- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #31.541
Ben geri geldim...
Çok işim var çoookkk...
Zaten yıl sonu telaşı, bir de ben gidince işler ne olavcak diye strese girmeyi yeni akıl etti bizimkiler, ensemde boza pişiriyorlar şimdi, şunu da anlat bunu da devret diye...
Frambuazcım, söz ettiğin doğum sonrası kayınvalide depresyonu bende de şimdiden var, doğumdan sonra napıcam hiç bilmiyorum.
Simenaycım, erken doğum konusunda ben de çok tedirginim, okumuyorum diğer topikleri, doğum hikayelerini falan hiç okumuyorum... Allah'ın izniyle, hepimizin bıdıkları zamanında gelir inşallah...
kızlar napıyorsunuz?evimin işini bitirim bi size bakayım dedim..kaynatmışsınız?bende birazdan eczaneye gideceğim ilaçlarımı almaya....
doğum sonrası kaynana sendromu bendede var.benimkinin gelmeme ihtimali var ama o yine mantar gibi çıkar gelir gibi geliyor bana..ilkimde burnumdan getirdi geldide..ama bunda izin vermem yapmasına..umduğunu bulamayacak..kızlar gelselerde karıştırmayn..bol bol bebek bakımıyla ilgili kitaplar okuyun ki karışmaya kalktıklarında sizin daha bilgili olduğunuzu görsünler.geri püskürtürsünüz :)...siz ne kadar bu konuda bilgisiz olursanız o kadar yönetmeye çalışırlar ....birde batıl ianaçlar çıkar ortaya,benimki tutturmuştu mesela ilk kakasını atmayın yüzü gözü kızarırsa kakasını sürcekmişiz ,geçirirmiş...ama ben attım.....onada hemsire değiştirmiş dedim...
erken doğumdan bende korkuyorum birde benim birincide 1 ay erken geldiya endişelerim var açıkcası...inşallah zamanında gelirler 38 de falan en erken...yoksa bebek çok zayıf oluyor bakımıda zor oluyor birde çok daha hassas oluyor....
Benim kayınvalidem bunu duysa kesin uygulamaya kalkar.. Pek meraklı böyle işlere.. kafamçokkarıştıkızlar napıyorsunuz?evimin işini bitirim bi size bakayım dedim..kaynatmışsınız?bende birazdan eczaneye gideceğim ilaçlarımı almaya....
doğum sonrası kaynana sendromu bendede var.benimkinin gelmeme ihtimali var ama o yine mantar gibi çıkar gelir gibi geliyor bana..ilkimde burnumdan getirdi geldide..ama bunda izin vermem yapmasına..umduğunu bulamayacak..kızlar gelselerde karıştırmayn..bol bol bebek bakımıyla ilgili kitaplar okuyun ki karışmaya kalktıklarında sizin daha bilgili olduğunuzu görsünler.geri püskürtürsünüz :)...siz ne kadar bu konuda bilgisiz olursanız o kadar yönetmeye çalışırlar ....birde batıl ianaçlar çıkar ortaya,benimki tutturmuştu mesela ilk kakasını atmayın yüzü gözü kızarırsa kakasını sürcekmişiz ,geçirirmiş...ama ben attım.....onada hemsire değiştirmiş dedim...
erken doğumdan bende korkuyorum birde benim birincide 1 ay erken geldiya endişelerim var açıkcası...inşallah zamanında gelirler 38 de falan en erken...yoksa bebek çok zayıf oluyor bakımıda zor oluyor birde çok daha hassas oluyor....
Merhabalar , Frambuaz seninle aynı haftadaymısız biz ayy aynı zamanda dogurucaz acep.
Ya kızlar simdi bebek 35 ve 36. haftalarda da yasıyor ya ne varki sanki o haftalarda sezeryana alsalar yani ille 38 demi alıyorlar ben cok korkuyorum suyum gelir kanama manama olur falan diye ayyhh psikolojim iyice bozuldu ama ya. yerimden kalkmak istemiyorum bugun de annem geliyor zaten artık bıraz daha rahat ederim sanırım.Yanımda biri olunca
Aaaa hiç duymamıştım kaka olayını, daha neler duyacaz, yada bizim kaynanalar ne inciler dökecek bakalım :))
Benim kayınvalidem bunu duysa kesin uygulamaya kalkar.. Pek meraklı böyle işlere.. kafamçokkarıştı
Elülcüm panik olma.. 38. haftadan önce olan doğumlar erken doğuma giriyo heralde.. Allah korusun. zaten doktora kontrollere gittiğimizde erken doğum riski varsa söylüyo doktor benim bildiğim kadarıyla..
kendinin kakasını kendi yüzüne sürmüşlermi acaba ne saçma birşey annenin ilk sütünü duydumda bu çok saçma geldi bana ve iğrençalsanaalsanasmile
ya bu insanlar hiç birşeyin tadını çıkarttırmıyorlar düğünle başlıyorlar mezara kadar dvm yanii hep en güzel günlerin gölgeleri oluyorlar
hep en güzel günlerimin kara gölgeleri oldular zaten hayatıma girdiklerinden bu yana....annenin ilk sütü ne oluyormuş?
herkese selamm annişler..kaynanalr cekiştirilio hee..kızlar su dogum olayı fena takıldı gene ..dün kontrolümdü doktorumla konustuk dogum konusunuda..8.ayda catı muayenesi yapıp normale uygun olup olmadıgıma bakıcak ve kısa aralıklarla kontroller..ama normale uygunsam kendi hastanesinde normal yapılamadıgı için beni ya doguma yada fakülteye sewkedicek..ama bu hastaneler özel olmadıgı için bilmiorum hastalara sonucta ilgi nekadar olur nası gercekleşir dogum tamam onun referansıyla gidicem ama ne kadar ilgilenilir..dogumu erken sonlandrmak için gereksiz müdahaleler falan filan hep bunlar aklımda..cünki normal dogumun 8 veya 9 saat sürdügünden bahsetti..bende ilk gittigim özel hastane normal yapıomus gideyimmi diye sordum orda ebelere bırakıldıgını basında doktorun beklemedigini ve önermedigini söyledi..ama kendisi bana o olanakları saglayacagını belirtti..sizce ne yapmalıyım..kafam karma karısık sonucta herzaman yasamıoruz dogum anını ve en iyi şekilde gecsin istiorum..benneyaptımki
Hoşgeldin Bosnacım,
İşler yoğun anlaşılan, izine ayrılıncaya kadar sen elinden geleni yap gerisini boşver, hiç düşünme izine ayrılınca artık, kaç aydır daha yeni mi akıllarına gelmiş, iyi valla :))
Bende artık diğer topiklere bakmıyorum işte, morali bozuluyor insanın, doğum hikayelerini de okumuyorum bundan sonrada okumam zaten, herkesin doğumu kendine özgüdür, özel olarakta kalmalı bence..
anne sütünü sürerlermiş bebişin yüzüne kırmızı olmasın diyeymiş öyle bişeydi sanırımbilmiyorumkismile
Günaydın canım,
Ayyy zaman su gibi geçiyo yahuuu...
Daha dün gibi hatırlıyorum tüm arkadaşlar selam verip tanişmak istediğinde, benimki 8 haftalık, 12 haftalık dediğimiz günleriiiii :)
bi hoş oldu içim vallahaaa...
Ama benimkisi daha 28 haftalık yahu benim çoook var bende 32 haftalara gelmek istiyorummmmguclubacismile
herkese selamm annişler..kaynanalr cekiştirilio hee..kızlar su dogum olayı fena takıldı gene ..dün kontrolümdü doktorumla konustuk dogum konusunuda..8.ayda catı muayenesi yapıp normale uygun olup olmadıgıma bakıcak ve kısa aralıklarla kontroller..ama normale uygunsam kendi hastanesinde normal yapılamadıgı için beni ya doguma yada fakülteye sewkedicek..ama bu hastaneler özel olmadıgı için bilmiorum hastalara sonucta ilgi nekadar olur nası gercekleşir dogum tamam onun referansıyla gidicem ama ne kadar ilgilenilir..dogumu erken sonlandrmak için gereksiz müdahaleler falan filan hep bunlar aklımda..cünki normal dogumun 8 veya 9 saat sürdügünden bahsetti..bende ilk gittigim özel hastane normal yapıomus gideyimmi diye sordum orda ebelere bırakıldıgını basında doktorun beklemedigini ve önermedigini söyledi..ama kendisi bana o olanakları saglayacagını belirtti..sizce ne yapmalıyım..kafam karma karısık sonucta herzaman yasamıoruz dogum anını ve en iyi şekilde gecsin istiorum..benneyaptımki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?