2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

tatlım sanırım ishal değilmişopuyorumnanaktan 3 kez peşpeşe yapınca, dedim ishal herhalde.. ama dewamı gelmedi.. bugün felaket derecede iştahsız zorla yiyor neyi iyi desem o bozuluyo anlamadım nazarım değiyo galiba

canım o kawanoz mamalrında demir takwiyesi war gayet faydalı ben hipp we milupa tercih ediyorum ama herobabyede güweniyorum tabi ondanda alıyorum.. organic die kafalarına göre yazamıyolar onaylı hepsi..

bnden has eleman yok kızzz
eleman geç gelir, gelmez, acıkır çalışmaz, beli ağrıır izin yapar onları bulamazsın ama hasretto her an elinin altında:)) enerjisi bitmez yorulmaz, acıkmaz, hastalanmaz... su da taşır,hesapta yapar,tlefonlarada bakar,hesaplar arası hergün 10kere hawalede yaapar,yemekte yapar,çocukta bakar, bidonda taşır... v.s.. v.s. herşeyi yapar

ahh canım yaa çok geçmiş olsun eşine yanık da çok zor oluyo Allah yardımcısı olsun dr'a gittiniz mi yanmış yumurta yağı iyi geliyo yanığa diye duymuştum forumda var bi araştır istersen hiç iz kalmıyomuş
-----------------------------------------

nur_ege hoşgeldin aramıza

bugün pek bi sakin kimsecikler yok millet nerde yahuu

herkesler kocasıyla gezmelerde cnm

mrl laptop yapıldı herhalde yağında sallayarak yazdığına göre:)

yok kız yapılmadı. bugün kapanmadı henüz du bakalım nolcak

benimkinde de başladı bu bağırma adeti yaa, susturamıyorum herifi. sanırım sesleri pek bi hoşlarına gitti

Çok üzgünüm çoook salak kocam elini kesmiş fayansla.. kanı durudrmaya çalışıyolarmış şu an allahım yaaa.. bırakmıyo fayansçı yapsın illa o da girecelk tadilata dötü durmuyo bi yerde

geçmiş olsun cnm

ımmmmhhhh tam damak tadıma uygun leziz bi yemek,ellerine sağlık cnm. buna benzer bişi yapıp fırına veririm bazewn ama eminim ki odun ateşinde tadı bambaşka oluyodurcokacimcoook

cumartesi tabi gezin tozun ya da keyif yapın ohh ne güzell:)

walla ben evde kös kös oturuyorum ve bunaldımmm:1closedeyes:

tocan nirdeeeee
eymen napıyo ya sürekli ayağında mı çocuk allah aşkına değişmedi mi hala 5 ay doluyo hala aynı mı?

şu soruyu soran bir hastasına kadir tuğcunun cewabı...
Merhaba Kadir Bey,kızım 3 ay 17 günlük ve dün 24 saat içinde 11 defa dışkısını yaptı.Dışkısı önce yeşilimsi ve sümüksüydü.Sabahtan beri de sarı sümüksü.Doktora götürdüm ve tahlilde 15-20 lökosit çıktı.parazite rastlanmadı.doktor largopen antibiyotik verdi ve akut enfekte gibi bir teşhis koydu.Ama bu durumun besin alerjisi de olabileceğini,yedğim farklı bir şeyin dokunmuş olabileceğini söyledi.Antibiyotik kullanmak istemediğm için de bu durumun ayrımını yapamıyacağımızı,tedbir olarak antibiyotiği günde iki defa kullanmam gerektiğini söyledi.Kızım 5850 gram ağırlığında,doğum kilosu 1450.Ayrıca rotavirüsten de şüphelendi ama buna dair bir tahlil yapılmadı.Teşekkürler Kusma ve ateşe gelince,ateşi yok.Kusması da doğduğundan beri var.Fizyolojik reflü teşhisi konulmuştu.Şimdi de normal beslendikten sonra gaz çıkardıktan sonra kusuyor.

Largopen, hiçbir ishalde işe yaramaz.. İshali dahada arttırıcı etkisi vardır. Rotavirüsle yakından uzaktan alakası yok, Rotavirüste kusma ve ishal beraber olur ve şiddetlidir. Anne sütü ile beslenenlerde ishal olmaz..Sizinkisi biraz fazla emdiğinden. "Fizyolojik reflü" teşhisi, şaka gibi... 3 aylık çocukta kusma iki "hata" sebebi ile olur. 1- Taze süt gibi kusar: Ya çok yedirdiniz veya gazını iyi çıkarmadınız. 2- Ekşimiş-kesilmiş süt gibi, kesik-kesik kusar: Çok yakın aralıklarla besliyorsunuz, beslenme aralarını açın demektir. Allah yardımcınız olsun, bu doktorlarla işiniz zor...

aman odunndur erkekler..çakmaz bir türlü...ben artık 2 senedir bişey almıyrum..2 sene önce evlilik yıl dönümüzde güzel bir sofra kurdum..hediyesini aldım..tabağının yanına yerleştirdim..(romanson saat almıştım)gelmesine yakın yaltım mumları süpriz yapacağım aklım sıra ....herif gece 12 de geldi,,dayı çoçuklarıyla kokareç yemeye gitmiş......o gün aklım başıma geldi..salak gibi hissettim kendimi.ben hep hediye alayım bişey yapayım..hiç bir günü unutmayayım,o ise hep unutsun....artık bende onun doğum günlerini vs ni unutuyorum..

Çok üzgünüm çoook salak kocam elini kesmiş fayansla.. kanı durudrmaya çalışıyolarmış şu an allahım yaaa.. bırakmıyo fayansçı yapsın illa o da girecelk tadilata dötü durmuyo bi yerde
ay geçmiş olsun..benimkinede ne olduysa topallıyo bir kaç gündür...

ay canımı isteddin kız...bende fırında yapayınm bari ....zaten tavuk pirzolada çıkarmışım sabahtan..bi mantarım yok..bu seferlik mantarsız olsun...

ben alıyorum onlardanda gayet güzel organik olanları...

bu adamamı götürsek çoçukları acaba......

bnde düşünüyorum ama caddebostandaymış yeri yada bağdat caddesimiydi? uzak yani sürekli götüremem ancak bi keryee mahsus genel muayeneye götüreceğim en müsait zamanda kafaya koydumaklinialirimsmile

düşmüştür bi yerden körün gözkaydirigubbakcemile3

off ebru ya 24ü doum günü 29u ewlilk yıldönümümz ben hatırlatmazsam hayatta hatırlamaz tarih kawramı yoktur.. doğum gününü bile bilmez..

ishal kusma ile birlikte değilse tehlikeli dğildir diyor..
inşallah ishal falan olmaz bebişim dün çok korktum ishal oldu die allah tan değilmiş:))) kendi zıçırıklılığındanmış:))

Allah seni başımızdan eksik etmesin KADİR TUĞCU çok yaşa çok bayram gör emi vereliniortak kaydirigubbakcemile5

tocan nirdeeeee
eymen napıyo ya sürekli ayağında mı çocuk allah aşkına değişmedi mi hala 5 ay doluyo hala aynı mı?

yan odada kitap okuyor:dilcikar:
Eymen de şu anda babasının ayağında. sorma Hasret değişti değişmesine de malesef ters yönde değişti. o günleri bana mumla aratıyor şu bikaç gündür. susmak nedir bilmiyor. eskiden de gece yarım saatte bi kalkardı ama emip uyurdu geri. şimdi emdikten sonra bi de ayağımda sallamamı istiyor,indirir indirmez de uyanıyor. gün boyu da bağırıyorrrrkafamçokkarıştı

bi ben bakmıyorum galiba bu adamın sitesine, ben de bi bakam

bu adamamı götürsek çoçukları acaba......

:)) hep beraber bi gidelim, indirim de yapar bize

bu adam süper yaa

ay babası ewde olunca at bari o uğraşsın.. kız nie azman oldu bu bukadar furkan da mı böleydi?

pekmez yoğurt muamması için ise;
Merhaba Hocam,

ben kızıma yogurt yedirmek için nerdeyse 2 ay uğraştım.. ancak içine pekmez katınca yemeye başladı. bazı sitelerde okuduguma göre pekmez yogurdu,yogurt pekmezi bağlıyormuş ve ikisininde bir degeri kalmıyormuş.. bu ne kadar doğrudur? benim için çok çok önemli çünkü kızım sütte içmiyor
teşekkürler

Palavra, siz devam edin...

ay babası ewde olunca at bari o uğraşsın.. kız nie azman oldu bu bukadar furkan da mı böleydi?

yok anacım Furkan bunun kadar psiko değildi. onun tek problemi gece çok kalkmasıydı,2 yaşına kadar çok sık kalktı emmeye. onun dışında gün içinde akıllıydı. uyku saatleri belliydi. onu bi kere bile ayağımda sallamışlığım yoktur

ben de tam siteyi açtığımda bu kısmı okumuştum. ama acaba bu adamın dediği mi doğru diğerlerinin dediği mi?? ben pek çok yerde duydum kalsiyum ve demir ilişkisini. bence burda yanılıyo

canım süt we pekmez için ewet
ama yoğurt zaten değişime uğradığından demirle tam tersi emilimi kolay olurmuş ne kadar doğru bilemem!
ama bu adam pekmezide çok önemsemiyor ye sede olur yemesede diyor..

Merhaba Kadir Bey..

Öncelikle aramızda olduğunuz için çok mutluyum harikasınız

Kızım 21 aylık,11.700 kg,86 cm boyunda..Genelde çok iştahsız,hala anne sütü alıyor 2 yaşına kadar emzirme nşiyetindeyimsüt alımı hiç yoktu ama bir kaç aydır sadece sabah 1 su bardağı içiyor başka içmiyo..Drlar yemek konusunda zorlamayın dediği için istemezse vermiyorum ama 2 gün aç kalsa yinede yemiyoVitamin c kullanıyorum şu an..Şükür çok hastalanan bir bebek değil ama yememesi beni çok kaygılandırıyor,bütün hayatımızı etkiliyor diyebilirim yemediği için hep üzgünüm ve kafam hep bununla dolu sizce abartıyomuyum?

Birde oturduğumuz ev yüksekte olduğundan çok esiyor,pencereyi kapatsam sıcak oluyor,mutfakta aşırı sıcak olduğundan camı yarım açıktır hep sereyan yapıyor herkesin bir cereyanda kalma korkusu vardır biliyorsunuz çok zararlımıdır?dediğim gibi kızım çok hastalanan bir çocuk değil ama bi,r zararı olurmu diye hep tedirginim..

Şimdiden çok teşekkürler iyiki burdasınız

Süpersiniz. Çocuk isterse 2 yaş ve hatta sonrasında da anne sütü verebilirsiniz. Söylediğiniz gibi çocuğunuz az hastalanacaktır. Gittiği kadar gitsin. Siz şüphendiğinizde ek gıda teklif edin, alırsa alır.
Ceryandan hasta olmak bizim insanlarımıza mahsustur.Dışarda iken "püfür püfür" esen rüzgar zarar vermezde ne hikmetse evin içinde adı "cereyan" olur ve korkulur. Dikkat edeceğiniz husus, çocuğun pencereden sarkmaması olmalı.
Vitamin çok şart değil. Hele anne sütü alanda hiç değil.
Hastalıklar mikroplarla olur. Üşütmekle, cereyanda kalmakla, kuşun kanadından yel kapmakla,diş çıkarmakla, nazar değmesi ile ateşli hastalıklar olmaz.
Gelişmesi de iyi kafaya takmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…