2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

benim dr muhallebiden hiç bahsetmedi yogurdada 5.aylıkken başlıorum 1 hafta sonra
başlayacam bu dsr ların hepsinew yaw klava:

bana muhallebiyi yazdı bide milupa sütlü pirinçli diye bende geçen hafta başladım muhallebiye zor yiyo ama kafam çok karışıyo versem bi türlü vermesem çok beslenemiyo gibi az kilo alıyo 4.5 aylık 6600 kilo ayda 400 falan alıyo

günaydın millet nasılsınız
ben kızçe ile uğraşmaktayım
her sabah 9 da uyanıyorum kızın meyve pürewsini katıyorum 10 da yediriyorum,sonra yoğurt mayalıyorum arkasından sebze çorbasını yapıyorum ve bu saatelerde oturuyorum şükür,10 da meyve 1300 te sebze püresi 4-5 arası yoğurt
20 de irmik ya da pirinç muahllebisi var bu arada ben kızçeme bu mevsimin kızın yiyebileceği olsun yeter herşeyi veriyorum
çok şükür sütümde var alabildi kadarda süt emiyo çok şükür

yaw dün kayınvaldemdeydik..oturduk masada yemekteyiz..soganla domates karışık salata yapmış suyundan vermeye çalıştı ..büyük görümcemde anne napıosun gaz yapar spgan cvocuga dedi saolsun benim yerime bende verme anne daha erken dedim
hayır kafamı kurcalayan arada ona bırakıorum yavrumu işimiz oldugunda acaba yediriomudur böyle abuk subuk şeyler daha yaw kıllandım heeCADIARZU
cünki en küçük görümceye daha bebekken nohut suyu verirmiş kız obezitenin sınırında yani şu an..ama kendi çabalarıyla neyseki biraz kilo verebildi
uff benmi abartıorum:bbo:

Hasret ve Burcu çok haklısınız ama bunu eşime ve ailesine asla kabul ettiremem, olay çıkar kesinlikle...
offf ya senin kocada bizim ki gibi koca kafa anlaşılan!! eşinde biraz çocuk yönünden baksın allah aşkına durumu açıkla yani böyle böyle diye.. senin annen olursa yok yemek yapmıyo yok ewi pis yok şöyle böyle diye laf söz yapacak huzurumuz kaçacak kulağıma gelince.. sonuçta kendi annem olursa ben daha rahat edeceğim.. yanlış bişeyini gördüğümde anne öyle yapma benim çocuğuma diyebileceğim.. bunu dediğimide en azından bana küsmeyecek çünklü kendi annem senin annenle diken üstünde olamam yani bakıcıyada her ay milyar bayılamam.. bebeğim herşeyden önemli bir o bir bu bakarsa çocuk zaten bensiz bide bu dengesizlik daha fazla psikolojisini bozacak! annem bakar senin anneden istediği zaman gelir gider durur yanında! çocuğunda bir düzeni war yani bigün sen eee ee de bigün başkas ee ee desin öbürgün diğeri ee eeee desin çocuk hangi seste nasıl güwen bulup uyuyacak... uyandığında acaba kim karşısına çıkacak sürpriiiizzzz:umursamaz: köt canım durum allah kolaylık wersin... eğer mümkün değilse mecbur iyi bir bakıcı bulacaksın...
ohh yarasın ballarıma... ewet canım başla artık sonuçta yine emecek seni.. başka gıdalatrdanda alsın besinini
çlllllkkkkkkkkkkkkkkkmööşşşçşöii
pşğxz

(YİĞİT EREN) opuyorumnanaktan
oyyhhh şimidi kızım uyanık olsaydıda eren kardeşine bişiler döktürüwerseydi.. 3 saattir uyuyor zilloşum... canan ben mamayı sade wermiyorum içine 3-4 tane bebe bisküwisi atıyorum eriyor sıcakken daha witaminli olsun die... bilgin olsun sende öyle yapabilirsin

ohh süper senin iş.. inşallah annen bakar sende mutlu mesut işine adapte olabilirsin..

tatlım evet kayınvalideler bitmek t,kenmek bilmeyen sorunlar beraber
inde gelen
zannetmiyorum ileri de3rece bişiler vermez bence bu arada ben iki haftadır kızın çorbasına soğan cücüğünü katıp çorba oldıuktan sonra<içinden alıyordum
cücük acı olmazmış
iki gündür de soğan cücüğünü çıkartmıyorum doğruyorum
bugün bir diş sarımsak attım geri çıkarttım pişince
birhafta böyle sürücek bir hafta sonra onuda blendırdan geçiricem

süpersin nehir valla abartıyoprum galiba annelik iştee...
zeyno tosun olmuştur annesiii yürüm onuuu

cnm maşşallah doruğa
Allah o kayınvalideni ve eşini islah etsin Allah yardımcın olsun inşallah bu analar oğullar arasındaki salak ilişkiden nefret ediyorum
işte oğlan anaları sizde iyi birer anne olunda çekmesin gelinlerimiz görün halimizi
resmen yerleşti evinize ya bu kadar olur artık pes

Canım doktorunu dinle sen, ver yoğurdu, madem ki ver demiş...

Üzerindeki ölçülerle yapınca çok koyu oluyor muhallebi, benim oğlum da yiyemedi.
Ben daha sulu yaptım, o zaman rahat yiyor...

Evet, az az başlamak gerekiyor ek gıdalara ve bebek yemek istemezse ısrar etmemek gerekiyor.

Ohhh menü süper, yarasın kızçene :)

Valla bebek bakmak aıl ek gıdalara geçince büyük işmiş, ben bunu anladım.
Kayınvalidem şimdi tuttursun ben bakıcam diye de, göreyim :)))

Verebilir kanımca, sen bişeyler uydur korkut gözünü de vermesin...
Hepsi tehlikeli madde bu kaynvalide milletinin...

İşim çok, sayfa açık kalacak ama bana biraz müsaade...

ewet sen abartıyosun.. nohut suyu werdiği için obez olmamış herhalde kendi aç bopğazmış görümcen ki zaten yağmurda kiloya elwerişli bi bebek değil bu kadar takma kocaman oldu artık yağmur kızımız... we bnce sen ekgıdalara başlamak için ne bekliorsun sadece mama weriyosun kızına we mama yerine herşeyi werebilirsin...
yarasın zeynep kıza.. bnde sabah kahwaltı hazırlıyorum.. öğleden sonra meywe püresi yada suyu... akşama doğru yoğurt weriorum onun harici hep emiyo.. bazen akşam kaşık maması weriorum herhangibirini tahıllılardan yada pirinçli falan..
wer canım azar azar bişey olmaz ama keç.i sütüyle başlaman belki ağır gelebilir.. benim kız 4 gün kaka yapmamıştı.. ama her bebekte aynı olmuyo belki herhangi bi yan etki yapmaz.. deneye deneye keşfediyoruz ne yarıyo ne yaramıyoyerimseniben rahat ol
benim dr muhallebiden hiç bahsetmedi yogurdada 5.aylıkken başlıorum 1 hafta sonra
başlayacam bu dsr ların hepsinew yaw klava:
muhallebi ilk başlanan ek gıdalar arasında...we canım artık yağmur 5 aylık sadece mama ile besleniyor.. sadece mama aln bebeklerde ek gıdaya 4.ayda başlanıyor... bence sen artık ek gıda ağırlıklı beslemeye başlayabilirsin..
Bizimki de yoğurt vermedi mesela, 6 aylık olunca dedi...
En kolayı sadece anne sütü ile beslemekmiş meğer...

ben yoğurdu 1 aydır weriorumbilmiyorumkismile

pınarcım inşallah hem eymen hem de kendin için hayırlı haberler iile gelirsin ama ameliyat olman gerekiyorsada ihmalk etme lütfen baştan önünü kesmek önemli

arkadaşlar ben bu ek gıda işini bir türlü yoluna koyamıyorum hangi öğünde ne vereceğime karar veremiyorum rica etsem öğünlerinizi ve o öğünlerde neler yedirdiğinizi yazarmısınız

ben bu durumu çok araştırdım ve genel bir bilgiye kavuştum şükür
internette,sosyal çevrede ve drumda aynı şeyi duydum
sabah 10:00 meyve püresi
13:00 sebze püresi
17:00 yoğurt
20:00 muhallebi

ve bebek ne zaman isterse o zaman emziriceksin emzirmeyi asla ihmal etme
benim kızım sabahları çok güzel emiyor kahvaltımjız üç posta emişle başlıyor
bu arada kızlar bir bebeğin yemek düzeni saati karakterinde çok önemli bir rol oynarmış
bir düzen tutturmak lazım yani ama genel olanı

ben Zeynep 3 ayını doldurtuktan sonra biberon ile su vermeye başladım cok cok içiyor çok şiükür
bi kere mantıksız 6 aya kadar su vermeyin demek
misal çocuklar bu sacaklarda müthiş ter atıyor su içiceklerki karşılıcaklar

hepinize iyi haftalar anneler;
Bosna haftasonunun iyi geçmesine bir sevindim bir de üzüldüm bide kapris mi yapmışlar eşine baksen yaaa sinir oldum walla
Hijyenim; Eymen paşa için güzel haberlerle gelirsiniz walla
Yaz34; Canım hafta sonun ne güzel geçmiş böyle
MrL ve OCD; Hoşgeldiniz tekrardan
bu arada ESEDA,SELKİE,ZELİŞ anacıkları artık eskisi gibi buraya girmiyorlar
ASİNAZ; cANIM Maşallah annelik yakışmış sana mamalarda yapıyormuşsun ne güzel
EDEBİYATÇI;Canım annenin bakması yada kayınvalide söz konusu olmuyorsa içlerinden geliyorsa bakmayı önce onlara sor Oğluşunla gerçekten ilgilenebilceklerse kendi günlük planlarına da baksınlar sonra benim işim vardı sen bakar mısın? demesinler yada seni okuldan çağırmasınlar....Ben kayınvalide hamileyken bakmak için can atıyordu sonra yok şu var yok bu var demeye başladı ...Sonra ben de dedim sana mani olmak istemem dedim işlerin oluyor doktor işlerinde oluyor dedim ...Ya şimdi kızı doğum yaptı 5-6 ay o bakıcak çok zor ama onun içinde kayınvalide gezimeyi sever alışveriş yapmasını sever evde tıkılı kalamaz....5-6 ay görümcemin kızına bakıcak sonra bakıcı tutacaklar.Anlayacağın konuşman en önemlisi...

bOSNA Canım;
Hilal'in öğünü söyle
Sabah;anne sütüri
Öğlen: Sebze püresi(Kabak+patates+havuç irmikli bazende pirinçli)+20 cc su
Öğleden sonra:Uyandığında 100 cc mama (genelde 50-60 cc içiyor) yarım saat sonra meyva püresi kendim rendeliyorum(bugün şeftali alıcak,yarın armut,ertesi gün şeftali ve armut karışımı)
İkindi vakti yoğurt ve anne sütü ardından bazen almıyor bazen deli gibi emiyor
Akşam üstü 50 cc mama
Akşam yemek yerken biz minik minik ekmek veriyorum çiğnemeyi öğrensin diye
Akşam anne sütü isterse yada mama
Yatmadan önce muhallebi yada iyi geceler maması

süpersin nehir valla abartıyoprum galiba annelik iştee...
zeyno tosun olmuştur annesiii yürüm onuuu

yok be tatlım
evet teyzesi yankalrı pek güzel oldu 2 kilo doağan minicik çocuk tosun oldu
yalnız asla tam doyurmöujyorum obez olmasın diye açıkçası kızım beni abartmadığı sürce yönlendiriyor doyduğu an bir kaşık daha demiyorum
bu arada mesela bu sabah 1 tane kuru kayısı yarım yeşil elma yarım armut doğradım tencereye haşladım onları ezdim içine 4 tane kiraz 4 tane üzüm attım 1 çay kaşığına yakında cezi attım yedi mis gibi

Selam kızlar
Şöyle bir geçmişe bektım. tatilde gidenlere iyi eğlenceler , dönenlerde hoşgelmişler.. Geçen hafta midem bulanıyor diye ödüm kopmuştu hamilemiyim diye Dr. gittim. özlemişim doktorumuzu:))) Muane etti. ultrosonla baktı hamile değilim..O kadar sevindimki...Allahım şöyle 2 sene geçse neyse...Doktordan sonra eşimle bebişime alışverişe çıktık Joker mağazasından Mama sandalyesi ve oyuncak aldık.. Chicconun Polly marka aldık. Be Fisher Price Yağmur ormanı modelinide beğendim ellerinde yoktu kampanyadaydı.. Katalogtan bektım çok güzel.. Neyse chiccoyu aldık acaba kurmadan fishere price yimi alsaydık..Siz ne dersiniz ??
Ordan ikea 'ya gittik. kumaş aldım , arabalı maymunlu.. Bugün oyun halısı yapacağım becerebilecekmiyim acaba... İçinede yumuşak yumuşak tek kişik yatak alezi koyacağım çift kat.. oyun halısı sordum çok pahalı. Birde oynamazsa diye düşündüm . 2 -3 ay sonra emekliyecekler..Artık Tibet koltukta durmuyor dönüyor, korkuttu beni geçengün.. Bazı arkadaşlar bebekler çok afacan oldu demişler bizimkide öyle.. İkeada çığlık atıyor :)) ağlamıyor.. Herkez bize bakıyor.. Babasının yanağını öpüyor gibi yapıyor salya sümükk :))) Tam zamanı herhalde afacanlıklarının.. Tekrar görüşürüz kızlar uyandı sanırım Oğluşum..

bizde istiyorduk oyun halısı ancak çok pahalı geliyorlardı,geçen gün eşim sürpriz yaptı bana bi baktım kapıda elinde oyun halısı gelmiş
hakmar var istanbullu arkadaşlar bilirler
eşim tesadüfen girmiş bakmış 30 tl ye oyun halısı ve tek kalmış hemen almış
ve Zeynep çok < sevdi saatlerce onunla oyalanabiliyor şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…