- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #31.241
Günaydın kızlar dün ben de doktordayım, doktorum bana su içmeyle plasentanın suyu arasında hiçbir ilginin bulunmadığını ve o suyu vücudun kendisinin yaptığını su içilmese de vücut yaparsa yapar dedi, ayrıca gürültülü bir ortamda çalışanlar da dikkat etsin beni erken doğum olabilir, çocuk gürültüden rahatsız olur diye 15 gün sonra doğum iznine ayırıyor aman sizde dikkat edin, bir de gözlerinizde ileri derecede bozukluk varsa muhakkak doktorunuza söyleyin normal doğuma ıkınma gözlere zarar vereceği için izin vermiyorlar.
arkadaşlar hepinize teşekkürler. kızım iyi.29.haftada yaklaşık 1200 gr. su içmeye devam etmeliymişim.
herkese iyi geceler....
Günaydın Herkese a.s.
Burnumuzun önce tıkanık sonra şıp şıp aktığı hapşırıklı bir güne başladık...
İnşallah ilerlemez hemen limon yedim sositososito
Bugün bebikimin dolap ve şifonyeri gelecek :lepi:
Fotoğraf makinemiz bizde olmadığı için fotoğraf ekleyemeyeceğiz... :gitme:
Sonra ekleriz artık hem o zamana perdesi de olmuş olur yatağınıda almış oluruz belki de...
günaydın güzel anneler.....
soğuk bir istanbul bir istanbul sabahından hepinize merhaba....
ynurcum bugün güzel haberler ile gelir inşallah çünki şafağımız çok azaldı bugün 12 turkbayragi :lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi:
günaydın kızlar dün ben de doktordayım, doktorum bana su içmeyle plasentanın suyu arasında hiçbir ilginin bulunmadığını ve o suyu vücudun kendisinin yaptığını su içilmese de vücut yaparsa yapar dedi, ayrıca gürültülü bir ortamda çalışanlar da dikkat etsin beni erken doğum olabilir, çocuk gürültüden rahatsız olur diye 15 gün sonra doğum iznine ayırıyor aman sizde dikkat edin, bir de gözlerinizde ileri derecede bozukluk varsa muhakkak doktorunuza söyleyin normal doğuma ıkınma gözlere zarar vereceği için izin vermiyorlar.
tatlım drum artık bebeğin bir haftadan geride geldiğini kabul ediyoruz dedi
bebeğin tahminen 3000 ya da 3100 gr gibi doğar dedi
ama sağlıklı olduğunu söyledi renklide bakmıyor cnmama her kontrolde çok iyi inceliyor nerdeyse 15 dakika inceledi
ama ben de net gördüm gözlerini açıp kapadığını herşey çok net gözüküyor siyah beyaz olmasına rağmen
gerçekten çok ilginç şeyler söylemiş canım doktorun :=)):):)
[ı]bosnacım geçmiyor gerçekten bu hafta işler yoğun geçse zaman çabuk geçecek oda yok :):)
şimdi yıllık iznimi kullanabilmek için yalvarıyorum işyerindekilere pazar günü eşim gelcek pazartesi ben işe geleceğim ne kadar zor gelir o sabah yanından ayrılmak bir hafta izin verseler ne güzel olur dua edin ne olur bana.... [/ı]
arkadaşlar hepinize teşekkürler. kızım iyi.29.haftada yaklaşık 1200 gr. su içmeye devam etmeliymişim.
herkese iyi geceler....
Günaydın Herkese a.s.
Sonra ekleriz artık hem o zamana perdesi de olmuş olur yatağınıda almış oluruz belki de...
günaydın güzel anneler.....
soğuk bir istanbul bir istanbul sabahından hepinize merhaba....
ynurcum bugün güzel haberler ile gelir inşallah çünki şafağımız çok azaldı bugün 12 turkbayragi :lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi:
Günaydın kızlar dün ben de doktordayım, doktorum bana su içmeyle plasentanın suyu arasında hiçbir ilginin bulunmadığını ve o suyu vücudun kendisinin yaptığını su içilmese de vücut yaparsa yapar dedi, ayrıca gürültülü bir ortamda çalışanlar da dikkat etsin beni erken doğum olabilir, çocuk gürültüden rahatsız olur diye 15 gün sonra doğum iznine ayırıyor aman sizde dikkat edin, bir de gözlerinizde ileri derecede bozukluk varsa muhakkak doktorunuza söyleyin normal doğuma ıkınma gözlere zarar vereceği için izin vermiyorlar.
günaydınlar arkadaşlar,.güzel bi gün diliyorum.doğum konusundan bahsetmişsiniz,ALLAH nasip ederse bende normal doğum yapmak çok istiyorum,.ama benim bebikim ters,inş son ayda döner,.bu arada ablam sezeryanla doğum yapmıştı,.bana hep der,sanki hiç doğum yapmamış gibiyim,keşke normal doğum yapsaydım,.o sancıyı çekmek isterdim,.benneyaptımki benneyaptımkiama mecburen sezeryan olmak zorunda kaldı,.
kujum sölemesi ayıptır ben dün gece o kadar rahat uyudum ki tek kötü yanı 2 kez wcye kalkmam oldu:çok üzgünüm: akşam yürüyüşe gittik aşkımla çok iyi geldi yastığa koyar koymaz kafayı, gitmişim bnce sizde deneyin akşamları yürüyüş yapamıosanız balkonda camda temiz hawa alın bi süre eminim etkisi olacak..
kızlar bişey soracağım yaa,alakasız bişey ama,canım sıkıldı biraz...benim haftada 1 eve geleçek bir yardımcıya ihtiyaçım vardı...bir arkadaşıma söyledim böyle biri lazım..varmı yakınında diye..oda benim ihtiyaçım var ,istersen ben gelirim dedi...tamam başladık neyse...bir aydır falan geliyor ilk 2 hafta güzel yaptı temizliği ama son 2 haftadır sallamaya başladı,dün mutfağın dolaplarının sadece elinin erdiği yeri, silmiş tezgahı ve fırını silmemiş,ve çocuğun odasının tozunu almamıştı..benimde başka işim vardı peşinde koşamadım...geçen haftada başka yerleri atlayıp gitmişti...şimdi doyorum gördüğümde söyleyeyyim kendisine ama kırmakta istemiyorum,sonuçta arkadaşım....yada diyorum bir daha geldiğinde peşinde dolaşıp söyleyeyim atladığı yerleri....birde benim bir komşum daha var burda,yaşlı bir teyze,sor bakalım banada gelirmi dedi,,bende sordum şimdi ilk defa arkadaşım onada gitmiş..yarım gün için teyze ona 60 tl vermiş..evi benimkinin yarısı kadar ayrıca...bununda bir tarafı kalkmış..bana diyorki sende yorulduğım kadar teyzede yorulmadım bana yarım güne 60 tl verdi diyor...iyide tam gün piyasa zaten 80 tl,bende yarım gün alıyorum 40 tl veriyorum yaptığı bişeyde yok zaten..benim evim zaten temiz,ben hafta içi kendimde temizliyorum çünkü evi...kirlenmesine frsat kalmıyor...
şimdi ben alıp kaerşıma diyeyimmi temizliğini beğenmiyorum diye..yoksa önümüzdeki haftalarda peşindemi dolaşsam...
amin amiiinn inş.Canımsın sen yaa ... Çok sağol inş. bir cesaret gelirde son anda bir gayret kolay,sancısız,sağlıklı bir doğum yapmış olarak döner gelirim buraya.Hiç ihtimal vermiyorum ama işte az da olsa umudum var... Napalım o da olmasa hiç yaşayamayacağız.... Rabbim sizlerinde kolay sağlıklı sancısız doğumlar yapmanızı nasip etsin inş. :Saruboceq:
ayy ben de şimdiden bunu düşünüyorum inannır mısıntabi canım o psikoloji kötü zaten ama o an dediğim gibi çok sancı oluyor birde benim suni sancıydı...hiç onları düşünecek durumda değildim...sadece bebeğin ve benim kurtulmamdan başka bişey düşünemiyordum....doğumdan sonrası daha kötü aslında lohusa dönemi...çok kanama oluyor ve hiç yalnız kalamıyorsun hep birileri var..bebeğini emzirçek olsan birisi var..özel bir tarafı kalmıyor insanın...erkekler bu konuda daha şanslılar....doğum olduktan sonra sancıyı falan unutuyor insan tek istediği bebeğinle yalnız kalıp onun kokusunu içine çekmek istiyor....yüzüne uzun uzun bakmak geliyor insanın içinden....ama kalabalık olunca pek sıra gelmiyor....onun sıkıntısı başlıyor....:)) birde ben bebeğimi kıskanmıştım eşimin tarafından...bakmalarını bile istememiştim...:))
çokk geçmiş olsun ki geçmiş bişey şükür zatenAyy dogum mu konusulmaya baslanmıs her turlusunden korkuyorum nasıl doguracam bilmiyorum .Birşey sorucam ben erken dogum yapmıstım bundan önce 23 haftalık dogmıustu 750 gr. normal dogum yapmısdım o zaman 23 haftalıkken cektiğim sancıyla son haftaladaki sancı aynımı acaba eger oyleyse ben sancıdan korkmuyorum ama dogumdan sonrası benim için kabus gibiydi.Eşini içime kacırdı Dr. sonrada narkoz verip ameliyata aldılar 4 saat kaldım ameliyatta kanamayı 2.5 saatte durdurabilmişler.3 unıte kan aldım.Simdi oyle cok korkuyorum ki dogumdan Allah kimseye yasatmasın bunları ama onlar basıma gelmeseydi cesaret edip derdimki normal dogum yapıcam.Ama şimdi sancım mancım sezeryandan once gelecek diye odum kopuyor.
140 sınır çünkü arkadaşımSelam kızlar gecmişi biraz okuyabildim herkes benim gibi cok stresli sanırım canlarım benim sadece 2 ay daha sonra hayırlısıyla bu cektırıgımız sıkıntı stres uzuntunun odulunu bebeklerımızı kollarımıza alıcaz.
Ben birşey sorucam ablamlardayken ben seker yukleme testı yaptırdım ve enıstem bugun sonuc aldı.Eniştemin anlattıgına gore olması gereken normal seker 140 benım kısı 137 cıkmıs yanı normalmiş.Ama kahvaltılarda kepek ekmegi yememı fazla ekmek ve tatlı tuketmememı soylemıs.Ben birşey anlamadım hersey normalse neden kepek ekmek yıyorum CADIARZU
kesinlikle katılıyorumBen bir dönem eskisi gibi olamayacağıma üzüldüm... Önceden güzel giyinirdim, topuklu ayakkabı, saç, makyaj ama artık hantal, çirkin birşey oldum... Bunu şöyle atlattım: doğumdan sonra yine güzel olabilirim...
Sonra çok özgürdüm ben, artık öyle olamayacağımı düşündüm... Sonra annem geldi aklıma, bebek biraz büyüyünce anneme bırakıp istediğimi yine yapabilirim...
Doğumda acı çekme olayına duyarlıydım, "ağrısız doğum" diye bir kitap okudum... Cts geleceksen sana da getireyim oku... Şimdi korkmuyorum...
Bebek doğunca ağlayacak diye korkuyordum, doğum yapan bir arkadaşımla konuştum... Bana bebek minimum 16 saat uyuyor, bende o uyurken uyuyorum, böylece uykusuz kalmıyorum, oho ooo 8 saattte fazlam var dedi... Gerçekten kızın yanakları hiç görmediğim kadar pembeydi...
Bazıları abartıyor, takdir ve sevgi görmek için söylemedikleri kalmıyor... Onlara hı hı de geç... Bizim odada bir kadın var, ben ilk üç ayda kusarken, bana: "ben 9 ay kustum, ölecektim" dedi... Deli gibi korktum... Sonra geçti kusmam... Odada birinin safra taşı çıktı, ona bu sefer: "benim deli gibi canım yandı" dedi... Herkesin huyu farklı, bazıları da abartmayı seviyor... Hı hı de geç onlara anlatma birşeyini...
evet arkadaşımkızlar bişey öğrendim hurma hem doğumu kolaylaştırıyormuş hem bebeğe kio aldırıyormuş..bol bol yiyelim...:))
Geçmiş olsun, portakal mandalinalar imdadına yetişir merak etme inş :))Günaydın Herkese a.s.
amin inş.Günaydın güzell anneler nasılsınız.. Acayıp acayıp rüyalar görmeye başaldım sürekli doğum yapıyorum... keşke rüyamda ki kadar normal ve kolay bir doğum olsa Hayır olsun inşallah bazen korkutuyorlar bazense kolaycacık doğuru veriyorum zaman yaklaştıkca insan haliyle tedirgin oluyor.. Allah hepimizin yardımcısı olsun
aman maşallah de canımcım uyu valla ne güzel deneyelim bakalım temiz hava iyi gelir belki haklısın
aslında böyle işler için tanıdıklar iyi olmuyor tamam ihtiyacı olabilir senin yaptığın güzel birşey ama arkasını topladıkdan sonra ne kıymeti varki bir kez uyar hemen kesip atma düzelmezse ben artık yardımcı almıycam der değiştirirsin şimdi böyle söyleyince sanki kadının ekmek parasına mani olmuşum gibi hissettim
Günaydıııııııııııınnnnnn opuyorumnanaktan kaydirigubbakcemile5
amin amiiinn inş.
hiç merak etme Allah ın izniyle dualarla rahat rahat atlatacağız, ben inanıyorum opuyorumnanaktan
ayy ben de şimdiden bunu düşünüyorum inannır mısın
insanlar bir süre anlayış gösterse gelmese diyorum
yalnız kalsak evladımızla, iyice bi toparlansak 1 hafta 10 gün kadar :1ninca:
çokk geçmiş olsun ki geçmiş bişey şükür zaten
neden erken doğum olmuştu arkadaşım ?
140 sınır çünkü arkadaşım
sınıra yaklaşmışsın o yüzden dikkat etmeni istemiş
benim 112 ydi mesela
kesinlikle katılıyorum
ben de bu yönüyle bakıyorum hep vereliniortak
evet arkadaşım
dün hatta bununla ilgili bir link eklemiştim
netten hepiniz bir okuyun derim
"hamilelikte hurmanın faydaları " diye..
Geçmiş olsun, portakal mandalinalar imdadına yetişir merak etme inş :))
Merak ettim şimdi aldıklarınızı, ben erken diye şifonyeri falan aldırmıyorum, aldırsam mı bende napsam CADIARZU
amin inş.
ben de bikaç kez çok kolay doğum yaptığımı gördüm rüyamda
öyle de olur inş.
hayır olsun rüyalarımız
Günaydın Nilüfercim,
Benim oğlum da en son kontrolümüzde tersti. Doktor, daha erken, dönebilir dedi.
Bu cumartesi gidicez bakalım dönmüş mü... Ama bana hala başı yukardaymış ve kaburgalarıma kafa atıyormuş gibi geliyor :))
Ben de normal doğum istiyorum, hayırlısı bakalım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?