2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

hasreeeeeettt günaydıııııın bacımmm:mymeka:
biss ek gıdaya başlayalı 2 hafta olduu cicimm bide hafıza müthiş derdim senin için leyn hangi alemdesinsempatiksalakcinni
yaw kayınvaldik konusuna gelince kızım ne bulursa yedirmiş cucuga anne sen yaptın beni böyle diyo görümcee..
haliyle bebeklerin bünyelerine ve aylarına göre kaldırabilecekleri yiyecekler ayrı ve degişiyoo
bakma eskiden bilinmezdi böyle seyler bilmezdi annelerimiz ne bulurlarsa tıkarlardı..

suya bu zamanda almalı canım ne kadar erken başlarsan suya senin için iyi olur hele ki çok terliyorsa Hilal sırılsıklam oluyor...
Asinaz canım ben saatli saatli vermiyorum bazen saatinde vereceğim zaman uyuyakalıyor o yüzden uyandığı zaman özellikle öğlen uykusu 12-13.30 arasında oluyor bazende 13.30-14.30 bazen 15.00 e kadar uyuyor hele banyo sonrası 4 saat uyuyor ...iyi doyduğunda çok güzel uyuyor...
En başta ek gıdalarda yoğurt ile başlanıyor kim ne derse .5ve 6 ayında da çorbalara geçiriliyor sulu çorbalara...
Ben zeytinyağlı yemek yaptığımda kızıma tattırıyorum herseyi denemesi lazm bu zamanlarda ...

Benim dr.da aynı sırayla verdi.. Tabi aralarda anne sütü.. İlk hafta meyve püresi yerine meyve suyu .. sonraki hafta meyve püresi.. kitapçık verdi, Herşeyin tarifi var orda.. Sebze çorbalarını falan.Meyve suyuna başladık .Sebze yoğurt vermedim henüz .. 4.5 aylık olduk..Yavaş yavaş versemmi.?

arkadaşlar ben bu ek gıda işini bir türlü yoluna koyamıyorum hangi öğünde ne vereceğime karar veremiyorum rica etsem öğünlerinizi ve o öğünlerde neler yedirdiğinizi yazarmısınız

Bizim yeni doktor da 10 gün için şu menüyü hazırladı:

Sabah -- Anne sütü
Sabah-Öğle -- Evde yapılmış yoğurt
Öğle -- Anne sütü veya mama
Öğle sonrası -- Meyve suyu
Akşam ve gece -- Anne sütü

10 gün sonra da çorbalara geçecekmişiz. Bugün hafif kaymayla başlayacağız, az önce uyudu 2 gibi uyanır yoğurt yedireceğim, akşam da meyve suyu..

Annem de kaynanam da bakmak için can atıyorlar ama ben eve geldiğimde sakin olmak istiyorum 6-7 gibi geliyorum zaten eve, 8'de Yiğit uyuyor sonra eşimle kendime zaman ayırmak istiyorum. Onlar evde olduğunda olmuyor. Onların pişirdiğini ye, eşyaların yeri değişiyor, pc başında otusam annem bi sürü laf ediyor, uzanıp tv izleyemiyoruz, onlara zaman ayırmak zorundaymışım gibi hissediyorumkendimi, kayınvalidemle aram epey bozuk, eşimle tartışamıyoruz bile... Bakalım düşünelim biraz daha... Ama bakıcı olacak sanırım istemeyerek. Dediğiniz gibi herkesin farklı alışkanlıkları var ve beğenmediğimde alınıyor insanlar, annem değiştiriyor da kaynanaya söyleyince elinde ne varsa pat pat vuruyor sinirle... Velhasıl kelam, çıkmazdayım... Teşekkür ederim kızlar fikirleriniz için...

günaydın kızlar nasılsınız

sabah 4 den buyana ayaktayım serhanın poposundan ısırmama az kaldı yaramaz maymun etti beni kendine yalnız çok güzel biey yaptık bugün uykusu var uyuyamıyo bi türlü bende yanıma aldım kendime çevirdim gözlerini alnını yanaklarını küçük küçük öptüm hoşuna gitti baktım gözler gidiyo oğluşumu öpücüklerle uyuttum teyzeleri:)

neyse geçmişi okudum şimdi alıntı yapsam yaz yaz bitiremiycem
bosna canım güzel bi hafta sonu geçirmişsin sevindim doruk paşayada maşallah sen için tek dileğim şu evine çöreklenenler artık gitsinler kocanında aklı başına gelsin üzmesin artık seni

mrl ve ocd hoşgeldiniz şekerlerim tatil yaramıştır kesin

hijyenim canımcım hayırlı haberlerle gelirsiniz inşallah o eymenin dudaklarını yerim ben cingözüm benim

edebiyatcı canımcım aynı sorunu benim arkadaşım yaşıyor bir ay annesi bir ay k.validesi bakıyor ikisi birbirinden çok farklılar çocuk tam bi düzene alışıyor sonra hadi sil baştan umarım hayırlısı olur gerçekten annenin yokluğunda bebeğe bakan kişi çok önemli

yazcım o enerji bebeklerde hiç tükenmiyor maşallahları var ne güzel bi hafta sonu geçirmişsin biz evde pinekledik(

gözden kaçırdığım birşeyler varsa özür dilerim bitanelerim

ek gıdalardan bahsetmişsiniz aslında doktor başlamayalım kilosu iyi 5. ayın sonunda başlarız dedi ama ben sabırsız bi kişilik olarak başladım

şöyleki:
sabah: mama
öğlene doğru yine mama
öğlen sebze yada meyve püresi
arada yine mama
akşam üstü meyve suyu
ardından yine mama
akşam muhallebi
ve gece boyu mama
bu arada gün içinde su veriyorum
korkuyodum serhan farklı tatları aldıktan sonra mama yemez diye ama şükür olmadı öyle bişey yada kaşıkla zorlanırsak diyodum oda olmadı çok şükür verdiğim herşeyide yiyor en çok muhallebiyi seviyo kaşığı yaklaştırıyorum ağzını açıyo hemen bi yoğurdu beceremedim mamayla denedim şimdi keçi sütü arıyorum burda küçük carrefour var sordum normalde varmış ama kalmamış şimdi babamız işten dönerken bakıcak gelince alıcak bulamazsam büyük carrefour yada reale falan gidip alıcam

Bahsettğiğiniz muhallebiyi siz mi yapıyorsunuz yoksa kavanozdakiler mi? Siz yapıyorsanız nasıl?

ben kendim yapmayı denemedim ama beceremedim yapabilmek için ilk defa kafan dağınık olmamalı sırayı şaşırıyor insan ne kadar ne yapacaksın tutturmak zor oldu benim için..Pirinç unu var hazır onunla yaptım suyla yapıyorsun zaten

Kızlar 3-5 kişi toplanın gelin de şu evimi bi temizleyelim. Tatilden geldikten sonra bir şey yapmadım. Ancak oradaki kıyafetleri ve çarşafları vs. yıkadım. Daha elimi bir yere sürmedim Yiğitle uğraşmaktan, gelin de bi el atalım bir günde biter :)))

Bi kadın çağıracaktım eşim beraber yaparız dedi, bakalım ne zaman başlayacak

alooooooooooooooooooooooo
küsüm size beni unuttunuz hıh insan bi sorar bu kız nerde alacağınız ola:)))))
çok sıcak yaw ist olanlar yardım edin ecik kızımı çıtçıtlı badiyle yatırıyom terde klaıyo ne yapam

eğer uykusu derinse sadece yastığını değiştir uyandığında badisini değiştirirsin ben derin uyuduğunda arada kafasını mendillede siliyorum sonra uyandığında badisi değiştiriyorum sırtını siliyorum

Evet bu sıra ideal bence de...
Ama bizde yoğurt yok, napsam ki ???

Evde olsam kendi düzenimi kurmak daha kolay olacak aslında ama bi yanda annem bi yanda kaynanam, her kafadan bi ses, nasıl düzen oturacak bilmiyorum...

Sadece anne sütü alırken gerek olmayabilir ama ek gıdaya geçtikten sonra içleri yanar valla kuzuların...

Ayfer sağol canım...
Sizin menü de çok güzel..
Meyveyi ben de kendim rendeliyorum, severek yiyor kuzum.
Önümüzdeki günlerde biraz daha yerleştiririm herhalde ne zaman ne vereceğimi.
Yatmadan önce muhallebi verip sonra emzirsem nolur?

Seni çok iyi anlıyorum, tam 1 aydır biz de aynı durumdayız ve çok zor gerçekten. Üstelik de bana yardım etmek için değil, kendi keyifleri için bizdeler... Kendi annesine nazı geçiyor insanın ama kayınvalide ayrı bir alemde... Allah muhtaç etmesin, asla istemem çocuğuma bakmasını, güvenmem de zaten...

Bahsettğiğiniz muhallebiyi siz mi yapıyorsunuz yoksa kavanozdakiler mi? Siz yapıyorsanız nasıl?

Bizim doktorun tarifi şöyle:
3 tatlı kaşığı pirinç ununu çok az kavurup, üstüne 1 bardak kaynamş su eklenecek, sulu bir muhallebi haline gelene kadar pişirilecek. Sonra ateşten alınacak, ılınınca içine 6 ölçek toz mama (aptamil, SMA vb) katılıp karıştırılacak. Yaptım, Doruk sevmedi, ben de onun yerine Milupasütlü pirinçli verdim.

Canım Doruk da öyle, sürekli ter içinde, havada rezelat bir nem var. Yapacak bişi yok, sık sı banyo yaptırıyoruz, üstünü değiştiriyoruz, nem alma modunda klima çalıştırıyoruz. Uyanıkken kolsuz body giydir istersen, biraz daha ferahlıyorlar...

ay canım ya bizimkide öyle kolları bile terliyo çocuğun üstüne sadece tülbent örtüyorum okadar ayaklar kollar açıkta

canım ben oğluşu ana kucağında uyutup yatağına alıyorum ana kucağında yatarken terliyo kolları kafası terliyo bende senin gibi siliyorum önce yastığa yatırıyorum 5 10 dk sonra yastığını alıyorum uyanınca badisini değiştiriyorum yatağında terlemiyor Allahtan

Evet ben de başını koyduğu yeri değiştiriyorum sık sık, bazen sırtına tülbent koyuyorum, başını kuruluyorum. Ama çok da işe yaramıyor, hep ıslak minik kafası :)

çok kafam karıştı canlar ben şimdi oğluşun meyvesini hangi saatte ve ne kadar vereyim???CADIARZU

Ne sinir di mi :))
Ya sabah ya da akşam üzeri ara öğün olarak vericez canım, anlaşılan ikisi de uygun...

Maaşallah deyin yoğurdum taş gibi olmuş... :lepi: İlk defa yoğurt yiyecek Yiğit sabırsızlanıyorum, doktor yarım fincan kadar ver önce dedi, bakalım tepkisi ne olacak.. Umarı alerji falan olmaz

valla gördügün üzre her dr AYRI TELDEN CALIYOO:bbo:
AMA AGIRLIKLI OLARAK MEYVE SABAH ÖGLE ARASI CANIMMM

hakkatten yaaa her doktor ayrı telden ve evet çok sinir bir durum :umursamaz:
bende akşamüstü 4-5 gibi vermeyi düşündüm başka şeyler verene kadar bu saatler iyi gibi.

Maaşallah deyin yoğurdum taş gibi olmuş... :lepi: İlk defa yoğurt yiyecek Yiğit sabırsızlanıyorum, doktor yarım fincan kadar ver önce dedi, bakalım tepkisi ne olacak.. Umarı alerji falan olmaz

Eline sağlık ve darısı başıma...
Afiyet olsun Yiğit kuzuya...

hakkatten yaaa her doktor ayrı telden ve evet çok sinir bir durum :umursamaz:
bende akşamüstü 4-5 gibi vermeyi düşündüm başka şeyler verene kadar bu saatler iyi gibi.

Benim de muhallebiden aklım karışık...
Doktorun dediği gibi öğlen mi versem, yoksa herkes gibi akşam mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…