2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

pişirilince witaminin öldüğü konusunda???

Merhaba Kadir Bey, öncelikle aydınlatıcı bilgileriniz için size çok teşekkür ederim. Benim sorum ise meyve püresi ile ilgili... Kızım kendisi 13 aylık fakat ne meyve suyu içiyo ne de meyvenin kendisini doğru düzgün yiyor. Bizde çeşitli meyvelerden elma armut muz kuru kayısı kuru üzüm vs hepsini bir suyla düdüklü tencedere pişirip meyve püresi yapıyor ve muhallebisine falan katarak yediriyoruz ama meyvelerin çelik tencerede pişirilmesinin vitamin değerinin düşürdüğünü duydum ne kadar doğrudur bilgi verirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler

Pişirmekle C- vitamini yok olur. Sadece B grubu vitaminler ısıya dayanıklıdır. Nasıl pişirirseniz pişirin, ısı ile C vitamini gider. Sabırla meyvaların kendilerini yedirmeye bakın, eğer hiç yemiyorsa bir vitamin şurubu kullanabilirsiniz

selam canlar.

moralim bozuk.bugün annemle buluştum.onlar birsüredir eşi ile altınoluk ta çalışıyorlardı nırmalde balıkesir merkezde oturuyorlar.adam işsiz orda ve yemek yemeye para zor buluyorlar.neyse işte birsüredir altınoluktalar.annemde kocasıda çalışıyordu deli gibi.para biriktireceklerdi.1 milyar gibi bir rakamda biriktirmişler.ama Allah ın cezası şerefsiz kocası tüm parayı bir gecede kumarda kaybetmiş.adi köpek sanki adamlık yapıp karın doyuruyorda birde kumar oynuyor.üstelik bu adamın çeşit çeşit vukuatı var evliliklerinde.annemde o sinirle gitmiş balıkesirdeki evde nekadar eşya varsa 1,000 liraya satmış.adam dün aramış gel konuşalım ne olur sonra istersen gidersin diye oda gelmiş.elindeki parayıda kaptırmasa bari.
hiç gülmedi yüzü hiç.babamda aldatmıştı annemi iki kez.ailesi zaten hep sömürdü iyiliğini hep üzdüler.başına ne geliyorsa saflığından geliyor.onu böyle görmek beni mahvediyor.

Son düzenleme:
bağdat cad.diye biliyorum ben..asşında banna çok uzak sayılmaz...
ben artık hatırlatmaktan bıktım...hatırlatsamda bişey farketmiyorya...

olur kızz gidelim hep beraber...

annen için çok üzüldüm..çekmese keşke böyle birini...

bıraksın ya daha ne dinliyor o alçağın yalanlarını yok mu başını sokacak bi ewi biyeri.. ne işi war.. benim annemde babamdan yana dertli hep oda yıllarca değişik değişik kişilerle aldatıldı, kumar desen zaten o işi yapıyor.. ama özünde çok iyi bir insan o ayrı..
Bu adamın sitesi ne bulamadım ben giriyimde içine düşiyim:))
kadir tuğcu yaz googlea direk en başta çıkıyo zaten

Konu: ek gıdada tuz ve şeker
Gönderim Zamanı: 29 Mar 2010 Saat 10:06
Dr bey iyi gunler.
Size bebeklerde ek gıdada tuz ve şeker kullanımı ile ilgili danışmak isterim.Ben ogluma ozel ne yaptıysam hiç birini yemedi cıkarttı fakat bizim yedikelrimizden(tatlı tuzlu) verdigim zaman da cok olmasa da 1er kaşık seve seve yiyiyor.İnternette de araştırdıgımız zaman her yer cocuklara kesınlıkle şeker ve tuz vermeyin diyor.Enerji ve uykusuzluk yaparmış.Peki eski insanlar acaba hep ozel mi yaparlarmış her şeyi beni bile annem evde pişen yemekler ile beslemiş(81 dogumluyum).Sizce bebeklerin yemeklerinde tuz ve şeker olmalımı ve ya nekadar olmalı.Nacizane fikrinizi almak isterim.
İlginize teşekkurler.

kadir tuğcu
Anne sütünde bile "tuz" vardır... Tuzsuz, şekersiz diye bir şey yok, az bilenlerin saçmalıkları... Aşırı tuz ve şekerden kaçının, normal, evde pişen gıdaların tuz ve şekerinden bir zarar gelmez... Anne sütünde bile tuz ve şeker vardır... Sütteki şeker, "Laktoz" bir "Di-sakkarit" olup ( yani ikili bir şeker olup) , yarısı "Galaktoz", yarısı "Glikoz" dur...

:sm_cool:

anaam katabilicez mi bebişlerin yemeklerine:lepi:iyi de biz bu doktora niye bu kadar güveniyoruz.ben ilk defa ismini burda duydum.doktorla ilgili bilgisi olan varsa yazsın pleaseakannehir

iyi geceler kızlar
ben bitikim çok yorgunum geçmişe ufak ufak bakim dedim ama gözlerim kapanıyo yarın bakarım artıkın valla kafam klavyeye düşecek şimdi size bakmadan yapamıyorum bağımlı oldum resmen yaww neyse öptüm herkesi bye bye byemirmirmirmir

Cadı yeni uyudu.
bugün 7 fln kaka yaptı KAdir tugcu'ya göre ishal değiliz:). ateş yok kusma yok keyfide gayet ii nie böle oldu anlamadım
poposu pişmiş yani mn kısmı sürekli yüüzkoyun durduğu için oraya kaka yapıyor tabi nası kızarmış kremledim fln ama inş geçer. meyveler fln başladığımızdan beri oluyo yabancı gıdalara alışıo sanırım:S
bende azcık keyf yapıp yatcma iyi geceler kızlarrrrrrrr

asyayla zseanstayız yine.ne yapıp ne edip bu memede uyuma olayını ututturmalıyım..sabah memede uyumasına izin veermedim.şu anda pazarlık halindeyiz...
sempatiksalakcinni
hasret ve hatice eşlerinize geçmiş olsun canlar...

süpper kadın hASRETbuyrunnnnnnnnn

üzülmezmi insan üzülür tabi annesine....annenin kendi geliri varmı?çekmesen o adamı...

bayılıyorum bu kadir tuğcuya

çok üzücü ve sinir bozucu birşey.Elinizden bisey gelmiyor mu? Bu adamdan boşansa...Bir süre sana gelsin Yazgı annen olmaz mı?kafasını dağıtır hiç olmazsa...

bu adama ben zerre kadar güvenemiyorum nedense cevapları GÜZİN ABLA misali ....Diş neden ateş yapmasın ki ? geçmiş yazılarda okudum da.Güzin Abla gibi cevaplar vermesine gıcık oldum.Başkalarının ağzıyla demesine de ....İshal olayına katılıyorum fazla emmesinden yada sık aralıklarla emme olayı doğru bence .....

Sen hatun kariyerde yaptın çocukta herşey var sende biryerlerini kaşı da nazara gelme .Alimallah :1ninca:..Evi çekip çeviren sensin ,iş yerinide seni eşin baş tacı yapmalıbayanssulusmilebayanssulusmile

Kızlar günaydın
ben dün gecden beri kadir tuğcunun sitesine gömülmüş durumdayımda
adam süt yetmediği zaman 4. aydan sonra kutu sütlerini werebilirsiniz dio inek sütüe olabilir %1 yada 2 çocukta allerji olabilir diyo. denesemmi napsam mama vermekten bin kat daha iyi bence. deneyeniniz war mı bu adam güvenilir bi adam ve inanıyorum yani..

günaydııın kızlar.misafirim için erkenden kalkıp çorbamı ve anayemeğimi hazırladım...bebişler ve kociş uyuyo,belim ağrıyo benim de.aldım sıcak su torbamı belime takılayım dedim...merlike ben bu tuğcunun sitesini bulamadım ya...

annen için çok üzüldüm..çekmese keşke böyle birini...

üzülmezmi insan üzülür tabi annesine....annenin kendi geliri varmı?çekmesen o adamı...

çok üzücü ve sinir bozucu birşey.Elinizden bisey gelmiyor mu? Bu adamdan boşansa...Bir süre sana gelsin Yazgı annen olmaz mı?kafasını dağıtır hiç olmazsa...
boşan diyorum çekme her seferinde tamam diyor sonra devam ediyorlar evliliklerine.annem boşansa kıbrıs a gitse orda hem iş imkanı var hemde tüm ana tarafı orada.ama bu evlilik için herkesi bir kenara attı ya şimdi yediremiyor heralde.zaten bu lanet adamla evlenmeden orada işi falan hazırdı.onuda anlamak istiyorum birinci evliliği kötü bitti şimdi ikincisini sürdürme çabasında ama bu adamdan hayır gelmez.baştan yanlıştı çok yanlıştı söyledim defalarca konuştum dinletemedim.

yazgıcım anladığım kadarı ile annenin evliliği kötü gitmekte Allah yardımcısı olsun ama bence çekip hayatını ziyan etmekten ise bırakıp gitsin kaln günleri harcanmasın yok yere

ay bayıldım şu kadir tuğcunun yazılarına.gömüldüm çıkamıyorum bende..şu da aynı siteden başka bir doktor tarafından yazılmış bir yazı..bayıldım...öncesinde benim gibi büyük çocuğu olanlar daha iyi anlar sanırsam....

Konu: ÇOCUK TERÖRÜ
Gönderim Zamanı: 07 Kas 2009 Saat 09:10
BÜTÜN ANNE-BABALARA. ...

Dr. Murat Kınıkoğlu:

Modern yaşamın başımıza sardığı en büyük dertlerden birisinin 'çocukların anne babalarına uyguladığı terör' olduğuna inanıyorum. Etrafımda (kendim dâhil) bu terörden mustarip pek çok anne baba var. Hele anneler çocukları tarafından öyle bir sıkıştırılıyorlar ki çoğu farkında bile olmadan depresyona giriyor.

Geçenlerde uyku bozukluğu, sabah yorgunluğu, endişe hali ve kolay ağlama şikâyetleri ile gördüğüm hastama 'Sizi üzen, sıkan önemli bir sorununuz mu var?' diye sorduğumda 'İki küçük çocuğum var...' diye cevap verdi... Öyle acınacak bir halleri vardı ki anlatamam... Yanındaki kocası da başını salladı, iki küçük çocukları var ya 'Depresyona girmek için daha ne olsun doktor bey....' der gibiydiler. Şurası bir gerçek ki bizim ülkemizde doğumla birlikte ailenin yaşamı baştan aşağı değişerek 'bebeğin rahatını sağlama' üzerine kurulu yeni bir dönem başlıyor. Bebeklik dönemi boyunca, anne babanın kendileri için vakit ayırmaları en büyük yasak, en büyük vicdan azabı... Çoğu annede muazzam bir sahiplenme duygusu; televizyonda izlediğimiz Amazon belgesellerindeki yavruları boyunlarına asılı maymunlar gibi nerdeyse çocuklarını hiç kucaklarından indirmeyecekler. Bir de işin ekonomi boyutu var. Doğumla birlikte, çocuğun ihtiyaçları bir daha hiç geriye düşmemek üzere aile bütçesinin en önüne yerleşiyor; çeşit çeşit biberonlar, bebek arabaları, pusetler, kucaklıklar, sırtlıklar, arabaya konan ayrı, arka koltuğa ayrı... Ya çocuk bezlerine ne demeli... Bantlısı bantsızı, sızdıranı sızdırmazı, yumuşağı ipek gibisi... Bizim popomuz popo değil miydi, altımızda zımpara gibi Amerikan bezleriyle büyüdük, hangimizin popo estetiğinde bir zayıflık var?

İşin garip tarafı bu 'çocuk terörü' belası daha çok bizim ülkeye has bir sorun gibi görülüyor. Amerikalı bir annenin çocuğunun peşinden elinde mama tabağı ile saatlerce gezdiğini duydunuz mu? Yakınımızda oturan Fransız bir aile var, sabah küçük kızlarının okul servisine binme saatinde evlerinin önünden geçiyorum, daha bir gün bile annelerinin pencereye çıkıp arkalarından baktığını görmedim. Bizim paşaların, prenseslerin okul servis törenini ise hepiniz görmüşsünüzdür; kapıdan elinden tutarak çıkarmalar, birlikte karşıya geçirmeler, servise bindirmeler, arkasından gözler yaşlı el sallamalar, öpücük atmalar...
Sanki çocuklarını okula değil de hacca ya da cihada yolluyorlar. .. Bebeklik, çocukluk derken, aileler arası en büyük mücadele 'çocuğu en iyi okulda okutma' engelli yarışları ile devam ediyor. Şu kurs iyi, bu daha iyi, şundan özel ders, o dershane, bu dershane... Kemerleri sıkıp, uğraşıyoruz ki sonunda çocuğumuz gene paralı bir okula girsin ve biz de çileye devam edelim... Hâlbuki rahmetli babam, benim daha iyi bir okula gitmem gerektiğini söyleyen anneme 'Oğlum akıllı malı nede, oğlum deli malı nede?' şeklinde bir vecize söyleyip kenara çekilmişti. (Günümüz Türkçesiyle: Eğer çocuk akıllı ise zaten başarılı olur, yok akıllı değilse boşuna uğraşma en iyi okula da gitse adam olmaz) Doğrusu zaman zaman çocukların bu rahatını ve saltanatlarını kıskanmıyorum dersem yalan olur. Oğlumun cep telefonu benimkinden yeni model, kızımın çizmesi annesininkinden daha pahalı ve çoğumuz şöyle veya böyle çocuklarımıza imkânlarımızı aşan bir yaşam tarzı sunmaya çalışıyoruz. Sabah işe giderken yakınımızdaki devlet okuluna giden çocuklarla karşılaşıyorum. Çoğunun ayağında (nedense bağcıkları çözük) tek tip, kocaman, marka bir bot var ve çoğunun anne babasının o botu almak için çok daha lüzumlu bir harcamayı ertelediklerinden eminim... Üstelik sağlanan o kadar imkâna rağmen hala halinden memnun olmayan ve daha fazlasını, yetmedi daha fazlasını isteyen mutsuz çocuklarımız var. (Bundan 40 yıl önce ilk depresyonun görülme yaşı ortalaması 29 yaş iken şimdi 14) Bilmem sizde benim gibi çocuklarınıza sağladığınız imkânları kendi çocukluğunuzdaki imkânlarınızla kıyaslıyor ve sinirleniyor musunuz? İlkokulu bitirene kadar tek servetim beş-on bilye, bir lastik veya metal çember ve bir sapandı (O da herkesin eline geçmezdi özellikle çember). Bütün gün çemberin peşinde tabanlarım sızlayana kadar sokak sokak dolaşmaktan ne anladığımı hatırlamıyorum ama hava kararıp da yorgunluktan bitap eve geldiğimde son derece mutlu olduğumu çok iyi hatırlıyorum.. . Unutmayalım ki çocuklarımıza vereceğimiz en güzel şey, neşeli ve mutlu bir aile ortamıdır. Gecelerini uykusuz geçiren, çocuğu için özel zevklerinden ve tüm hobilerinden vazgeçmiş anne
babalarla mutlu bir aile ortamı sağlayabilir miyiz? Yapılacak şey belli... Tüm dünyanın ezilen anne babaları, çocuk terörüne karşı eyleme geçmenin zamanı geldi geçiyor...
Birleşelim...
Yarından tezi yok önlem alalım...
Yaşamak bizim de hakkımız...

slmlar ii pazarlarrrrr herkese
arkadaşlar ben kimi sevmiyosam ege de onu sevmiyor sanırım sütten geçiyo bunu keşfettim :)))))))
herkesin kucagında duran güleryüzlü cocuk cadı babannesine gittimi aglamaya baslıyor :))))))))))) kucagından alınıncada ona dönüp ters ters bakıyo . o kadında hırs yaptı hiç boş bırakmıyo cocugu devamlı almak istiyo sevdircek kendini.şaşkın bilmiyo önce kendini BANA sevdirecektin yapmayacaktın zamanında :))))

görümcem 3 aylık evli 34 yasında dün artık sıra ona geldiğini ima etti dayı kızı bebek için , k.validem atıldı ordan seni evlendirelimde senin olsun ... bozulmanıza gerek yok bana yaptıklarınızdan sonra o da gidecek dr lara .(ben egeye yumurtlama takibiyle hamile kaldım ve cok laf ettiler vay eskişehre gide gele ordan bebek versinler sana die topu topu 3 ay gittim :)) Allah verdi)

yani pek bi mutluyummmmmm Allahn sopası yok ettiğin laflar gelip buluyo seni

canım ALLAH yardımcısı olsun annenin.bence hiç günlerini üzülerek geçirmesin.başkaları ne der diye de düşünmesin.nasıl mutlu olacaksa onu yapsın.dünyaya bi daha gelmicek ya.

:)))))hiç gülesim yoktu.hakkaten var galiba böyle bir durum.yağız da benim kucağında durmasını istemediğim kişilerin kucağında ağlıyo.güzel teşhis koymuşsın gıı.
insanın kınadığiı şey başına gelmeden can vermezmiş.ALLAH aynı duyguları ona da hissettiriyo.ama İNŞALLAH onun da bi yavrusu olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…