2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

İnşallah hayırlısı ile gelsek bakalım..
Bu arada senin kaç haftalık olmuştu canım???
Frambuaz'cım bende çok alıştım minik kuşuma sanki doğduğumdan beri ben hep hamileymişim biz hep birlikteymişiz gibi geliyo:kedi: hareketini bir saniye duymazsam tedirgin oluyorum...
Ya birde etrafımdaki insanların şu laflarına sinir oluyorum..Çok uzun süredir beni görmeyenler aaaa nekadar büyümüş kocaman olmuuuşşş diyolar...Görmeyenler ise karnın çıktımı büyüdümü diyorlar..Yuh yani artık tabiiiki büyüdü çıktı nerdeyse doğurucam sordukları sorulara bak halla hallaaaaaalsanaalsanasmile

maşallah bebişine canım o mini göbüşte 1800gram saklıyorsun heealsanaalsanasmile neden her hafta 2 haftada bi olması gerekmior mu?

Pek de mini diil valla canım ya günden güne farkediyo... Artık geceleri pek uyuyamıyorum.. Sağa sola dönemiyorum. Ders anlatırken nefes nefese kalıyorum ne bilim...
2 haftada bir USG, her hafta NST dedi doktor.. Daha doğum yaklaştıkça 2-3 günde bir gidicekmişim...

slm kızlar kesinlikle katılıyorum oğlumu ilk gören ben olmayım özellikle kayınvalidem ve görümcemden önce :) o yüzden epidural sezeryan... ne var 15 gün sonra geçer ameliyat acısı

hadi ya bizimde mi öyle olacak acaba ilk defa senden duyuyorum bu dönemde her hafta nst olacağını benim 15i randewum sonra 2 haftada bir gideceğim:uhm:

ay canım o konuyu hiç açma valla ben elimden gelse hiç göstermicem hastaneye bile sokturtmicam onları ama işte mecburiyet yokmu kafamçokkarıştı

Ben "doğum sonrası kayınvalide depresyonu" üzerine kitap bile yazabilirim valla. Bu aralar pek sık görüşemiyoruz da moralim iyi ama doğum sonrası napıcam diye kara kara düşünüyorum.... lmaz:

Bana da aynı şeyleri söylüyolar canım. Ve bana da gına geldi dediğin gibi. Her gören önce bi karnıma bakıyo büyümüş mü diye.. Yani tabi büyüyecek!!! Bundan daha doğal ne olabilir ki... sengözlerimebaksanab

Günaydın arkadaşlar, herkesin keyfi yerinde bakıyorum da, aman nazar değmesin hep böyle olalım Bu NAZ ismi durumları her evde geçmiş anlaşılan, bizim evde de geçti, benim eşimde asla naz, nazlı gibi isimler koymam, sonra çok nazlı olur dedi, erkekleri yice korkutmuşuz bu naz yapma meselesinde :))
Bu arada dün Ocak anneleini okudum da biraz, canım sıkıldı yaa, bebekler hep erken gelmiş, bizde öyle olmaz inşallah, bir daha başka topiklerde dolaşmayacam ben, çok etkilendim, gece sabaha kadar uyuyamadım yine, burun tıkanıklığında da son noktaya geldim artık.

hadi ya bizimde mi öyle olacak acaba ilk defa senden duyuyorum bu dönemde her hafta nst olacağını benim 15i randewum sonra 2 haftada bir gideceğim:uhm:

Benim gittiğim hastane biraz pimpirikli canım ya. Hastane politikasıyla alakalı galiba... Her hafta gidip de 20dk orda öööle yatmak çok sıkıcı olcak heralde.. Pazartesi girdim ilk NST ye. Bi de sırt üstü yatıyosun.. Tansiyonum falan düştü... bilmiyorumkismile Yanıma falan dönsem olmaz mı dicem bi dahakine..

ay canım o konuyu hiç açma valla ben elimden gelse hiç göstermicem hastaneye bile sokturtmicam onları ama işte mecburiyet yokmu kafamçokkarıştı

bak canı msne sokmamakta haklısın bence doğru düzgün arayıota haber almadıalr senden demekki hep oğullaırnı arıyorlar hiöç maddi bi destek felanda vermediler sokma bence de ama işte olmazki anasını satayımmmm klava:klava:klava:

inanmıyorum ben sanaaaaa snein fiziğin hala süper benceeeeeee :lepi::lepi::lepi:

etrafındaki ok bilmişleri dinlemeeeee..... ben 31 haftalığım önümüzdeki hatfa çalışabilir raporumu almaya gidiyorummm...

hele birde kimi daha fazla seveceksin muhabbeti varki onu hiç sormayın :):):) benim kaynaanm doğumdan sonra gelecek artık ne zaman bilet bulabilrise ve sadece bir hafta izin alabiliyor :):):):):)))) görümcem de ben sonra gelirim demişti ama annemle birlikte gel hem baand afaydan olur dedim ikisi bir arada çıksın bi onunla bi onunla uğraşmayayım dimi ama :):):)

Bu erken doğum konusunda ben de epey sıkıntı yaptım kendime zamanında.. Doktor 38. hafta itibariyle doğum normal dedi. Yani bebeklerin %88'i 40 haftayı doldurmadan geliyomuş zaten... Sağlıklı olsunlar da önemli olan o..

Sen bu konuda daha şanslısın ne güzel...

38. haftada gelmeleri normal evet, benim doktorumda dedi onu ama Ocak annelerinde, Ocakta doğuracak kadın Ekim de doğurmuş, Kasımda doğurmuş düşünsene, bizimkilerde bu aylarda gelmez inşallah, nerden baksan 1-2 ay eksik doğmuş olacaklar öyle olursa, benim tedirginliğim bundan dolayı, 8. aya gelsek rahatlayacam da..

günaydın kıslarrrbayanssulusmile
nasılsınız keyifler yerindemi şöleee bi geçmişe baktım doktora gidecekler hayırlı haberlerle döner inşallahh
frambuazcım maşallahh bebişine canım
biz 15nde gidicez kuzumu görmeye bu sefer görürüm inşallah geçen sefer hiç birşey anlamamıştım
kahve günümüz var bugün oraya gidicem bende yemeklerimi yapayım şimdiden sonra dedikoduya dalıyoruz evin yolunu bulamıyorumboshayallersmile

Ayyy Allah korusun yahuuu baya erken gelmişler onlardaaaa...Valla bence en büyük nedeni bunun sıkıntı ve stres...

ewet cnm ocak anneleri aralık 25i falandı daha 30u doğurmuştu bile bende diorumya şubat 1 dedimi başlarız bizde patır patır dökülmeye en erken 36da doğsunlar allahım korusun bizleri:Saruboceq:

iyi düşünelim iyi olsun valla benimde gözüm korktu bu yıl niye böyle oldu çok fazla erken doğum var gerçekten bende dün baktım hep sezeryan bir yada iki normal doğum var
Rabbim vakitlice gelmelerini nasip etsin inşallah

ya birde doktorum dşyorki hanımlar normal doğum diye başlıyorlar herşeyde normal ama sonra sancıya dayanamyıp yalvarmaya başılıyorlar sezeryana al diye o yüzden sanırım sezeryan çok oluyor mevlam hepimize hayırlısını versin .....

Allah korusun.. İnşallah biz zamanında doğum yaparız.

Teşekkürler kujucum. Bazen ben de hiç bişey anlayamıyorum valla... laelaelaelaelae

Ben geri geldim...
Çok işim var çoookkk...
Zaten yıl sonu telaşı, bir de ben gidince işler ne olavcak diye strese girmeyi yeni akıl etti bizimkiler, ensemde boza pişiriyorlar şimdi, şunu da anlat bunu da devret diye...

Frambuazcım, söz ettiğin doğum sonrası kayınvalide depresyonu bende de şimdiden var, doğumdan sonra napıcam hiç bilmiyorum.

Simenaycım, erken doğum konusunda ben de çok tedirginim, okumuyorum diğer topikleri, doğum hikayelerini falan hiç okumuyorum... Allah'ın izniyle, hepimizin bıdıkları zamanında gelir inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…