2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

şımarık ukala dik başlı inat ne ararsan var ve çok bencil düşüncesiz sanki bilmiyomu bizim evimizin gelirini giderini yüzsüzzzz sinirim zıplıyo valla

kaç kez izah ettim ben lafımı çekmem zaten konuşurken bu kim olursa olsun ama anlayana demiş büyüklerimiz anlamayana ne desen boşşalsanaalsanasmile

teyzeleri serhan geçen gün dönencesini kendi çalıştırdı dedim eli çarptı tesadüfen açıldı sanırım diye bugün her uyanışında dönencenin düğmelerine vuruyo çalışınca bırakıyo şimdi yine yaptı aynısını kaydirigubbakcemile2 bende sevindirik oldum

ay cok tatlı yaw yırım ben onu masallah

canım cevizi fındığı öğütücüdenmi geçiriyorsun birde neden labne peyniri??

evet canım.labneyi tuzsuz olduğu için kullanyorum.

biliyorm ben de iğrenç cidden tadı suya benzemyor...hımmm tamam o zaman öyle yapayım ben dekaydirigubbakcemile5

doğru valla..bebeğe göre hareket etmek en temizi o nasıl seviyorsa zaten aynı şeyleri veriyoruz:ecrin_bebek:

öznurun ki olur demş.içmemesinden iyidir ama sanırım hazır içmesi...

tamam canım sağol:)

Bebeğinize Ek Besinler Verirken Dikkat Etmeniz Gerekenler
•Dondurulmuş yiyeceklerden, katkı maddesi içeren hazır besinlerden, kızartmalardan ve konserve gıdalardan kaçınmalısınız.
meyveleri dondursak demiş bi arkadaş baktım dondurulmuş besinler önerilmiyo

anladım canımcım sağolkaydirigubbakcemile5

HANDAN başınız sağolsun canım çok zor gerçekten.

BOSNA aynen bu ek gıda mevzusu benide sersemletiyor.daha başlamadım ama başlayınca ne olacak merak ediyorum.
EBRUM güzel haberlerle gelin.
HANİFE bende alp e su vermeye başladım malum havalar çook sıcak.ve kapalı küçük sulardan kaynatmadan veriyorum.

ya kızlar ben bazan acaba bızmı cok pımpırıklıyız dıye dusunuyorum.tamam bebeklerımız ıcın ımkanlarımız dahılınde elımızden gelenın en ıyısını yapmalıyız ama bazande sankı abartıyormusuz gıbı gelıyor bana. :kedi:
4 kardesız ama allaha sukur en kucuk kardesım yaramazlıkdan olsa gerek toprak falan yerdı oyle su sutu bu suyu begenmemek gıbı bı durumumuz yoktu.ablam 165 boyunda ben 175 benım bı kucugum 185 ve en kucugumuz 196 boyunda.hıcbırımızınde bı saglık problemı olmadı sukur.

opuyorumnanaktan

Sünnet mi olacak Serhan?

Ayfercim hem de ne doping oldu valla, hafta sonunu iple çekiyorum.

Yerim ben onu, akıllı bıdık :)

Her doktor başka şey söylüyor bak, gerçi bizimki hijyene fazla düşkün, ondan olabilir...

banyo zamanıı....

Sıhhatler olsun miniğime :)

İnşallah severek yer Alp kuzum ek gıdalarını...

Dr. Meral Saraçel in bi yazısını buldum
Altıncı ay dönümü
Bebeklerde altıncı aydan sonra anne sütü yavaş yavaş ikinci plana düşüyor. Bu dönemden itibaren bebeğin beslenmesinin yüzde 50'sini karbonhidratlar oluşturuyor. Bebeklerin farklı bir yağ dokuları var. Bu nedenle neredeyse bir yetişkinden daha fazla enerji harcayan bebeklerin beslenmesinde karbonhidrata ağırlık verilmeli. Bebeklerin özellikle emzirilirken terlemeleri, ne kadar enerji kaybettiklerinin göstergesi. Bebeğin karbonhidrat ihtiyacı tahıl mamaları, pirinç, pa-tates püresi, bebe bisküvisi ve ekmek içinden sağlanabilir.
Piyasada çokça çeşidi bulunan bebek mamalarına itibar edilmemesini söyleyen Dr. Saraçel, "Çağımızın iki hastalığı var; biri kanser diğeri de
alerji. Bunların kökeninde katkı maddeleri var. O yüzden her şeyin doğal olanı tercih edilmeli. Bebeklere 1 yaşından önce de inek sütü verilmesini önermiyoruz" diye konuştu.
Saraçel, bebeklere beşinci aydan itibaren üçü ara, üçü ana olmak üzere altı öğün verilmesi gerektiğini söyledi. Saraçel, bebeklerin beslenme takvimi için şu önerilerde bulundu:
"Sabah kahvaltısı mutlaka olmalı. Tahıllı kaşık mamaları içine peynir, ekmek içi veya bebe bisküvisi konularak verilmeli. Bal, alerjik olduğu
için önermiyoruz. Pekmez kullanılabilir. Ara öğünlerde meyveli yoğurt, içine bebe bisküvisi, 7-8 aylık bir bebeğe evde yapılmış kek de verilebilir. Akşamları çorba, etli bir öğün ihtiyacını karşılar. Gece yarısı gibi de mama verilebilir. Anne sütüne devam eden bebekler kesinlikle
yemek öncesi değil yemek sonrası emzirilmeli. Yemeklerden yarım saat sonra emzirme bebeğin su ihtiyacını karşılamasını sağlar. Eğer bebek emzirilmiyorsa her yemekten sonra yarım çay bardağı su verilmeli. Yerine papatya veya rezene çayı da içirilebilir.
Aileler su konusunda sürekli hata yaparlar. Nedense bebeğin hep susamış olduğu düşünerek, annesi, anneannesi, babası tarafından ha bire su verilir. Oysa bu yapıldığında bebeğin iştahı kesilir. Çünkü bebek karnını suyla doyurur ve adeta su bağımlısı haline gelir. Özellikle iştahsız bebeklerde suyu kesmediğimiz sürece kilo almadıklarını görüyoruz."
İdrar yolları ve iştahsızlık
Midesi geç boşalan bebeklerde ara öğünleri kaldırmak gerekiyor. Dr. Meral Saraçel'e göre zorla yedirilen bebek, iştahsız oluyor: "Bazı bebekler annesinin yemek hazırladığını görür görmez kusmaya başlar. Bu, 'Zorla yedirirsen kusarım' demektir. Devamlı 'Ye ye' komutu alan çocuklar iki yaşından sonra abur cubura yöneliyor ve ileride obez oluyor. Bir çocuk iştahsızsa bunun altında idrar yolu enfeksiyonu yatabilir. Çok sık rastladığımız bir şeydir bu. Eğer diş çıkarmıyorsa, başka da bir sorunu yoksa mutlaka idrar yolları enfeksiyonundan şüphelenilmeli. Bu da yoksa o zaman genetik iştahsızlıktan söz edilebilir. Anne-baba bebekliğinde iştahsızsa çocuklarında da bu görülebilir."

Püf noktası

Dördüncü aydan önce ek gıdalara başlamayın.

Bebeğe ilk altı ayda hiçbir şekilde su içirmeyin (anne sütü alanlar için )

Bebeği bir yaşına kadar her ay rutin olarak doktora götürün.

Bebeği dışarı çıkarmadığınız sürece ayakkabı giydirmeyin. Hiçbir ayakkabı ortopedik değildir.

Bebeği yürümeye başlamadan önce ayakta durması için zorlamayın, hoppala yapmayın, havaya fırlatmayın, düşebilir

yaa hep sorucam sorucam diyorum..sizin melekleriniz de biri geldiğinde yabancılık çekiyor mu?Benim kız dün aksam ablama gitmedi başladı ağlamaya sonra alıştı yüzüne bakınca dudaklarını büküyor başlıyor ağlamaya...Bir keresinde kayınvalideye de yaptı gitmedi ona tüm gün gördükçe ağladı...Var mı sizin meleklerinizde de böyle huyları

Ben de hergün farklı hareketlerini gördükçe şaşıyorum mutlu oluyorum, bu ara saçlarıma dokunmak istiyor, dokunduktan sonra birden çekip ağzına sokmak istiyor, yan yatmak istiyor artık sırtüstü elleri kafasının yanında uyumuyor,huysuzluk konusunda Mart bebeklerinden bir farkı yok, farklı farklı sesler çıkarıyor, hepsine bayılıyorum sanırım bundan önceki hayatımız hayat değilmiş be kızlar yerimseniben

oğlumu anlatıyosun aynen bi ağlıyo sustura bilene aşk olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…