2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ve Eymeninde dişi patladı...
bugün çok huysuz ağzından akan salyaların hesabı yok...
1 dk. inmiyor kucağımdan üstelik kucak dahi kesmiyor şimdi ayağımda uyuyor şükür...

1 dk. inmiyor kucağımdan üstelik kucak dahi kesmiyor şimdi ayağımda uyuyor şükür...

hadi gözünüzaydın ama dikkat et alışmasın ayaa bnmki şimdi asla inmiyor tak uyanıo ananem dişi çıktı dediğimde kuzu dişi gibi beyaz köpek dişi gibi pek olsun demişti siznde öle olsun inşş:)

ne maması yaa süt dururken wer önce bi 50 cc anam babam inek sütü. alerji yapmazsa içtiği kadar içsn o mamaları yiceene

ne maması yaa süt dururken wer önce bi 50 cc anam babam inek sütü. alerji yapmazsa içtiği kadar içsn o mamaları yiceene

1 yaşına kadar inek sütü yok. sadece allerji değil kan değerlerini de düşürür bebeğin.

benim doktorum da geçmeyeceksin dedi sorduğumda sütün yetmniyorsa mama yiyecek dedi. gerçekten de o küçücük böbreklere bu kadar yüklenmek iyi değil. ek gıdalara geçse de 9 aya kadar anne sütü esas besindir. hastanenin bize verdiği beslenme rehberinde böyle yazıyor.

taşpınar su canım damacana olarak ama ben damacana su kullanmıyorum kaçkere dolup boşalıyolar cafelere falan gidiyo içine giren çıkan belli değil..
o yüzden 10 ltrelik pet su kullanıyorum pompalar onlarada uyuyor:) sırma yada erikli kullanıyorum

ben korosu kullanıyorum damacana oğluşada hep ondan veriyorum doğduğundan beridir hep öyle alıştırdım çok şükür bi sorunda yok kızlar biraz abartıyoz be gerçi doğal onların bizim gözbebeklerimiz kıyamıyoruz bişi olcak diye her an kalbimiz pıt pıt atıyo vurdum duymaz olsak sakin olsak bebiklermiz bu kadar hassas olmıycaklar ama gel gör ki hepimiz ANNEYİZ

Selam kızlar kızım 2 kere sag kulak ıltıhap oldu 2 gun once sag kulagında asırı akıntı vardı son gıtmemızde doktor kır de war kendı temızler demıstı antıbıyotıkle atlatmıstı yıne kulagı sanırım ufaktan dokunsam aglıyor ınlıyor ne yapıcam ben ya bole sag kulagı sureklı ıltıhapp mı olacak offff

inşallah sağ ol canım eymen zaten ayakta uyur gündüz sallamazsam katiyyen uyumuyor

hadi gözün aydın canım darısı başımıza inşlllah

inşallah sağlıcakla...

Bu işin sonu da yok tek bir doğrusu da yok, o yüzden kim nasıl istiyorsa öyle yapsın, arkadaşım 6 ay emzirdi sadece, sonra yavaş yavaş ek gıdaya geçti çocuk doğru düzgün yemiyor 3 yaşında oldu, bir daha doğurursam 3. ayda tattırıcam diyor, görümcem de 6 ay sadece emzirdi onun oğlu şu an herşeyi yiyor ama.
Kadir Tuğcu'nun bazı yorumlarını ben de beğenmiyorum, cereyanda kalan büyük adamlar bile yüz felci geçiriyor bebeklere nasıl dokunmasın, niye cereyanda kalınca tutuluyoruz o zaman? ayrıca tuz ve şeker konusuna da katılmıyorum, ne gerek var bebeklere tuz şeker baharat salça vermeye?
Cevizi ise ben de veriyorum kahvaltılarında 1 çay kaşığı kadar, şimdilik negatif bir durum görmedim Kerem de, pekmez de koyuyorum ama o kahvaltı sütlü, nasıl etki yapıyor pekmez anlamıyorum.Bal 1 yaşına kadar yasak ama ballı tahıllı kahvaltılar 5 aydan başlıyor, domates 1 yaşına kadar yasak fasülye-domates püresinde 5 ay yazıyor. Hepsi çelişkili ne yazık ki. İnek sütü kansızlık yapıyormuş ben içmişim küçükken kansızlığım hiç olmadı.

geçmişi okudumda kızlar ek gıdadan baya bi bahsedilmiş ben byadır veriyorum ufak ufak ama artık bizimki öğün haline geldi alıştırdım çok şükür ama ek gıdaya pek ılık bakmıyosunuz daha doğrusu biraz korku var adı üstünde ek gıda yani anne sütünün yanında ona ek olarak önce emzirme sonra ek gıda tekrar emzirme uyku gecede paso emzirme ve sabaha kadar bende böyle işliyo ve sütede devam yani ek gıda veriyorum diye sütten kescek halimiz yok dimi abartmadan ve onun midesinin kaldırcağı ek gıdaları vermek mantıklı bence bu benim fikrim kimse yanlış anlamasın sakın

cnm iyi bir doktora götür kulak çok önemli... geçmiş olsun
ben koca insan çekemiyorum ağrısını o yavrucak nasıl dayansın

kulak için pamuklu çubuk kullanmayın arkdaşlar dışarı çıkan kiri pamukla alın sadece..

Evet ya bende bunu anlayamıyorum bal yasak diyorlar ballı mamalar var
Şeker yasak diyorlar şekerli mamalar var tuhaf bir çelişki...
Dediğin gibi herkesin kendi doğrusu var bu konuda..

geçmiş olsun canım ya bnm yiğenim de öyle oldu yazık hep çekti sakız çiğnemeye başlayınca dağıldı şimdi tamamen yok artık darısı sizinde başınıza inşallah

aynen kızlar kişiye ne doğru geliyosa bence o ve her çocuk bir olmuyo bn yemeklerine az da olsa salça yada azcık salça şeker katıyorum ama başkası katar belki alerji olur hiç belli olmaz yani ama şu da bi gerçek bi çok doktor mamacıdır genelde mamaya yönlendirirler ve doğal olan ürünlerden uzak tutarlar bizi dediğiniz gibi bağıra bağıra diyolar 1 yaşına kadar bal yasak domates yasak nedenn mamalrda var

canım bizim ilk doğduğunda oldu üstelik fark etmemişiz kendi kendine iyileşmiş doktor bir daha sakın ihmal etmeyin dedi (sanki fark ettim de getirmedim töbe töbe) sonraları benim kızda kzııl kızıl aşırı akıntısı var kulaklarında ama doktor pislik onlar kulkalarında bir şey yok diyor. siz de atlatırsınız umarım. benim yavrum ufacıkken şaçlarını çekiyordu kulağının oradaki bir de o tarafa yatıp emmek istemiyordu.

ben de seninle aynı fikirdeyim. zamanı gelince ek gıda tabii ki verilmeli ama çok abartmadan. bizler her şeyi yesin beslensin istiyoruz ama aşırıya kaçarsak böbreklerine zarar verebiliriz. ben ek gıda vermiyorum ama tattırıyorum. mesela kendim şeftali yerken ona da bir çay kaşığı tattırıyorum binde bir. geçenlerde parmağımla ağzına yoğurt sürdüm.

en basit bizim doktorda mamacı gibime geldi sabah kahvaltısın formül mama ile yap dedi ne alaka dedim kendi kendime cicibebe yada ekmk içi bana bu doğru geldi gerçi formül mama hangisi onuda bilmiyrum ya biraz cahalım mama konusunda hiç vermedim ondan

slm canlar, biz az evvel geldik doktordan. 400gr almışız ve 7kg olmuşuz, boy da 67cm. fena değil dedi doktorumuz. alerji testi için henüz küçük tam netice alamayabiliriz o nedenle evde deneyerek öğrenicez neye alerjisi olduğunu dedi. bugün süt içiricem yavrukuşuma bakalım. inşallah süte karşı değildir dedi doktor, süt olursa ne peynir ne yoğurt ne de tereyağı gibi şeyleri yiyemicek kuzum( bi de mızmızlığımız çok bu hafta dedim, kulaklarında ve boğazında bi problem yok bi de idrar tahlili yapalım dedi. 2 saat idrarını yapsın diye bekledim sıpamın ama malesef yapmadan eve döndük. steril kap ve pooşet getirdim yanımda, yarın evde yaptırıcam yaptıktan sonra yarım saatte götürmem gerekiyomuş. işte böylee

Hayırlı olsun cnm,desene artık hepsi için zamanı, hepimiz beklemedeyiz artık

işin içinde olan birinden bunu duymak beni mahfetti, ıyyyy içemicem artık damacanadan su yaw. ben hamidiye kullanıyorum, inş. iyidir. bu arada doktra da sordum hazır sulardan ver kaynatmana gerek yok dedi. ben de öyle yapıyorum zaten

geçmiş olsun cnm, kulak ağrısı çok zordur derler. kıyamam kuzuya

Evet ya bende bunu anlayamıyorum bal yasak diyorlar ballı mamalar var
Şeker yasak diyorlar şekerli mamalar var tuhaf bir çelişki...
Dediğin gibi herkesin kendi doğrusu var bu konuda..

aynen

canım benim sabah kahvaltısını sulandırmak için demiştir onu inek sütü kullanamıyoruz ya daha sulandırmak için aptamil falan onları kullancaksın zaten bakma biz mama diyoruz devam sütü onların asıl adı. mesela ne vereceksen koyarsın tabağa cici bebe dahil sulandırmak için de formül mama yapar verirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…