2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın:))
içim buruk günaydın diyorum size( 1 saat önce eşimi yolcu ettim çok zor geldi..ne zamandır göreve gitmiyordu.hiç huyum değildir gözlerim doldu..umarım cabucak gecer 1 ay..
neyse güzel seylerden bahsedeyim..
dr a gittik..oğluşum 8560 gr 70 cm olmuş teyzeleri:)) dr da ben de kendimi tebrik ettim. bu zamana kadar sadece anne sütüyle formül mama falan da kullanmadan gelebildik:lepi: kilomuzun cok iyi olduğunu sööledi dr amcamız sevindirik olduk biz de..
benim sıpam dr un ofisinde de durmadı heryeri herşeyi kurcalamak istedi dr un pc si masadkiler perdeler..dr da şaşırdı amma meraklı üstelik bu ayda bu kadar merak işiniz zor dedi...
ben de tam damızlıkmışım valla :))
artık biz de yavaş yavaş ek gıdaya geçiyoruz..meyve püresiylen başlıyoruz yavaş yavaş sizlerden de öneri ve tarif alırız artıkın ..
biz de bööle herkes iyidir umarım öpüyoruz:))

Katılıyorum.
Hasret dükkandan zaman ayıramıyor tabi ama yine de anneannenin biraz Hasret'in düzenine uyması lazım. O kendi düzenini Hasret kendi düzenini uyguladıkça, iyice keyfi kaçacak Ceren kuzumun...

Aynı aynı, gündüz en uzun uykusu 40 dk, ondan sonra yaşasın enerji patlamaları :)

Beni diyorsun sen :)
Şöyle yetişiyorum, bir çeşit yemek bir de salata, ortalık dağınık, benim kıyafetlerim ütüsüz, sadece eşiminkiler ütüleniyor, temizliğe yardımcı geliyor. Ama çok şükür Doruk'la gerektiği gibi ilgilenebiliyorum, benim için önemli olan da o zaten...

benim oğluşum 1030 gibi uyur 2 saat sonra bazende 2.30 da uyanır ama kesinlikle sahurda uyanır doyurruum uyur sabah 5 yada 6 gibi uyanır bazende 7 belli olmuyo karnı tam doymuşsa güzel uyur ben camı sonuna kadar açıp uyuyoruz serin olunca paşamd ayatıyo ama sıcak olursa hayatta uyumu kıçını kaldırıp kaldırıp vuruyo beşiğe iki gündür benim oğlumda yemekleri dili ile ittiriyo sıcaktan merak etmeyin gündüz beni de çok yoruyo dönmeyi öğrendiler ya tutabilene aşk olsun oynuyo oynuyo sıkılınca bağırıyo gel beni düzelt bazen beceriyo kendisi düzeliyo bazende keyfi yapmayı beni bekliyo ben gidincede koparıyo gülücüğü

Allah yardımcın olsun bacım...yardımcı falan alman iyi yine..hepsi sana baksaydı daha zor olurdu....ben bile evde olmama rağmen bir yardımcı ayarlasam diye düşünüyorum...

sormak lazım cidden:)))

nasıl deşarj olayım yok gelen arkadaşımada mahçup oluyorum ne muhabbeti ne sahili off burda siparişlerlemi boğuşayım arkadaşıma iki çift laf mı edeyim şaşıyorum..

öyle yapmaya çalışıyorum zaten ama işte tekim dükkanda eşim burdayken tüm waktimi ona ayırıyorum ama işte pub meselesi çıktı kocamın yüzünü göremiyorum.. şimdi bir elimde mama dolu bibieron bir elimde kasede kahwaltısı.. kandırdım bi ondan bi ondan yedirdim.. bakalım ne olacak..

Ayrıca beni diyor :)
Bende de durum şu eve gidiyorum, kayınvalidem sürekli yemek yapmak ve yemek yemek ister o yüzden önce Keremi öpüp koklayıp mutfağa girip ona yardım ediyorum, soğan kavrulana kadar gidip Kerem le oynayıp tekrar mutfağa dönüyorum, iftardan sonra Kerem le oynayıp yıkayıp emzirip uyutup kan ter içinde mutfağa geçip kayınvalidemin mutfağı toplamasına yardım ediyorum, evde 10 çeşit yemek varken yarın ne pişirsek demelerine sinir olmamak için uğraşıyorum, sonra biberonları kaynatıp yoğurt mayalayıp ertesi gün Kerem in ne yiyeceğini planlayıp duşa giriyorum sonra tekrar Kerem i emzirip yatıyorum kiii saat en erken 12:30 oluyor bu arada salona hiç girmemiş oluyorum, sadece yatak odası mutfak banyo üçgenini kullanıyorum evde,bunun üstüne Kerem zırt pırt ağlayarak uyanıyor veya pikesiyle yüzünü kapatıp uyanıyor ve ben her sabah bugünde cinnet geçirmedim diye sevinerek işe geliyorum laelaelaelaelae

Bu arada her akşam veya 2 akşamda 1 Kerem i arabasıyla dışarı çıkıyorum siteyi gezdiriyorum 45 dk kadar ve bu performansın üstüne 100 gr bile vermediğim gibi 1 kilo almışım

ne yapmalı? konuş demeyin artık dilimd tüy bitti kar etmiyor sabit fikirli wazgeçmiyor bildiklerinden!
hayır canım hiç bir gelişme yok..
aksine kocam hala eleman arıyor kadroyu oturtup dükkanı dewam ettirme derdinde..
bnde gazeteye yine ilan werdim bu defa hürriyet! bugünden itibaren 1 hafta gazetede olacak bakalım hayırlısı...

maşallah oğluşa tombalak olmuş kendi süütünle 1 ay daha götürebilirsin bnce canım gayet yetiyor sütün.. ama ufaktan başlayayım diyorsanda ne ala afiyet olsun paşama

Ya kızlar dün akşam Pelin çok acayip bi şekilde kustu... bilmiyorumkismile Öyle çok öğürdü ki.. Burnunmdan bile çıktı kustukları.. Nerdeyse 2-3 bardak kadar çıkardı ya.. mafoldumben İçinde bişey kalmadı daha öğürdü, öğürdü...Gündüz yoğurt yemişti. Yoğurdu 3 gün önce mayalamıştım, ondan mı oldu sizce? Öğleden sonra da Hero Baby nin muz, armut, mandalina karışık meyve püresinden vermiştim. Daha ilk defa yedi ama çok sevdi diye nerdeyse yarısını yedirdim kavanozun.. Yoksa o mu dokundu?
Doktorunu aradık hemen. Biraz dinlensin, sıvı takviyesi yapın dedi. Ama bişey yiyecek içecek hali kalmadı ki yavrunun.. Gece 2 saatte bir kaldırıp emzirdim ama emmedi çok (( Dün Erikli su diye bahsetmiştiniz.. Eşim gitti ondan aldı geldi ama su da içmiyo..
Bu gün hiç ek gıda vermesem mi??

kaynanan ne işe yarıyo oğlunun ewi değimi temizlesin işte allah allah yaa ye iç s.ç ancak ne ala.. oğlunun kiler ütülü sneinkiler ütüsüz o da ne demek oluyo... cengiz olsa anasının bunu yapmasına asla müsade etmez! hem bnm ewimde klacak hemde yardımcı olmayacak bana!

hiç birinin yaptığını düşünmüyorum bende 2 yada 3 kawanoz mayalıyorum tabi buzdolabında bekliyor yoğurtla yoktur alakası.. meywe püresi ben hepsini yediriyorum.. belki bişeyleri karıştırmış olabilirsinbilmiyorumkismile bu gün yoğurt wer karışık meywe püresi werme bnce!

Maşallah canım nazar değmesin paşaya, kocaman olmuş gerçekten.. 6. aya kadar bebeğini sadece anne sütüyle besleyen annelerin oranı sadece %5 miş biliyo musun...
Bu arada Allah eşine de tez vakitte kavuştursun inşallah..

Evet yoğurtlar hep dolapta duruyo, yemeden bi 45dk önce çıkarıyorum ılısın die.. O zaman ekşimiş falan olavbilir mi? Aslında tadına da baktım ekşi diildi ama tam tutmamıştı.. O etkiler mi? Bu arada Pelin daha hiç bi kavanoz mamasını bi oturuşta yarısına kadar yememişti.. Çok mu zorladım acaba?? Yerken de çok sevinmiştim oysaki... :1no2:
Havalar çok sıcak, cereyanda mı kaldı, gece zırt pırt üstünü açıyo, yattığı yerde 5 dk durmuyo, o zaman mı üşüttü????!!!?? Allak bullak oldu kafam..:gitme:

AMİİİNNN EV İŞLERİNİ SALDIK YETİŞEMİYORUZ ONALRI ANCA SÜT İZNİNDE YAPIYORUZ VE EVE MİSAFİR GELEMSİ NDİYE DUA EDİYORUZ :):)

çamaşırlarımı asayım oğluş taka yaptı onun altını değiştireyim evi düzenliyim tocam gelicek gidicez bu arada parayı yollamamış gerçekten dün yanımda konuştu zemuszemus

AFERİM KOCANA AKILLANACAK SANKİ ? :):)

CANIM SEN ÇALIŞMIYORDUN SANIRIM GÜNDÜZLERİ UYUYP DİNLENSENEE ALPLE BİRLİKTE GERÇİ O UYKUDA SÜREKLİ BÖLÜNDÜĞÜ İÇİN HİÇ TADI ÇIKMIYOR AMA :):)

NE GÜZEL SÜTÜN BOL EK GIDAYA GEREK YOK DEMEKKİ SEVİNMELİSİN CNAIM ... KAN İLACI İÇİNDE BİİZM DOKTOR HEMEN BAŞLA DEDİ... YÜRÜTEÇ KONUSU BENDE DE DEĞİŞİK YORUMALR DUYDUM ALMAYA CESARET EDEMİYORUM... DOKTORUN KİMDİ SENİN CNM İYİ BİR DOKTORA BENZİYOR SÖYLEDİKELRİNİ UYGULA BENCE...

EVETS ERİN OLDUĞUNDA DAHA RAHAT UYUYORLAR... BİİZMKİ HALA YARIM DÖNÜYOR TAM YÜZÜSTÜNÜ BECEREMEDİ AMA 10 MART DOĞUMLU BELKİ BİR İKİ HAFTAYA ONUDA ÖĞRENİR...

YA BEN UZUN ZAMANDIR VERİYORUM EK GIDAYI AMAM BEN İLK AYINDAN BU YANA MAMA DA VERMİŞTİM AÜTÜMÜN AZ OLMASINDAN DOLAYI HAYIRLISI BAKALIM İNŞALLAH SAĞLICAKLA BÜYÜRLER...

günaydın annişler anam herks tontişlerden yakınmış ulen karışmayın benim bebişlerime alla alla çizerim len sizi:)kaydirigubbakcemile3

KIZLAR BİRDE BU SIKCALARDA SEKİZ DOKUZ AYLIK HAMİLE HALİMİZİ DÜŞÜNEMİYORUM NE ZOR OLURDUUU MEVLAM HAYIRLI ZAMANDA VERMİŞ DOĞUMUMUZU DA VALLA.. lülülülülülülülülülülülü:içelim::içelim:

herkese günaydın.bu mart bebeklerine ne oluyor anlamadım gitti.

evet sadece yatağında ve karanlıkta uyutma hatasını bende yaptım ve şimdi akşam yatağı dışında bi yerde ve aydınlıkta uyumak istemiyor,huysuzlanıyor.o yüzden inanın akşamları eve tıkılıp kalıyoruz hiçbiryere çıkamıyoruz çünkü sonradan burnumuzdan getiriyor küçük hanım.

canım aynen bende 9 dan önce yatırmıyorum.benim kız uzun zamandır alıştı 9 oldu mu uyuyor,geçenlerde bikaç gün 8 de uykusu geldi yatırdım da bütün gece burnumdan getirdiği yetmediği gibi bide sabah 4 te kalktı ve daha da uyumadı.bu bana ders oldu şimdi 9 dan önce uykusu gelse bile dışarı çıkarıp oyalıyorum 9 a kadar

maşallah asya hanıma.bizim doktorda yürüteci kesinlikle kullanma dedi.

bende kesinlikle öyle düşünüyorum.bende çok ceviz,balık falan yedim,bol bol omega 3 aldım.hatta bizim doktorumuz söyledi siz hep beyne çalışmışsınız şimdi böyle kuduruk olması normal dedi.

Maaşallah kuzuya...
Ben de tebrik ederim canım seni, çok güzel yaramış sütün, Allah nazardan saklasın.

Allah yardımcın olsun bacım...yardımcı falan alman iyi yine..hepsi sana baksaydı daha zor olurdu....ben bile evde olmama rağmen bir yardımcı ayarlasam diye düşünüyorum...

Sağol canım...
Evet yardımcı olmasa köpekler güler valla halime.
Buna da şükür :)

İlk fırsatta gelicem, ben deşarj edicem seni olumunekankayizsmile
Bu arada eğer dükkanı devretmeyecekse, seninle devam edemeyeceğini söyle ona, gelirsem alırım valla aklını, delirtmesin beni... Ev Üsküdar'da, dükkan Beşiktaş'ta, minicik bebek, olur mu öyle şey... Yeter be klava:

Bu arada her akşam veya 2 akşamda 1 Kerem i arabasıyla dışarı çıkıyorum siteyi gezdiriyorum 45 dk kadar ve bu performansın üstüne 100 gr bile vermediğim gibi 1 kilo almışım

Bu anlattıklarının hepsi bizde de var, ama sen bence yapmaman gereken bişeyi yapıyorsun. Bırak yardım etme kayınvalidene, iki kap yemeğin yardım gerektirecek nesi var, oğlunla geçir vaktini... Ben, bizdelerken, hiç bir işine elimi sürmedim. Zaten kendisi yemekten başka hiç bir iş yapmadı :)

Ben de Doruk'u her gün gezdiriyorum, her gün banyo yaptırıyorum (banyosunu benden başka kimsenin yaptırmasına izin vermiyorum), o uyuyana kadar enerji maksimum, uyuduğu an resmen yığılıyorum...

ya kayınvalideni biizm eve göndersene yapsın yemekelr ben topalrım sıcakta yemek yapmaktan nefret ediyorum o yapsın be yiyemim temizliğinede razıyım :):)):

[ı]bu arada her akşam veya 2 akşamda 1 kerem i arabasıyla dışarı çıkıyorum siteyi gezdiriyorum 45 dk kadar ve bu performansın üstüne 100 gr bile vermediğim gibi 1 kilo almışım [/ı]

mama maşşalah sana yaaaa kilolar kalacak sanırım izde yersen kaynananın güzel yemeklerini 10 çeşit 10 çeşit öyle olur gnder heme bana bak çok faydasın ıgöreceksin :):)

canım çok geçmiş olsun bence yoğurt tam tutmadı ya o ekşimzitir gibi geldi bana bens eline o kaşık mamlarının bir kavanozunu bir seferde yediriyorum güle oynaya yiyoruz hiç bişi olmuyor ondan değildir bence ?

inşalalh önemli bişeyi yokdur pelinciğimin...

annem bağıra bağıra hande yenerin bodrum şarkısını söylüyosositososito yalanların olmadığı bi yerde yaşamaaaak isterdimmmmmmmmmmmm

Ne kadar benziyor böyle huyları :)
Biz de akşamları hiç bir yere çıkmıyoruz, en geç 8 gibi evde oluyoruz ki, küçük bey biraz oynasın, emsin, uyusun :)
İşte ben dün gece yatırdım sekizde, şu an ki maymun suratlılığımın sebebi budur :)

annem bağıra bağıra hande yenerin bodrum şarkısını söylüyosositososito yalanların olmadığı bi yerde yaşamaaaak isterdimmmmmmmmmmmm

Belki canı şarkı söylemek istiyor kadının yaw :)
Takılma, bırak söylesin, yap birer fincan kahve, götür, için ana kız karşılıklı, al gönlünü.
Bunlar başka birşeyden anlamaz, bende de var bi tane her lafa küsen.

Alttan alacaksın, çare yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…