- Konu Sahibi minikcadimm83
-
canım ben 3 liraya aldım eczaneden testi daha öncede sağlık ocağında yaptırmıştım bebiş varsa ucuz test farketmiyo yeterki olsunn
selam kızlar bende mart annesi olacağım inşallah...oğlumda mart bebeği,2.de öyle olcak kısmetse...
ben ayın 23 ünde adet görmem gerekiyordu örmeyinde test yaptım çok silik olarak çıktı,dünde dr ye gittim,biraz kanamam ve sancım vardı,
keseyi göremedik henüz,o nedenle kan aldı test yapmak için,bide progestan verdi,
kanama olduğu için düşük ve dış gebelik olmasından şüphelendi bende şimdi bol bol dua edip yarını bekliyorum inşallah bu sefer keseyi görürüz...
selam kızlar bende mart annesi olacağım inşallah...oğlumda mart bebeği,2.de öyle olcak kısmetse...
ben ayın 23 ünde adet görmem gerekiyordu örmeyinde test yaptım çok silik olarak çıktı,dünde dr ye gittim,biraz kanamam ve sancım vardı,
keseyi göremedik henüz,o nedenle kan aldı test yapmak için,bide progestan verdi,
kanama olduğu için düşük ve dış gebelik olmasından şüphelendi bende şimdi bol bol dua edip yarını bekliyorum inşallah bu sefer keseyi görürüz...
kızlar daha önce konuştunuz öu bilmiyorum ama folik asit veya vitamin ilacı kullanan var mı aranızda?
dün doktora gittim ben. elevit verdi sadece. bir de bir sürü tahlil yaptırdık. demir hapı da gerekebilirmiş belki. ekstra folik asit kullanmam gerekir mi acaba? gerçi henüz elevite de başlamadım :kedi:
Herkese hayırlı cumalaropuyorumnanaktan
Canım elevit verdiyse dr o da yeterli..
Demir olarak gnyoferrasanol veriliyor hamilelere..Onun içinde de zaten folik asid var...:1hug:
Çok teşekkür ederim cevap için : )
Benim aldığım test 5-6 lira civarındaydı sanırım. En pahalılarından almaya bence de gerek yok. Hepsinin içinde aynı reaktif madde var yerimseniben sadece kullanım tarihinin geçmemiş olmasına dikkat edin.
canım hoşgeldin inş. keseyi görürsün sonrada kalp atışlarını duyarsın inşaallah
hoşgeldin canım aramısa inş.sende mart annesi olursun sende.:1hug:
ben easy and fast diye bir test alıp yaptım....iki tane yaptım 2 sindede pozitif çıktı,sonuçta hangi test olursa olsun hamileysen verir sonucu
kızlar, su bebeğin kesesini bir görsem çok rahatlayacağımda,şimdi biraz endişeliyim,kaybetmekten çok korkuyorum...
benim gibi dr ye gidip te keseyi göremeyen arkadaşlar varmı aramızda...?
bilenlere bir sorum olacak;
dün 4+1 idim. keseyi gördük. 3 mm henüz. doktor iki hafta sonra kalp atışı için çağırdı.
keseyi görmüş olmamıza rağmen, dış gebelik veya kimyasal gebelik riskim var mı acaba? bunlardan biri olsa yine de kese görünür müydü?
hamilelikle ilgili hiç bilgim yok. elim ayağıma dolaşmış vaziyette. kafam sorularla dolu :uhm:
kızlar, su bebeğin kesesini bir görsem çok rahatlayacağımda,şimdi biraz endişeliyim,kaybetmekten çok korkuyorum...
benim gibi dr ye gidip te keseyi göremeyen arkadaşlar varmı aramızda...?
Rahimde kese görüldüyse kimyasal gebelik dış gebelik diye bir sorun yok canım,endişe etme..:1hug:
2-3 hafta sonra da kalp atışı duyulur inşallah opuyorumnanaktan
bengusu hayırlı olsun canım Allah hayırlısı ile kucagına almayı ansip etsin
benim sat 30 mayis, asilama yolu ile hamile kaldım
canım hamileliğim ii gidio çok şükür kasıklarımda ağrı yapıyo biraz yorulunca
keseyi gördüm dün doktor daha çok küçük dedi 4+5 günlükmüş görüldüğüne dua et dedi şimdilik yaramazlık Allah a şükür
sende korkma bolca dua et ıstirat et Allah ın iznizyle bişiy olmas inş.
opuyorumnanaktan
kızlar daha önce konuştunuz öu bilmiyorum ama folik asit veya vitamin ilacı kullanan var mı aranızda?
dün doktora gittim ben. elevit verdi sadece. bir de bir sürü tahlil yaptırdık. demir hapı da gerekebilirmiş belki. ekstra folik asit kullanmam gerekir mi acaba? gerçi henüz elevite de başlamadım :kedi:
hoşgeldin mart annemiss 4.oldun.darısı başımısa inş.
teşekkür ederim canım,şu an kaç haftalık olduğunu bilmiyorum ama tahminen 4 haftayı geçmişimdir,en son regli gördüğüm tarih 21 mayıstı,dünde keseyi gördük ,kalp atışlarını ne zaman görürüz bilmiyorum sanırım 6. haftada duyulor,benim haftaya perşembe tekrar kontrolüm var çünkü düşük tehlikem olduğu için tekrar gitmem gerekiyor,fazla endişelenme,korkma önemli olan sağlıkla gelişmesi ve doktorunu iyi seçmen,inşallah sende sağlıkla kucağına alırsın bebişini opuyorumnanaktanöncelikle tebrik ederim, sonra da çok geçmiş olsun a.s. inşallah bebiş seni bırakmaz...
doktora gittiğinde kaç haftalıktın? ben dün gittim, 4+1'dim. keseyi gördük sadece. küçük siyah bi nokta. kalp atışı için 2 hafta sonra tekrar çağırdı ama 6. haftada kalp atışı göremeyiz gibi geliyo bana. belki de korkularım yüzünden çok olumsuz bakıyorum ama erken diil mi acaba? sen ne zaman gidiceksin kalp atışları için?
çok soru sordum ama keseyi gören birini bulunca içimde kalmasın dedim hihoyyyt
:1rolleyes: :1rolleyes:hamile arkadaşlara bi sorum olacak,iki gündür acayip ayaklarım aşırı derecede sıcak,birde ellerim,soğuk suya sokuyorum ayaklarımı,banamısın demiyo.bu belirtimi acaba:1shok: delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden
ben adetime 2 gün kala idrar testi yaptım evde. ikinci çizgi ancak çoook dikkatli bakınca görülüyodu. sonra kanda baktırdım, 387 çıktı değerim. bu ay erken yumurtladım sanırım ben. bebek de o yüzden oldu, değerlerim de o yüzden erkenden yükseldi.
siz de adetinize 1-2 gün kala şansınızı deneyin, mart bebekleri daha da çoğalsın.
allah isteyen herkese nasip etsin sağlıkla... a.s.
hangi marka testi uyguladınıs kıslar,o ucuz olanlardanmıydı?
bilenlere bir sorum olacak;
dün 4+1 idim. keseyi gördük. 3 mm henüz. doktor iki hafta sonra kalp atışı için çağırdı.
keseyi görmüş olmamıza rağmen, dış gebelik veya kimyasal gebelik riskim var mı acaba? bunlardan biri olsa yine de kese görünür müydü?
hamilelikle ilgili hiç bilgim yok. elim ayağıma dolaşmış vaziyette. kafam sorularla dolu :uhm:
Hayır bu testlerin duyarlılığıyla ilgili..Hamile olunduğu halde bir süre idrar testleri sonuç vermeyebilir..İşte bunun için kan testi ister dr..Çünkü erken gebelikte idrar testleri hassasiyet bakımından ölçümde yeterli gelmeyebiliyor..Bazı idrar testleri 50 miu/ml bazıları 25 miu/ml bazı erken gebelik testleri de 10 miu/ ml...
Ama kan testi ile 0,00 a dek ölçüm imkanı var..
Eğer böyle yazarsanız insanların umudu kırılır..
beta hcg en az 1000-1500 civarı olunca kese görülüyor diye biliyorum..
ben dün gittim doktora. çok erken olduğunu söyledi. büyük ihtimalle keseyi de göremeyiz dedi ama küçük siyah bir nokta bulmayı başardık :teytey:
endişe edecek bir durum yok yani, 4 hafta henüz çok erken. umarım bir dahaki sefere görürsün bebeğini.
FLASH FLASH FLASH..:lepi: :lepi: arkidişler kendimi tutamadım,eczaneye gittim,bi koşu gebelik testi aldım,şu an elimde,adetime beş gün var,.çıkarmı acepdelikafadulden delikafadulden dua edin benim içinnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?