2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım aşıyı yine vurdurmak istiyorsan vurdur tabii sen bilirsin. ama moralini bozma onlar belki hamilelikle ilgili bilincin çok yaygın olmadığı yerlerden geliyor olabilirler. beslenmelerine kontrollerine bizim kadar dikkat etmiyor olabilirdler. biz maaşallah vitamin deposu gibi dolaşıyoruz. beslenmemiz demirimiz proteinimiz her şeyimize dikkat ediyoruz. ne köyler var hamile kızlar sağlık ocağından başka bir yere gitmiyorlar o da düzenli olarak değil. kendini germe rahat ol.. :teselli:

Dimplecım sorma valla, vakit yaklaştıkça benim kocam da komplo teorileri üretmeye başladı :)
Bir anlatsam roman olur...
.
tahmin edebiliyorum bosnacım kaydirigubbakcemile3
kızla bende dün geçelik pijama takımı aldım bende onu gösterim size.gönderemiyprum ama
aa merak ettim nasıl birşey
neden gönderemiyorsun
cnm hiç durma o zaman çok zevkli oluyo yapması ama ben erken başladım biraz tülü kirlenmesin diye saklıyorum..
güle güle kullan eftelcim biraz pahalıya mal olmuş sana ama çok zevklidir mutlaka :))
ben de bayılırım böyle şeylerle uğraşmaya
izne çıkınca yaparım ben de inş.

bozma moralini aşı olmadan mı ölmüşler yoksa aşı olduktan sonra mı walla aşı olayını araştır ondan sonra ol derim.Belki başka bir rahatsızlıklarıda vardır da vefat ettiler(( Şahsen kötü bir durum ama ben haberlerde bile duymadım ölen kişiler için sağlık bakanlığının neredeyse hergün sitesine giriyorum ama duymadım ben .../B]

şimdi gördüm yerel gazete hemde Rize'nin ıyidere ilçesi Büyük Çiftlik köyünde 20 yaşındaki bir yıllık evli ve 7 aylık hamile Havva Kitapçı, domuz gribi nedeniyle hayatını kaybetti.
Büyük Çiftlik köyünde oturan 7 aylık hamile Havva Kitapçı'nın kayınpederi Nusret Kitapçı bir süre önce domuz gribi teşhisiyle hastaneye kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Genç kadında bir süre sonra benzer rahatsızlıklar başgösterince yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı.
Zatürree teşhisi ile Trabzon KTÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Kitapçı yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Genç kadının domuz gribinden öldüğü belirlendi. Ama kronik bir rahatsızlığı varmış baksana ...Mekanları cennet olsun Allah rahmet eylesin

Son düzenleme:

Merhaba Zelişcim, bozma moralini, daha duymadığımız bilmediğimiz ne vakalar vardır kim bilir, sen birebir duyduğun için etkilenmişsin, ben kulaklarımı tıkıyorum açıkçası, hatta haberleri bile izlemiyorum, ben kesinlikle yaptırmayacam domuz gribi aşısını, lügatımdan bile çıkardım, telaffuz bile etmiyorum, aklıma hep güzel şeyler getirmeye çalışıyorum, kötü düşünmeyelim, biz elimizden geleni yapalım ve Allaha tevekkül edelim, ama yine de içimde bu şüphe ile yaşayamam diyorsan, tercih senindir, için rahat edecekse yaptır aşıyı..

arkşım bozma moralini bu yeni duyulmuyoki, ölümler her an kulağımızda duyuyoruz tv lerde, aşının ilerleyen zamanlarda bize veya bebeğimize ne yapacağınıda bilmiyoruz, onun için bence tedbir almak en doğrusu yine takdiri Allah'ın .. açıkcası ben bu ilaca fazla güvenmiyorum biz deneme tahtası gibi deneniyoruz sadece ..bu senin kararın cnm iyi düşün yinede..

sagol canim insallah. haklisin doktordan doktora hersey degisiyor zaten bunun da degismesi normaldir.

arkadaşlar inanın napıcamı bilmiyorum ben artık evde haber denen bişey dinlemiyorum ama bu haberler gelip buluyo beni iyice paronayak oldum önümüzde ocak şubat ayı var bu aylarda daha çok artıcakmış allah korusun ama elimde değil çok korkuyorum...

canım bozma moralini...cerenora ya katılıyorum..sonuçta her hamile bizim burdak, kadar bilinçli olmuyor:))
bir de ne kadar düşünürsem ve titizlenirsem hastalık beni o kadar kolay bulur ben de umursamamaya çalışıyorum...
aşı konusu tamamen sana kalmış canım..

çok üzüldüm canım yaa Allah kalanlara sabır versin sende çok üzme kendini bitanem aşı içinse senin kararın nasıl istersen öyle yap ben şahsım adına olmayı düşünmüyorum açıkcası bunu yönlendirme olarak alma sakın sen bilirsin

sağol canım benim Amin inşallah hayırlısıyla

Zelişcim aşı olup olmama kararı çok kişisel bir karar.
Ben olmayacağım.
Haberlerde, gazetelerde her gün ölü sayısı bildiriyorlar, herkes felaket haberleri anlatıyor birbirine, ben kendi içimde kapattım bu konuyu, gazete falan da okumuyorum artık.
Sen de aşı olsan da olmasan da bozma moralini canım, beslenmene dikkat et, kimseyle sarılma öpüşme, temizliğine zaten dikkat ediyorsundur, hepimiz böyle atlatıcaz inşallah bu süreci...

tşk ederim cnm .. ama çiçegiyle beraber 100 tl tutuyo normalde hazır sordum ben ikisini 30 tlye çıkardım normal deilmi cnm bebeğim için emeğimi boşver:))

tşk ederim cnm .. ama çiçegiyle beraber 100 tl tutuyo normalde hazır sordum ben ikisini 30 tlye çıkardım normal deilmi cnm bebeğim için emeğimi boşver:))
o çiçeklerden hastaneye bir sürü hediye geliyor canım oradan yırtardın :))
neyse 30 tl çok değil tabi ama çiçekte ayarlaman lazım

Bakın tahmin ettiğim gibi köyden rahmetli. üstelik sadece 20 yaşında hamile kalmış. 25 yaş altı gebelik 35 yaş üstü gebelik gibi risklidir. zaten bünyesine ağır gelecek bir işe girişmiş. iyi bakılmadıysa da bünyesi zayıf düşmüş olabilir. eğer köyde sağlık ocağına gidiyorsa , ben büyük şehirde sağlık ocağı mağduru olan bir insan olarak söyleyeyim, durum çok daha vahimleşmiştir onun için. ben yakında 26 olacağım ben bile düşünüyorum acaba çok mu küçüğüm diye kafamçokkarıştı

zelişçim Allah a emanetiz
tevekkül edip O'na sığınıcaz

ben de çokk üzülüyorum ama etkilenmemek için yine de bu haberlerden mümkün oldukça uzak duruyorum

hamileler için alel acele aşı çıkardılar az advujanlı(virüsü az olan) aşı ama bunun testi bile yapılmamış .Alerjik durum ne olur bilinmiyor her 100 kadında görülen ....diye bir terim bile yok sağlık bakanlığının sitesinde bile
iğer aşı ve ilaçlarda olduğu gibi mevcut pandemik H1N1 aşısı için de gebelerde ön çalışma yapılmamıştır. DSÖ Aşı Uzmanlar Komitesi (SAGE) yaptığı açıklamada, canlı grip aşısı dâhil tüm grip aşılarının hamilelerde güvenle kullanılabileceğini açıklamıştır.

Pandemi Bilim Kurulumuz temin edilebildiği takdirde gebeler için adjuvansız aşı kullanılmasını tavsiye etmiştir. Bu karar gereğince gebeler için adjuvansız aşı bağlantısı yapılmıştır.

Hastalığın gebelerde çok ağır seyretme potansiyeli olduğundan, adjuvanlı aşılar gebelere de uygulanabilmektedir. Madem aşı güvenli, gebelere neden farklı aşı yapılacaktır?
Bu durumda ben gönül rahatlığıyla yaptırırım diyemem ve demem de hiç te aşı olmadım ve olmamda ...

kesinlikle katılıyorum. çok korkuyorum hep maskeyle dolaşıyorum ama bebeğimi böyle bir mikropla tanıştırmak istemiyorum. korunacağım, vitaminlerimiz alacağım bu süreci böyle hepimiz atlatabiliriz bence.

canım senin görüşlerini kimyager oldugun için önemsiyorum...paronoyolar had safhada bendede... ben iki doktora gidiyorum bunlardan biride adananın en ünlü proflarından... adam olmanda fayda var dyor.. digeri zaten arkadaslar bilir felaket tellalı oda ol diyor....çok arada kalmış hissediyorum kendimi.. güvenemiyorum kimseye ve napacagımıda bilemiyorum... ama mantıgım senin gibi düşünürken aklım kayıyor....klava:

neler var yaa şimdi türkmax da bi kadın çin de oturuyomuş çocukları olmuyormuş taşıyıcı anne yoluyla bebek sahibi olmuşlar bebek de çinli iki yıl olmuş içim ısınmadı bebeğe diyor doğuran kadında geri kabul etmiyormuş yetiştirme yurduna vermek istiyormuş vicdanım sızlarsa diyo ailesi de bilmiyomuş bebeğin evlatlık olduğunu ailesine de gösteremiyolarmış karmakarışık bi durum
kadının derdide büyüyünce böcek yerse, çince konuşursa diyo burda çinliler böcek yiyo buda öyle olursa diyo bu insanların aklı nerde bilmiyorum valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…