2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar napıyorsunuz?evimin işini bitirim bi size bakayım dedim..kaynatmışsınız?bende birazdan eczaneye gideceğim ilaçlarımı almaya....

doğum sonrası kaynana sendromu bendede var.benimkinin gelmeme ihtimali var ama o yine mantar gibi çıkar gelir gibi geliyor bana..ilkimde burnumdan getirdi geldide..ama bunda izin vermem yapmasına..umduğunu bulamayacak..kızlar gelselerde karıştırmayn..bol bol bebek bakımıyla ilgili kitaplar okuyun ki karışmaya kalktıklarında sizin daha bilgili olduğunuzu görsünler.geri püskürtürsünüz :)...siz ne kadar bu konuda bilgisiz olursanız o kadar yönetmeye çalışırlar ....birde batıl ianaçlar çıkar ortaya,benimki tutturmuştu mesela ilk kakasını atmayın yüzü gözü kızarırsa kakasını sürcekmişiz ,geçirirmiş...ama ben attım.....onada hemsire değiştirmiş dedim...

erken doğumdan bende korkuyorum birde benim birincide 1 ay erken geldiya endişelerim var açıkcası...inşallah zamanında gelirler 38 de falan en erken...yoksa bebek çok zayıf oluyor bakımıda zor oluyor birde çok daha hassas oluyor....

Hoşgeldin Bosnacım,
İşler yoğun anlaşılan, izine ayrılıncaya kadar sen elinden geleni yap gerisini boşver, hiç düşünme izine ayrılınca artık, kaç aydır daha yeni mi akıllarına gelmiş, iyi valla :))

Bende artık diğer topiklere bakmıyorum işte, morali bozuluyor insanın, doğum hikayelerini de okumuyorum bundan sonrada okumam zaten, herkesin doğumu kendine özgüdür, özel olarakta kalmalı bence..

off çok işim var yaaa..kıslarrr kimler geliyo şindi...armada 12 diyelimmi herkes yani gelecekler bana özelden telefonlarını yazsın...simenay seninki var janım bende sen yollama.
ben ayarlayamıyorum siz yapın bari organizasyonu ama benim için 12 gayet uygun.

Aaaa hiç duymamıştım kaka olayını, daha neler duyacaz, yada bizim kaynanalar ne inciler dökecek bakalım :))

Merhabalar , Frambuaz seninle aynı haftadaymısız biz ayy aynı zamanda dogurucaz acep.
Ya kızlar simdi bebek 35 ve 36. haftalarda da yasıyor ya ne varki sanki o haftalarda sezeryana alsalar yani ille 38 demi alıyorlar ben cok korkuyorum suyum gelir kanama manama olur falan diye ayyhh psikolojim iyice bozuldu ama ya. yerimden kalkmak istemiyorum bugun de annem geliyor zaten artık bıraz daha rahat ederim sanırım.Yanımda biri olunca

Benim kayınvalidem bunu duysa kesin uygulamaya kalkar.. Pek meraklı böyle işlere.. kafamçokkarıştı

Elülcüm panik olma.. 38. haftadan önce olan doğumlar erken doğuma giriyo heralde.. Allah korusun. zaten doktora kontrollere gittiğimizde erken doğum riski varsa söylüyo doktor benim bildiğim kadarıyla..

Aaaa hiç duymamıştım kaka olayını, daha neler duyacaz, yada bizim kaynanalar ne inciler dökecek bakalım :))

pis yaa,işim yokta bebğin yüzüne pislişğini süreceğim,bir sürü bunun için yapılmış krem varken....alsanaalsanasmile bakalım neler çıkaracaklar...bebeğin göbeğine takıyorlar birde..cami bahcesine gömmeye kalkmıştı benimki düşen göbeği,ben izin vermedim bu sefer kur'anın arasına koymuş dindar olsun diye....bu bebeğinkini de kesin sokaçak kur'anın arasına...

aman duymasın....aklinialirimsmile

bu arada 36 dan öncesi erken doğuma giriyor tabi bebişin kilosuda etkili bunda 2500 gr geçmesi lazım küvezde kalmaması için...

kendinin kakasını kendi yüzüne sürmüşlermi acaba ne saçma birşey annenin ilk sütünü duydumda bu çok saçma geldi bana ve iğrençalsanaalsanasmile
ya bu insanlar hiç birşeyin tadını çıkarttırmıyorlar düğünle başlıyorlar mezara kadar dvm yanii hep en güzel günlerin gölgeleri oluyorlar

hep en güzel günlerimin kara gölgeleri oldular zaten hayatıma girdiklerinden bu yana....annenin ilk sütü ne oluyormuş?

demek ki herkezde var bu kayın valide sendurumu ama ben yavaş yvaş atlattım sanırım benim görümcede hamileymiş.:) 3 ay sonra onunda doğumu var yani fazla bir sorun olmaz artık heralde bende kendi annemi çağırım bana yardım etsin diye oda kızına bakar heralde bu yönden sanslıyım.... ama yinede zaman gösterir gerçi bu seferde onunla kıyaslar ama neuyse ya çokta tınnn yapacaz....

seyyal ve ynur,çok şüğkür az kaldı günleriniz ne güsel koca bir özlem ile sarılcaksınız kocişlerinize ve içinizdeki melekler ile birlikte

herkese selamm annişler..kaynanalr cekiştirilio hee..kızlar su dogum olayı fena takıldı gene ..dün kontrolümdü doktorumla konustuk dogum konusunuda..8.ayda catı muayenesi yapıp normale uygun olup olmadıgıma bakıcak ve kısa aralıklarla kontroller..ama normale uygunsam kendi hastanesinde normal yapılamadıgı için beni ya doguma yada fakülteye sewkedicek..ama bu hastaneler özel olmadıgı için bilmiorum hastalara sonucta ilgi nekadar olur nası gercekleşir dogum tamam onun referansıyla gidicem ama ne kadar ilgilenilir..dogumu erken sonlandrmak için gereksiz müdahaleler falan filan hep bunlar aklımda..cünki normal dogumun 8 veya 9 saat sürdügünden bahsetti..bende ilk gittigim özel hastane normal yapıomus gideyimmi diye sordum orda ebelere bırakıldıgını basında doktorun beklemedigini ve önermedigini söyledi..ama kendisi bana o olanakları saglayacagını belirtti..sizce ne yapmalıyım..kafam karma karısık sonucta herzaman yasamıoruz dogum anını ve en iyi şekilde gecsin istiorum..benneyaptımki

Kızlar kusuruma bakmayın yaa işlerim yoğun o yüzden fazla ilgilenemiyorum 20 ocakta 32 haftalık oluyorum yaaa ve ben izne çıkmaya karar verdim 8 hafta önce 8 hafta sonra diye raporlu olucam gece felaket derece de kustum yine ilaçlara başladık Bismillah dedik ama çok kötüydüm dün gece de

canımcım hakkında hayırlısı olsun inşallahh valla açık açık anlat doktoruna endişelerini bende çok endişeliyim bu konuda sanırım hepimiz öyleyiz bilemiyorum bi şekilde olacak ama en sorunsuz şekilde olsun istiyoruz doğal olarak hepimizin hakkında hayırlısı
neyse canlarım çıkıyorum ben şimdilik öptüm hepiniziopuyorumnanaktan

Canım bunlar bir stajyer aldılar benim işlerimi devralsın diye.
Kız işlerle başa çıkamadı, şimdi onu başka yere verdiler, benim yerime muhasebeden birini geçirmeye kalktılar. O da sadece fatura girişlerini devralacakmış, diğer işler ortada kaldı. Departman zaten iki kişilik, bi ben bi de müdürüm var, bütün işleri müdür yapacak sanırım. Sen notebookunu yanına alırsın zaten diyorlar bana... 2 aylık hamileydim ben şirkete söylediğimde, bu zamana kadar hiç bir tedbir almadılar, şimdi izindeyken bana çullanmaya çalışıyorlar klava:

anne sütünü sürerlermiş bebişin yüzüne kırmızı olmasın diyeymiş öyle bişeydi sanırımbilmiyorumkismile

Benim kayınvalidem ilk süt bebeğe içirilmez deyip duruyor, hiç cevap vermiyorum. Bir de ben bir kitapta okumuştum diye anlatıyor, 35 sene önce okuduysa normal tabi öyle bilmesi... Hele bi doğurayım oğlumu hayırlısıyla, bütün bildiklerini ters yüz edicem ben onun kötükedihüso

inan bana aynı şeyi ben de istiyorum ben de 29 giricem ama burdaki arkadaşları görüp hevesleniyorum ama bizimde olcak inşallah

Merhaba Ebru, karışık bir durum açıkçası ama en iyi kararı verecek olan sensin arkadaşım, ben doğum şekline çok fazla takılımıyorum ve düşünmemeye çalışıyorum, ne şekilde olursa olsun bebeğim sağlıklı doğsunda gerisi önemli değil diye kendi kendimi telkin ediyorum, illa normal doğum yapayım diye kendimi kasmıyorum, sende sakin kafayla iyice düşün ona göre ver kararını bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…