2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

yaz34 kayınvalidenin yaptıgını bundan 35 sene önce babannem de yaparmıs anneme , demekki kayınvaldeler değişmiyo yıllar gecsede. benimki ona cesaret edemez artık bende ona tersleniyorum gecen yemege cagırdı semizotu yapmıs makarna patetes salatası .esim yemegini bıraktı kalktı ben daha yiyorum o da kalktı oglunun peşinden kosuyo içeri kızıverdim bende mutfak dagınık bana bırakıyo toplasın die .tabakları makineye koydum cay suyu koydum masayı sildim digerlerini ellemedim .sonra diyoki bu sıcakta yemekler ekşir neden kaldırmadın diecek sen ben yerken saymayıp kalkar gidersen daha cok ekşir :)))) haklısın anne dedim yüzde bıraktınmı hemen bosuluyo .ohhhh ege de onda durmadı dudaklarını büzüp bana bakıyo al beni die .zaten eşimede ondan kostu yabancıladı bu beni die şikayet etmiş e e e e e ne demişler KISSADAN HİSSE etme bulma dünyas

Son düzenleme:
şebnemmm hele şükür nerelerdesin sen???delikafaduldenhadi dön artık aramıza.

sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni
test yaptınız mı hanımefendi:mymeka:

yapmadım hanfendüüüü.. kendimi o psikolojiye sokmicam.. beklicem karmnımda kıpırdayana deksempatiksalakcinni be
klicem canım bu haftada değilimdir diye ümid ediyorum..

sen yine de kapının arkasında anahtarını tut müsait olmadığını da bilsin ne o öyle çat kapı ...Hiç sevmediğim şey benim ....

benim kayınvalideye bile Hilal yabancıladı bu aralar uzun zamandır görmediği kimseyse hemen yabancılıyor zilli...
Şimdi benim görümcem doğum yaptı yaa benim yanımda kayınvalide 1 hafta arayla bende kaldığında yapmak istediklerini bende yapamayınca kızında yaptı yeni doğan bebeğe balla batırıp emzik veriyordu bende görünce uygun olmadığını yasak olduğunu söyledim...görümceme gittiğimizde bak bak emzik alıyor bizim zilli dedi ama nasıl dersiniz kızlar bala batırılarak daha yarı kırkı çıkmış bebeğin tövbe tövbe .....bende eşime dedim anne balla kandırıyor ama bunun kocasının haberi yok ona göre dedim ....
20 günlük bebeği alışveriş merkezine götürdüler bugünde: Yaaa kayınvalideler işte ne yaparsınız? ben direk söylüyorum yumuşak dille olmadı eşime havale ediyorum ...Oda uygun görmezse söylüyor annesine

Günaydın kızlar, 1 haftalığına da olsa evimdeyim.

Dün yeni bir doktora kontrole gittik, bayıldık adama... Yiğit kilo almıyor bizce ama doktora göre doğduğundan beri günde 23 gr. almış, 20-25 gr olması lazımmış ki Yiğit'in kilo alımı çok iyi dedi. 6400 gr olmuş. Küçük doğduğu için bu kiloda dedi. Esk.te kayınvalidemin komşuları delirtti beni, "5 aylık neden böyle küçük? Amaan pek küçükmüş. Benim geliniminkiler tosun gibi, sütü çok yarıyor... Bilmem kimin bebeği topaç gibi olmuş..." Kudurdum, lafımı da söyledim hepsine. Bebeğimi de göstermedim bir daha, pılımı pırtımı toplayıp anamın evine gittim. Öncesinde de kaynana görümce tartışması yaşadım.. 3-4 gün damla sütüm gelmedi...

Neyse.. Yiğit'e madem mama veriyorsun onun yerine ek gıdalara başlayalım dedi. Günlük birliste oluşturdu. Sadece anne sütü (ya da mama) yoğurt ve meyve suyu var (şeftali, elma, karpuz olabilir dedi) 10 gün sonrasına kontrole çağırdı o zaman da çorbalara falan başlayacakmışız. Ben ara ara veriyorum dedim, bundan sonra böyle hareket edelim dedi... Yoğurdu normal sütle yapacağım mama falan değilmiş. Yarım fincanla başla sonra artır dedi.Yiğit'in çok şükür hiçbir problemi yokmuş. Kaka sorunu için Duphalac kullanıyordum kullanma dedi. Günde 6-7 kere yapması gibi 3-4 günde bir yapması da normalmiş.

Kızarıklıkları var kafasında yüzünde falan ayaklanınca hepsi geçer dedi. Yattığından oluyormuş, Yiğit çok hareketli bir bebek dedi.
Kafasında yamukluk var oğlumun o da 2 yaşına kadar düzelir yatışından olmuş dedi.

Yiğitin başı aşırı terliyor.. Gece 3-4 kez yastığını değiştiriyorum. Bu da ırsi dedi ki o sırada biz de ter içindeydik eşimle. Bir de bebekler vücutlarındaki ısıyı başlarından atarmış bunun da etkisi varmış.

Kan damlası falan vermedi, ben de sormadım açıkçası.

Özel aşılar için geç kalmışsını dedi, biz de yaptırmayacaktık zaten. En yakın özel aşı 13. ayda su çiçeği aşısıymış.

Haberler böyle. Babamın sorunu ciddyimiş, önemli bir damar tıkalıymış, anjiyo ile deneyecekler olmazsa hemen ameliyata alınacak. Çarşamba perşembe o da belli olacak. 16 gün sonra okul başlıyor, iftardan sonra gideceğiz hem de.. Benim için çok iyi çünkü Yiğit 8'i bir dakika bile geçirmiyor uyumak için, tüm gün de yanında olacağım. Eylül 20'ye kadar böyle, sonrası için de bakıcı ayarlamaya çalışacağım.

Dün chicco drinky suluk aldım çok hoşuna gitti ,Yiğit'in hem su içiyor hem de dişlerini kaşıyor. Bir de emzik aldım, hep avent alıyordum ama çenesinde iz yapıyordu çok emince. Şansıma emzik ters çıktı. Emme kısmı ters takılmış. Hep beni bulur zaten, 10 tane emzik içinden tek tek inceleyerek aldım bir de eşim de çok incelediğimden olduğunu söylüyor. Eve gelince fark ettik. Bugün pazar her yer kapalı, bir de Bursa'da bakalım ne zaman değiştirebileceğiz... Kesin chicconun tek hatalı emziğini ben bulmuşumdur.

1 ayın birikintisi, kafanızı şişirdim. Öpüyorum hepinizi...

Son düzenleme:
günaydın herkese
canancım kafa şişirmekte ne hepsi güzel şeyler bizie paylaşmışsın... kaynana kawgası hariç tabi ne istyolar bunlar senden ne bu düşmanlık?
bi de 1 hafta ewdeyim demiişsin nereye gidiyorsun?

günaydınnnnnnnnnnn

maşallah yiğite.ne güzel yönlendirmiş doktor sizi....okulda allah kolaylık versin sana canım...baban da tedavilerinin ardından hemen iyileşir inşallah...
su çiçeği aşısı özelmiki?sağlık ocakları yapmıyoröu?

1 hafta sonra babam için Esk.e gideceğiz yine. Teşekkür ederim iyi dilekler için. Su çiçeği aşısı sağlık ocaklarında yapılmıyor. Daha önceki doktorum da 12. ay civarı yaparız demişti sorduğumda.

canancım hoşgeldin maşşallah yiğite hiçte kötü değil kilosu merak etme.
babana çok geçmiş olsun Allah acil şifalar vaersin canım.

günaydın canlaropuyorumnanaktan

HASRET karısı rüyamda ne işin vardı?hemde soner sarıkadayı ilesempatiksalakcinni.

demekki çok sewiosun beniiiiii... rüyana bile girmişim:)))
kız senin dayı yada amcan falan biri war mı ist. dikilitaşta.... cengizin bi arkadaşı benim yeğenle yenge konuşuyolar falan demiş balıkesirdeymiş... muhtemelen sensin..CADIARZU

slm millet...
ben tatildeyim üç haftadır ama çok sıkıldım tatil dediğime bakmayın akrabaların gönlünü hoş ediyoruz çanakkaleden izmire geçtim daha ayağımı suya bile sokamadım yarın günübirlik gideceğiz inşallah. 8 ağustosta evime döneceğim öyle özledim ki...
annem gene kabus yaşattı bize hem durup durup sorun çıkardı hem de gitmeyin nereye gidiyorsunuz diye kıyameti kopardı 15 gün kaldık arkadaş yetmez mi daha eşimin akrabaları var dolaşılacak, yok yok herkesin kaynanası benim annem bitmiyor işkence kaynanasızlığın tadını bile çıkaramadım fahri kaynanam sayesinde.
gelelim oğluşuma; denizi 10 gün önce tarttık 6900gr ve 65cm olmuş tam dört ay bir haftalık bu gün, diş kaşınmaları başladı çok sıkıntısı var ne bulsa kemiriyor, nesnelere el uzatmaya çağırana yönelmeye başladı ama yabancılama sıfır, o kadar çok insan gördü ve o kadar çok kucak dolaştı ki artık yadırgayacak hali kalmadı yavrumun :ecrin_bebek: . her şeyin tadına baktırıyorum salatalık karpuz, yoğurt meyve (yemekler hariç tabi) yalnız uyku düzeni alt üst oldu akşam sekizde uyuyan yavrum uykuya direnip 11e kadar oturur oldu sıcak da ayrı problem yanıyoruz resmen (foçadayım) urfa 45 derecenin üzerindeymiş trafolarda sorun olduğundan klimalar çalışmıyormuş yavrum mahvolacak allahım şu yaz bir bitse mafoldumben
HASREEEEETT mazoşist misin lan sen b,r test almak bu kadar mı zor
YAZcığım anahtarını kapının üzerinde bırak bu ne böyle ya seninki cidden haneye tecavüz boyutunda artık.

pınarcım geçmiş olsun cnm,bencede bir an önce meliyat ol,eymen çok büyümeden
vadide zambak seninde Allah yardımcın olsun sana söyleyebileceğim şey boşuna uğraşıp yorma kendini adamıun nyapısı buysa ölsen değiştiremezsin
hepsi aynı model bunların

neydiyodum kıı sonerleeaklinialirimsmile

seviyom tabiiolumunekankayizsmilebenim tabiii kızım kim olcek başka benim tüm akrabalar istanbulda zati o şahısda abim.abimle cengiz iyi arkadaş çarşıdan dedimya sana.zamanında sölemiştim sanada adı ibrahim diye.abim dediğim halamın oğlu ama kardeşten öteyiz.bayağı iyi tanışıyorlar kocişinle abim facebook ta falanda ekliler birbirlerinde.ist. geldiğimde konuşmuştuk böyle böyle diye hatta gelecektik kısmet olmadı.

valla canikom soner bana mesaj atıyordu hasret iyi değil morali bozuk arayıp öğrenirmisin benim için diyesempatiksalakcinni.

Canım ; öncelikle baban için çok geçmiş olsun inşallah ameliyatta iyi geçer stres herşeyden babandan uzak durmalı canım
İşin içinde hayırlısı olsun canım bak ne güzel akşama kadar oğluşunla olucaksın bakıcı içinde ozaman zarfında bakarsın artık inşallah uygun birini....
Yiğit hiperaktif olduğundan ve aşırı terlediğinden belki kilo kaybı oluyordur .Hilal de öyle emerken heryeri terliyor elimde mendil ha bire sil uyurken yastığı çarşafı felaket sanki gölgesi var...Kaldırdığımda ıslak heryer..22 temmuzda aşıya gittiğimizde 6600 Kg Hilal boyu da 60 cm di ayın 4 'ünde doktoruna götürücez ek gıda ve meme alıyor benim kızda mamayı az alıyor sen şimdiden ek gıdalara başla ki zorluk yaşama canım sende....
Kendini de başkası yüzünden de üzme alala .....
Damadımı öp benim için

SONERCİM GELSEYDİYA DÜZELİWERİRDİ MORALİM HEMENCECİK:))) CEWAP YAZSAYDIN KOŞ YANINA DEYÜÜÜsempatiksalakcinni

HIMM ANADIM ŞİMDİ.. İŞTE DEDİM BNİ GÖNDERSEN EDEĞE ONUDA GÖRÜCEM... HI HI TAMAM DEDİsempatiksalakcinni

SEN BNİ BIRAKTA NERDESİN YAAAA KAyboldun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…