2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Çok sağ olun kızlar, bir haftadır sürekli aksilik çıkıyor bugün de anjiyo aletlerinden biri bozulmuş... Bekliyoruz...

Ben bu akşam çalışmaya başlıyorum, öyle zor geliyor ki...

merhaba anneler;
Bir hafta daha başladı
Burcu 1 haftalıkta olsa evin boşalmış ne güzel
Canan şimdiden geçmiş olsun canım
Yazgı canım ben meyva püreside veriyorum hazır meyva püreside yalnız dikkat et GLUTEN içermesin mamalarda ve meyva pürelerinde...Cam rende ve blender kullanıyorum bizim kız yiyiyor..
Hasret hadi hayırlısı canım bu sefer tatilinde olur ev işinizde
Hanife tv programları için sana katılıyorum sadece bizim bebekler renklere aşina olmaya çalışıyor baktın ki hemen dalıyor hemen önüne geçip oyun oynamak en iyisi

vadideki zambak, daha önce de sormuştum, Bursa'da kontrollerinizi nerede yaptırıyorsunuz? Doktorunuz kim?

canım yazmıştım ama gözden kaçmız galiba çekirge doruk tıp merkezi soner bey var dehşet bi doktor doğduğu günden beridir o bakıyo miraça bende beğendiğim için değiştirmedim doktorumuzu bu zamana kadar ne ilaç verdiyse bire bir iyi geldi ve hemen toparlıyodu oğlum kendini ücret 30 tl testlerden biraz alınıyo okadar

Unutmuş da olabilirim canım kusura bakma. Bz de Doruk'ta Berkan Bey'e başladık. Şimdilik çok memnunuz, bizimki ilaç vermiyor, ondan memnun kaldık... Halen diğer seçeneklere de bakıyorum memnun kalmazsak diye.

ahh ben bir istanbul a gelsem gelmem mi tabi geleceğim.hepinizi çok seviyorum ve görmek istiyorumolumunekankayizsmile.

Biz de seni çok seviyooozz opuyorumnanaktan

Canan, bazı bebekler ilk zamanlar pütürle karşılaştırklarında öğürerek tepki gösterebilirlermiş.

Bebek ek gıdalara alıştırılırken bazı zorlukların yaşanması kaçınılmazdır. Doğal olarak bebek anne sütü yerine kendisine önerilen yiyecekleri istemeyecektir. Bebek ek gıdaların kimi zaman tadını, kimi zaman kokusunu, kimi zaman da yoğunluğunu sevemeyebilir. Bu çok sık karşılaştığımız ve de çok doğal olan bir tepkidir. Bu noktada anne sabırlı olmalı, bebekle inatlaşmadan güler yüzle ve sevgi dolu ses tonuyla bebeği beslemeye gayret etmelidir. Bebek yeni yiyecekle birlikte annenin ısrarcı ve olumsuz davranışını birleştirmemelidir. Pek çok bebek annesinin olumsuz davranışlarıyla yiyeceğin kokusunu veya lezzetini birleştirdiği için yiyeceğe karşı tepki gösterir. Bu tepkisel davranışın gelişmesine neden olmamak gerekir.

Bebek ek gıdalara alıştırılırken, yiyeceğin tadının, kokusunun değiştirilmesi çok tercih edilmez. Bebek bu durumda damak lezzeti geliştiremez. Bu nedenle, mümkün olduğu kadar yiyeceğin tadında değişiklik yapmayınız.

Bebeklerin pürtüklü yiyeceklerle ilk karşılaştıkları dönemde öğürmeleri çok normaldir. Bu durumda annenin tepkisi çok önemlidir. Eğer anne hata yapmazsa bebekte bu öğürme bir süre sonra kendiliğinden geçer. Ama anne aşırı tepki gösterirse, bebek bunu kullanabilir.

Bebekler 5 ila 7. aylar içinde yarı katı dediğimiz, pürtüksüz ama kıvamlı yiyeceklere alıştırılır. Pek çok bebek anne sütünden sonra kıvamlı yiyecekleri yutarken zorlanabilir. Bunu öğürerek gösterir. Öğürme refleks bir tepkidir. Bebek istemli olarak yapmaz. Bebek ağzındaki yiyeceği yutmaya çalışırken, yumuşak damak ve ağız boşluğunun arka kısımlarının uyarılması sonucunda istemsiz olarak ortaya çıkar. Önce kıvamlı daha sonra pürtüklü yiyeceklerle bu refleksin beslenme süreci içinde etkisizleştirilmesi sağlanır. Son aşama ise, katı yiyeceklerin çiğnendikten sonra yutulmasıdır. Bu gelişimi tamamlayabilmesi için bebeğe, egzersiz yapma fırsatı tanınmalıdır. Altıncı aydan sonra ek gıdalara başlanması, bu amaçla çok önemlidir. Bu gelişme bir yaşından sonraya bırakılırsa, ortaya çıkacak sorunlar bebeği ve aileyi daha uzun süre üzer.

Anne bebek öğürdüğünde soğukkanlılığını korumalı, olaya aşırı tepki göstermemelidir. Bebeğin öğürmesi karşısında anne heyecanlanıp yüksek sesle ve heyecanla tepki gösterirse, bebek annenin bu konudakini hassasiyetini öğrenmiş olur. Anne, bebek öğürdüğünde ya pürtükleri küçültmeli ya da bebeğin ağzına verdiği miktarı azaltmalıdır. Asla bebeğe kızmamalı, telaşlandığını belli etmemelidir. Bebeğin öğürme tepkisi bir süre daha devam edebilir. Genellikle dokuzuncu aydan sonra azalır. Bu normal gelişim sürecidir...

Hiç özlenmez olur musun, tabi özledik, lakin dile getirememişiz...
Nerelerdeydin?

Hangisinde bilmiyorum arabayatağı metronun karşısındaki. Sanırım o, arkadaşımın önerisi üzerine gittim ben de... Kullandığımız ilacı kesti ve çok olumlu biri... Ne olursa olsun doktorluk durumları olmaz inşallah yavruların...

evet aynı kişiden bahsediyoruz yıldırımdaki doruk ta o ücreti nekadar kaç yaşında genç bi doktor değil demişti görümcem ama askerden daha yeni gelmiş :))

evet aynı kişiden bahsediyoruz yıldırımdaki doruk ta o ücreti nekadar kaç yaşında genç bi doktor değil demişti görümcem ama askerden daha yeni gelmiş :))

Çok genç değil ama çok güleryüzlü ve ilgili, esprili... Ücret 30 TL. Muayeneden 10 gün sonraya da kontrole çağırdı. Günlük menü oluşturdu, nasıl hazırlayacağımı anlattı vs.. Bir sürü doktor değiştirdik ilk defa brini beğendik, bizim bilmediğimiz şeyler de anlattı :)

kızlar acil cvp verir misiniz zeynonun bıngıldağı atar damar sanki ordaymış gibi aralıksız pıt pıt diye atıyor bu ne demek ya

Ara sıra Yiğit'in de oluyor, önemsemedim hiç canım, bir sorun da görünmüyor şimdilik...

doğan sağolsun tv hiç ilgisini bile çekmiyo
burcuuu gözünaydın bacım üstünden koca bir yük kalkmıştır

Sağol Filiz :)
Valla sabah da dedim, kelebek gibiyim bugün :)

Çok sağ olun kızlar, bir haftadır sürekli aksilik çıkıyor bugün de anjiyo aletlerinden biri bozulmuş... Bekliyoruz...

Ben bu akşam çalışmaya başlıyorum, öyle zor geliyor ki...

Aaa olamadı mı anjiyo...
Vardır bunda da bir hayır Canancım...

Çalışmaya başlıyorsun demek, kolay gelsin, keşke hiç mecbur olmasak...

Sağol Ayfercim, evet bugün gidip evimin 1,5 aydır kullanamadığım odalarında oturucam :)

kızlar acil cvp verir misiniz zeynonun bıngıldağı atar damar sanki ordaymış gibi aralıksız pıt pıt diye atıyor bu ne demek ya

İlk kez mi oluyor Nehir?
Önemli bişey olduğunu değildir, telaşlanma...

Burcu çok teşekkür ederim, öyle yararlı oldu ki...

Ne demek, rica ederim opuyorumnanaktan

hepatit sağol canım bende iş güç derken ancak girebildim bi görüşemedik senlen.bende nedim beye götürüyorum canım.
allah razı olsun burcum bi sen özlemişin zati bide hasrettttt

canm damar geçebilir ordan normal.. panik yapma henüz yumuşak sonuçta..

korkma canım bogazın her iki yanında da şah damarlar vardır bebeklerde daha hızlı atar korkma...(Şah damar yani 2 büyük ana damar)

çok sağolun canlarım Allah razı olsun sizden ben de baktım biraz nretten normalmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…