2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ben çok beceriksizim sanırım bu üçüncü denemem ama şu yoğurt işini bi beceremedim yoğurt olsun diye yapıyorum içime hazır ayran oluyor
Allah rızası için bi yol gösterin deli olucam ben keçi sütü bulamadım buralarda hatta carrefour da bile baktım yoktu sütle de yapmak istemedim mamadan deniyorum bi türlü olmuyor hatta su miktarını bile azaltarak yaptım yok olmadı çift havlu ile sarıyorum 6 7 saat bekliyorum yok yok yok yoğurt fukarası oldum yaa

herkese iyi akşamlar.bu akşam kızı anneme sattım eşimle başbaşa yemeğe gittik oh çok iyi geldi gerçekten aşk tazeledik,o kadar uzun zamandır başbaşa kalamamıştık iyi geldi.kızlar mothercare de %50 indirim var.paket içinde 7 tane badi 30 liraya düşmüş,tanesi 4 küsüre geliyor nerdeyse pazar fiyatına ve çok kaliteliler penyesi çok yumuşak.haberiniz olsun.

handaaaan naaptınız yavyum siiiiz maaşallah kuzuya mamayla mı besleniyo ceylin??
meyveyi de karnı tokken verdiysen ondan itmiştir belki hafif acıktığında dene

canım ceylin hem anne sütü hem mama alıyordu ama maalesef 2 haftadır göğsümü almıyor sadece mama yiyor. ceylin 4 kilo doğdu ve sonrasında da her ay 1 kilo aldı.ya canım açken verdim hemde 3 saatin açlığı ama 5-6 kaşıktan sonra itiyor.herhalde yeni başladığımız için daha alışamadı yeni tatlara.

oh canım ellerine sağlık güle güle kirlet.gerçekten çok rahatlık.bende ayda bir çağırıyordum ablayı ama artık 15 günde bir alcam.ceylinle zor oluyor bide eylülde işe başlayacam daha da zor olur.

canım benim çok geçmiş olsun.bence ihmal etme.sen sağlıklı olacaksıın ki eymene de bakabilesin.bikaç gün idare ederler sen üzülme.benim okuldaki öğretmen arkadaşım ikiz bebekleriyle kulak ameliyatı olmak zorunda kaldı geçen kış.yani bu mecburi bişey.inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun.

seyocum bende hiç mayalamadım ama annemden bildigim kadarıyla
sütü parmagın dayanacak kadar ılıt bi bardak süte yarım cay kaşıgı yogurtu ekle ve karıştırıp sar
sen nası yapıon?

iyi akşamlar ben geldim:) nasılsınız kızlar??
cok bakamıyorum oğlum cok huysuz kızlar sormayın hiç yalnız kalmayı sevmiyor.iş yapamıyorum sürekli kucakta gezmek istiyor orayı gezeyim duvardaki resmi elleyeyim v.s..son favorisi yemek masası:)dağıtıyor resmen masayı eşimle yemek yiyemiyoruz hiç aynı anda..
büyümüş sıpam ama 8200gr olmuş teyzeleri 70cm de boyumuz.dr sütün yeterli ek gıdaya başlama dedi.
demir verdi.demir kullanmaya başladınız mı???
ben de anlatcak cok kısa gecmişe bakabildimm atladıklarım darılmasın..
HİJYENİM gecmiş olsun canım..bir an önce ameliyatını ol kurtul bence acil şifaa..
KUJUcum yoğurdu yaptığın kabın ağzını kapatmadan yapmayı dene bir de bizim orda manda yoğurdunu öyle yaparlar taş gibi tutar..ılık sütü mayala etrafını sar ağzı acık olsun.

canım ben arzumun yoğurt makinesini aldım 50 tl ye hiç uğraşmıyorum.hem eve hemde kız için mayalayabiliyorum.6 tane kavanozu ve bide eve mayalamak için kabı var.hazırlayıp kavanoza koyuyorum kendi kendine oluyor.ben biliyorum onun zorluğunu daha önce hamaratlığım tuttu 2 kez eve mayalayayım dedim de sadece ayran yapabilmiştim o yoğurttan :)

ya kızlar bugün kızımın aşısı vardı sağlık ocağına gittim.bizim ebe çok bilgili,ben çok güveniyorum.ona sordum yoğurdu mamayla mı yapayım dedim,o da bana inek sütünden bu kadar korkma bende çocuklarıma inek sütüyle yaptım dedi.birçok yerde mama alacak parası olmadığı için bebeklerini inek sütüyle büyüten anneler var onlar napsın o zaman dedi.kafam çok karıştı ya

canım mamayla yoğurt yapıldığını hiç duymamştım ben.bencce de ebe doğru söylemiş.işlenmiş inek sütü alerji yapmaz yoğurt zaten yararlı bakteri üret
yorsun içinde..korkma.sütü olmayan annelerin hepsi mama alamıyor ki.eskiden de inek sütü veriyorlarmış.zaten dikkat ediyoruz biz.doğrudan içirmiyorsun sütü.korrkma :)

seyocum bende hiç mayalamadım ama annemden bildigim kadarıyla
sütü parmagın dayanacak kadar ılıt bi bardak süte yarım cay kaşıgı yogurtu ekle ve karıştırıp sar
sen nası yapıon?

canım bende tarife göre yapıyorum ılımış süte ama olmadı bi türlü acaba mama ile yaptığım içinmi böyle oluyo anlamadım

maşallah canım oğluşunua tosuncuk olmuş:)
ahh bulsak keşke manda sütünü en güzel yoğurt manda sütünden olurmuş zaten bide öyle denerim sağol

ya bakarsan bizler çoğumuz sütle büyümüşüz ozaman mama yoktu diyo annem ben sizi pirinç unu ve sütle büyüttüm diyo geçen bi doktorun makalesini okudum nette bunlar mama firmalarının oyunu doktorlarda ayak uyduruyor diyo benimde kafam karıştı valla her bebeğe değil bazı bebeklere alerji yapabilir oda çok nadir görülür diyo anlamadım gitti birde inek sütü yasak ama keçi sütü değil neden acaba bununla ilgili pek bilgim yok nette de bakmadım bi ara bakayım onun farkı ne acaba?

bu erkek milleti gerçekten saf oluyo yaa tıpkı çocuk gibiler hemen herşeye kanıyolar hem işten çıkarıl hem paranı alama hemde kendi kredi kartınla şirketin borcunu öde ay allahım allah kocana akıl fikir versin canım nediyim.ona neiçin kimin için çalıştığını hatırlat.hep ayrıyız bebeğinle bile çalışmaktan zaman geçiremiyosun de.bak yeni eve taşındık bir bebeğimiz var ben rahatsızım hakkını ara de.o bebeğimizin hakkı artık biz kocaman bir aileyiz çalışıp didiniyoruz başkalarına para kaptırmak içinmi de.o şirkete emeğini verdin alın terin iste de umarım yardımcı olmuşumdur.
pınarcım geçmişolsun canım rabbim dermansız dert vermesin.
kız kuduruk ebru sıkıntıdan annenimi boyuyon benimki olsa hayatta izin vermez..
handan ve elf maşallah kuzulara tosuncuk olmuşlar.
hasret testin sonucunu merakla bekliyoruzzz.

cnm ben çok araştırdım 50 tlye bulamadım yoğurt makinesi 69 tlye her yerde nerden aldın ?
kızlar bu arada uzun zamandır giremiyorum benim prenses diş çıkardı hiç durmuyo çok huysuzluk yapıyo hiç vakit bulamıyorum çok özledim sizleri bu arada süt iznim de bitti pazartesi işbaşı yapmam gerekiyo rapor aldım 20 gün son 20 gün sonra nasıl bırakıcam bütün gün ağladım çok üzülüyorum allah başka dert vermesin allah kuzularımızı ayırmasın bizden ağustos 19 da başlıyorum .
işte nereye döneceğim belli değil onun sıkıntısı ayrı derslerimi veremedim 5 ders kaldı eylüle nasıl vericem mezun olucam verirsem sınavlarda duramadım sürekli kızım ağlıyormuş gibi ses duyup çıktım halbuki kuzum uyuyordu çıktığımda bu arada regl de oldum ve karnım eskisine göre indi ve geriye doğum kilomdan 3 kg kaldı kızımda çok huysuz çok stresliyim bu aralar

Son düzenleme:
iki üç gün sanırım emmeyecek cnm
doğru diyorsun bakalım Rabbim ne gösterecek

canım 2-3 günden noolcak valla hiç kafana taktığına deymez sen şimdiden süt sağmaya başla o 2-3 günde yine senin sütünü alsın kuzucuk biran önce ol ameliyatını bence ertelersen pişman olursun demedi deme iyi düşün

ahh canım yaa Allah'ım akıl fikir versin kocana kendini düşünecek durumda değil artık oğlunu düşünsün olur mu öyle şey yaa... işe girdiğini söylememiştir inşallah bu nasıl olsa iş bulmuş maaşını alır aybaşına diye daha çok sallarlar... sen konuşmazsan ben konuşurum adamlara diye tehdit et bakalım ne dicek onların keyfini bekleyecek durumda değiliz de
İnşallah hayırlısı olur da alırsınız biranönce paranızı....
seninki sıpalığı geçmiş kocaman eşşek olmuş yahuuu kaydirigubbakcemile3 şaka bi yana maaşallah oğluşa ve de sana tabii ki sadece anne sütüyle böyle olduysa ben ardayı biraz sana yollayım bari benim sütte pek iş yok

canım netten almak istersen gittigidiyor da var 49.90'a bi bak istersen Arzum AR 853 Bebbe Yoğurt Makinesi, #29205655 Gittigidiyor.com
bi de şuraya bak 37'ye bile var http://www.cimri.com/arzum-ar-853-bebbe-yogurt-makinesi#reviews

Çok geçmiş olsun arkadaşım. Bence de bir an önce ol kurtul. Eşim geçen yıl oldu aynı ameliyatı hiçbir problemi yok çok şükür şimdi. Çabucak da iyileşiti. Acil şifalar diliyorum...

teşekkür ederim canım evet artık kuzular bize alıştı insan seçiyorlar...
Allah sizinde yardımcınız olsun...

seninde işin zor canım Allah şifa versin
koca kişsini gelince benim enniştem de öyleydi ablam sonunda bütün aylığını almaya ve ona harçlık vermeye başladı... eniştemde zamanla parayı kullanmayı öğrendi
şimdi ev bile aldılar...

sağ olasın canım anneciğine de acil şifalar zor gerçekten...

canım keçi sütü ben kay marka aldım bilemiyorum bizim burada marketlerde var
bir cezve kaynattım ve ılındığında içine 1 tatlı kaşığı kadar bebe yoğurdunu ılınan sütle fincanda karaştırıp içine döktüm kapağını kapadım sardım ve 6 saat sonra buzdolabına koydum 2 saat orada durdu ve oldu...sen devam sütüyle yaptığın için olmuyor olabilir...

pınar
gecmiş olsun cano..bi an önce ol ameliyatını kurtul bitanem üzerine yuk kalmasın..

teşekkürler cnm a.s.

oh ne güzel aşk tazelemişsiniz zemuszemus
teşekkür ederim canım inşallah...

maşallah kuzuya annesi sütüne de maşallah pek yarıyor... opuyorumnanaktan
teşekkür ederim cnm

Çok geçmiş olsun arkadaşım. Bence de bir an önce ol kurtul. Eşim geçen yıl oldu aynı ameliyatı hiçbir problemi yok çok şükür şimdi. Çabucak da iyileşiti. Acil şifalar diliyorum...

Sağ olasın arkadaşım inşallah...

Hepinize desteğiniz için teşekkür ederim canlar...

Günaydınlar...
Eymen gece 4 kere kalktı kafam kazan gibi...

günaydın canlar hepinizeopuyorumnanaktan

PINARCIM geçmiş olsun canım.bence eymen büyümeden bu işi hallet büyürse dahada zor olacak.sütünü sağ sakla şimdiden eymen için.böyle acı çekmen daha kötü ayrıca işitme kaybı var diyorsun.aksatma bu konuyu lütfen.

günaydın arkadaşlar....zemuszemus

canım benim eşim de ilk evlendiğimiz zamanki iş yeri için canını çıkardı....hep geç gelirdi...pazarı yoktu....evlendik.1 ay sonra italyaya gitti.durmadan yurtdışı....çok emek verdi oraya ama hiçbir zaman hakkettiğini vermediler...ben de kızıyodum ona o zamanlar.şimdi 3 hafta olacak yeni işyerinde...mesai saatleri gayet güzel ücrette oradan iyi.boşuna hırpalamış kendini orada.şimdi kabul ediyo o da...o işyerinden kendi çıktığı için tazminat alamadı.ama seninkinin durumu farklı.mecbur verecekler ve ayaklarına gitmek zorunda değil yani...

ya bakarsan bizler çoğumuz sütle büyümüşüz ozaman mama yoktu diyo annem ben sizi pirinç unu ve sütle büyüttüm diyo geçen bi doktorun makalesini okudum nette bunlar mama firmalarının oyunu doktorlarda ayak uyduruyor diyo benimde kafam karıştı valla her bebeğe değil bazı bebeklere alerji yapabilir oda çok nadir görülür diyo anlamadım gitti birde inek sütü yasak ama keçi sütü değil neden acaba bununla ilgili pek bilgim yok nette de bakmadım bi ara bakayım onun farkı ne acaba?[/QUOTE]

annem de öyle diyo valla.sizler sütle büyüdünüz dedi.....hiçbişeycik olmaz diyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…