2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

gözün aydın canım.....

suyu fazla lduğu için oluyor sanırım..bu arada doğduktan sonra hıçkırık tutarsa bebişleri kızlar bir damla limon damlatın ağızlarına,hemen geçiriyor..bir zararıda yok...

aman canım benim kaynanam ilk bebeğimde bişey yapmadı..sonra geldi aylarca başımda kaldı..eşimle bizi kavga ettirdi defoldu gitti,şimdide bunda bişey yapmadı..geldiler bende kaldılar,burnumdan geldi,br sormadılar bişey lazımmı diye...aman almasın ama doğumdan sonrada gelip beni rahatsız etmesin....

ay ne terbiyesiz miş...yazıklar olsun...

bence beril hayat küpeli canım....

aynı şekilde
ben de kendi annemin kayınvaldeliğini gördükçe tuhaf oluyorum
her insan bir değil işte :1no2:

Haklısın canım hem son ay daha çok kilo alıyorlarmış.Zayıf bebek normal doğumla zor doğarmı peki?Hani gücü olmazmış zayıf olduğu için kendini zor itermiş bebek derler....

hiç alakası yok daha kolay doğuyor hatta...bir kaç dikişle kurtulmuştum ben..ablamların bebekleri iri doğdu daha zor oldu...bir sürü dikişleri vardı ikisininde....

beril hayat çok güzel bencede canımcımm
kuma kuma çekermiş kaynana gelini çekemezmiş bunun hikayesi bile var
duymuşsunuzdur kesin biyerlerden hiç birşey yapmasalarda iş kaynana olmaya geldimi çok güzel yaparlar ne yapalım boşvermezsek sadece kendimizi üzeriz

Dila, pembedusler, megrayn masallah bebislerinize kocaman olmuslar.

bende en son 28. haftanin icindeyken gitmistim 11 ocakta gorucem 32 hafta bitmis olcak. artik kocaman olmustur sanirim oglum. 2000 grami gormus olabiliriz.

Hadi hayırlısı inş. kocaman olmuştur annesi....:Saruboceq:

işte kızlar demek istediğim bu kayınvalidelerimizin aldıkalrına tabiki ihtiyacımız yok allaha şükür.ama insan istiyor.hele kendi ailesi yapınca.ama doğumdan sonrada çıkmazlar değiniz gibi.kocam desen hemen bu konuyu kapat diyor.biliyor hatayı ama ses çıkarmıyor.almasın kaynanam ama sormuyorki ne aldın ne sattınız diye.sorumsuzlar.

Ay canım sağol hemen bilgisayara kaydediyorum.İnş. faydası olur....
inşaallah tatlım
sen de lütfen kasma kendini
ben bu konuda elhamdülillah çok pozitifim
sen de öyle olmaya çalış
normal doğum olursa sadece 1 gün sıkıntı çekicez
hepsi bu :lepi:

Haklısın canım hem son ay daha çok kilo alıyorlarmış.Zayıf bebek normal doğumla zor doğarmı peki?Hani gücü olmazmış zayıf olduğu için kendini zor itermiş bebek derler....

onu bilemiyorum ama dün bana 3 arakadaşım geldi 3üde çocuklu ve 3üde normal doğum yapmış 3üde 3 kilodan fazla doğurmuş kaydirigubbakcemile3
bana epeyce cesaret verdiler... normal yapabiliyorsan yap hiç korkma dediler...

bende öyle düşünüyoru bir problem olmazsa normal inşallah sende korkma

hepimiz çıkmışız anamızın karnından sonuçta doğal bir şey bu her insanın dünyaya gelişi bu şekilde rahatla biraz canııııııııım
hihoyyyt

hiç alakası yok daha kolay doğuyor hatta...bir kaç dikişle kurtulmuştum ben..ablamların bebekleri iri doğdu daha zor oldu...bir sürü dikişleri vardı ikisininde....

Gerçektenmi? Bir ablamın kızı 2600 doğdu çatısı dar olduğu için zor bir doğum oldu bayılıyordu kız sürekli.Diğer ablamın kızı 3800 doğdu ama daha kolay oldu.Dikişleride çabuk düzeldi.Ben birazda benim ablalardan yola çıkarak benim kızımda zayıf olur ve diğer ablam gibi zor olur diye düşündüğüm için birde eskiler zayıf çocuk itemez aksine kilolu çocuk kendini iter çabuk doğar diyorlar.Aslında mantıklı düşününce hepsi fasa fiso Rabbim kimin kolay kimin zor olacağını bizden daha iyi biliyor.Bizde böyle kılıfını hazırlıyoruz kendimizce.Hayırlısı olsun ne desek boş o gün geldiğinde kolay yada zor doğacak Allahın izniyle bebişler inş. Temennimiz dualarımız kolay olmasından yana inş. kabus gibi bir hikayeyle dönmeyiz buralara....

canım genel olarak durum böyle demekki kocalar ne yapsın bahane bulamazlar kapatacaklar konuyu elbet onlarda üzülüyordur bence
Çok üzgünüm çoook

fty canım ben konuştum...
özür diliyorlar ama daha önce böyle birşey yaşamadıklarını sana izah ettiğini başka bir yerde direk para iadesi yapılmadığını v.s. söyledi...
üzülüdüm tabiki sana öyle davranmasına...
giden arkadaşlarda yorum yaparsa sevinirim aksi taktirde birdaha bende gitmeyi planlamıyorum.

aman benim eşimde anlamıyor bişey dediğim zaman...paraları yok diyor..nasıl yok anlamıyorum....3 yerden kira alıyorlar..artı emekli maaşı birde eşim yolluyor her ay 1000 civarı...diğer torunlarına gelince var bize gelince yok çok saçma...benim ihtiyaçım yok zaten ama insan düşünülmek istiyor..yeri geldiği zaman bizim soyumuzu yürütüyor diyorlar ya....küçük şiptar diye sevmesini biliyorlar ya....gıçık kapıyorum yaaa...övünmeyi biliyorlar ya...onlardan bişey beklediğim yok,,sadece gelipte başımı ağrıtmasınlar...

inşaallah tatlım
sen de lütfen kasma kendini
ben bu konuda elhamdülillah çok pozitifim
sen de öyle olmaya çalış
normal doğum olursa sadece 1 gün sıkıntı çekicez
hepsi bu :lepi:

Keşke senin kadar pozitif ve güçlü olabilsem.Yapı gereği nedense herşeyin en kötüsünü en olumsuzunu düşünüyorum.İnş. o günlerde gelip geçecek Allahın izniyle sağol canım...

canım eşler konuyu kapat diyor çünkü söylediklerimiz onları eziyor ve üzüyor.ben bu durumlarda eşime o an kızıyorum ama çokta üzülüyorum onun için.çünkü eminim onlarda böyle olsun istemezler.bir tarafta eşi bir tarafta hatalı da olsa ailesi.tabii bu sözlerim suç bastırmak için car car öten kocaları kapsamıyor aslaklava:insanın içinde olacak olmayınca böyle doğana kadar uzaktan bakıp,doğuncada ahh torunum oluyor işte.boşver Allah size sağlık versin siz yapın herşeyini.

ya ben adamdam para iadesi istemedim ki kendi capinda birden sinirlendi ve para vermeye kalkti hemen. istemem onun parasini sonucta ben onlari almisim sadece bi buyugunu istedim adamdan. zormuydu acaba bu kadar bir buyugu ile degistirmek. aman neyse kendi kaybetti. gorumcem hamile kayinvalideyi arkadaslarimi falan goturcektim hep iyi bir yer diye. aman tovbe ben bi daha adimimi atmam oraya.
sen uzulme senlik bir durum yok o gunun o adamin sinirli haline biz denk geldik.
geldi gecti bitti. ama yine ben paylasmak istedim sadece cok sinirlendim cunku aksam aksam beni bu kadar uzmeye hic hakki yoktu o adamin....

Canım zaten toparlanmak açısından çabuk ayağa kalkmak açısından en rahatı normal doğum.Fakat insan sancıları düşününce sonrasında böyle olacak diye bakamıyor.Şahsen ben düşük sancısı çekerken Allah affetsin düşecekse düşsün diye düşünmeye başlamıştım.Çünkü o an tek aklındaki şey acının bir an evvel geçmesi oluyor.Tamam sonrasında bitiyor her şey ama o sancı saatlerinde kimse ne bebeği nede başka bir şeyi düşünemiyor.İnş. sancısız rahat ve kolay bir doğum yaparız canım....

canım o catıyla alakalı bişey..çatın darsa doğum güç olur...ama genişse problem olmaz...benim bebeğim 2770 gr doğdu...5 saat sancı çektim...doğum hanede de sadece 20-30 dakika kaldım.bebeğin doğması ve dikişlerin atılması...dikişlerde 1 haftada iyileşti....bebek itmiyorki,,sen itiyorsun bebeği ıkınarak...ablamların bebekleri en zayıfı 4000 gr dı...büyük bişeyinmi bir yerden çıkması kolay olur küçük bişeyinmi...?hiç korkma...İnan bana Allah o an gücünü veriyor..sen rahat ol yeterki.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…