2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

sağol bosnacım:)sorma ya okadar uğrastı dr acmadı yüzünü bana cekmiş inadı öle diyo babamız:))
diyete gelincee sorma devambenneyaptımki arada kacamak yapabilirsin ama sakın abartma dedi.. (benim ilk kaçamağım hani şu tüpteki çikolatalar var ya onlardan olcak canınız cekmez umarım kızlarr:kedi:reklamda gördüm rüyalarıma girdi valla:))

tamam canım denerim çok sağol.....walla buhar mak. hep açık elektrik faturası coştu gitti...ama o da bir yere kadar işe yarıyor....

simenay sağol dedim alıntıya karıştı :))
teşkür ediyoruz tekrar teyzesi öpüyoruz siziopuyorumnanaktan

snow sağol canım az kaldı oklu tatile giriyıor
darısı başına:)

teşekkür ederiz teyzeleri daha güzelleri sizin bebişlerinize olsun inşallahh
oğluşumu çok özledim daha 10 gün var doktora gitmemize tosuncuğum çok yaramaz hiç durmuyo artık her an hissettiriyor kendini (çok mutlu oluyorum) hepimizinki öyledir eminim gece gündüz tepikliyo karnımda dalgalanmalar çoğaldı deniz dalgası gibi oluyor resmen merasimle geçiş yapıyor gibi izliyoruz eşimle dönerken bebişim zaman ne çabuk geçti az kaldı bi tarafdan seviniyorum bi tarafdan bu günler bitecek diye içim burkuluyor Rabbim hayırlısıyla kolay doğumlar nasip etsin inşallah hepimize

Benim eşim de aynen öyle diyor.
İnadı sana çekerse, bittim ben diye de ekliyor hatta :)
Ye arkadaşım, afiyet olsun, yarasın miniğe...
Ahh Hepatitcim ya, geçen gece rüyamda gördüğüm tatlıları bir anlatsam gülersiniz valla...
Kaç gündür ölçümlerimi yapamıyorum, alette bir gariplik var. Bugün aldığım yere götürücem, düzelsin, birkaç gün ölçeyim, normal çıkarsa rüyamda gördüklerimin hepsinden yiycem valla kaydirigubbakcemile3

ben de aynı dertten mustaribim :1closedeyes:

Aynen... Kendileri düşünüp çöp almazlar, alınanlara da laf eder burun kıvırırlar.... Benimki de şunu ben alayım bunu ben alayım deyip sonrada unutup üstüne yatan cinslerden, alacağım dediği şeyler lazım olan bir an evvel alınması gereken şeyler mesela, e hadi al da diyemiyorum, bekleyip bekleyip, bakıyorum almıyor, ben gidip alıyorum, aaa ben alacaktım niye gittin aldın bile demiyor, bu kadar olur yaniii... anlamıyorum ne yapmaya çalıştığını... söyledikleri hep lafta kalıyor...

şans işte arkadaşım bizdeki de .gecen gün ağladım sundan da bundan da yiycem diye.eşimde cok katı diyet konusunda valla göz actırmıyo akşam işe gitsin soluğu markette alıcam:))parayı bulunca bakkala koşan cocuklar gibi oldum valladelikafadulden

az kaldı sabredelim ..sağlıkla doğsun bizim sıpalar süt olsun diye herşeyden yeriz:))

Allah korusun canım ya...Allah şifa versin sana da...hasta olan herkese inşallah....daha var doğuma kadar düzeliriz Allahın izniyle:)

inşallah düzeliriz çanım...

çanım gözün aydın..bençe bebişin gayet iyi...

kızlar birşey sorucam bebekleri hıçkırık tutarmı bi kaç gecedir ve az önce sanki hıçkırık tutmuş gibi hissediyorum nette baktım pek bişey bulamadım sizde hiç hissettinizmi??

Merhaba kızlar
Bir süredir rahatsızdım.Sürekli hızlı atan nabzım yüzünden çok yoruluyordum hiç bir iş yapamaz hale gelmiştim.Elimi kaldırsam yoruluyordum.Geceleri çarpıntıdan uyuyamıyor huysuzlanıyor gündüzleride yorgunluktan uyukluyordum.En son doktorumu aradım.Neden gelmedin bunca zaman dedi.2009 un son günü bu nedenle hastanedeydik.Doktorum yoktu nöbetçi doktorda daha gelmemişti mecburen doğumhanedeki doktora götürdü hemşireler beni.Bu sayede doğumhaneyide görmüş oldum.Kan tahlili ve kalp grafiği istedi bebişime baktı.Zayıf bir kızım var benim 1340 çıktı kilosu.Kalp grafiğinde bir şey çıkmadı çok şükür fakat kan oranım gitgide düşmüş.Bu nedenle vücut bebeğe kan pompalayabilmek için normalden fazla çalışıyormuş bu da nabzımın 120 lere dayanmasına neden oluyormuş.Hamilelik süresince kan hapı içemediğim için mecburen iki gün üst üste damardan serum yoluyla verdiler.Biraz rahatladım ama tam geçmiş değil hala nabzım hızlı atıyor.Perşembe günü doktorla randevum var bakalım ne diyecek?
Bu arada siz ne yaşıyorsunuz bilmiyorum ama son zamanlarda benim psikolojim doğum konusunda iyice bozulmaya başladı.Eşime karşı inanılmaz kırıcı olmaya başladım.Gecem gündüzüm doğumu düşünmekle geçiyor.Kızıma bile gıcık oluyorum bu yüzden düşünün.ıyice tırlatcam ben sanırım.Doğumum zor olacak canım acıyacak diye geberiyorum korkudan sinirden.Birde olumsuz düşüncelerde beni iyice geriyor.Yok göğüslerin küçük büyümemiş sütün olmaz,yok boyun kısa çatın dar doğumun zor olur,yok bebeğin zayıf.Bu bebeği bu kadar çok istememe rağmen Rabbimin zoruna gitmesin eşime 'nerden girdik bu maceraya'dediğim bile oluyor.Kızıma bile kızıyorum artık.Bana acı vererek doğacaksın,doğuncada uyutmayacaksın,canımı acıtacaksın diyorum.Senden korkuyorum diyorum kızıma.
Neyse az zaman kaldı ama ben doğumhaneden önce psikiyatri bölümüne yatcam sanırım... Sinirim gerginliğim geçmiyor.Sabahları çok gergin uyanıyorum ve kendimi aşağı atmak istiyorum....

çanım geçmiş olsun öncelikle..kan ilaçınıda aksatma sakın....

doğumuda kötü düşünme...çünkü nasıl düşünürsen öyle olur..inan bana o kadar zor değil..Allah yardımçı oluyor..sen içini rahat tut ki doğumunda kolay olsun..strese gime..bebişinede yazık..onun bir suçu yokki...

kızlar slm uzun zamandır yazamıyordum artık bol bol görüşebilicez...:)

biz yarın 31. haftaya giriyoruz bebişim çok iyi teyzeleri tam bir tosun 1-2 hafta önden gidiyoruz şimdiye kadar hep mart 8 gibi diyordu doktorumuz bu sefer şubat sonu dedi bakalım artık hayırlısı
bizimki en başından beri aşağıda zaten o yüzden dokorumuz hiç belli olmaz ne zaman isterse gelir dedi:) umarım 36. haftadan önce gelmez tabiii herşeyin hayırlısı

canımcım kızın hiç de sayıf değil bu bir ve çok geçmiş olsun
sitresli olman doğal ilk olduğu için korkuların da çok doğal ama kendini buna inandırma kesinlikle belkide destek alman faydalı olur bunda garipsenecek hiç birşey yok kesinlikle
lütfen kötü ve olumsuz düşünceleri kafandan atmaya bak o doğduğu an hepsi tam tersi olacak yüzüne baktığında kokusunu duyduğunda ağlaması bile sana huzur verecek emin ol o senin bi parçan çünkü
sağlığınla ilgili sorunlarından dolayı sıkıntılı bi dönemdesin bunun etkileri oluyordur emin ol inşallah iyi olursun herşey çok güzel olacak merak etme çok güzel günler bekliyor hepimizi...opuyorumnanaktan

evet tutyormuş çanım..bendede oluyor aynısı....

kıyamam ben onlara yaa çok üzülüyorum öyle olunca benmafoldumben

maşallah canım bebişine hayırlısı olur inşallah saatiyle doğsun sağlıkla

Meg geçmiş olsun...
Bu yaşadığın süreç geçici bir süreç...
Hamileliğinde b vitamini yada elevit kullandın mı? Vücudunda b vitamini azaldığı için bunları hissediyor olabilirsin...
Eğer kullanmıyorsan, şimdilik her sabah bir adet elevit pronatal almanı önerebilirim...
Vücuttaki b vitamini eksikliği, kişide buna benzer semptomlara yol açabilir...

kızlar birşey sorucam bebekleri hıçkırık tutarmı bi kaç gecedir ve az önce sanki hıçkırık tutmuş gibi hissediyorum nette baktım pek bişey bulamadım sizde hiç hissettinizmi??

kuju evet canım su yutuyolarmış bende çok hissediyorum hıçkırıyo kuzucum yazık bazen korkutuyorum kendimi belki hıçkırığı kesilir diye...
üzülüyorum o öyle hıçkırırken...
meggcim senin psikoloci gitmiş bacım....
hepimiz korkuyoruz emin ol ama kucağına aldığında heeepsini unutacaksın...
en güzel zamanların artık bebeğin olmadan bir yaşamın olmayacak kocanla yalnız kaldığınız zamanları mumla arayacaksın...
biraz olumlu yönlerini düşün sen artık bir annesin ve bunun sorumluluğuyla hareket etmek zorundasın...
önce bi psikoloğa git bence sonrada eşinle konuş duygularının çok dalgalı olduğunu anlayışlı olmasını söyle...
hatanı anladığında sende özür dile...
benim kocamın yaşamadığı halt kalmadı sayemde...hepsinide çekti garibim ama sabır meselesi kimide başlarım hamileliğine der ters teper.
kendini bebişini üzme bende hep ameliyathaneye girerde çıkamazsam diye korkarım ama kimseye belli etmem anne olucam demezlermi adama yemiyoduda ne halt etmeyeyaptın bu naneyi diye hııımmmm?olumlu düşün yaaa minicik veletlerimiz olucak.

hehe oluyor canım göbeğim tümden hop hop yapıyor çok sevimli demi:)) kaydirigubbakcemile3

canım cok gecmiş olsun..ben de fe kullanamadım bakalım ne olacak sonrası.
dğer sorunlara gelinceee.. prolaktin hormonu da carpıntı yapıyor üstüne yine bu hormonlar duygu durumumuzu değiştiriyor..aynı şey bende de var eşim gözüme batıyor.ee hayatımızın odağı kocişlerden sıpalara yöneliyor bazan sancılı oluyor bu geciş..
sıpalarımızı veren sabrını da verecek. doğrken canımız acıyacak elbet ne şekilde olursa olsun doğum .önemli olna sağlıkla gelmesi hem bizler hem de bebişler için. ..
kim dedi sana göğüslerin küçük sütün olmaz diye yaa ..annemin limon kadar bicikleri var ama öyle cok sütü ollurmuş ki bitiremezmişiz biz emerek..
bu dönemde insanlar dr dan çok biliyorllar kimsenin lafına bama derim..sadece sinir bozuyor bazıları. bana da neler diyolar bi duysan..
üzme canını bo bol ye iç gül eğlen ki o da kilo alsın mutlu olsun opuyorumnanaktan

Benim vicdansız doktorum doğumdan sonra da yemeyeceksin, şekerin olmadığını görene kadar diyor... Emzirme dönemi ile ilgili yeniden görüşecekmişiz.

Tutuyor canım, ben çok net hissediyorum.
Çok kısa periyodik aralıklarla zıplayıp duruyor minicik bedeni.
Ben de çok üzülüyorum, rahatsız oluyormuş gibi geliyor.
Biraz su içiyorum, biraz yürüyorum, geçiyor.
Bir yerde bebeği hıçkırık tutmasının sağlıklı birşey olduğunu okumuştum.

Megcim, öncelikle geçmiş olsun... Umarım doktorun oluml şeyler söyler...
Sanırım şu hamilelik depresyonu denen şey gelip seni bulmuş. Bence doktoruna bu durumundan da bahsetmende fayda var.
Bu hepimizin başına gelebilecek birşey, hatta belli dönemlerde çoğumuz benzer şeyler hissediyor olabiliriz, önemli olan bunun genel ruh halimiz haline gelmemesi.
Eğer sende uzun süredir devam ediyorsa, doktorunla da görüşerek biraz rahatlamanı sağlayacak psikolojik destek alman fayda sağlayabilir.
Vücut zayıf düştüğünde sinirler daha kolay yıpranıyor canım, sana da böyle denk gelmiş, bence tek başına altından kalkmaya çalışma...
Ve emin ol ki, bugünler ne kadar zor geçerse geçsin, onu kollarına alıp kokladığın an, herşeye değer olacak opuyorumnanaktan

Kızlar sağolun ilginiz için.Bu gittiğimde doktorumla konuşacağım rahatlamaya ihtiyacım var.Zaten tipimi görünce psikolojimin ne denli bozulduğunu anlar herhalde.
Sinpac canım ne yazıkki ilaçlarla fena halde aram bozuldu hamiş olduğumdan beri ne vitamin,ne kan hapı kısacası hiç bir ilaç içemiyorum.ıçtiğim her ilaç anında istiğfar şeklinde lavaboya çıkıyor.Mide kabul etmiyor hiç bir ilacı.Zaten hamileliğimin zor geçmesine neden olan şeyde bu.Doktor çaresiz kalınca damardan vermeye başladı ilacı.
Dilacım eşim sabrediyor çok şükür onca saldırılarıma kaba saba konuşmalarıma,kırıcı davranışlarıma rağmen sırtını dönmüyor sağolsun ama benim contalar iyice attı inan.Dün sabah sinirle uykudan uyandım saatler geçti sakinleşmedim adam konuşmaya çalışıyor benle azarlıyorum.Hızımı alamadım mutfağa girdim iki tabak vardı bulaşık makinasına atmadan sudan geçireyim dedim ama delirdim ve mutfağın her yerine su dökmeye başladım.Duvarlar,dolaplar,yerler,elektronik eşyalar her şey ıslandı su damlıyordu mutfağın her yerinden.Sonra elime bezi alıp silmeye başladım.Eşim geldi sessizce elini bezi alıp dolapları silmeye başladı.Hiç karnıma nabzıma bakmadan resmen köpek gibi soluyarak deli gibi iş yaptım.Yerleri sildim dolapların arkasına girdim.Ya gerçekten manyaklaştım arkadaşım... Bir dahaki sefere salonu yada odaları aynı duruma sokmaktan korkuyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…