2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Amin cümlemize bilmiyorumkismile
ayy bnmde midem bulanıyo yaa sinir oluyorum ne bu böle 8 ay bulanma bulanma son ay bu mu olur yaaaaalsanaalsanasmile

Sus bakimm sakın şikayet etme alsanaalsanasmile
Ben 7 aydır çekiyorum
Hoşgeldin kornelya
Bebeğinin durumu günden güne daha iyi olacaktır inş.
Sen de dualarını eksik etme, anne-babanın duası makbul olur..
İnş. en kısa zamanda aranıza katılır :teselli:

KORNELYA allah bebeğine ömür versin canım en kısa zamanda kucağına almanı dilerim bebişini.DUALARIMIZ seninle.

aaa hepatit kendini yanlızmı hissediyomuş darılırım valla biz ne güne duruyoz gerçi ben merkezde değilim amma olsun.Bi aralar LEYLAAA diye biride vardı antalyalı o artık girmiyo nedense

slm canım burdayım lafın üzerine ii dek geldi :)
giriyordum fakat pek muhabbete katılamıyordum vakit olmuyodu ama artık bol bol vaktim var bende antalyadayım merkezden :)

herkese iyi haftasonları annişlerr..aman tadını cıkarın tatilin temişzlik falan yapotırmıyo artık bana benım zıllım az ayakta kalsam bel agrısı kasılmalar baslıyo..ben genede son aylar işimi gücümü yapardım diodum ama yemedi yaniieyvahedigeldismile..benim bebitonun yatagı gelicekti persembe ama pazartesi salıya kaldı ya bi sorun cıktı..gelsın eklıycem..muccccccccck..]

merhaba canım ben hiç balık yiyemedim doktoruma söledim bana solgarın omega 3 verdi bende hiç omega 3 alamamaktan iyidir diye kullanıyorum zararı olduğunu duymadım hiç ölemiymişfisfisfis bide eleviti ben hala kullanıyorum bana doktor bişi demediüff hep kafam karışıyo ya kafamçokkarıştı

allah allah şaşırdım bende elewiti 3.ayımdan beri kullanıyorum we belki 10 dr gezdim hepside çok iyi bi hap olduğunu söledi balık yağınıda 3,4 aydır kullanıyorum ama solgar omega 3ü en iyisi bu çünki ısrarlada söyledim kullanın kızlar die balık en faydalı besinlerden biri hamilelikte haftada 2,3 kez yiyemediğimize göre omega 3 kullanmalıyız we solgar bu işte profesyonel bitkisel en önemlisi. teyzem americada kaldı 6 yl kaldı iki çocuk dünyaya gtrdi orda we ordaki doktorlarda hep omega 3ün önemini wurguluyolarmış oda kullanmış yani.
hımmmm okuyayım bakem şu yazıyı birfisfisfis
ay kornelya sen doğum yapmışsın öylemi bizimle doğum hikayeni paylaşırmısın bi bebeğimiz oldu günlerdir seni konuşuyoruz..vereliniortak

kızlar slm herkese bu arada ne zamandır sohbete giremiyodum artık buralarrda olurum yerimseniben
sizdede yürüyüş yaparken alt tarafta batmalar ağrı oluyomu ben artık yürüyüş yapmaya korkar oldum doğurcam diye bide medikal park hastanesine giden varmı araanızda?

hepatit ben başka şey deseymişim olucakmış valla.Bak ilk defa antalyalı LEYLAA07 vardı nezmandır girmiyodu dedim bak alta bugün forumda.Gidip loto toto bişeymi oynasam

temiz kalplisin demek ki arkadaşım..oyna bişeyler bari:))

canım en kısa zamanda sağlıkla evinize gelsin bebeğin inşallah..hayırlı ömürlü olsun canım:Saruboceq:

slm canım burdayım lafın üzerine ii dek geldi :)
giriyordum fakat pek muhabbete katılamıyordum vakit olmuyodu ama artık bol bol vaktim var bende antalyadayım merkezden :)

hoşgeldin canım..a.s.

hadi ya çok şaşırdım..
elevit gibi gebelikte kullanılan vitaminlerin oranları diğer multivitaminlerden farklı dozajları ona göre ayarlanmış diye biliyorum ben hepimiz nerdeyse kullanıyoruz..dr a sorayım bari bunu da..hergün bişey duyuyorum valla..

Ceylin
kurtçede ce=ceh=cey arpa(uzun ince bitki) demek.çê ot demek.çêre de ot,çimen demek.çêleng çelenk demek.leng ve lıng bacak demek.
Timurlenk bir bacağı aksak olduğu için bu lakabı almış.ingilizce long=uzun buradan geliyor olmalı.Ceylin=ceyling yani cey ve ling kelimelerinin birleşiminden oluşuyor.arpa bacaklı yani uzun,ince,zarif bitki demek.arpa ve ot arasındaki etimolojiye dikkat edin.Ayrıca bacak ve uzun arasındaki etimolojiye dikkat edin.Arpa uzun,ince,zarif bacaklıdır.başka örneklere de bakalım.Ceylan;gözlerinin güzelliğiyle ünlü,ince uzun bacaklı,hızlı koşan,zarif hayvan.lan hayvan demek(as-lan,sırt-lan,kap-lan v.b.) Ceyda;uzun boylu ve güzel demek.
Ceynık uzun,ince saç teli,favori,kahkül demek.nık ayak demek.ayaklara kadar uzanan saç zerafet,güzellik katar.başka bir açıdan daha bakalım.kürtçede şe=şeh=şey tarak demek.da vermek,hediye etmek,armağan demek.
Şeyda büyüleyici,çılgınca aşık demek.tarağın ortaya çıkardığı güzellik,hediye.leylek ley ve lenk kelimelerinden oluşuyor.Leylak lila renginde çiçek leyli gece demek.Leylek gökte uçar lila,leylak rengin içinde.leylak renginde geceyi biliriz.lêv dudak demek.alêv buradan geliyor dudak kırmızıdır.
Leylek uzun bacaklı,uzun gagalı göçebe kuş.leylek=lêvlenk uzun süre leylak gökte uçar.lak lak eder.ayrıca kürtçede leylan serap demek.leyla olmak oradan geliyor.
Umarım Ceylin'i anlatabilmişimdir Ceylin olsa olsa kız ismi olur.ince,uzun,zarif bacaklı bir kız ..
Son paragrafı :ısimlerin Soy ağacı: isimli kaynaktan alıntı yaptım.

Kalbiniz ne diyorsa odur;daha ötesi yok..ısimler bizlerin onlara yüklediğimiz anlamlarla nefes alır; öyle değer kazanırlar..
Ceylin;bizler için;eşsiz bir isim çünkü yavrumuz ; iki cihan nurumuz taşıyor bu ismi..

Nette bazı kaynaklarda geçen ''Ceylin;yengeç Ecrin: ücret karşılık; tüü kaka .. gibi açıklamaları dikkate almayınız..

Anne ve babaların yüreğini sıkmaktan;tatlı canlarını üzmekten başka bir işe yaramayan asılsız ve ispatsız çok yazı var çünkü.

nan ceren bu yazıdan nasıl yengeç olduğunu çıkardın ben hala anlayamadımkafamçokkarıştıklava:

süpermiş canım ya kaydirigubbakcemile5

şu an hasret öğrencilerimi özledim sayende...

ben Arapça-Türkçe, farsça-türkçe, osmanlıca türkçe sözlüklere baktım oradan çıkardım. farsça ceyl- yengeç demektir, ceylin ise bir yengeç demektir. bu yazıda tabii arkadaşlar haklı olarak biraz taraflı yaklaşmışlar çünkü bu isim konusu onları çok üzdü anladın mı. eğer başlığı devam edersen arkadaş en sonunda tamam anlamı yengeç yengeç de Allah'ın yarattığı canlşı değil mi sonucuna varıyor. zaten bu yazıda arkadaş kendisi amatör bir ruhla araştırdığı için pek gramatik hataya da düşmüş. ama ben onu üzmemek için üstüne gitmedim. çünkü çok sorumlu bir anne ve bu davranışını takdir ediyorum. ceylin gibi bir sözcüğün kökü ce-ca olamaz mesela. zaten kürtçeye dem vurması külliyen yanlış. ben sana sadece onun hissettiklerini ve çabasını anlaman amacıyla bu başlığı önerdim. çok merak ediyorsan internete değil gerçek sözlüklere başvur. sonuçta bu yazıyı yazan ,etimolog değil unutma. bizim söylediklerimiz asılsız ispatsız değil hatta en ispatlı sözler ben kullandığım bütün sözlüklerin künyelerini verebilirim mesela. ama o havadan etimoloji yapmış. etimoloji o kadar basit bir mesele değil. basit olsa 7 yıldır doktora yapacam tez yazacam diye göbeğim çatlamazdı benim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…