- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #39.141
çoğumuz öyle aldık raporu zaten...
cumartesi ssk ile anlaşması olan bir hastane yada tıp merkezinden alabilirsin.
ama çalışamaz raporunuda aynı yerden alacaksın o yüzden dikkat et bence...
birde cumartesi hastaneler bakmıyo tıp merkezleride öğlene kadar çalışıyo randevunu erkenden al.
ee bu arada sevk kağıdı cumartesiye çıkmıyo cuma günü aldığın sevk kağıdıyla cumartesi rapor almaya gidebilirsin iki gün geçerli öptüm janım.
cnm ben emekli sandığına bağlıyım gerçi şimdi hepsi aynı çatı aldında toplandı herhalde ama ben zaten normaldede özel hastaneye gidiyorum, çalışabilir raporunuda kendi dr um vericek zaten ama ben 20 gündür raporluydum c.tesi günü raporumun son günü anlatmak istediğim o gün raporluyken çalışabilir raporunu o günden itibaren başlatsa dr sorun olmaz demi
Günaydın kızlar,
Benim dün çook işim vardı bugunde devam edicek yarında
Dün işi bırakıp çalışabilir raporu almaya gidemedim yani çıkıp..
Ama doktor saolsun aradım halletti..Dün yazdı raporu işlemi yaptı ben cumartesi gidip alıcam..Martın 2 sinde bende izne çıkıyorum kısmetseeee...
Bu arada Gülencim, gidemediğim için doktorla konuşamadım doğum ücretini...
Ctesi zaten rutin kontrolümüz var sorucam kesinlikle aklımda yani...
Dün eşim bodruma gitti dedim yaaaa..akşam annem geldi bize...
Kayınvalidemin günahını aldım heralde kızlar..aradı kadıncağız, napıon ne edion dedi..Ben zaten rahat edemiceğini düşündüğün için gelmek istemediğini anladım dedi...Haklısın sende anlıyorum dedi..Ben yok işte öle değil filan diye çevirdim ama anladı tabii..Bende üzülme dedim oğlun askere gidince sende aylarca 1 değil hatta 2 kişi kalırız dedim..Başım gözüm üstüne dedi...
Annemle dün akşam ufaklığın kıyafetlerini yıkadık hem güldük ufacık görünce onları...acaip keyif aldım..Hafta sonu da ütüleyip hastane çantamızı hazırlıycaz kısmetseeee...
Peki doktorla daha önce konuşsaydın da seni 2 hafta önceden 32 haftalık gösterseydi yapmazmıydı??zaten büyük ihtimal iznimin 2 haftası yanıcak çünkü doğumum 25 marta gelirken sezeryan olacağı için 15 mart gibi bebeği alacağını söyledi dr bu durumda 2 haftam yanmış oluyor zaten(
işte farketmiyo özel hastaneden aldığın raporu sgk ya gittiğinde doğum sonrasına eklemiyolar.oyüzden anlaşması olan bir yerden alman lazım...
sen bana sorma istersen yanlış yönlendirmeyelim çok uğraşırsın raporu almak mesele değilde sonra gidip sgk dan onaylatırken çok arıza çıkarıyolar.ara bi sor istersen tatlım.
Peki doktorla daha önce konuşsaydın da seni 2 hafta önceden 32 haftalık gösterseydi yapmazmıydı??
Mesela benim doktorum ben şuan 31+2 yim ama bebek 1 hafta önden sürdürüyor gelişimini...Direk bana 32 haftalık raporu verdi dün..Böylece 1 hafta doğum öncesi iznimden kazancım olduyerimseniben
Tamam canikom..Öğrenirim mutlaka sonra gelince yazarım sana...senii dünn hiç soran olmadıı gızz bilmiyorumkismile
tammam cemartesı gıdınce konuşursunuz ben haftaya perşembe kontrooll
sonra haftada bır gıdıcezz opuyorumnanaktan
ohh kaynanada kızmamışş ıyı olmuşşş
tamam janım kocamın kursu var zati her halukarda çıkıcak o bende ona takılırım sen gelirsen...
dilacım aldığın raporu nereye onaylatıyorsun anlamadım direk hastaneden aldığın çalışabilir raporunu kurumuna vermiyomusun?
şimdi bak bebişim aldığın raporları iş yerine veriyosun iş yerin nerden alırsan al sorun çıkarmıyo zaten ama iş yerine fotokopilerini veriyosun doğum sonrasında o raporların aslıyla birlikte sgk ya gidip raporlarını onaylatıyosun ve doğum sonrası raporu diye bi rapor var onu alıyosun özel hastanede doğum yaparssan ve ssk ile anlaşması yoksa o raporu kabul etmiyolar seni tam teşekküllü bi devlet hastanesine yollayıp yeni bir sdoğum sonrası raporu almanı sağlıyolar ama anlaşması varsa sorun olmuyo çünkü herşeyini aynı yerden yaptırabiliyosun...
mesela ben mesa hastanesinde doğum yapıcam ve oranın ssk ile anlaşması yok dolayısıyla aldığım raporu sgk onaylamayacaktı gittim ssk ile anlaşması olan başka bir hastaneden aldım çalışabilir raporunu çalışamaz raporunuda aynı yerden alıcam çünkü farklı yerlerden alınca doğum sonrasına eklemiyomuş sgk o 5 haftayı yani arıza çıkasrmak için ellerinden geleni yapıyolar anlayacağın.
ya ben izni düsünmeden rapor almıştım şu an 20 günlük rapordayım dra gittim sen şu an zaten raporlusun ben sana raporluyken çalışabilir raporu veremem dedi..
Günaydın kızlar,
Benim dün çook işim vardı bugunde devam edicek yarında
Dün işi bırakıp çalışabilir raporu almaya gidemedim yani çıkıp..
Ama doktor saolsun aradım halletti..Dün yazdı raporu işlemi yaptı ben cumartesi gidip alıcam..Martın 2 sinde bende izne çıkıyorum kısmetseeee...
Bu arada Gülencim, gidemediğim için doktorla konuşamadım doğum ücretini...
Ctesi zaten rutin kontrolümüz var sorucam kesinlikle aklımda yani...
Dün eşim bodruma gitti dedim yaaaa..akşam annem geldi bize...
Kayınvalidemin günahını aldım heralde kızlar..aradı kadıncağız, napıon ne edion dedi..Ben zaten rahat edemiceğini düşündüğün için gelmek istemediğini anladım dedi...Haklısın sende anlıyorum dedi..Ben yok işte öle değil filan diye çevirdim ama anladı tabii..Bende üzülme dedim oğlun askere gidince sende aylarca 1 değil hatta 2 kişi kalırız dedim..Başım gözüm üstüne dedi...
Annemle dün akşam ufaklığın kıyafetlerini yıkadık hem güldük ufacık görünce onları...acaip keyif aldım..Hafta sonu da ütüleyip hastane çantamızı hazırlıycaz kısmetseeee...
evet bazenn kafada kurup kuruntuu yapıyoruzzz canımm nere gıdıyon ne dfıoyım sorannlaraTamam canikom..Öğrenirim mutlaka sonra gelince yazarım sana...
Demek soran olmadı hiiççç...belki bgn olur..birazdan yine çıkmak zorundayım çünküüüü...
Hı hı kızmadı...Bakma sen bende severim kayınvalidemi...Aramızda bgne kadar hiç kötü bi olay olmadı...Bazen diyorum ki acaba ben mi kötü düşünüyorum da onların da öle düşündüğünü sanıp yorum yapıyorum bilmemk kiiii..Neysseee..
HASTANE ÇANTASI HAZIRLAMAMIŞ YADA EKSİKLERİ OLANLAR İÇİN: (Gerçi böyle listeler bende, bitanesi eksik olursa doğuramıcakmışın gibi bi izlenim uyandırıyoopuyorumnanaktan)
Bebek için...
2 tane badi (Mevsime göre kısa veya uzun kollu) KOYDUM
2 tane tulum 1 TANE KOYDUM
2 tane çorap KOYDUM
2 tane ağız mendili 1 TANE KOYDUM
2 tane pijama altı 1 TANE KOYDUM
2 tane şapka ve eldiven KOYDUM
2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı ,patiği,başlığı vs) 1 TAKIM KOYDUM
Yelek ve hırka KOYDUM
Battaniye KOYDUM
3-4 tane bebek bezi 15 ADET KOYDUM
Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe PORT BEBEYI ALCAZ DA KORUNAKLI DEYU
Havlu
2 tane önlük 1 TANE KOYDUM
2 tane yelek 1 TANE KOYDUM
2 adet patik 1 ADET KOYDUM
Göbek bağı GÖBEK BEZI KOYDUM
Saç fırçası KOYDUM
Burun temizleme aspiratörÜ
Biberon KOYDUMM
Anne için...
2 adet gecelik
1 adet pijama 2 ADET PİJEMA KOYDUM
1 adet sabahlık
Altı kaymayan terlik KOYDUM
2 adet çorap KOYDUM
3-4 adet kilot KOYDUM
1-2 adet atlet KOYDUM
2 adet emzirme sütyeni
Hırka ya da şal KOYDUM
Koyu renk havlu KOYDUM
Hijyenik ped KOYDUM
Göğüs pedi KOYDUM
Göğüs kalkanı
Göğüs ucu için krem -ALCAM BUNU
Göğüs pompasi
Tarak KOYDUM
Diş macunu-diş fırçası KOYDUM
Şampuan
Sabun
Toka, parfüm, makyaj malzemeleri KOYDUM
Kulak pamuğu KOYDUM
Kağıt, kalemKOYDUM
Genel gerekli malzemeler
Fotoğraf makinesi veya kamera
Telefonlar ve şarj aletleri
Yedek piller
Kolonya, ıslak mendil
Kağıt havlu
Kitap, dergi v.s.
Çikolata
HASTANE ÇANTASI HAZIRLAMAMIŞ YADA EKSİKLERİ OLANLAR İÇİN: (Gerçi böyle listeler bende, bitanesi eksik olursa doğuramıcakmışın gibi bi izlenim uyandırıyoopuyorumnanaktan)
Bebek için...
2 tane badi (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane ağız mendili
2 tane pijama altı
2 tane şapka ve eldiven
2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı ,patiği,başlığı vs)
Yelek ve hırka
Battaniye
3-4 tane bebek bezi
Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe
Havlu
2 tane önlük
2 tane yelek
2 adet patik
Göbek bağı
Saç fırçası
Burun temizleme aspiratörü
Biberon
Anne için...
2 adet gecelik
1 adet pijama
1 adet sabahlık
Altı kaymayan terlik
2 adet çorap
3-4 adet kilot
1-2 adet atlet
2 adet emzirme sütyeni
Hırka ya da şal
Koyu renk havlu
Hijyenik ped
Göğüs pedi
Göğüs kalkanı
Göğüs ucu için krem
Göğüs pompasi
Tarak
Diş macunu-diş fırçası
Şampuan
Sabun
Toka, parfüm, makyaj malzemeleri
Kulak pamuğu
Kağıt, kalem
Genel gerekli malzemeler
Fotoğraf makinesi veya kamera
Telefonlar ve şarj aletleri
Yedek piller
Kolonya, ıslak mendil
Kağıt havlu
Kitap, dergi v.s.
Çikolata
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?