2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Çok geçmiş olsun, inşallah rahat geçirir bugünü Asyacık...

Canım sabaha göre biraz sakinleştim, içicem ilaçlarımı, emzirmeye de devam edebilirmişim, Allahım korusun yavrumu...

Oğlunun iyileşmesine çok sevindim, bu kadarla atlatmışsınızdır inşallah..

Gelecek salı iş başı yapıyorum. 4 aylık olmuş olacak Esin'i bırakıp gideceğim.
Peki ama bunu nasıl yapacağım? Emzirme işi ne olacak? Gün boyu ona yetecek sütü sağabilecek miyim? Sütüm azalacak mı? Ben yokken kızımın beslenme düzenini nasıl oturtacağız? Beni emmeyi yine reddeder mi?(4. haftamızla 10. haftamıza kadar emzirmek bir savaştı, beni emmeyi reddediyordu) Kızım bakıcısıyla günü nasıl geçirecek? Akşamları beni nasıl karşılayacak; küsecek mi, yabancılayacak mı, unutacak mı annesini? Yoksa sevinçle mi karşılayacak? Sadece annesine özel gülücüklerinden verecek mi yine? Bakıcısı anneannemizin (benim annem bir şizofren) hastalığına sabır gösterecek mi? Kafam çok karışık. Cevabını bilmediğim bir sürü soru. Ben çalışan annelerden olacağım. İkiye bölünmüş, iş yaparken aklı hep evde olan, kalbinde bir sürü endişe taşıyan o çalışan annelerden. En az 6 ay evde olup emzirebilseydim diye boş yere göz yaşı döken, maddi kaygılar yüzünden çalışmak zorunda olan o annelerden. İşte bu yüzden emzirme reformunu destekliyorum.

Esin'e gelince yüz üstü yattığında ıkına mıkına ileriye doğru ilerliyor. Sürünmek denemez buna ama çok sinirli. El koordinasyonları henüz tamam olmadığından ağzına götürmeye çalıştığı şeyi götüremezse, yüz üstü iken ilerleyemezse kıyamet kopuyor. İki dakika bir yere koyamıyorsun önüne oyuncak koysan az önce yazdıklarıma sinirlenip ağlıyor.

Emziriyorum çok şükür, sağlık ocağına gidip tarttırmak istedim, eşim buna kızdı. Şimdi stres yapma 1-2 haftayaca öğreneceksin kilo alıp almadığını dedi, bende vazgeçtim.

Sık emzirmenin süt üretimini artırdığını okuduğum için kimi zaman saat başı, kimi zaman 1,5 saatte bir emziriyorum. Benim sütüm az olduğundan mı yoksa Esin'in mi midesi küçük bilemedim o da zaten 2 saat duramıyor. Şu anda da bağırınıyor. Gidip kızıma bakayım.

Esrin,
İlk paragrafla ağlattın beni...
Allah yardımcın olsun canım... Esin inşallah çok kolay atlatacak bu geçiş sürecini... Seni yabancılamayacak, küsmeyecek, sadece özleyecek. Ben de 3,5 aylıkken bıraktım Doruk'u biliyorsun, korktuklarımın hiç biri olmadı. 5 aylık olana kadar anne sütü verebildim çok şükür, darısı başına... Sadece süt problemi var, sabahtan beri arkadaşların bana söylediklerini ben de sana söyleceğim şimdi. İnşallah yeterli sütü sağabilirsin, ama olmasa da çok üzülme arkadaşım. 4 aylık olduktan sonra ek gıdalara başlıyor doktorlar, süt yetmezse... Esin sağlıklı olsun, sen de öyle ol, en önemlisi bu...

Allahım bütün çalışan annelere yardım et, işimizi kolaylaştır, şu maddi kaygılardan kurtar hepimizi, yavrularımızın yanında olmayı nasip et :Saruboceq:senağlama

Off ne çok ağladım ben bugün yaaa...

Son düzenleme:
Beslenme düzenimizi yazacaktım fikir vermesi için, unuttum...

Annem ilk zamanlar her iki saatte bir besliyordu Doruk'u. Bitirmezse, süt ziyan olmasın diye, az az koyuyordu biberona, 60 cc kadar. Daha isterse, yine az az koyuyordu, ta ki doyana kadar. Zaten doyduğu zaman biberonu itiyor, meme emerken olduğu gibi yapışıp kalmıyor. Zamanla bir seferde ne kadar süt aldığını anladı annem, artık daha kolay ayarlıyor.

Başlangıçta iki saatte bir vermek en iyisi, sonra Esin kendi düzenini kuracak inan ki...

Sağol Burcu ya inan bana çok yardımcı oldun her seferinde. İş yerinden telefon gelmişti. Bir yöneticimiz 40 günlükken bırakmış bebeğini. O demesin mi ne kadar çabuk bırakırsan o kadar iyi uzadıkça stres olursun. Süt iznimi haftalık toplu olarak kullanacağım. Haftanın bir günü evde olacağım. Sana da çokça geçmiş olsun Burcu inşallah ilaç Doruk'ta birikim yapmaz. Doktorun çok güzel yönlendirmiş gerçekten takdir ettim o doktoru.

geldi helinceri doktordan
7310gr demiş dr 5ay+3gün çok farkedermi tartılar ya bizim dr 10 -20 gr oynar demişti... iç badisiyle tartmış bu dr hadi 100gr düşsek 7200mü yani 5gün önce 7050idi çırılçıplak.. bilmiorum...
hasta değil demiş ciğerlerinde bişey yok demiş.. öksürüğüde o kadar önemsenecek kadar değil demiş.. yani benmi paranoya yapıyorum anlamadımbilmiyorumkismile şurup yazmış aldım.. bakalım geçmezse cuma tekrar getirin demiş.. zaten perşembekendi dr una götüreceğim aşı için we kontrol maksatlı gerek yok o sebeple..
cildi hep kızarmıştı sıcaktan demiş hergün banyo demiş.. 7.aydan önnce yumurta wermeyin demiş!zaten wermiorum 2 gün werdim sadece..
çok yazdım böyle işte

esrincim işbaşı pazrtesi mi? allah yardımcın olsun.. umarım bakıcı seni zorlamaz herşey dilediğin gibi olur.. annenin hastalığı ileri sewiye de mi? ne düzeyde yani tepkileri neler? çok fazla zorluk çıkarmaz umarım

canım bu kadar sorularla kafanı bozma ve stres yapma hersabah işe gidiceğin zaman dua etmeyi unutma şimdi haftaya salıya kadar beslenme düzeni sağla ki alışsın kuzucuğun...biberon almıyorsa kaşıkla verir sütü anne sonra biberonla ....Kızım anne sütü+:mama alıyordu şimdi süt daha ağırlıklı ve ek gıda almaya başladı ve yoğurt ...mamaya alışması benim için avantaj devam sütü olucak onun için akşamları da beni emer sabaha kadar ....
bende başlayacağım işe ama kendimi sadece doyurma problemlemi değilde bana alıştı şimdi bensiz ne yapacak düşüncesindeyim.Manevi ablam bakar beslenme olarak oyunda oynar gözüm arkada değil ama ilk iş gününü merakla bekliyorum kızımın bensiz ilk gününü......banyo problemi var bide ona alışamadı birtek şuan banyoya beraber girip yıkıyorum manevi ablam işini bilir diyorum hayırlısı ile....
bozma sakın moralini hersey yoluna girer

aman bişey olmasın ....6 ayda değil mi aşılar daha 5 aylık ceren?

rabbim tüm çalışan annelerin yardımcısı olsun sizin yerinizde olmak istemezdim.
hasret bişey yok demiş işte geçer gider hem ateşi falan yoktu dimi bildiğim kadarıyla

ablam şuan keçi sütünden yapmış olduğum yoğurdu yediriyor kızıma dün karışık verdim az vardı keçi sütünden yoğurt normal yoğurttan da koydum acayip şekilde alttan gaz çıkardı....:))) dün

şimdi sadece keçi sütünden yaptığım yoğurttan verdik bakalım gazı fazla olacak mı yarım çay kaşığı şeker koymuştum bakalım

tartılar farkedermiş bayağı 100-200 gr arası oynayabilirmiş. Ablam kimyager hassas tartı kullanıyorlar o bile hep aynı tartıyı kullanır kalibrasyonları ayrıdır der. Geçmiş olsun Helin'e

Pazartesi süt izni evde olacağım slaı gideceğim. Annem sesler duyar, kimisi halisünasyon görür ya annem görmüyor duyuyor. Ölmüş babam bile mezarında çıkar konuşur annemin kafasında. Dün komşunun 10 yaşındaki çocuğunun üzerine yürüdü. Çocuk "şişli balkonda" demiş güya. Ben de oradaydım çocuk hiçbir şey demedi. Kaldı ki anne şişli balkonda ne demek sen buna niye kızıyorsun o çocuk diyorum. Yok diyor ben bilirim ne olduğunu vs. Geçen de yolda giderken bir gence vurdu, sen bana şöyle dedin diyerek. Oysa ki bu da gerçek değil. Siz görseniz hasta olduğunu anlamazsınız çoğu komşumuz bilmez bile. 25 yaşında yakalanmış senelerdir hasta. İlaçlarını alınca ruh gibi oluyor. Almadığı günler bir iyi bir kötü. Kendi kendi ile duyduğu seslerle kavga eder. Haftanın 2-3 günü iyi ise geri kalan günler kötüdür. Bakıcımız biraz konuşkan. Annemin hastalığını anlattık ama yaşamayınca bilinmez, kadının idrak edebildiğini sanmıyorum. Annem kadına bana şunu dedin deyip üzerine yürüyebilir. Anneme yalvarıyorum anne ne olur ilaçlarını al yat dinlen, kadınla çok konuşma ama ne fayda beni dinler mi hasta insan sonuçta.

İlk 2 gün için süt biriktirebildim. Bakıcı ile konuşacağım akşam son beslemesini yapmasın oyalasın ki ben gelince beni emsin. Çok dua ediyorum canım ya çok Rabbime hergün yalvarıyorum işe başlayınca bana kolaylık ver diye. Kısmet artık.

rabbim tüm çalışan annelerin yardımcısı olsun sizin yerinizde olmak istemezdim.
hasret bişey yok demiş işte geçer gider hem ateşi falan yoktu dimi bildiğim kadarıyla

Öyle canım Allah sizi yavrularınızdan ayrı koymasın.

canım belki hatırlarsın benim ablamda psikolojik olarak rahatsız bizde ablamı psikoz biliyorduk meğersem bipolar bozukluk yani geçmişi hatırlama,ölüm korkusu,eskiye özlem(annemi-babamı) KOCAELİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİnde 1 ay yattı ve şuan aynen bizim gibi doktorlar şeker hastası nasıl insülin kullanıyorsa ablanızda kullanacak dedi.İlaçlar çok kilo aldırdı,uyku yaptı sersem yaptı ama şuan çok iyi 3-4 yılda bir maalesef en ufak bir moral bozukluğu ablamı mahvediyor...ama çok şükür bir sorun yok Hilal'i bende ablama bırakamam o yğzden manevi ablam var onunla beraber anca ablamda heyecan var kendine güvenemiyor her konuda ne olursa olsun bende o yüzden başındayken Hilal'in karnını doyu ,altını değiştir diyorum çok hoşuna gidiyor ...Hergün yanımda Hilal ablama iyi geliyor

Bende Kimya teknikeriyim ablan nerde iş yapıyor .....evet tartılar 100-200 gr arasında farklılık gösteriyor bezle tartsalar bile

Ahh esrincim bende pazartesi iş başı yapıyorum önce haziranda başlayacaktım yapamadım işte yapılmıyo. ek gıdaya tam anlamıyla bugün başlıyoruz. sizde bana bi yardım istiyorum.bu gün apar topar doktora götürdüm. Çünkü ağız içinde ama yan damak üst dudak alt dudak içlerinde beyazlıklar vardı aldım gittim ağız içi mantar dedi. benim göğsümden geçmiş. daha geçen ay benim göğüs ucu yaramdan boğaz enfeksiyonu geçirmişti. ikimizde tedavi olduk geçti. şimdide bende yine başladı küçük sivilceler çıkıyo ve kızın ağzı yara oluyo karbonatla siliyorum devamlı ama ne yapacağımı şaşırdım doktor sil geçer diyo ama her ay tekrarlıyo emzirmeye ara mı versemm off iş başı yapmak koyuyoo

Ya doktora bu kız çok uykucu dedim adam güldü bana ne var ya bişey varsa uyuyorsa hı? adam kadın manyak demiştir. kesin sabah nasıl kahvaltı veriyorsunuz biberona alıştı gibi

göğüs uçları emme öncesi ve sonrası sütle temizle canım birde sende işe başlayacaksın sağcakmısın sütünü istersen biberonla ver bir süre bakalım alışacak mı kızın?

geçmiş olsun canım ya aynı sorun oğlumda var şuan ağzında beyazlıklar ilk defa oldu doktora götürdüm pamukçuk dedi mukostatin verdi ama geçirmedi hala var kadir tuğcu sitesine yazdım yeni doğanda olurmuş sadece ialcı kullanma yazmış ve o beyazlıklar ağzın içindeki eski deri dökülüyo demiş ilaçlada geçmedi ne yapayım bilmiyorum takmıyorum artık kendiliğinden geçsin

of tam damardan girmişsin esrin ağlattın bizi.bize de zaman giderek azalıyor.okulların açılmasıyla hatta daha önce ben de iş başı yapcam...gerçekten çok zor olacak ayrılmak başlarda ama alışıcaz canım merak etme....umarım bakıcılarımız iyi çıkar da gözümüz arkada kalmaz....

hadi geçmiş olsun.sevindim iyi olduğuna

of çok zor ya.allah yardımcınız olsun canım.allah iyiliğini varsin....

geçmiş olsun çok...
işe başlıyormuşsun..senin de allah yardımcın olsun canım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…