- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #72.241
ahahaha al bndende o kadar ebru kadın hala beni anne sütü we gece 1 öğün biberon maması weryor sanıyo... bi de dışarı çıkarsam nadir kawanoz meywe:))))
sütün çok iyi besliyo diyip duruyo çocuk 1 haftada 90gr alıyo diom o yeter dio....
bizede bu ay liste yapacak yenikaydirigubbakcemile3
benim dr de sebze çorbasına yeni maydonoz ekledik sanıyo..ben et suyu bile veriyom...önümüzdeki ayda et suyuna ete başlarız diyo .. :)))
ahahaha al bndende o kadar ebru kadın hala beni anne sütü we gece 1 öğün biberon maması weryor sanıyo... bi de dışarı çıkarsam nadir kawanoz meywe:))))
sütün çok iyi besliyo diyip duruyo çocuk 1 haftada 90gr alıyo diom o yeter dio....
bizede bu ay liste yapacak yenikaydirigubbakcemile3[/QUOT
Doktorlar da bir ilginç ben bir dra gittim meyve püresi vereyim mi dedim hayır anne sütü yetmezse mama dedi, ek gıda 6.aydan önce verme dedi, başka dra gittim meyve püresi vereyim mi dedim, ooo ver tabi meyve püresi sebze püresi yoğurt hepsini ver dedi, emziriyor musun diye sormadı bile.
Mesela kan damlası verdi geçen ay, sadece Kerem in suratına bakarak bu çocuk kansız dedi.Bu ay ki kontrolde de kansızlığı devam ediyor 2 katına çıkarıyorsun damlayı dedi ama kadın 32 yıllık doktormuş belki de artık çocuklara bakınca anlayabiliyordur.
Kan damlasının verilmesini ben anlatmıştım di mi size? Annenin kanı 120 gün bebekte kaldıktan sonra yıkılıyormuş yerine bebeğin vücudu kan hücresi yapıyormuş, yapılması yıkılmasından yavaş olursa bebek kansız kalıyormuş, 4. ayda damla verilmesinin nedeni buymuş.
sen mama yerine yetmediğinde ek gıda ver diyeni dinle..genelde drler bebiş 4 ayı geçtiyse süt yetmediğinde ek gıdaya başlatıyorlar mama verdirmiyorlar...
ebuş Yağmura çok geçmiş olsun cnm
hasret ve ebru alemsiniz ha doktorları kandırın bakem sempatiksalakcinni
:)))) send epek farklı sayılmazsın hai bizden sizin dr dedimi kavun verin diye bakiiimmm..ısır benim için yakışıklıyı..afiyet olsun balıma...
merooooo... nabıon alttan alttan gene psiko eymenlemi ugrasıon..bilmiyorumkismile
güncelle daa şu resmiiiakannehir
asya da bize yemek masasında rahatlık vermiyo zaten...bana da verin diyo...ben de tattırıyorum herşeyden..6.aydan sonrada zor olur ekgıda olayı zaten...doktora kalsa sadece anne sütü...
Ay kızlar Emen bana bi sürpriz yaptı ve 1,5 saat uyudu. ben de 3 gündür bakamadığım evimi temizledim biraz bu arada çok şükür. kreşke o uyuduğunda ben de kafamı koyup azıcık uyuyabilsem ama nerdeee? şimdi bi daha kestirmesini beklicem ateşe çorba koymak için. uyuyup kalktı azmanlığa devam ediyo beyim
saolasın pıarım..
kavun canavarını ısırrrrr benimiçin coook tatlııı:)
:)))) send epek farklı sayılmazsın hai bizden sizin dr dedimi kavun verin diye bakiiimmm..ısır benim için yakışıklıyı..afiyet olsun balıma...
ne buluyorlar anlamam yemek masasında..benimki de öyle.ama tatmak için değil herşeyi ellemek istiyo yemek yiyemez olduk eşimle birlikte ..masada ne var ne yok içine gireyim diyo ...
bizim dr zorlanmaz dedi bakalım nasıl olcak ben tattırmadım hiçbişey denemelere başlıyoz yavaştan..
darısı başıma:Saruboceq: 1 haftadır eve süpürge tutamadım götürüyo evi bişeyler:))
maşallah kuzuya da umarım hep böyle uyur canım..
kızlar benim ki elektirik süpürgesinden korkmaya başladı ne zaman acsam için için ağlıyor.bebişler korkuyor mu sizin de?
Ebrucum yağmurda bi problem olmamasına sevindim cnm geçmiş olsun
Olcay ve hepatit maşallah bebiklerinize kızlar
doktorumuz bana geçen ay yani 4 aylık olduğumuzda artık ek gıdaya geçmemi sölemişti ama ben veremiyorum ki bu adama bişi, hiçbişeyi beğenmiyor sıpam. herşeye yüzünü ekşitiyor,öğürüyor
Selam hanımlar..
Bütün evin perdelerini, tüllerini yıkıyorum, bir taraftanda camları siliyorum, deli gibi iş yapasım var nedense :))) İklim de anneannesinde uslu uslu duruyormuş, akşamda mutfağı temizlemeyi planlıyorum, bayrama bir nebze de olsa hazırlık yapmış olacağım, bu arada ben hızla kilo veriyorum, hamilelik öncesinden de zayıfım şu anda, ben doğumdan sonra biraz kilo kalır diye düşünmüştüm ama olmadı, kimimiz kilo verememekten şikayetçi, benim gibilerde alamamaktan, her gören aaa ne kadar zayıflamışsın dedikçe sinir olmaya başladım, saçlarım çok dökülüyor, yakında kel kalacağım sanırsam, bitkisel bir formül deniyorum, inşallah iyi gelir..
Biraz önce İklim in doktoru aradı, kan damlası gerekli mi diye test yaptırmıştık, test sonucuna göre demir eksikliği yokmuş, kemik gelişimi de çok iyiymiş, ayrıca bende talasemi minör vardı, İklime geçmişmi gen yoluyla diye merak ediyordum, doktorumuz kan testi ile onada baktırmış, çok şükür İklim sağlam genlere sahipmiş, çok sevindim buna...
Ek gıdalardan bahsetmişsiniz yine, bende İklime bir çok şeyden tattırıyorum, az evvel telefonda doktoruda dedi, 6 ay bitti, birçok şeyi yiyebilir diye, artık daha fazla titizlenip kendimi yıpratmaktan vazgeçeceğim, yoksa kafayı yiyecektim bu beslenme konusunda, ben çorbalarına kıyma bile koymaya başladım, meyvenin nerdeyse her çeşidini veriyorum, ama kavanoz pürelerinden çok evde kendim hazırlamayı tercih ediyorum, sadece dışarı çıkacaksak kavanoz meyve pürelerinden veriyorum, bu konu çok afaki hakkaten, her doktorun görüşü farklı, ben kendi mantığıma güvenmeye karar verdim bundan sonra..
amin cnm darısı başına.
benimki aksine seviyo elektrik süpürgesii şükür
ebuş Yağmura çok geçmiş olsun cnm
hasret ve ebru alemsiniz ha doktorları kandırın bakem sempatiksalakcinni
asya da bize yemek masasında rahatlık vermiyo zaten...bana da verin diyo...ben de tattırıyorum herşeyden..6.aydan sonrada zor olur ekgıda olayı zaten...doktora kalsa sadece anne sütü...
Bu arada çok fazla takip edemiyorum sizi, kaçırdığım şeyler olabilir, kusura bakmayın kızlar, hepinizi çok seviyoruz İklim le ve çok öpüyoruz..
Ebrucum, Yağmura geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda düzelir, İklimin de poposu kızardı, doktor bizede merhem verdi, inşallah geçer..
ben geldim yeniden:)
sabah 6.30 da uyanan sıpam yeni uyudu umarım uyur azcık 30 dk uyusa göbek atcamm...
takip edemedim kızlar cevap yazamadığım varsa kusura bakmasın:)
saol jalecim
bu niyetlenmeden oruc olmuyo dedi birisi bana bnde deneyemedim bile ..niyetlenmeyip denesem belki başarılı olurum bende..
günaydın:))
içim buruk günaydın diyorum size( 1 saat önce eşimi yolcu ettim çok zor geldi..ne zamandır göreve gitmiyordu.hiç huyum değildir gözlerim doldu..umarım cabucak gecer 1 ay..
neyse güzel seylerden bahsedeyim..
dr a gittik..oğluşum 8560 gr 70 cm olmuş teyzeleri:)) dr da ben de kendimi tebrik ettim. bu zamana kadar sadece anne sütüyle formül mama falan da kullanmadan gelebildik:lepi: kilomuzun cok iyi olduğunu sööledi dr amcamız sevindirik olduk biz de..
benim sıpam dr un ofisinde de durmadı heryeri herşeyi kurcalamak istedi dr un pc si masadkiler perdeler..dr da şaşırdı amma meraklı üstelik bu ayda bu kadar merak işiniz zor dedi...
ben de tam damızlıkmışım valla :))
artık biz de yavaş yavaş ek gıdaya geçiyoruz..meyve püresiylen başlıyoruz yavaş yavaş sizlerden de öneri ve tarif alırız artıkın ..
biz de bööle herkes iyidir umarım öpüyoruz:))
Ya kızlar dün akşam Pelin çok acayip bi şekilde kustu... bilmiyorumkismile Öyle çok öğürdü ki.. Burnunmdan bile çıktı kustukları.. Nerdeyse 2-3 bardak kadar çıkardı ya.. mafoldumben İçinde bişey kalmadı daha öğürdü, öğürdü...Gündüz yoğurt yemişti. Yoğurdu 3 gün önce mayalamıştım, ondan mı oldu sizce? Öğleden sonra da Hero Baby nin muz, armut, mandalina karışık meyve püresinden vermiştim. Daha ilk defa yedi ama çok sevdi diye nerdeyse yarısını yedirdim kavanozun.. Yoksa o mu dokundu?
Doktorunu aradık hemen. Biraz dinlensin, sıvı takviyesi yapın dedi. Ama bişey yiyecek içecek hali kalmadı ki yavrunun.. Gece 2 saatte bir kaldırıp emzirdim ama emmedi çok(( Dün Erikli su diye bahsetmiştiniz.. Eşim gitti ondan aldı geldi ama su da içmiyo..
Bu gün hiç ek gıda vermesem mi??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?