2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

gözünaydın yazcım..maşallah oğluşuna
çok sağol hepetitcimopuyorumnanaktan
canım maşallah bebişine!çok şükür sağlıklıymışta..
canım sağlıkla gelsinde nasıl gelirse gelsin...
teşekkür ediyorum ebrucum seninde yarın kontrolün varmış hayırlı haberlerle gel inşaallah sende canımcımopuyorumnanaktan.
tabi canım sağlıkla gelsin de varsın sezeryan olsun ben ikisindende korkmuyorum farketmez.
Yaz34 maşallah bebişine ve sana
sağol canımopuyorumnanaktan
hmmm anladım ya bende kesinlikle öyle bişi olursa bende sezeryan isterim vakumla çekilmesini asla istemiyorum

dedim ya hayırlısı ne ise o olsun hakkımızda canımcımopuyorumnanaktan.

Yazcım tosuna masallah annesını
Hayırlısı canım bende sezeryan ıstıyordum korktugum ıcın ama doktorum ılk oldugu ıcın normal yapmamı ıstedı bende kıramadım :dance:
sağol canım benim opuyorumnanaktan isteğe bağlı sezeryanı doktorun insaflıymış ki kabul etmemiş ne güzel.
ya vakum kullanılıyormu hala doğumlarda

benim doktorum o eskidendi artık yok dedi.

bence canım onu kabul etmeyebilirler sen işi garentiye al ve ssk anlaşmalı olan bi yerden al

maşallah cnm büyümüş senin mıncırda kafa 2 hafta önden ha... desene sezaryen yolları görünüyo sana neyse dediğin gibi hayırlısı olsun.

kaydirigubbakcemile3
Bende şimdiden iş ilanlarına bakınıyorum
erken degilmi canim ?

yaaa kızlar hepiniz özel de mi çalışıyorsunuz yok mu kamu da hiç(
ben ozelde calisiyorum hemde cok cok ozelde kaydirigubbakcemile3

ben direkt doktorun hastanesinden aldim.ama doktorum imzasi vardi.simdi degistirecegim doktoru umarim problem olmaz.bilmiyorumkismile

Aaaa meslektaş mıyız biz :)))
Benin de satınalma-lojistik...
yok ben direkt lojistik canim.hava kara deniz yani.sizin sevmediginiz tiplerdenimkaydirigubbakcemile3

amanda masallah oglusuna

maşallah cnm büyümüş senin mıncırda kafa 2 hafta önden ha... desene sezaryen yolları görünüyo sana neyse dediğin gibi hayırlısı olsun.

kaydirigubbakcemile3

amanda masallah oglusuna

sağolun kızlar hepimiz böyle güzel haberler getirelim herzaman inşaallah.
yaa hasretcim öyle görünüyor birazboshayallersmile

ya ben de tam bilmiyorum ama arkadaşlarım söyledi gerekli olurs akullanıyolarmış bende ondan tırsıyorum ve çok kararsızım nasıl doğum yapsam diye bide bende şöyle bi problmde var benim kalpte çok küçük iğne ucu kadar bi delik var eko da bile görünmüyo yani ancak anju oldum onda belli oldu bana genel anestezi uygulamak istemiyo doktorlar bademcik ameliyatında doktorun azizliğine uğradım ve narkozdan uyandırılamadım ölüm ve kalım arasında gidip geldim kalp nabız falan durmuş sonra burun ameliyatında da antiboyotik bide başka bişi daha yüklediler o şekilde uyandım doktorum da dedi sana narkoz vermem epidural yaparım ancak dedi şimdi 16 şubatta hem kalp doktoruna hemde kendi doktoruma gidicem bakalım ne dicekler bu yüzden çok tırsıyorum ben allah yardımcımız olsun benim ve oğluşum için hangisi hayırlı olcaksa o olsun

sağol canım inşallah benşm dr bu hafta beni doğuma almaya kalkmaz..inşallah haftaya kalır..ben hazır değilim ya!

benim doktorum o eskidendi artık yok dedi.

iyş ya kalkması ....benim en büyük ablam vakumla olmuş..annem diyor kafasında şişlik vardı...ben böyle bişey yaşamamk istemem ya!

ya o zaman bence sen epidural ol,narkoz falan alma allah korusun...

senin bebek maşşallah biraz kiloluydu şimdi daha da büyümüştür.belki olabilir ama sen tecrübelisin canım kolay adapte olursun heralde duruma.ayyy böyle olursa senin bebekte mi katılacak şimdi aramıza yerim ben onu:asigim:
bizim arkadaşında kafası çukur elleyince içim bir tuhaf oldu vakum yüzünden olmuş onunda.

ben şimdilik çıkıyorum fırsat bulursam gelirim yine..
umarım herkes iyi haberlerle gelir kızlar
şimdilik hoşçakalınopuyorumnanaktan

okuyun kızlar

- Hamileliğin Sonlarında Pelvik Muayene

Hamileliğinizin bu döneminde dokto­runuz pelvik muayene yapabilir. Bu pel­vik muayene doktorunuzun hamileliğini­zin gidişatını değerlendirmesine yardım eder. ılk olarak dikkat edeceği şeylerden biri amniyotik sıvı sızıntısı olup olmadı­ğıdır. Eğer olduğunu düşünüyorsanız doktorunuza söylemeniz önem taşır.

Doktorunuz pelvik muayene sırasmda rahim ağzını kontrol eder. Doğum süre­cinde rahim ağzı genellikle daha yumuşak olur ve incelir. Bu süreç efasman (si­linme) olarak isimlendirilir. Doktorunuz serviksin yumuşaklığını veya sertliğini ve incelme miktarını değerlendirir.

Doğum süreci başlamadan önce serviks kalındır. Aktif doğum sürecindeyken ra­him ağzı incelir; yan yanya inceldiğinde “% 50 silinmiştir”. Doğumdan hemen ön­ce silinmiştir “% 100 silinmiştir” veya “tamamen incelir.”
Rahim ağzının genişlemesi (açılma oranı) da önemlidir. Bu genellikle santi­metrelerle ölçülür. Rahim ağzının çapı 10 cm’e ulaştığında rahim ağzı tamamen açılmıştır. Amaç 10 cm’e ulaşmasıdır! Doğum süreci başlamadan önce rahim ağzı kapalı olabilir ya da çok az açılabilir, örneğin 1 cm. doğum süreci, bebeğin ge­çebilmesi ve rahimden çıkabilmesi için rahim ağzı esnemesi ve açılmasıdır.

Doktorunuz bebeğin başının, kalçalarının veya bacaklarının önce gelip gel­mediğini değerlendirir. Pelvik kemiğini­zin şekline de dikkat edilir.

Pozisyon daha sonra belirlenir. Pozis­yon, bebeğin doğum kanalına girme dere­cesini tanımlar. Eğer bebeğin başı -2 pozisyonundaysa, başın +2 pozisyonunda ol­duğundan daha yüksekte olduğu anlamına gelir. 0 noktası pelviste kemikli sınır çizgi­si, doğum kanalının başlangıç yeridir.

Doğum kanalını, pelvik kuşaktan pelvise ve vajinanın dışına giden bir tüp olarak düşünün. Bebek rahimden bu tü­pe doğru seyahat eder. Doğum süreci sı­rasında genişlemesi ama bebeğin pelvisten aşağı doğru hareket etmemesi müm­kündür. Bu durumda, sezaryen operas­yonu gerekebilir, çünkü bebeğin başı pelvik kuşağa sığmaz.

Doktorunuzun Edindiği Bilgiler

Doktorunuz sizi muayene ettiğinde du­rumunuzu tıbbi terimlerle anlatabilir. “2 cm, % 50 ve bir -2 pozisyonunda” oldu­ğunuzu duyabilirsiniz. Bu, rahim ağzı 2 cm açıldığını, yarı yarıya inceldiğini (% 50) ve bebeğin pozisyonunun (başı, ayaklar, kalçalar) bir -2 pozisyonu oldu­ğu anlamına gelir.

Bu bilgiyi hatırlamaya çalışın. Hasta­neye gittiğinizde kontrol ettirmeniz önemlidir. Doğum sürecinde ve doğum­da tıbbi personele son muayenenizde ge­nişleme ve çekilmenin ne kadar olduğu­nu söyleyebilirsiniz, böylece durumun değişip değişmediğini anlayabilirler.

yok ben direkt lojistik canim.hava kara deniz yani.sizin sevmediginiz tiplerdenimkaydirigubbakcemile3

:)) Yok canım, o kadar da değil...
Her zaman anlaşamıyoruz sadece opuyorumnanaktan

Yazcım maaşallah Alp kuzuya, demek iki hafta önden gidiyormuş.
Gözün aydın canım...

SGK anlaşmalı bir yerden al canım, yoksa SGK epey problem çıkarıyormuş...

hmmm anladım ya bende kesinlikle öyle bişi olursa bende sezeryan isterim vakumla çekilmesini asla istemiyorum

Ben de hiç istemiyorum vakum...

Ben de sordum benim doktora, gerekirse kullanıyoruz dedi, çok tırstım...

Kızlar anca okudum biraz geçmişş.bebişlerden haberlerden gelmişşş.maaşallah onlara.Allah nazadan saklasın.

Eşim aradı şimdi akşama avizeside takılacakmış bebişimin elektrici gelecekmiş.Ayy ben yine heycan yaptım kızlar.......Ayy daha eksikleri bitmiyo.
Avize takılacak
Portbebe alınacak
Araba alınacak
Hastane çantasında ufak eek eksiklikler var... Ama bunları yapmak çok heycanlı.Neyseki halılar yıkandı perdeler tüller ıkandı dip köşe temizliği yapıldı.dolaplar havalandırılıp tekrar yerleştirildi.doğuma doğru i yardımcı tekrar alırım yeter zati.işin zevkli yanları sayılır yorucuları bitirdim.darısı henüz tamamlamamış hamişlere :)))

kızlar ya yetişemedim yine hızınıza..kontrolden geldik biz :) kızım normal poziisyonunu almış çok şükür ters duruyodu ya hanım..!! 2150 gr olmuş boyu 43 cm 32+6 haftasındayız..doktor iyi dedi ama sizce nasıl azcık zayıf mı?

ya beklesin bir hafta daha benim oğlan...şöyle 14 şubatta doğsa ne güzel olur..sevgililer gününde! :))

ablamın kafasında bişey yok şimdi geçmiş....

Masallah bebegıne annesi
Hıcte zayıf deıl bence bende bugun gıttım 34+6 2.300 gr sence zayıf mı

maşallah bebişe ve sana canım..bence zayıf değil!

:))

Ben de hiç istemiyorum vakum...

Ben de sordum benim doktora, gerekirse kullanıyoruz dedi, çok tırstım...

hadi ya..bende yarın benim dr me sorayım en iyisimi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…