2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

selam arkadaşlar...
bu saatte kimse olmaz diyordum ama...yanılmışm.
o ağrı bende de var hemde son bir aydır özellikle yatarken dönmeye çalıştığımda
çok zorluyor...ama sabahları ya da ayaktayken olmuyor....ben de normaldir diye
düşünüyorum....

kızlar nasılsınız ?ben pek iyi değilim..bu gün oğlumun gösterisi vardı...maltepe çoşkunda yaptılar gösterityi,,,okulu bulana kadar canımız çıktı neyse buduk geçtik salona 1 saat geçikmeli başladı...tabi ben çok bunaldım..sürekli tuvalet sıkıntosı yaşadım..bizim oğlanda en son gösteride çıktı...yoksa gösterisini bitiren çocuğunu alıp gidebiliyordu....6 da çıkabildik ordan denilenden 1 saat geç...neyse eşimin 5,30 da toplantısı vardı..oaraya geç kaldı ...oğlan açıkmış tuttrdu arabada ben pide istiyorum diye..eşim pizza alalım dedi..çocuk yok dedi...sonra bir pizzacının önünden geçiyorduk..orda durdurdu arabayı..siz inin pizza alın ben işe gidiyorum dedi...ben dedim boşuna indirme yemez eray diye...sonra ters ters bakınca indim ben..çünkü annemin yanında başlardı bana bağırmaya kesin...o pizzacıda tamda bizim eve yakın bir köprü var orda..o köprüdede akşam 7 suları gibi tinerciler dolaşır..bir çok kişinin başınada kötü şeyler gelmiştir orda....
bizi orda bıraktı kendisi gitti neyse..pizzacıya girdik ,oğlum ben istemiyorum diye tutturdu....ama benim moralim çok sıkıldı ben eşime dediğim halde yemez diye arabayla 5 dakika mesafede ki evimize bırakmadı bizi..kedi yavrusu gibi beni annemi ve oğlumu arabadan indirip gitti...çok moralim bozuldu ,neyse eve yürürken aradı...aldınızmı dedi..bende almadık ,istemedi eray dedim...ne kadar salaksınız bir çocuğu kandıramadınız dedi....zaten bizi orda bıraktığı için çok kızdım ona....bende yemez dedim sana...saf mı sandın sen çoçuğu dedim teli yüzüne kapattım...eve geldim ağladım ağladım...o hala işyerinde...şimdi gelince onunla konuşmak istemiyorum ama abartıyormuyum diyede düşünüyorum..şimdi haklımıyım haksızmıyım küsmekte....

kız nie ewde değilmisin 3 yaşından beri yolluyon minnacık bebeyi

kız napaıyım çok sıkılıyordu evde..bend eyarım gün verdim..ama iyi geldi bebişe...açıldı bayabi....

ya evet kesin öyle düşünürdü iyi yapmışsın vermemişsin bu sene...seneye verirsin ama yarım gün falan ver ,,çok zorlanıyor bebişler tam gün olunca....valla hani yer falan diye gönderiyorsan..o konuda benim oğlan hala seçiyor...hiç bişey yemez....

canım dualarım seninle...Allah bebeğine uzun ömür versin...kısa zamanda bebeğini sağlıkla alırsın inşallah kuçağına....

Kizlar, siz bebebk icin battaniyemi yorganmi kullanmayi dusunuyorsunuz?

kalın pattaniye yeterli bence..1 yaşına kadar kullanamamıştım ben oğlumda yorgan...çocuğun üstünde ağır kalıypor sanki.....

Erkek bebek bekleyenler !! Yeni dogdugunda sunnet yaptirmayi duusnuyormusunuz. Daha kolay oluyor diyenler var,sizledr ne dusunuyorsunuz?

bend e2 tane oldukları için düşünmüyorum daha büyüğüde sünnet ettireceğim..hem çok küçk geliyor bnana yedidoğanlar kıyamam herhalde....ama duyduklarıma göre çabuk iyileşiyormuş....

canım gözün aydın..büyümüş bebiş.....

slm kızlar eşim uzandı (hasta biraz) bende bakınıyorum benimde ağrım var sağ tarafımda korkuyorum bazen bebeğimin erken gelme olasılığından.....
selkie bence akıtma o güzel gözyaşlarını hem meleğine yazık gelince as bir güzel suratını al ifadesini oturt aşağı , sen üzülene kadar o üzülsün

Canım kıyamam ya eşinin yaptıgı hos degıl klava:klava:klava: ama sende ustune gıtme kavga cıkmasın sadece tawrını koru eger kavga cıkarsa sana we bebişe ii deil ... kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso

selkıe boşuna üzüyoruz kendimizi in değince ineceksin sonrada çocuk istemezse taksi tutup eve döneceksin ya biz bunlara acıyıp duruyoruz har vurup harman savursak daha iyi ne yaptınız diye sorunca sana taksiye atlayıp geldik dşyeceksin aslında bir iki kere aynı şeyleri onlara yapsak umursamasak onlarda yola gelir hiç bozma canını değmez ama tabi sen annenin yanında böyle davrandı diye üzülmüşündğr boşver oğlunun gösterisi izlemişin o yeter

kızlarr valla kimse yoktur dedim ama kalabalıkmışızz
selkie valla seni doldurmak gibi olmasın ama bende kızdım eşine doğrusu canımcım ama sen sıkma canını bu erkekler böyle işte ne yaparsın sen kendini üzme ağlama balımm

Selkie, ben bile sinirlendim yahu yazdıklarına. Tahammül edemezdim sanırım bu davranışlara. Ne yaparsan haklısın arkadaşım...

haklıyım değilmi ben?annem burda olduğu için kavga çıkmasın diye sesimide çıkaramıyorum,kadın üzüleçek....surat asaçağım..zaten istesemde gülemem onun yüzüne...ne hayvan yaaa.evet bebn onun dediği gibi salağım çünkü ona bir tane daha evlat vermeye kalktım..boşamam gerekiyordu aslında....zerre kadar değer vermiyo gibi geliyor bana...her zaman zaten onun benden öncelikleri vardır..ya ailesi ya işi,ya arkadaşları hep bizden önce gelir....

ir nokta sen bilirsin tantavi parkı varya yazın ümraniye şenliklerinin olduğu yer...onun biraz altındaki köprğünün orda..akşam 7 den sonra orası tinerci kaynar..nasıl arkasına bakmadan bırakıp gidebiliyor orda...nasıl koca anlamadım...bir tek para kazanmayı bilir...hep yalnız hissediyorum kendimi her konuda....

Canım benım ya asırı sınırlendım gercekten cahılce bır dawranıs esıne kotu konusmak bana dusmez ama hayatım fazla takma annende sendeymıs onuda uzme sakın ıcenede atma baska seyler dusun bılırım bu durumlarda dunya durur sadece sen cıglık atmak ıstersın gozun hıc bısı gormez ama bıraz sakın ol bebişi de uzme annesı bız ozelız bız ayrıcalıklıyız bız anneyız ne kadar baba olsalarda bızım kadar olamazlar

ahh bitanem kıyamam sana bende biliyorum orayı
böyle düşünme balım bazen düşüncesiz oluyorlar bizim gibi incelik beklenmez zaten erkeklerden tavrını koyarsın tartışmaya gerek yok annen sizde zaten dediğin gibi oda üzülür sende düşünüp üzme kendini

indim zaten bende yürümeyi tercih ettim..orda taksiye binsem bile adam nereye gideceğimi öğrenince indirir..mesafe çok kısa almazlar zaten..mecbur yürüdüm...köprüden ev gözüküyor yakın ama tehlikeli bir yer o saatlerde...kimse o saatlerde orda yürümez yalnız başına..geçen komşumuzun kızının kolunu kırmışlar orda çantasını almak için iş çıkısşı eve dönerken 7 gibi...ee hamile bir kadın yaşlı bir kadın ve bir çocuk direk hedef oluyor bu tiplere....

canım şu braxton hiks kasılması diyorlar ya yalancı kasılma acaba ondan mı? benim de en büyük korkularımdan ya doğum sancısı gelir de ben onun doğumsancısı olduğunu anlamazsam diye korkuyorum. :kedi:

Selkie canım anladığım kadarıyla sen bugüne kadar hep huzurunuz kaçmasın diye anlayışlı taraf, alttan alan taraf olmuşsun, senin paşa da iyice yaymış. insan hamile karısını değil sokakta oturduğu sokağın başında bile bırakmamalı. sürttür burnunu derim ben, hamileyken sürtmeyecek de ne zaman sürtecek. Anlayışlı kadın olmanın sonuçları. erkek değil mi odunluk var afedersin bunların mayalarında onları yontacak olan da biziz iyilikten anlamıyorsa...

kızlar bende iki saat çnce gülencim sen o gülencimmisin diye msj atmıştım evet benim dedi bende bebeğine filan birşey oldu girmiyor zannetmiştim birisi bişey demiş bizim başlıkta oda morali bozulmuş daha önce kızın erken doğum riski varmışhiç bilmiyordum kızlar aman dikkat sinirlenmeye hiç gerek yok bizim sağlığımız en önemlisi

tatlılarım kocişim geldi nette birazda o takılsın ben sonra yine bakarım şimdilik öptümm hepinizi
selkiecim sende bozma moralini üzülme canımm

bebişim için iyi dileklerde bulunan herkese teşekkürler,tek tek söylersem unuttuklarım olur diye topluca hepinize teşekkür ederim canlarım...

selkie,gerçekten can sıkıcı olmuş,tavırlı ol tabi,anneni üzmemek için çok da tavır yapamazsın ama öyle bi zamanda öyle bişey söylersin ki annen anlamadan,üzülmeden taşı yerine koyarsın.bebişini üzme çok kafana takıp.

herkese iyi geceler

kızlar kızıma müzik dinletim dedim tık yok oynayan bebek bı anda durdu acaba uyudu mu kaydirigubbakcemile3

bende bugün korktum hareket yok diye ama bir saat çnce öyle tepikler aldımki iyi olduğunu düşündüm merakım gitti şimdi

doğuma hazırlıkta şöyle bir msj buldum bi okuyun isterseniz
tavsiyeler
Yüzdeyüz
Nilüfer

Medeni Durumunuz: Evli
Meslek: ---Çalışmıyorum
Yaşadığınız Yer: İstanbul Giriş tarihi: Nov 2007

Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

merhaba arkadaşlar ,

bende yeni doğum yapmış biri olarak sizlere birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum dikkate almanızı tavsiye ederim

bebeğinize giydirebileceğiniz en pratik şey ve onun en rahat ettiği şeyler şunlar ilk etapta:

alttan çıtçıtlı uzun kollu, yarım kollu bodyler ama sıfır kol değil....

üzerine giydirmek içinse ayaklı tulumlar ve bunlardan en az 7 tane alın ben daha sonraları bu tulumların altını kesip kullandım ilk etapta ayağında çorap durmuyor bunlar çok iyi

altı kapalı pantolonları ve zıbınları önermiyorum açılıp duruyor pantolonun altından çıkıyor zıbınlar pantolonlara da ayağı takılıyor ayak kızmına ayağı denk gelmiyor bir türlü

biberon kullanmıyorum keşke almasaydım emzik te aynı şekilde gerekmedi tabi size bağlı bu

eğerki anne sütüyle besleyecekseniz zaten kaşıkla vereceksizniz ememediği durumda

hep dediler dinlemedim ilk hamileliğimdi, heveslendim önüme geleni ya lazım olursa diye aldım ama hepsi hediye geliyor ve selen çoğunu giyemeden 68 beden oldu

burun aspiratörünü şiddetle tavsiye ederim bazen süt kaçıyor tıkanıyordu ve hırlama oluyordu çok iyi geldi böyle bir durumda kartal yavuz selim polikliniğinde levent penbegül isimli doktoru tavsiye ederim (astım hastalıklarında da uzman) gereksiz yere çocuğa ilaç vermiyor

normal sancılı doğum yaptım :

gecelik gerekmiyor aksine biraz üzerinize oturan pijama daha iyi çünkü ilk etapta hasta bezi pamuk koydular kaymaması için birebir iki tane kesin olsun yanınızda

ben umut ta doğum yaptım bir gün için çocuğa kıyafet götürmeye gerek yok onlar giydiriyor zaten ertesi gün çıktım hastane çıkış seti yeter ama başta dediğim alttan çıtçıtlı body ve tulum eldiven hatta lcw de kendinden eldivenli tulumlar var tavsiye ederim zaten hastanede onu kullanıyor.

bez olarak orkidin en büyük boyu ilerisi için yetti bana. Bebek içinse prima ya da huggıes öneriyorum ben ikisini de kullanıyorum

johnson's baby her ürünü süper pudra almayın gerekmiyor zaten zararlı ben aldım evde duruyor.

pişik kremini her açışta çok az kullandım bu sıcaklarda bile azıcık bile kızarmadı az büyüyünce sürmeyi seyrekleştirdim.

kızım 2,5 kg doğdu şuanda 2,5 aylık ve 6,5 kilo görenler şaşıyor emzirin bıkmayın o size muhtaç

hepinize kolaylık diliyorum korkmayın cesur oluncoksekeriremsu

bende en fazla bır seyden 5 tane aldım bıberon falan da sımdı almıcam eger o kadar zor durumda kalırsam emmezse aldırırım kı bır kere bıberon werdınız mı daha memeyı kabul etmıyor ark dogum yaptı 4 aylık bebegı hala sutunu sagıyor bıberonla werıyor gece gunduz memeyı kabul etmeyınce bıberon wermısler guyya lmaz:

bu yazıyı ben de okumuştum daha önce söylediği şeyler çok mantıklı. bazı alış verişlere bakıyorum da ilk adım ayakkabısına kadar alınmış. biz bir daha bu çocuğa hiç alışveriş yapmayacak mıyız? ama bazı büyüklerin de ay ay ne çok almışsınız yazık falan demelerine sinir oluyorum. sonuçta bu bizim ilk hevesimiz çok abartmamak şartıyla insan beğendiklerini almalı bence. mesela benim kaynanam, ördüğü her şey emin olun abartmıyorum 3-4 yaşında çocuğa göre, zaten epi topu 4-5 çıt çıtlı almış onları da iki yaşında falan anca giyer. demek ki bunlara güvensek çocuk çıplak kalacak. çorap almış heralde anasınıfına giderken giydiririm. iğrenç iğrenç renkler. ay aklıma geldi yine sinir oldum. tamam sağ olsun almış ama ben ona anne ordan taşıma gel buradan ne istiyorsan beraber beğenelim dedim. kafasının dikine gitti.

mrb şekeyler nasılsınız ben çok yorgunum çünkü bugün bebeğime ilk defa bişiler aldık artı bugün benim de doğum günüm çok güzel bi gündü ya bebeğime bişiler almak dünyann en büyük hediyesiydi bence bu bana eşim saolsun eee sizler nasılsınz nasıl geçti gününüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…