2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

selam kızlar! pinky,patiska,ecesu... burda gece gökgürültüsüyle bir yağmur yağdı sabah kalktığımdada aynen devam ediyodu hava serinledi oleyyyy.........

Merhaba Mavlicim.annem yazlıkta, o senin kadar sevinemiyor bu duruma, küçük yeğenim var bi tane 5 yaşında (annem bakıyor), yağmur, çamur dinlemiyor denize girmek için :))) annem isyanlarda...
keşke burda da yağsa ya. gerçi azıcık esiyo, buna da şükür...
ben osmanlı iç dış politika videosunu izledim, çalıştım ve bolca soru çözdüm, şimdi Gülşahcımın verdiği bilgiye dayanarak 1 saat şekerleme pardon, hafızayı pekiştirme molası veriyorum :teytey:

napıyosunuz tatlışlar tarih denemesi yapıyorm ihtiyacın patiskam aldın mı sende gittikçe zorlaşıyorr çok yanlışım çıkıyor tarihten bi halledemedimm offffffff şimdi bi tane daha çözecem
başağımm güle güle kullann tatlışım çalışıyosun herhaldee...:hulya:

bir kısmını tekrar yazayım;pinky geçrekten bende bazen bugüne kadar ne yaptım ben niye yetişmiyor diyorum;ama dediginiz gibi ileriye bakmak lazım..
basakcım güle güle kullan canım aldıklarını atanınca gittiğin yere götürürsün artık odanı:))
bende kızlar gece geç yatttım ama on gibi uyandım;zop zor denememin illkini yaptım ve birazda tarihten soru çözdüm;tarihe taktım kafayı;full çıkarmak istiyorum;ama sadece istiyorum sanırım:)))
elektrikler gidip gelicek sürekli burda;o yüzden giremiyobilirm merak etmeyin;hepinizi öpüyorumm

benden de güle güle kullan temennileri var başakçım of yeni eşyalara bayılmışımdır hep. hayırlı olsun canım.

son sürat soru çözmeye devam ediyorum bende kızlar.

türkçeden 250 soru çözdüm, 50 paragraf sorum kaldı onu da bi kaç saat sonra çözerim.
Coğrafyaya başladım şimdi 40 soru çözdüm , devam ediyorum canlarım.

merhaba kızlar... 45 dk.cık şekerledim geldim :)
şimdi coğrafya çalışıcam, ekonomik coğrafyaya başlayacağım daha eyvahedigeldismile

Gülsu'cum tarihi tamamen bitireyim diyodum o yüzden daha başlamadım denemelere, ama akşam inkilap ve ilkeleri tekrar edicem tarihten, o zaman bitmiş olacak, yarından itibaren yapmayı düşümüyorum ben de...

kızlar bi sorum olacak,

kıyıda yer alan izmirin yıllık yagış miktarı 700mm iken antalyada 1000mmnin üzerindedir.
Bu durum iki kentin aşağıdaki özelliklerden hangisi bakımından farklı olması ile açıklanabilir?

a)dağların uzanışı b)hakim rüzgar yönü c)enlem d)bitki örtüsü e) yükselti.

Ben yükselti olarak biliyorum ama cevapta dağların uzanışı diyor. Antalya yüksek olduğu için daha çok yağış almaz mı kızlar? dağların uzanışıyla ne ilgisi var ki. ızmirde dağlar dik, antalyada paralel de bununla yağış miktarının ne bağlantısı var. Yanlış mı dersiniz cevap?

Son düzenleyen: Moderatör:
patiskam zaten şekersin sen şimdi iyice şeker mi oldun yaopuyorumnanaktan

ayy eveet çok şeker oldum zemuszemus opuyorumnanaktan :1hug:
ama kızgın da bi şeker oldum, habire elektrik kesiliyor nası bi altyapıysa!!
ben de ikide bir bölüneceğine ilke ve inkilaplara çalışayım dedim, onda bilg ile işim yok nasılsa
coğrafyaya da akşam bakarım artık

yamaç yağışları Pinky'm, hani dağlar denize paralel olduğu yerlerde denizden gelen hava dağlara çarpıp yükseliyordu, iç kesimlere giremiyordu. o yüzden de yamaçlara yağış bırakıyordu. Karadeniz ve Akdeniz de böyle yağışlar görülüyor(bi de menteşe ve yıldız dağlarında), dağlar paralel diye.
senin düşündüğün de doğru ama izmir ile karşılaştırmış ya, o yüzden dağların uzanışını alıcaz...

evet patiskam haklısın, çok çeldirici bi soruymuş bu, çok teşekkür ederim canım, anladım, böyle bir soru geldiğinde aklıma yamaç yağışı gelsin. Adanayla antalyayı karşılaştırsaydı mesela o zaman yükseklik derdik antalya için. ama izmirle karşılaştırdığı için dağların uzanışı daha ağır basıyor. tşk ederim canım

kesinlikle a.s tatlım benim ne teşekkürü anlatabildiysem ne mutlu bana

aşk olsun Başakım, çene çalıyo gibi bir halimiz mi var :) ilim irfan öğreniyoz şurda
sen neler yapyorsun ?

patiskacım annen için zordur ama biraz daha sein olsun yaaaa:asigim: 10 temmuzdan sonra hepberaber denizlere salınırızolumunekankayizsmile biraz önce ihtiyacın 7. denemesini yaptım en kötüsüydü yaparken iyi gibiyde ama sonuç çok kötü oysa dün akşam 6. sından 90 net yapmıştım bu 73 net mafoldumben aaaaa nisanur evet canım burası lisans bölümü....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…