2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doktorun ilaçları içmeyecem deyince cevabı:
Burcu hanim eski doz sadece baslangic icindi, propycil gunde birdefa yarim tb'de alsaniz, Gunde 12tb'de alsanız bebeginizin tiroid hormonlarina 2-3 ayda bir bakilacak, size ise yararacak en dusuk dozda vermeye calisiyorum, bu iyi tedavi edilmezse olumcul olabilen bir hastalik, bir sonraki kontrolde belki yanitinizi yavas bulup emzirmeyi bırakmanizi ve ilac dozunu artirmak yada ilaci daha guclu olan bir ilacla degistirme olasiligimiz var. Daha kotusu olmasin diye size onerdigim dozda kullanin. Bebekteki risk propycil'i 200 mg uzerine cikarsak Hipotiroidi, emzirmeyi kesince toparlanacak gecici bir tablo. Olmasin diye tedbir aliyoruz, olursa tedavisi basit, ama bebegi izlemezsek bilemeyiz.. Ilacinizi icin. Stresden uzak durun. Iyotsuz tuz kullanin, 3-4 hafta sonra gorusecegiz zaten.
 
bosna Allah şifa versin sen sağlıklı olki yavrunda sağlıklı olsun sen kendini kötü hissettiğin sürece bebeğine ne kadar verimli olabilirsinki bence tedavini erteleme
 

doktorun eşinle konuşaak canım hastalığın ne derece yükselip yükselmediğini tedavi sırasında neler yapacağınızı söyleyecek doruk içinde sen sabırlı olacaksın zaten hastalığından dolayı sütününde eskisi gibi kalitelimi olucağını sanıyorsun ek gıdalara geç bence sen kendin söylüyorsun doruk'a zarar vermemesi için sende fedakarlık göster
 

burcu bende tiroid hastasıyım ve ilaç kullanıyorum hipotiroid benimkisi tiroid bezinin calısmaması (( hamilelikte cıktı benimki ve bir sürü emziren anne var tanıdıgım tefor yada levetiron kullanan bende tekrar basladım ilaçlarıma .moralini bozma pazar günü ayse armanın bir röportajı vardı onu okudum artık hiç birşeye üzülmemeye karar verdim hürriyet gazatesi
 
tünaydııın
hasret geçmiş olsun helin ceren hanıma.bazen öksürük şuruplarıda çok öksürük yapıyo hastalığı söktürüyomuşta ondan.inşallah bişeyciği yoktur çabuk atlatır hadi güzel haberlerle gel.
-----anaaaa ebru ve hanife aktraba çıkmış vaLLA BENİMDE AKRABAM FELAN VARSA HEMEN KONUŞSUN YADA SONSUZA KAFAR SUSSUN....şu internet nelere kadir.
----hoşgeldin seyhan nasıl güzelmiydi tatil?
----toprakcım sende hoşgeldin fotoları bekliyoruz.
--olcay nasıl oldu oğluş kızada geçmemiştir umarım.
----yağmurun test sonuçları ne alemde acaba
----gülaya gelince öyle bir adam için yorum bile değmez allahın hanzosu..
ben yoğurdu pastörize sütten yaptım içine şeftali karıştırdım verdim hiçte bişey olmadı.dün misafir vardı acayip yoruldum.dün yatış şekillerinden bahsetmişiniz benimki neyaparsam yapıyım yüzüstü yatıyor ben düz yatırıyorum o hemen dönüyor artık dedim yatarsa yatsın.bizim doktor sebzeyi beşinci ayda vercek herhal yavaş yavaş geçicez.şimdilik sadece yoğurt,meyve,pirinçli mama anne sütü.ya kızlar elma burda hep yaz elması dolayısıyla mayhoş yemiyo siz tatlı elmayı nasıl veriyosunuz?
-----hilal hanımada maşallah anam bu kızlarda kuduruk çift kişilik yatak alcaz bu gidişke.
-----bu arada burcu canım çok sevindim test sonuçlarına inşallah yavrunu emzirmeye devam edersijn.artık evdekileride takma bence neyapalım bigün nasıl olsa gidickler allahtan çalışıyosun ya bütün gün evde ve onlarla olsaydın..
 

bak canım yine kendin bilirsin ama ben nacizane fikrimi söyliyim.bence tedavin için doruk için emzirmeyi bırak.sanırım süt stoğunda var artık ek g9dalarada geçtin zorlama bence.doruğun herşeyden önce sağlıklı bir anneye ihtiyacı var sen dinç olmasınki onunla ilgilenebilesin oynayabilesin.sağlığını tehlikeye atma bence sen artık bir annesin herşeyden önce bebeğini düşünmelisin eğer bebeğ geçecekse emzirme tedavine başla
 

hilal şuan hem emiyor hemde kanal d de çiçek taksiye bakıp kendi kendine konuşuyor kucağımda yere oturmuş vaziyetteyiz uyku vakti kızımın ben elma vermedim daha yokki buralarda doğru düzgün sadece armut rendeledim ben
 

makine zarar verir mi acaba?hani biberon takılan yerde beyaz yuvarlak plastik var ya,hatta çıkıyo sarı parçayla beraber,valf mi deniyo,o mu yıprandı acaba,yedegi oluyodu kutuda onu değiştir olmadı.

tatile gittik geldik bacım ya 10 gün oldu döneli,benim kız fecaat.uyumuyo,sürekli ağlıyo.bugün doktora gidelim bari dedim.bi derdi mi var acep diye,fakat bu sefer de 3 sattir uyuyo:)

seninki hala emmiyo dimi?derdi neyki keratanın?benimki de düşkün değil emmeye,kayınvaldem gördü,babası da böyleydi dedi.canı isterse emiyo istemezse biberon veriyorum.idare ediyoruz öyle böyle.
 

Hadi hayırlı haberlerle gelin inşallah...

günaydın teyzeley yeni bir tat keşfettim donduyma:icecream:çok güzel yav annem elime veysin diye çok diyendim ama veymedi



Alp yerim senin o dondurmalı dudaklarını :) Kuzum benim :)


bosna Allah şifa versin sen sağlıklı olki yavrunda sağlıklı olsun sen kendini kötü hissettiğin sürece bebeğine ne kadar verimli olabilirsinki bence tedavini erteleme

Sağol canım, amin...


Haklısın, belki sütün kalitesi de bozuluyordur. Meyve ile başlamıştım ek gıdalara, bu aydan itibaren arttırıcaz artık.


Çok geçmiş olsun canım. Benimki de tam tersi, çok fazla çalışıyor. Sen de emziriyor musun?



Doruk'un doktoruyla konuştum şimdi. Emzirmeyi bırakma, Doruk'ta birşey çıksa bile tedavisi kolay, anne sütü almaya devam etsin ama sen de ilaçlarını aksatmadan iç dedi. Korkulacak bişey olursa ben sana emzirmemen gerektiğini söyleim zaten dedi, içim rahatladı biraz.

Hepiniz sağolun kızlar, iyi ki varsınız...



Emzirirken konuşmuyorum ben, çünkü memeyi bırakıp beni dinliyor sıpa :)
Meyve verirken sürekli konuşuyorum, bi yandan bana laf yetiştiriyor, bir yandan yiyor meleğim :asigim:
 

sağol teyzesiopuyorumnanaktan

burcu mutlaka iç ilaçlarını canım gerekirse emzirme doruğun senin sağlıklı olmana ihtiyacı var nededin haftasonu hep yattım dedin böylesi daha mı iyi artık büydü dert etme bukadar kendine süt mevzusunu biliyorum anlıyorum emzirmme isteğini ama çok yıpratıyorsun kendini.eşinlede konuş ve evdekileri yolla.eminimki eşinde duyarlı davranacaktır. başkalarını düşünme kendini düşün.üzülen üzülsün kırılan kırılsın.sağlığından önemli değil hiçbirşey.
 
kızlar ben de spora başladım,9 kg fazlam var.yediklerime de dikkat ediyorum da inşallah süt etkilenmez bu durumdan


benim de 7 kg fazla var çok kötü bir durum ama işe başladığımda aktif olurum sanırım veririm yedikçe süt yapsın diye başladık sezeryand olunca oldu mu sana göbek ...offf sinir bozucu walla


burcu ben de emzirirken konuşmuyorum gözlerimin içine bakıyor konuşacakmı diye dışardan bir ses gelsin dönüp bakıyor zilli bende yatak odasına geçiyorum gözlerimi kapatıyorum oda ayaklarıyla göbeğime vuruyor göbeğimin deliğine baş parmağını sokuyor utanmasam kameraya çektiricem bu halimizi de olumunekankayizsmileolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile yapışık ikiz muamelesi yapıyor zilli elini ağzıma götürür kulağımla oynar emerken ses çıkarır ben suskunken o konuşur ooo saymakla bitmez
 
merhaba arkadaşlar uzuunn ama hızlı geçen bir aradan sonra berbat bi moralle işe başladım ( dün çok ağladım ama bugün daha iyiyim şükürler olsun üzüntüden sütüm azaldı arkadaşlar ya çocuğumun aç kalmasından korkuyorumm ( ne yapmalıyım sizce sütümü nasıl arttırabilirimmmmmm :))))
 

İçicem Yazgıcım, doktorun dediklerine bakılırsa başka şansım yok gibi...
Eşimle konuşmaktan dilimde tüy bitti, bir sonuç elde edeceğimi sanmıyorum.
Konuşmaktan da bıktım zaten artık...
Canımsın, teşekkür ederim...



Benim de göbeğim duruyor biraz.
Bu manyak hastalık da bir iştah açıyor ki anlatama. Ama kilo aldırmıyor, aksine zayıflatıyor. Ben de deli gibi yiyiyorum, fırsat bu fırsat. Dün akşam 2 tabak irmik helvası yedim, süt yapsın diye :)

Doruk da konuşuyor emerken, şaş şap göğsüme vurur eliyle, arada bırakıp gözlerimin içine bakar, aşık ediyor beni kendine öyle yaptıkça, içimi eritiyor bıdık :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…