- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #31.181
canımcım doğum yapan insanlardan duyduğumla konuşuyorum o bebeğin doğduğu anın yaşanan herşeye bedel olduğunu söylüyorlar.düşünsene gerçekten büyük bir mucize.ve doğuma önyargı ile yaklaşmazsan psikoljini bu konuda rahatlatırsan herşeyin daha rahat olacağını düşünüyorum.tabii Allahım hepimiz için hayırlı olanı nasip etsin.biz seni cesaretlendiririz olur mu:1hug:
tabi canım o psikoloji kötü zaten ama o an dediğim gibi çok sancı oluyor birde benim suni sancıydı...hiç onları düşünecek durumda değildim...sadece bebeğin ve benim kurtulmamdan başka bişey düşünemiyordum....doğumdan sonrası daha kötü aslında lohusa dönemi...çok kanama oluyor ve hiç yalnız kalamıyorsun hep birileri var..bebeğini emzirçek olsan birisi var..özel bir tarafı kalmıyor insanın...erkekler bu konuda daha şanslılar....doğum olduktan sonra sancıyı falan unutuyor insan tek istediği bebeğinle yalnız kalıp onun kokusunu içine çekmek istiyor....yüzüne uzun uzun bakmak geliyor insanın içinden....ama kalabalık olunca pek sıra gelmiyor....onun sıkıntısı başlıyor....:)) birde ben bebeğimi kıskanmıştım eşimin tarafından...bakmalarını bile istememiştim...:))
Ayy dogum mu konusulmaya baslanmıs her turlusunden korkuyorum nasıl doguracam bilmiyorum .Birşey sorucam ben erken dogum yapmıstım bundan önce 23 haftalık dogmıustu 750 gr. normal dogum yapmısdım o zaman 23 haftalıkken cektiğim sancıyla son haftaladaki sancı aynımı acaba eger oyleyse ben sancıdan korkmuyorum ama dogumdan sonrası benim için kabus gibiydi.Eşini içime kacırdı Dr. sonrada narkoz verip ameliyata aldılar 4 saat kaldım ameliyatta kanamayı 2.5 saatte durdurabilmişler.3 unıte kan aldım.Simdi oyle cok korkuyorum ki dogumdan Allah kimseye yasatmasın bunları ama onlar basıma gelmeseydi cesaret edip derdimki normal dogum yapıcam.Ama şimdi sancım mancım sezeryandan once gelecek diye odum kopuyor.
Meg aramızda 8 gün var seninle, benim bebeğim daha yeni 1 kiloyu geçti... 1100 gr oldu... Bebeğin bu haftalarda alması gereken kilo bu... Daha fazla alanlarda esas sorun olabilir...
Kız ben aksine eşime diyorumki bebeği sen al bak.Ben gitcem kafamı dinleyeceğim diyorum.Acı,ağrı,bebeğe alışmak yorgunluk kanama gelen giden uykusuzluk bunları düşündükçe bebeğe baktıkça sinir gelmesin sonra bize? Birde çok ağlarlar demi ? Ne oluyor bana yaa?Ne iğrenç bir anne oldum böyle? Allah aklımı korusun...
Canım, ben de çok korkuyorum... Ama normal doğum yapan kimler kimler var... Benim tanıdığım bir bayanın boyu 1.50 idi... Doktor doğuramazsın dedi... Şimdi kızı üniversitede...
Allah bize yardım edecek... Korkma...
ayy kızlar son aylara gelmisizde dogumu konusuyoruz ne guzel ne guzell kaydirigubbakcemile2
bende suanda korku yok dogumları izliyorumda ama gun yaklastıkca ne olur bilemem..
dogamızda var Allahta yardım eder insallah kolay dogumlar yasarız.. onceden streslenmemizim bize sadece zararı varkendimizi daha cok gereriz sanırım.. dusunmemekte elde degil ama pozitif olmaya calısalımm kaydirigubbakcemile5
Valla sizinle konuşunca sorun yok zaten.Normal geliyor her şey ama etrafımdaki danalar aaaa zayıfmış deyince artık bende zayıf olduğunu düşünerek çiroz bir kızım var diyorum... Sağlıklı olsunlarda inş. napalım zayıf kiloulu doğsunlar Allahın izniyle sancısız,kolayca....
:) ben eşimden kıskanmadım onun ailesinden kıskandım..zaten gıçığımda onlara...bebeğime dokunmalarını istemedim...yok be bebek güzel oluyor....doğsun anlarsın bende senin gibi düşünüyordum doğumdan önce hem ilk bebeğim isteyerek olmadı benim hiç hazır değildim ama yüzünü görünce herşey değişiyor...ama sen depresyon geçirecek gibi duruyorsun şimdiden böyleysen..bence yardım al.lohusa döneminde aığırşaşıyor çünkü bu depresyon yaşadım biliyroyun...ben acısını bebekten değil,eşim ve eşimin ailesinden çıkarmıştım... :))).ağlamaz canım kanını doyur gazını çıkar susar.bezini değiştir..başka sıkıntısı yoksa susar....bu kadar hep kötü yanını düşünme güzel şeyler düşün...düşünsene seni gördüğü zzaman nasıl heyecanlanaçak atılaçak kuçağına...sonra nasıl güleçeğini falan düşün.herkesin arasından hep seni tercih edecek..sensiz yaşayamazki o miniçik şey..sana muhtaç 2 masum göz seni arayacak heryerde..yeri geleçek anne diye peşinde koşacak...inanki eşinin sevgisi falan hep hikaye kalaçak yanında...çünkü bebeğinin sevgisi çok saf olaçak...beklentisiz...
Sanırım bunda çekeceğin sancıda ancak o kadardır.Neye benziyordu çektiğin sancı ve kaç saat çektin?
Canım, sen boşver onları... Hatta onlara bebeğin kilosunu bile söyleme... Ben işyerimde ve evde nasılsın, bebek nasıl diye soranlara: "beraberce büyüyoruz işte" diyorum... Haftayı soranlara da, herbirine başka birşey söylüyorum... Kafama göre 28-27-25 bile dedim...
Karnıma bakıp, seninkisi biraz büyük olacak diyorlar, ben de önceden de göbeğim vardı, eh kiloda aldım, hepsi bebek değil diyorum... Bazısı da haftama göre karnımı küçük buluyor, onlara da bol giyiniyorum, yoksa karnım baya büyük diyorum...
Herkese ayrı muamele... Bu sözleri söyleyen salakların biri bile bana değer vermiyor ki, ben onlara değer verip, adam gibi cevap vereyim... Takıl kafana göre sen de... Hatta dalga geç... Burada bir kadın vardı mesela, laf olsun diye abuk subuk soru sorup yorum yapıyordu, her seferinde kafa buluyorum ben de... Çok eğleniyorum hem de... Geçen gün kaplumbağa sendromu varmış bende dedim.. O ne ki dedi, sırt üstü yatınca dönemiyorsun kaplumbağa gibi dedim... Gözlerini açıp, bakıp gitti, salak...
İnş. canım inş. :Saruboceq:
Adet sancısı gibiydi.Suni sancıda onun bıraz daha fazlası belime de vuruyordu geldiği zaman . 3 saat falan cektim sunı sancıyı verdiler ikinci sancıdan sonra suyum gelmişt zaten dogumhaneye almıslardı beni.
Ben bir dönem eskisi gibi olamayacağıma üzüldüm... Önceden güzel giyinirdim, topuklu ayakkabı, saç, makyaj ama artık hantal, çirkin birşey oldum... Bunu şöyle atlattım: doğumdan sonra yine güzel olabilirim...
Sonra çok özgürdüm ben, artık öyle olamayacağımı düşündüm... Sonra annem geldi aklıma, bebek biraz büyüyünce anneme bırakıp istediğimi yine yapabilirim...
Doğumda acı çekme olayına duyarlıydım, "ağrısız doğum" diye bir kitap okudum... Cts geleceksen sana da getireyim oku... Şimdi korkmuyorum...
Bebek doğunca ağlayacak diye korkuyordum, doğum yapan bir arkadaşımla konuştum... Bana bebek minimum 16 saat uyuyor, bende o uyurken uyuyorum, böylece uykusuz kalmıyorum, oho ooo 8 saattte fazlam var dedi... Gerçekten kızın yanakları hiç görmediğim kadar pembeydi...
Bazıları abartıyor, takdir ve sevgi görmek için söylemedikleri kalmıyor... Onlara hı hı de geç... Bizim odada bir kadın var, ben ilk üç ayda kusarken, bana: "ben 9 ay kustum, ölecektim" dedi... Deli gibi korktum... Sonra geçti kusmam... Odada birinin safra taşı çıktı, ona bu sefer: "benim deli gibi canım yandı" dedi... Herkesin huyu farklı, bazıları da abartmayı seviyor... Hı hı de geç onlara anlatma birşeyini...
Korkuların bana benziyor.Bebekten bile korkuyor insan.Bencil olduğunu düşünüyor.Sanırım yaşamadan anlamayacağız bunları....
Bak şimdide ağlattın beni.Yazdıklarını okuyunca bebeğime istemeden haksızlık edeceğimi düşündüm.O minicik bense acımasız bencil bir anneyim.. Tek düşündüğüm şey çekeceğim acılar hiç onun bana ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum onu yalnız bırakıyorum bu konuda...
Fıstık, benim çıkmam lazım...
Cts müsaitsen gel, daha detaylı konuşuruz...
Sana ağrısız doğum kitabını da getiririm...
meg canım bebeğin Allah'ın sana verdiği bir hediye....bak bir sürü insan bebek için neler yapıyor..ne uğraşlar veriyor....hem düşünsene Allah sana bir şans vermiş....belkide şu hayata bırakaçağın en güzel eserin olaçak....ben hep oğlumun hayatımdaki en güzel şey olduğunu düşünürüm..hatta o kadar zor günler geçirdimki....belki oğlum olmasaydı hayatıma son bile verebilirdim..beni hayata bağladı...ben yaşıyorsam şu anda oğlum sayesinde yaşıyorum....onun için hayata direndim....Allah sana yaşaman için bir neden daha verdi işte....hatta en önemli nedenin olaçak...dünya bir yana bebeğin bir yana olaçak...annelik insana çok şey öğretiyor,,,zor ama değer.....!
bundan sonra ne olur kötü şeyler düşünme..doğum dediğin geçip gidecek Allah daha büyük açılar yaşatmasın.sende bebeğinle yeniden doğaçaksın......gelip geçeçek,tatlı bir anı olarak kalaçak hep bunlar...hayatında kaç defa hamile kalıçaksınki...zaman çok çabuk geçiyor..bir bakıyorsun bebeğin büyümüş...onun o küçük hallerini özleyeme başlıyorsun sonra anlıyosunki her geçen gün çok değerli,çünkü insanın ömrüde gidiyor....
Dayanılabilir bir acı yani.... Suni sancı dahada fazlalaştırıyor çekilen acıyı... Allah yardımcımız olsun.Bu arada içinizde arada bir kasılma yaşayan varmı?Aşağıya doğru bir sertleşme ve kasık bel ağrısı saniyelik yaşayan varmı?Basınç gibi bir şey oluyor aşağı dorğu.Zaten benim kız dönmüş geçen doktor söyledi.Doğum pozisyonuna girmiş dedi.Bu nedenlede idrar yaparken falan basınç hissediyorum hep.Bunları yaşayan varmı içinizde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?