- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #31.601
büyükmü gelir acaba benim bebiş 15gün önce 2buöuk kiloydu doğana kadar 4kg filan olursa olur herhaldecanim ben huggies yenidogan aldim. bi de senin aldigin prima yeni bebek 3-6 kilo bi de onu aldim numarasi 2 diye geciyor. ama ilk zamanlar sadece yenidogan oluyor sanirim.
roxı aldım kokusu sabun gibi kokuyor herşeyi onunla yıkadım migrostan aldımbebek kiyafetlerini yikayan arkadaslar hangi deterjanla ya da sabunla yikadiniz. ben haci sakir alicaktim ama o da 2 yildir lavanta kokulu cikariyormus sadece. ilk zamanlar kokulu kullanmayin diyorlar. dalini duydum bi de dalan diye bisi varmis. ama onlar hakkinda cok sey bilmiyorum.
ic zibinlarini bodylerini yani tenine direk degen butun kiyafetlerini elimde bebe sabunuyla yikicam sanirim. siz neler dusunuyorsunuz ya da yaptiniz.
Vaayyy Seyyalim, sende az değilsin hani hainlik konularında :)) Benim kaynanam da Şubat sonunda tatile gidecek, o yokken doğsa diye dua ediyorum valla, yada sezeryan olacaksa onun olmadığı tarihlere denk getirsem nasıl olur acaba diye düşünüyorum, ama kendinden çok kaynanamın akrabalarından korkuyorum ben, sonuçta kaynanam da az çok huyumu öğrendi, bir surat salladım mı geri çeker kendini ama akrabaları çok afedersiniz sürü halinde gezerler, gelip bebek odasına doluşacaklar diye korkuyorum...
Canım bunlar bir stajyer aldılar benim işlerimi devralsın diye.
Kız işlerle başa çıkamadı, şimdi onu başka yere verdiler, benim yerime muhasebeden birini geçirmeye kalktılar. O da sadece fatura girişlerini devralacakmış, diğer işler ortada kaldı. Departman zaten iki kişilik, bi ben bi de müdürüm var, bütün işleri müdür yapacak sanırım. Sen notebookunu yanına alırsın zaten diyorlar bana... 2 aylık hamileydim ben şirkete söylediğimde, bu zamana kadar hiç bir tedbir almadılar, şimdi izindeyken bana çullanmaya çalışıyorlarklava:
Benim kayınvalidem ilk süt bebeğe içirilmez deyip duruyor, hiç cevap vermiyorum. Bir de ben bir kitapta okumuştum diye anlatıyor, 35 sene önce okuduysa normal tabi öyle bilmesi... Hele bi doğurayım oğlumu hayırlısıyla, bütün bildiklerini ters yüz edicem ben onun kötükedihüso
bebek kiyafetlerini yikayan arkadaslar hangi deterjanla ya da sabunla yikadiniz. ben haci sakir alicaktim ama o da 2 yildir lavanta kokulu cikariyormus sadece. ilk zamanlar kokulu kullanmayin diyorlar. dalini duydum bi de dalan diye bisi varmis. ama onlar hakkinda cok sey bilmiyorum.
ic zibinlarini bodylerini yani tenine direk degen butun kiyafetlerini elimde bebe sabunuyla yikicam sanirim. siz neler dusunuyorsunuz ya da yaptiniz.
simdi gonderdim ben :)))
canm bnd dalin alcam DİGERLERİNDEN DAHA PAHALI AMA BAYAGI GİDER BİZE..BENDE ALIP YIKAMAM GEREKİO BEBEK CAMASIRLARINI YIKAMA FİLESİDE ALMAM GEREK..bebek kiyafetlerini yikayan arkadaslar hangi deterjanla ya da sabunla yikadiniz. ben haci sakir alicaktim ama o da 2 yildir lavanta kokulu cikariyormus sadece. ilk zamanlar kokulu kullanmayin diyorlar. dalini duydum bi de dalan diye bisi varmis. ama onlar hakkinda cok sey bilmiyorum.
canim ben huggies yenidogan aldim. bi de senin aldigin prima yeni bebek 3-6 kilo bi de onu aldim numarasi 2 diye geciyor. ama ilk zamanlar sadece yenidogan oluyor sanirim.
sağol teyzesi..evet hepimiz bir an önce çıkalım inşallah izinlere çok zor olmaya başladı artık çalışmak...
Vaayyy Seyyalim, sende az değilsin hani hainlik konularında :)) Benim kaynanam da Şubat sonunda tatile gidecek, o yokken doğsa diye dua ediyorum valla, yada sezeryan olacaksa onun olmadığı tarihlere denk getirsem nasıl olur acaba diye düşünüyorum, ama kendinden çok kaynanamın akrabalarından korkuyorum ben, sonuçta kaynanam da az çok huyumu öğrendi, bir surat salladım mı geri çeker kendini ama akrabaları çok afedersiniz sürü halinde gezerler, gelip bebek odasına doluşacaklar diye korkuyorum...
bebek kiyafetlerini yikayan arkadaslar hangi deterjanla ya da sabunla yikadiniz. ben haci sakir alicaktim ama o da 2 yildir lavanta kokulu cikariyormus sadece. ilk zamanlar kokulu kullanmayin diyorlar. dalini duydum bi de dalan diye bisi varmis. ama onlar hakkinda cok sey bilmiyorum.
bosna annenin o ilk sütü (kolostrum) yani halk arasında ağız çok değerli. antikorlar bakımından zengin olduğu için koyu kıvamlı. bebeğin mutlaka o ilk sütü alması lazım...:CüvCüv::CüvCüv:
canm bnd dalin alcam DİGERLERİNDEN DAHA PAHALI AMA BAYAGI GİDER BİZE..BENDE ALIP YIKAMAM GEREKİO BEBEK CAMASIRLARINI YIKAMA FİLESİDE ALMAM GEREK..
büyükmü gelir acaba benim bebiş 15gün önce 2buöuk kiloydu doğana kadar 4kg filan olursa olur herhalde
roxı aldım kokusu sabun gibi kokuyor herşeyi onunla yıkadım migrostan aldım
cnm güle güle kullanın inşallah,ben bebeğe ilk olarak sebamedin ürünlerini kullanıcam sadece bir kereliğe mahsus,bebeğin ilk tenine kaliteli ve alerji yapmıcak düzgün bişi kullanmak adına onlar bitince(ki en az 2 ay gider)nivea ya geçicem arkadaşım sağolsun benim için büyük bir tecrübe oldu,Allah razı olsun tek tek anlatıyor bana her gittiğimdebi de onun tosunu birz uzun doğdu bi görseniz maşşallah,bazı kıyafetlerini hiç giyemedi tulum vs,cnm arakadaşım sağolsun hep ben gittiğimde yeni bişiler veriyor bana çok mutlu oluyorum,ne de olsa bizim kızçe azıcık minik olcakhihoyyyt
bu arada sakın molfix bezini almayın dün yine arkadaşım bana prima ve molfixte yenidoğan bezlerinin farkını gösterdi,molfix primanın yanından bile geçemez zaten direkt elleyince farkı anlıyorsunuz ve molfixte esneklik kesinlikle yok
canim sen yinede yenidogan al bitane. hem icindekiler az hemde fiyatlarida az 11 civari falan. elinde kalsa da onemli olmaz. bu arada benim arkadasima da doktoru hep 4 kilonun ustunde dedi normal doguramazsin dedi sezeryan yaptilar gerci bizim kizda sezeryana meyilliydi zaten. neyse cocuk 3 -3,5 arasi dogdu.
roxi saniyorum bu dalan dedigim sey benim. bende ondan alayim bakayim icime sinmezse yine sabunla iclikleri elimde yikarim.
geçmiş olsun cnm,sen annein yanına gidicektin di mi doğuma,kızçene de maşşallah annesi
Ben de Hacı Şakir'in sabun tozunu alırım diyordum ama bu lavanta kokusu konusu kötü oldu şimdi.
ben her şeyini hacışakirle yıkadım evet lavantalı ama kuruyana kadar kokusu uçuyor...neredeyse hiç bir kokusu kalmıyor (ki beim boş bir odam var orda kurutuyorum çamaşırları dışarı asmıyorum)ama yumuşacık yapıyor...diğer deterjanları heryerde bulamak sıkıntı...ben bulamadım...o yüzden hacışakir aldım kısa programda 30derecede yıkadım mis gibi oldular ama ütülemesi pek de dinildiği gibi kolay değil uzun sürdü bi de ben hepsini peş peşe yıkayıp asmıştım...bir seferde yapma derim ayakta duramıyor zaten insan oturarak da zor oluyor...ben kan ter içinde kaldım resmen zaten yanıyorum...erkenden yapmış oldum iyi de oldu yoksa yapamazdım.....
çok sağol canım...evet annemim yanına gideceğim.annem böyle konularda 1 numaradır...eli çabuktur,temizdir,titizdir,uyanıktır....gözüm kapalı he şeyimi ,kızımı emanet ederim...bu konuda kendimden çok ona güveniyorum...
ben her şeyini hacışakirle yıkadım evet lavantalı ama kuruyana kadar kokusu uçuyor...neredeyse hiç bir kokusu kalmıyor (ki beim boş bir odam var orda kurutuyorum çamaşırları dışarı asmıyorum)ama yumuşacık yapıyor...diğer deterjanları heryerde bulamak sıkıntı...ben bulamadım...o yüzden hacışakir aldım kısa programda 30derecede yıkadım mis gibi oldular ama ütülemesi pek de dinildiği gibi kolay değil uzun sürdü bi de ben hepsini peş peşe yıkayıp asmıştım...bir seferde yapma derim ayakta duramıyor zaten insan oturarak da zor oluyor...ben kan ter içinde kaldım resmen zaten yanıyorum...erkenden yapmış oldum iyi de oldu yoksa yapamazdım.....
çok sağol canım...evet annemim yanına gideceğim.annem böyle konularda 1 numaradır...eli çabuktur,temizdir,titizdir,uyanıktır....gözüm kapalı he şeyimi ,kızımı emanet ederim...bu konuda kendimden çok ona güveniyorum...
tatlım hani bebegin camasırları eldiven corapları minicik oldugu için camasır makinesinin içinde file kullanmak daha iyi olur heryerde satılıyo alırsın sende ben alıcam..yıkama filesi mi o ne ki bak onu hiç duymadım ben
ya bi yerde okumustum kokulu seyler kullanmayin yenidogana diye de o yuzden bende vazgectim hacisakirden. ellerine saglik ne guzel bitirmissin. :)))) bu haftasonuna kadar bende yikarim. deterjan konusunda karar verebilirsem eger :))) ablam sagolsun o utuleyecek bizim oglusun kiyafetlerini :))))
ne kadar güsel cnm çok şanslısın o zaman,benim annişimde doğumdan 10 gün önce gelcel inallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?