- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #5.081
maşallah kuzuuğa,ne güzelde olmuş...
Evet teyzeleri, annesini yatağa baylayan haylaz çocuğun dıştan görünüşü... :) 10 dk.önce...
hiç sorma yaa içeri girdi sanırım test yapmışsın pozitif çıkmış dedi kendi kendine.....bende dedimki yok yaa nerden çıkardın test yaptım ama sonuç negatif hamile değilim benimde niyetim hamile değilim deyip dr a gidip fotosunu alıp bebeğin bi kutuya koyup ondan habersiz bi eşya da alıp ayakkabı veya biberon gibi paket yapıp ona vermekti ama olmadı ağzın kuaklaında gözlerine baktığımda anlıyorum dedi anlayacağın bu defada süpriz olmadı ne yapalım artık bidahaki sefere yerimseniben
arkadaşlar ben bu virüsten kapmışım bu testi mutlaka yaptırın ben sanıım bebeğimi kaybedeceğim işte bu virüsün sonuçları
Gebelikte primer CMV enfeksiyonu
Anne adayında primer CMV enfeksiyonunun görülme olasılığı %0.4-0.7 arasındadır. Anneden bebeğe geçiş ise değişik çalışmalarda %24-75 arasında olup ortalama %40 olarak kabul edilmektedir. Hamilelik sırasında enfekte olan fetuslarda konjenital CMV enfeksiyonu varlığından söz edilir.
Enfekte olan %40 bebeğin sadece %10'unda konjenital CMV enfeksiyonuna bağlı belirtiler ortaya çıkar. Bir başka deyişle hamilelikleri sırasında primer CMV enfeksiyonu geçiren her 100 anne adayından sadece 4'ünün bebeğinde problem görülürken 36'sında doğum anında sorun yaşanmaz. .
Etkilenmiş yenidoğanda genel bir enfeksiyon vardır. En sık etkilenen organlar beyin, gözler, karaciğer, dalak, kan ve deridir. Beyinde kalsifikasyonlar, kafanın normalden küçük olması (mikrosefali), karaciğer ve dalakta büyüme sık karşılaşılan bulgulardır. Bu bebekler destekleyici tedavilerle yaşamlarını sürdürürler ancak %80-90'ında yaşamlarının ilk yılları içinde uzun dönem etkiler ortaya çıkar.
Uzun dönem etkileri arasında ise işitme kaybı, zeka geriliği, gelişme geriliği ve görme bozuklukları sayılabilir.
işte aynen bende böyleyim cnm hatta erkene aldım randevumu bi sorun var galiba diye allah korusun emanetini bugün 6 da randevum dua edin nolur 8+0 sata göre marım görürüm saglıklıca bebişimi
Benim midem bulanmıyordu yaa, ne oldu bana bugün? Çok fena bulanıyor bugün... kaydirigubbakcemile2
Benim midem bulanmıyordu yaa, ne oldu bana bugün? Çok fena bulanıyor bugün... kaydirigubbakcemile2
nazarmı değdi yoksa edebiyatçı,
kilo doğum kontrolüne cetveli ekledim bu sefer çıkmazsa ne yapacağıl olmuyor
slm kızlar uzun süredir uğrayamadım yeni gelen arkadaşlar hoşgelmişler...
arkadaşlar bu hamilelikte yapılan aşıları biliyonuzmu sağlık ocağında yapılıyormuş sanırım bilgi olan yada aşı olan varmı?
yine olmadı çizelge ben çok mu aptalım yaa sırnaşık şey babygaga dan yapan yok mu arkadaşlar beceremedim
evet canım sağlık ocağına kaydoluyosun gidip onlar seni takip edio ben oldu ilk başta tetanoz aşısı var hem aynı bebeğide takip ediolar doğduğunda aşılarını felan bende ilmiodum bi ark.söledi sağlık ocağına gittim tüm hamileleri uyarın sağlık ocaklarına kayıt olmaları şart dedi
kızlar bişey sorucam benim kasık ağrım var ama biraz farklı yani normalde ara ara olurdu ki hala bazen oluyor onun rahim büyüdüğü için olduğunu biliyorum.ama bu böyle sanki tek bir damar yada kanal gibi ve sürekli değil bir anada oluyor ve geçiyor.arnızda böyle bir durumla karşılaşan yada bilgisi olan varmı?bide sağ tarafta genelde.cvp bekliyorummmm...
canımcım,bende kasık ağrısı değilde,karın ağrısı oluyo,özellikle sabahları,sanırım korkulacak bişey değil.ALLAH korusun kanama olmadıktan sonra .CADIARZU.
evet canım sağlık ocağına kaydoluyosun gidip onlar seni takip edio ben oldu ilk başta tetanoz aşısı var hem aynı bebeğide takip ediolar doğduğunda aşılarını felan bende ilmiodum bi ark.söledi sağlık ocağına gittim tüm hamileleri uyarın sağlık ocaklarına kayıt olmaları şart dedi
son adet tarihini söylermisin bana
ben yapayım sana linki göndereyim
yine olmadı çizelge ben çok mu aptalım yaa sırnaşık şey babygaga dan yapan yok mu arkadaşlar beceremedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?