- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #69.881
ewet sen abartıyosun.. nohut suyu werdiği için obez olmamış herhalde kendi aç bopğazmış görümcenki zaten yağmurda kiloya elwerişli bi bebek değil bu kadar takma kocaman oldu artık yağmur kızımız... we bnce sen ekgıdalara başlamak için ne bekliorsun sadece mama weriyosun kızına we mama yerine herşeyi werebilirsin...
yarasın zeynep kıza.. bnde sabah kahwaltı hazırlıyorum.. öğleden sonra meywe püresi yada suyu... akşama doğru yoğurt weriorum onun harici hep emiyo.. bazen akşam kaşık maması weriorum herhangibirini tahıllılardan yada pirinçli falan..
wer canım azar azar bişey olmaz ama keç.i sütüyle başlaman belki ağır gelebilir.. benim kız 4 gün kaka yapmamıştı.. ama her bebekte aynı olmuyo belki herhangi bi yan etki yapmaz.. deneye deneye keşfediyoruz ne yarıyo ne yaramıyoyerimseniben rahat ol
muhallebi ilk başlanan ek gıdalar arasında...we canım artık yağmur 5 aylık sadece mama ile besleniyor.. sadece mama aln bebeklerde ek gıdaya 4.ayda başlanıyor... bence sen artık ek gıda ağırlıklı beslemeye başlayabilirsin..
ben yoğurdu 1 aydır weriorumbilmiyorumkismile
ben bu durumu çok araştırdım ve genel bir bilgiye kavuştum şükür
internette,sosyal çevrede ve drumda aynı şeyi duydum
sabah 10:00 meyve püresi
13:00 sebze püresi
17:00 yoğurt
20:00 muhallebi
arkadaşlar ben bu ek gıda işini bir türlü yoluna koyamıyorum hangi öğünde ne vereceğime karar veremiyorum rica etsem öğünlerinizi ve o öğünlerde neler yedirdiğinizi yazarmısınız
Bahsettğiğiniz muhallebiyi siz mi yapıyorsunuz yoksa kavanozdakiler mi? Siz yapıyorsanız nasıl?
alooooooooooooooooooooooo
küsüm size beni unuttunuz hıh insan bi sorar bu kız nerde alacağınız ola:)))))
çok sıcak yaw ist olanlar yardım edin ecik kızımı çıtçıtlı badiyle yatırıyom terde klaıyo ne yapam
cnm maşşallah doruğa
Allah o kayınvalideni ve eşini islah etsin Allah yardımcın olsun inşallah bu analar oğullar arasındaki salak ilişkiden nefret ediyorum
işte oğlan anaları sizde iyi birer anne olunda çekmesin gelinlerimiz görün halimizi
resmen yerleşti evinize ya bu kadar olur artık pes
ben bu durumu çok araştırdım ve genel bir bilgiye kavuştum şükür
internette,sosyal çevrede ve drumda aynı şeyi duydum
sabah 10:00 meyve püresi
13:00 sebze püresi
17:00 yoğurt
20:00 muhallebi
ve bebek ne zaman isterse o zaman emziriceksin emzirmeyi asla ihmal etme
benim kızım sabahları çok güzel emiyor kahvaltımjız üç posta emişle başlıyor
bu arada kızlar bir bebeğin yemek düzeni saati karakterinde çok önemli bir rol oynarmış
bir düzen tutturmak lazım yani ama genel olanı
ben Zeynep 3 ayını doldurtuktan sonra biberon ile su vermeye başladım cok cok içiyor çok şiükür
bi kere mantıksız 6 aya kadar su vermeyin demek
misal çocuklar bu sacaklarda müthiş ter atıyor su içiceklerki karşılıcaklar
hepinize iyi haftalar anneler;
Bosna haftasonunun iyi geçmesine bir sevindim bir de üzüldüm bide kapris mi yapmışlar eşine baksen yaaa sinir oldum walla
bOSNA Canım;
Hilal'in öğünü söyle
Sabah;anne sütüri
Öğlen: Sebze püresi(Kabak+patates+havuç irmikli bazende pirinçli)+20 cc su
Öğleden sonra:Uyandığında 100 cc mama (genelde 50-60 cc içiyor) yarım saat sonra meyva püresi kendim rendeliyorum(bugün şeftali alıcak,yarın armut,ertesi gün şeftali ve armut karışımı)
İkindi vakti yoğurt ve anne sütü ardından bazen almıyor bazen deli gibi emiyor
Akşam üstü 50 cc mama
Akşam yemek yerken biz minik minik ekmek veriyorum çiğnemeyi öğrensin diye
Akşam anne sütü isterse yada mama
Yatmadan önce muhallebi yada iyi geceler maması
Bizim yeni doktor da 10 gün için şu menüyü hazırladı:
Sabah -- Anne sütü
Sabah-Öğle -- Evde yapılmış yoğurt
Öğle -- Anne sütü veya mama
Öğle sonrası -- Meyve suyu
Akşam ve gece -- Anne sütü
10 gün sonra da çorbalara geçecekmişiz. Bugün hafif kaymayla başlayacağız, az önce uyudu 2 gibi uyanır yoğurt yedireceğim, akşam da meyve suyu..
Annem de kaynanam da bakmak için can atıyorlar ama ben eve geldiğimde sakin olmak istiyorum 6-7 gibi geliyorum zaten eve, 8'de Yiğit uyuyor sonra eşimle kendime zaman ayırmak istiyorum. Onlar evde olduğunda olmuyor. Onların pişirdiğini ye, eşyaların yeri değişiyor, pc başında otusam annem bi sürü laf ediyor, uzanıp tv izleyemiyoruz, onlara zaman ayırmak zorundaymışım gibi hissediyorumkendimi, kayınvalidemle aram epey bozuk, eşimle tartışamıyoruz bile... Bakalım düşünelim biraz daha... Ama bakıcı olacak sanırım istemeyerek. Dediğiniz gibi herkesin farklı alışkanlıkları var ve beğenmediğimde alınıyor insanlar, annem değiştiriyor da kaynanaya söyleyince elinde ne varsa pat pat vuruyor sinirle... Velhasıl kelam, çıkmazdayım... Teşekkür ederim kızlar fikirleriniz için...
Bahsettğiğiniz muhallebiyi siz mi yapıyorsunuz yoksa kavanozdakiler mi? Siz yapıyorsanız nasıl?
çok sıcak yaw ist olanlar yardım edin ecik kızımı çıtçıtlı badiyle yatırıyom terde klaıyo ne yapam
eğer uykusu derinse sadece yastığını değiştir uyandığında badisini değiştirirsin ben derin uyuduğunda arada kafasını mendillede siliyorum sonra uyandığında badisi değiştiriyorum sırtını siliyorum
valla gördügün üzre her dr AYRI TELDEN CALIYOO:bbo:çok kafam karıştı canlar ben şimdi oğluşun meyvesini hangi saatte ve ne kadar vereyim???CADIARZU
eğer uykusu derinse sadece yastığını değiştir uyandığında badisini değiştirirsin ben derin uyuduğunda arada kafasını mendillede siliyorum sonra uyandığında badisi değiştiriyorum sırtını siliyorum
çok kafam karıştı canlar ben şimdi oğluşun meyvesini hangi saatte ve ne kadar vereyim???CADIARZU
Maaşallah deyin yoğurdum taş gibi olmuş... :lepi: İlk defa yoğurt yiyecek Yiğit sabırsızlanıyorum, doktor yarım fincan kadar ver önce dedi, bakalım tepkisi ne olacak.. Umarı alerji falan olmaz
valla gördügün üzre her dr AYRI TELDEN CALIYOO:bbo:
AMA AGIRLIKLI OLARAK MEYVE SABAH ÖGLE ARASI CANIMMM
Evet ben de başını koyduğu yeri değiştiriyorum sık sık, bazen sırtına tülbent koyuyorum, başını kuruluyorum. Ama çok da işe yaramıyor, hep ıslak minik kafası :)
Ne sinir di mi :))
Ya sabah ya da akşam üzeri ara öğün olarak vericez canım, anlaşılan ikisi de uygun...
Maaşallah deyin yoğurdum taş gibi olmuş... :lepi: İlk defa yoğurt yiyecek Yiğit sabırsızlanıyorum, doktor yarım fincan kadar ver önce dedi, bakalım tepkisi ne olacak.. Umarı alerji falan olmaz
hakkatten yaaa her doktor ayrı telden ve evet çok sinir bir durum :umursamaz:
bende akşamüstü 4-5 gibi vermeyi düşündüm başka şeyler verene kadar bu saatler iyi gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?