2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bende onu söyledim zaten hamile ne olursa olsun üzmeyecektiniz dedim.zor bi müşteriydi ben ona herşeyi bir bir açıklayarak sattım sonra başkalarından duyduğuyla hareket edince üzüldüm benimde 3 çocuğum var herkese aynı şeylerden veriyoruz biz onun 0-3 aylık çeyizini hazırladık o gün ben bunları söylemiştim dedi...
fiş sormadım bişey sormadım onun büyüğü yoktu paranızı iade edeyim dedim satarken iyi değiştirirken kötü deyip kapıyı çarptılar dedi...
neyse yaa dediğim gibi ben üzüldüm sonuçta uygun bir yer ama böyle davranıyorlarsa iki kuruş az ödemek için kimsenin kahrınıda çekemem.bidahada gitmem

Keşke senin kadar pozitif ve güçlü olabilsem.Yapı gereği nedense herşeyin en kötüsünü en olumsuzunu düşünüyorum.İnş. o günlerde gelip geçecek Allahın izniyle sağol canım...
Biz telkinlerle seni pozitifliğe doğru iteriz evelallah :lepi:
Dediğin gibi gelecek ve hayırlısıyla geçecek inş. :1hug:

Ay inş. canım yaa.Şuna bak ikinci bebeğin maaşallah ve bizden daha cesursun.Yani daha doğrusu BENDEN daha cesursun... Şu çatı muayenelerini 5 saatte kaç kere yaptılar hatırlıyormusun peki?O da insanı çok geriyormuş.Gelip gidip bir parmaklama olayı oluyormuş galiba...

Biz telkinlerle seni pozitifliğe doğru iteriz evelallah :lepi:
Dediğin gibi gelecek ve hayırlısıyla geçecek inş. :1hug:

Canımsın sen yaa ... Çok sağol inş. bir cesaret gelirde son anda bir gayret kolay,sancısız,sağlıklı bir doğum yapmış olarak döner gelirim buraya.Hiç ihtimal vermiyorum ama işte az da olsa umudum var... Napalım o da olmasa hiç yaşayamayacağız.... Rabbim sizlerinde kolay sağlıklı sancısız doğumlar yapmanızı nasip etsin inş. :Saruboceq:

o sancı arasında o parmaklama olayını inanki hiç anlamıyorsun...kaç kez bakıldı hatırlamıyorum ama öyle gel git parmaklama olmadı..3-4 kere ançak yani...oda benim dr baktı....zaten yeteri kadar açılıp açılmadığını kendin anlıyorsun..çünkü bebek iyice iniyor ..hissediyorsun onun kafasını baçaklarının arasında....

Ayyy aman Allahım bacaklarının arasında bir doluluk karnında bir sertlik çok ilginç bir şeydir eminim... İnş. benimkinede benim doktor bakar sadece yada eli hafif olan bir kişi bakar.Millet doğumdan çıkınca bazen sancıdan çok bu çatı muayenesini anlatıyor acıdı diye.Şu normal doğum süreci aslında psikolojik olarak çok rahatsızlık verici bir durum değilmi?Hem aşağıdan yapmak çıplak olmak, hem inanılmaz bir sancı çekmek,hem çatı muayenesi hem kesi hem dikiş doktorlar hemşireler hepsinde her şeyi bire bir canlı canlı yaşıyorsun... Her şey oluyor bitiyor bir kaç saat sonra ama o süre içerisinde insan her doktor yada hemşire gördüğünde orama yine ne yapacaklar diye psikoljik olarak rahatsız olup geriliyordur eminim...

canımcım doğum yapan insanlardan duyduğumla konuşuyorum o bebeğin doğduğu anın yaşanan herşeye bedel olduğunu söylüyorlar.düşünsene gerçekten büyük bir mucize.ve doğuma önyargı ile yaklaşmazsan psikoljini bu konuda rahatlatırsan herşeyin daha rahat olacağını düşünüyorum.tabii Allahım hepimiz için hayırlı olanı nasip etsin.biz seni cesaretlendiririz olur mu:1hug:

tabi canım o psikoloji kötü zaten ama o an dediğim gibi çok sancı oluyor birde benim suni sancıydı...hiç onları düşünecek durumda değildim...sadece bebeğin ve benim kurtulmamdan başka bişey düşünemiyordum....doğumdan sonrası daha kötü aslında lohusa dönemi...çok kanama oluyor ve hiç yalnız kalamıyorsun hep birileri var..bebeğini emzirçek olsan birisi var..özel bir tarafı kalmıyor insanın...erkekler bu konuda daha şanslılar....doğum olduktan sonra sancıyı falan unutuyor insan tek istediği bebeğinle yalnız kalıp onun kokusunu içine çekmek istiyor....yüzüne uzun uzun bakmak geliyor insanın içinden....ama kalabalık olunca pek sıra gelmiyor....onun sıkıntısı başlıyor....:)) birde ben bebeğimi kıskanmıştım eşimin tarafından...bakmalarını bile istememiştim...:))

Son düzenleme:

amaaaaaaaaaaaaan bişey almasınlar, wermesinler de ama uzak olsunlaaaarrrrrr allaha şükür çocuklarımız çıplak kalmaz onların tek bi ipliğini istemiyorum tabi kendilerinide istemiorum ide alsalar etseler bir ömür sölerler artık yakamızdan düşmezler lütfetmişler gibi

Öyle canım öyle.Senin kızada maaşallah annesi iyi bakıyor demekki.Sağ salim doğsunlarda inş. Allahın izniyle sütümüzde olur yarar bebeklerimize toparlanırlar hemen...

Meg aramızda 8 gün var seninle, benim bebeğim daha yeni 1 kiloyu geçti... 1100 gr oldu... Bebeğin bu haftalarda alması gereken kilo bu... Daha fazla alanlarda esas sorun olabilir...

Ayy dogum mu konusulmaya baslanmıs her turlusunden korkuyorum nasıl doguracam bilmiyorum .Birşey sorucam ben erken dogum yapmıstım bundan önce 23 haftalık dogmıustu 750 gr. normal dogum yapmısdım o zaman 23 haftalıkken cektiğim sancıyla son haftaladaki sancı aynımı acaba eger oyleyse ben sancıdan korkmuyorum ama dogumdan sonrası benim için kabus gibiydi.Eşini içime kacırdı Dr. sonrada narkoz verip ameliyata aldılar 4 saat kaldım ameliyatta kanamayı 2.5 saatte durdurabilmişler.3 unıte kan aldım.Simdi oyle cok korkuyorum ki dogumdan Allah kimseye yasatmasın bunları ama onlar basıma gelmeseydi cesaret edip derdimki normal dogum yapıcam.Ama şimdi sancım mancım sezeryandan once gelecek diye odum kopuyor.

torun olunca gelişler gidişler artıyor bahaneyle torunu özledim diye....eminim özlemişlerdir..söyle zaman arayıp sordukları bile yooookkkkkkkk....bişeylerinide istemiyorum....sadece gelmesinler yeter.....ama benim akıllı ko.çam çağırır kesin ama hasta kaynanam inşallah gelmez....

Canım, ben de çok korkuyorum... Ama normal doğum yapan kimler kimler var... Benim tanıdığım bir bayanın boyu 1.50 idi... Doktor doğuramazsın dedi... Şimdi kızı üniversitede...
Allah bize yardım edecek... Korkma...

canım erken doğumd sancı nasıl bilmiyorum ,şimdi aynısı desem tutmayabilir....senin çok kötü olmuş ama ...korkmakta haklısın..ben yaşasaydım böyle bişey bende korkardım açıkcası...

ayy kızlar son aylara gelmisizde dogumu konusuyoruz ne guzel ne guzell kaydirigubbakcemile2
bende suanda korku yok dogumları izliyorumda ama gun yaklastıkca ne olur bilemem..
dogamızda var Allahta yardım eder insallah kolay dogumlar yasarız.. onceden streslenmemizim bize sadece zararı var kendimizi daha cok gereriz sanırım.. dusunmemekte elde degil ama pozitif olmaya calısalımm kaydirigubbakcemile5

evet canım kesinlikle bu dünya var olduğundan beri kadınlar hep doğurmuş br şekilde eskiden evde doğuruyorlarmış..biz en azından eminellerde olaçağız,,hastanede olaçağız...annemin boyu 1.55 ben 4500 gr doğmuşum 54 cm boyla annnem beni doğurduysa bende 1.78 boyla doğururum herhalde....böyle bakın olaya...sonuçta bir sürü kadın her gün bir sürü normal doğum yapıyor ve %90 sağlıklı bir şekilde oluyor...kötü hikayelere kulaklarınızı tıkayın kızlar....

canım erken doğumd sancı nasıl bilmiyorum ,şimdi aynısı desem tutmayabilir....senin çok kötü olmuş ama ...korkmakta haklısın..ben yaşasaydım böyle bişey bende korkardım açıkcası...

Rabbim tüm hamilelerede ve içlerinde banada kolay dogum nasip etsin bu sefer.Ayy ne istiyorum biliyormusun.Sancılarım falan gelmeden hazirliklı hanım hanımcık gideyim dogurayım hanım hanımcık bebeişimle evime geri döneyim Allahım nasip etsin inşallah hepimize.

benim ilk bebeğimde öyle oldu...cumartesi kontrole gitim 36 haftalıktım..dr dedi rahim açılmaya başlamış..nişanımda geldi çatı muayenesinde..doğum başladı dedi dr....pazartesiye kadar bekleyelim dedi..bekledik ama bende sancı olmadı hiç...sonra pazartesi sabah hastaneye gittik ama giderken ben eşime diyorumki ben doğum falan yapmayacağım daha sancımda yok daha erkende..bence dr yanıldı...gittim dr yine muayene etti...rahim biraz daha açılmış..sancın yokmu dedi yok dedim..sonra nst ye bağladı baktı sancı yok..verdi suni sancıyı oldu bitti herşey...ertesi günde bebeğimle evime döndüm....

inşallah herkesin doğumu böyle kolay olur....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…