askeri alan diye biliyorum ben;çünkü 17.yy da ardı ardına alınan yenilgiler batının askeri alanını örnek almaya itti osmanlıyı..
ayyy bı tane cografya denemsı çözdm 1 tane matematık morlaım bozuldu ya matematıkten birsürü yapamdıgım var offffff
kızlar bi tane soru sorcam
türkıyede sanayisinin özellıgı ıle ılgılı asagıdakılerden hangısı yanlıstr:?
a.) türkyede sanayının gelişme hızı son yıllarda artıs göstermıstr
b.) türkıyede sanayi tarımdan daha hızlı gelişmektedır
c.)türkıyenın dıs satımında sanayı ürünlerinin payı tarım ürünlerının payından fazladır
d.) turkıyde hızlı sanayılesme carpık kentelesmeye yl acar
e.)enerjı üretımının fazla oldgu alanlarda sanayı de gelısmıstr
cevap e
dıs satımda sanayı ürunlerı tarımdan dahamı fazla ya ben tarım fazla dıe bılıyordum.
dogu anadolu da enerjı üreteımı falza ama sanayı fazla degıl onunıcın mı cevap e
günaydın kızlar, dün anayasa hukukundan 285 soru çözdüm, yüzde kar karışım problemlerinden 55, sayı problemlerinden de 25 soru çözdüm sonra çok uykum geldi bıraktım.
Şimdi yargının yaprak test soru kitabından türkçeleri bitirmeye uğraşıyorum. 2-3 kitabın kalan konularının testlerini bu 8 günde bitirmek zorundayım bitmesi gerek. ben bugune kadar napmışım bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?