- 7 Ekim 2008
- 5.534
- 117
- 163
- 39
- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #34.541
Amin cümlemize bilmiyorumkismileMerhaba canlar a.s.
Dimple ve hepatit benim de son günlerde midem bulanıyor eyvahedigeldismile
Çok kötü ya Allah şifalar versin...
Beko güzel haberlerle gelirsin inşallah...
Egk bebeğin kocaman olmuş maşallah ona
ayy bnmde midem bulanıyo yaa sinir oluyorum ne bu böle 8 ay bulanma bulanma son ay bu mu olur yaaaaalsanaalsanasmile
Hoşgeldin kornelyamart anneleri selam hepinize. umarım bebişlerin ve annelerin durumları gayet iyidir. listenizdeydm ama ne zamandır sizin hızınıza yetişemediğimden yazamamıştım. sanırım mart anneleri içinde en erken doğum yapanlardan oldum. ocak anneliğine geçiş yaptm, bazı arkadaşların mesajlarını aldım. dualarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. kuzumun bu ara sanrım en çok ihtiyacı olan şey güç ve dua... zamanında güzel haberlerinizi görmek üzere...
mart anneleri selam hepinize. umarım bebişlerin ve annelerin durumları gayet iyidir. listenizdeydm ama ne zamandır sizin hızınıza yetişemediğimden yazamamıştım. sanırım mart anneleri içinde en erken doğum yapanlardan oldum. ocak anneliğine geçiş yaptm, bazı arkadaşların mesajlarını aldım. dualarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. kuzumun bu ara sanrım en çok ihtiyacı olan şey güç ve dua... zamanında güzel haberlerinizi görmek üzere...
aaa hepatit kendini yanlızmı hissediyomuş darılırım valla biz ne güne duruyoz gerçi ben merkezde değilim amma olsun.Bi aralar LEYLAAA diye biride vardı antalyalı o artık girmiyo nedense
o bildiğin hasta bezi olmasın kııı
seni selinusa şikayet ettim döwcek seni ohh ohh:dilcikar::jeyyar:
Kızlar sİze bİŞey danıŞıcam ben
dÜn doktora gİttİm 29+3 haftalık hamİleyİm ..kullandıĞım elevİt vİtamİnİ kestİ..30 haftadan sonra bebek Üzerİnde olumsuz etkİlerİ gÖrÜndÜĞÜ ortaya Çıktı dedİ.bana balık yaĞı verdİ ...seven omega3 mavİ kapaklı bİr İlaÇ..neyse İnternette araŞtırdım doktorlar genelde Önermıyo..prespektÜsÜnde de doktora danıŞınız yazıyo hamİlelİk ve emzİrme İÇİn...kararsız kaldım.sonuÇta doktoruma gÜvenİyorum ama İlaÇ olayının tamamen tİceret İŞİ olduĞunu dÜŞÜnÜyorum..İÇsem mİ İÇmesem mİİ? İÇen var mı yada İÇİp te doĞuran...o tarz balık yaĞlarının bebeĞİn sİnİr sİstemİnİn etkİlendİĞİ yazıyo İnternette..ÇÜnkÜ İÇİnde Çok fazla a vİtamİnİ var.bana bu konuda bİlgİ verİrsenİz sevİnİrİm .....
allah allah şaşırdım bende elewiti 3.ayımdan beri kullanıyorum we belki 10 dr gezdim hepside çok iyi bi hap olduğunu söledi balık yağınıda 3,4 aydır kullanıyorum ama solgar omega 3ü en iyisi bu çünki ısrarlada söyledim kullanın kızlar die balık en faydalı besinlerden biri hamilelikte haftada 2,3 kez yiyemediğimize göre omega 3 kullanmalıyız we solgar bu işte profesyonel bitkisel en önemlisi. teyzem americada kaldı 6 yl kaldı iki çocuk dünyaya gtrdi orda we ordaki doktorlarda hep omega 3ün önemini wurguluyolarmış oda kullanmış yani.Kızlar sİze bİŞey danıŞıcam ben
dÜn doktora gİttİm 29+3 haftalık hamİleyİm ..kullandıĞım elevİt vİtamİnİ kestİ..30 haftadan sonra bebek Üzerİnde olumsuz etkİlerİ gÖrÜndÜĞÜ ortaya Çıktı dedİ.bana balık yaĞı verdİ ...seven omega3 mavİ kapaklı bİr İlaÇ..neyse İnternette araŞtırdım doktorlar genelde Önermıyo..prespektÜsÜnde de doktora danıŞınız yazıyo hamİlelİk ve emzİrme İÇİn...kararsız kaldım.sonuÇta doktoruma gÜvenİyorum ama İlaÇ olayının tamamen tİceret İŞİ olduĞunu dÜŞÜnÜyorum..İÇsem mİ İÇmesem mİİ? İÇen var mı yada İÇİp te doĞuran...o tarz balık yaĞlarının bebeĞİn sİnİr sİstemİnİn etkİlendİĞİ yazıyo İnternette..ÇÜnkÜ İÇİnde Çok fazla a vİtamİnİ var.bana bu konuda bİlgİ verİrsenİz sevİnİrİm .....
hımmmm okuyayım bakem şu yazıyı birfisfisfishttp://www.kadinlarkulubu.com/bebeklerimizin-cinsiyetleri-isimler/319044-ceylinin-anlami.html
hasret sizin kıslara yengeç demedim canım benim sözlükte ne gördüysem onu söyledim. YUkarıdaki linkte yazan Lİbyana arkadaşım kızının ismini değiştirmeyi bile düşündü ama en sonunda yapamadı ama çok araştırdı. zaman zaman bizim verdiğimiz bilgileri bile yanlış buldu. saygı duyarım kendisine. ama ben kesin bilmediğim hiçbir şeyi insanlara anlatmam kaynaksız iddiada bulunmam kaldı ki kendimi yetkin hissetmediğim konularda yorum yapmam. bence Lİbayana'nın yazdıklarını oku. o çok güzel anlatmış. bir ismi koymak istiyorsan koyarsın canım benim önemli olan senin isim koyarkenki önceliğinin ne olduğudur. a.s.
ay kornelya sen doğum yapmışsın öylemi bizimle doğum hikayeni paylaşırmısın bi bebeğimiz oldu günlerdir seni konuşuyoruz..vereliniortakmart anneleri selam hepinize. umarım bebişlerin ve annelerin durumları gayet iyidir. listenizdeydm ama ne zamandır sizin hızınıza yetişemediğimden yazamamıştım. sanırım mart anneleri içinde en erken doğum yapanlardan oldum. ocak anneliğine geçiş yaptm, bazı arkadaşların mesajlarını aldım. dualarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. kuzumun bu ara sanrım en çok ihtiyacı olan şey güç ve dua... zamanında güzel haberlerinizi görmek üzere...
hepatit ben başka şey deseymişim olucakmış valla.Bak ilk defa antalyalı LEYLAA07 vardı nezmandır girmiyodu dedim bak alta bugün forumda.Gidip loto toto bişeymi oynasam
ewet canım bugünde cumartesi sayısal oyna belki bişi çıkar kaydirigubbakcemile5
hoşgeldin canım sessiz kalma yaz biz antalyalı olarak hepi topu 3 kişiyiz zati.Bugünde acayip yağmur var burda.Neyse ben çıkıyım bikaç iş yapıyım sonra girebilirsem görüşürük.
hepatit ben başka şey deseymişim olucakmış valla.Bak ilk defa antalyalı LEYLAA07 vardı nezmandır girmiyodu dedim bak alta bugün forumda.Gidip loto toto bişeymi oynasam
mart anneleri selam hepinize. umarım bebişlerin ve annelerin durumları gayet iyidir. listenizdeydm ama ne zamandır sizin hızınıza yetişemediğimden yazamamıştım. sanırım mart anneleri içinde en erken doğum yapanlardan oldum. ocak anneliğine geçiş yaptm, bazı arkadaşların mesajlarını aldım. dualarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. kuzumun bu ara sanrım en çok ihtiyacı olan şey güç ve dua... zamanında güzel haberlerinizi görmek üzere...
slm canım burdayım lafın üzerine ii dek geldi :)
giriyordum fakat pek muhabbete katılamıyordum vakit olmuyodu ama artık bol bol vaktim var bende antalyadayım merkezden :)
Kızlar sİze bİŞey danıŞıcam ben
temiz kalplisin demek ki arkadaşım..oyna bişeyler bari:))
canım en kısa zamanda sağlıkla evinize gelsin bebeğin inşallah..hayırlı ömürlü olsun canım:Saruboceq:
hoşgeldin canım..a.s.
hoşbulduk canımopuyorumnanaktan nasılsın antalyanın neresindensin?
iyiyim teşkürederim ..sen de iyisindir umarım..opuyorumnanaktan
ben de merkezdeyim :))
Sen de mi aynı durumdasın :çok üzgünüm:
Ben pulset kullandığım halde böyleyim, Allah yardımcımız olsun :a015:
Ben tecrübeli anneler çok önerdiği için park yatağı tercih ettim, umarım kararımdan memnun kalırım..
Bebekler karyolada yatmayı pek sevmiyorlarmış nedense
Sen içinden ne geçiyorsa onu al, kimseye bakma derim yerimseniben
opuyorumnanaktan
Sen de şöyle birşey ayarla olmadı, benim çok hoşuma gitti :lepi: aklinialirimsmile
Çok teşekkürler simenaycım, inş. bakalım..
İnşaallah yaparsın merak etme ama yardımcı bulunsun yanında mutlaka aklinialirimsmile
Ceylin
kurtçede ce=ceh=cey arpa(uzun ince bitki) demek.çê ot demek.çêre de ot,çimen demek.çêleng çelenk demek.leng ve lıng bacak demek.
Timurlenk bir bacağı aksak olduğu için bu lakabı almış.ingilizce long=uzun buradan geliyor olmalı.Ceylin=ceyling yani cey ve ling kelimelerinin birleşiminden oluşuyor.arpa bacaklı yani uzun,ince,zarif bitki demek.arpa ve ot arasındaki etimolojiye dikkat edin.Ayrıca bacak ve uzun arasındaki etimolojiye dikkat edin.Arpa uzun,ince,zarif bacaklıdır.başka örneklere de bakalım.Ceylan;gözlerinin güzelliğiyle ünlü,ince uzun bacaklı,hızlı koşan,zarif hayvan.lan hayvan demek(as-lan,sırt-lan,kap-lan v.b.) Ceyda;uzun boylu ve güzel demek.
Ceynık uzun,ince saç teli,favori,kahkül demek.nık ayak demek.ayaklara kadar uzanan saç zerafet,güzellik katar.başka bir açıdan daha bakalım.kürtçede şe=şeh=şey tarak demek.da vermek,hediye etmek,armağan demek.
Şeyda büyüleyici,çılgınca aşık demek.tarağın ortaya çıkardığı güzellik,hediye.leylek ley ve lenk kelimelerinden oluşuyor.Leylak lila renginde çiçek leyli gece demek.Leylek gökte uçar lila,leylak rengin içinde.leylak renginde geceyi biliriz.lêv dudak demek.alêv buradan geliyor dudak kırmızıdır.
Leylek uzun bacaklı,uzun gagalı göçebe kuş.leylek=lêvlenk uzun süre leylak gökte uçar.lak lak eder.ayrıca kürtçede leylan serap demek.leyla olmak oradan geliyor.
Umarım Ceylin'i anlatabilmişimdir Ceylin olsa olsa kız ismi olur.ince,uzun,zarif bacaklı bir kız ..
Son paragrafı :ısimlerin Soy ağacı: isimli kaynaktan alıntı yaptım.
Kalbiniz ne diyorsa odur;daha ötesi yok..ısimler bizlerin onlara yüklediğimiz anlamlarla nefes alır; öyle değer kazanırlar..
Ceylin;bizler için;eşsiz bir isim çünkü yavrumuz ; iki cihan nurumuz taşıyor bu ismi..
Nette bazı kaynaklarda geçen ''Ceylin;yengeç Ecrin: ücret karşılık; tüü kaka .. gibi açıklamaları dikkate almayınız..
Anne ve babaların yüreğini sıkmaktan;tatlı canlarını üzmekten başka bir işe yaramayan asılsız ve ispatsız çok yazı var çünkü.
nan ceren bu yazıdan nasıl yengeç olduğunu çıkardın ben hala anlayamadımkafamçokkarıştıklava:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?