- 25 Kasım 2009
- 2.367
- 78
- 318
- Konu Sahibi Pimpirikli
-
- #9.121
selam kızlar! pinky,patiska,ecesu... burda gece gökgürültüsüyle bir yağmur yağdı sabah kalktığımdada aynen devam ediyodu hava serinledi oleyyyy.........
patiskam zaten şekersin sen şimdi iyice şeker mi oldun yaopuyorumnanaktan
kızlar bi sorum olacak,
kıyıda yer alan izmirin yıllık yagış miktarı 700mm iken antalyada 1000mmnin üzerindedir.
Bu durum iki kentin aşağıdaki özelliklerden hangisi bakımından farklı olması ile açıklanabilir?
a)dağların uzanışı b)hakim rüzgar yönü c)enlem d)bitki örtüsü e) yükselti.
Ben yükselti olarak biliyorum ama cevapta dağların uzanışı diyor. Antalya yüksek olduğu için daha çok yağış almaz mı kızlar? dağların uzanışıyla ne ilgisi var ki. İzmirde dağlar dik, antalyada paralel de bununla yağış miktarının ne bağlantısı var. Yanlış mı dersiniz cevap?
evet patiskam haklısın, çok çeldirici bi soruymuş bu, çok teşekkür ederim canım, anladım, böyle bir soru geldiğinde aklıma yamaç yağışı gelsin. Adanayla antalyayı karşılaştırsaydı mesela o zaman yükseklik derdik antalya için. ama izmirle karşılaştırdığı için dağların uzanışı daha ağır basıyor. tşk ederim canım
aşk olsun Başakım, çene çalıyo gibi bir halimiz mi var :) ilim irfan öğreniyoz şurda
sen neler yapyorsun ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?