- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #72.781
Yaz günlerinde sıcaktan bebeklerin az kilo alması normal karşılanıyo zaten. Bi de Hasret'e olmuştu sanırım, emzirdiği halde bebek az kilo alıyodu..Kendi beslernme düzenine dikkat et cnm, sağlıklı, bebek için faydalı şeyler yemeye çalış...
burcu sizin ne raHATSZLIĞNIZ VAR
valla benim bıdık gayet farkında eli sürekli orada açılıncazemuszemus.ve oradan gıdıklanıyorda.
sağol canım inşaallah temiz çıkacak içini ferah tut.
geçmiş olsun canım didem e.
güzel haberlerle gelin inşaallah meralcim.
kendi sütümden yoğurt mayaladım akşamüstü açıcam inşallah olmuştur yaa çok heves ettim.
canım yıllardır bu işi yaptım ben steril kap isteseydiniz poşeti ona koyardınız saatlerce yaptıktan 15 dk içinde hastaneye götürebilirsiniz...24 saat de buzdolabında bekleyebilir biz hastanedeyken alınan kültürler dolapta bekliyordu..orda bekleyceksiniz çişi gelene kadar...İdrar kültüründe bişey çıkmayacak bence idrar tahlilini yaptırın ondan sonra kültür gerekirse yapılır....ikincisi para tuzağı ne dersen de....Hep çocuklar bebekler hastanelerde bekledi sanki oralar daha mı hijyen....
Burcucum geçmiş olsun. Hayırdır ne virüsü??
Canım geçmiş olsun miniciğe.. Alnına da sürekli ıslak bez koy.Hemen düşürüyo ateşi.. Ben uzman oldum bu konuda....
Hadi bakalım hayırlısı Meral. ...
bu kakalar bizi mahfediyor yaaa nedir bu kakadan çektiğimiz hergün değişiyor kakalar bizimkide bu aralar yeşil ve katı yapıyor tam kına rengi ve kıvamı :)
Esin doğduğundan beri sümüksü kaka yapıyor, tahlilleri temiz çıkıyor. İshal olunca bir daha bakıldı yine temiz çıktı. Mikrobik değil virütik sıcaklardan salgın var havadan bile geçebilir dedi. Maflor toz verdik canım ama Esin'i kesmedi çünkü içmiyor. Ağzından püskürtüyor. Kaka sayısı azaldı 5-6 ya indi, kıvamı hafif koyulaştı ama hala sümüksü demek ki yapısı bu. Kaka sayısını azalması değil de ne zaman ki gece uykusunda yapmayı kesecek o zaman anlayacağım ishalin bittiğini.
Kaka konusunda Kadir Tuğcu böyle diyor... Hoş, bunu yenidoğanlar için mi diyo yoksda bütün bebekler için mi geçerli anlamadım da...
Anneler genellikle, “Acaba bebeğim doydu mu?” endişesi yaşıyorlar. Bebeğin doyup doymadığı nasıl anlaşlır?
Doyan çocuk, su içmesini sevmez, su verdiğiniz zaman iğrenir gibi yapar ve içmez.
Ayrıca, idrar sayısı günde 4’ten fazla olur. Üçüncüsü ise kakasının sarı hardal rengi ve cıvıktır. Bu özellikler varsa, çocuk doyuyor ve iyi besleniyor demektir. Az yiyen çocuk kestane kestane, top top sert kaka yapar. Fazla yedirilirse de yeşil renkte kaka yapar. Eskilerin dediği gibi yeşil kaka yapan çocuk, ayaklarını üşütmüş anlamına gelmez. İshal harici yeşil kaka yapan çocuk, ihtiyacından fazla yiyor demektir. Bu durumda ishal sancısı gibi bir hazımsızlık sancısı oluşur ve bebek ağlar.
Sümüksü dediğin sünen tarzda bişey mi oluyo ??? :uhm:
Üfff konuştuğumuz konuya bak ya... :1ninca: :bbo:
İshal dışındaki yeşil kaka diyor burcucum. Doruk'ta virüs olduğuna göre ishal de olabilir..Biraz iş yaptım, bira süt sağdım geldim...
Canım burnu akıyor ve öksürüyor hafif hafif.
Cum cumartesi ishal gibiydi, az ama sulu ve yeşil kaka yaptı.
Bir de az kilo almış.
Doktor salgın olduğunu söyledi.
Ben ısrar edince de tahlil istedi, bakalım...
İnşallah Yazgım...
Süpersin :)
Canım hastaneye gidip poşeti orada taktırmak benim için daha garantili, benim elimden pek gelmez öyle şeyler, görmem gerek nasıl yapıldığını...
Kimsenin hastanede beklemeniz lazım dediği yok zaten, sadece poşet takılmadan önce o bölgeyi sterilize edip öyle takıyorlar, sonra istersen parka götür çocuğu, orası sana kalmış.İdrar kültürüne gelince, para tuzağı olması için bir neden yok, çünkü bizim doktorumuz hastane doktoru değil ve laboratuvar önerisinde de bulunmaz, ekstra tahlil yaptırmaktan bir menfaati yok yani. Sadece, Allah korusun, enfeksiyon çıkması halinde, iki defa iş olmasın, zaman kaybetmeyelim diye kültürü de aynı anda istiyor.
Kıymetcim, salgın varmış.
Neden olmuştur dedim ama salgın bu, ille de bişey yaptın da virüs aldı diye düşünme dedi.
Elini ağzına sokuyor, dışarı çıkıyor, havadan kapmıştır, ciddi birşey değil dedi doktorumuz...
Aynen öyle...
Günlerdir kaka inceliyorum, her model ve renk var :)
Hıh, aynen bizim doktor da öyle dedi, hava sıcak, salgın var, sebep arama, vicdan azabı çekme dedi :)
Esinim de iyileşsin artık...
Bu tarife göre, ben Doruk'u fazla besliyorum :kedi:
Aman bu Kadir Tuğcu ek gıda konusunda zaten karışık olan kafamı tümden allak bullak etti... Şeker diyo, tuz diyo... Ne diyo bu adam ya??? Diğer bütün doktorlar mı yanılıyo yoksa bu mu yanlış biliyo???
Merhaba Hocam,
kızım 7 aylık 15 gündür ek gıdaya geçtim.. sütüm yetmediği için mecburen.. kutu sütü almıyor yogurtta yediremedim.. yettiği kadar anne sütü onun haricinde kıymalı sebze çorbası ve sadece 1 elma suyu içirebiliyorum.. her gün çok az sert bir topak kaka yapmaya başladı çift renkli oluyor.. acaba doymuyormu? yada ek gıda nedeniyle mi normal bir durummu?
Teşekkürler...
Doyuyor ama beslenmiyor... İkisi farklı şeyler.. Bu sebeple, daima ek gıdalara süt ile başlıyoruz.. Öncelikle anne sütünü verin, yetmiyen kısmı için sadece az şekerli süt verin..Alıştıktan sonra, sırası ile kahvaltı, yoğurt ve muhallebi ilave edin, bunlara da alıştıktan sonra, yoğurdun yanında, evde pişen kıymali sebze yemeklerinden verin. Yağsız olmasın, yoksa, sert kakalar yapar. 6. aydan sonra, aşırı olmamak şartı ile tuz ve şeker kullanabilirsiniz..
iyi bari.şükürler olsun.inşallah düzelir yağmur en kısa zamanda.gell geeeeel deynce iki kolunu acıpta elerini uzatıyo sarılacakmış gii dimiiii:)yaguşta yapıo
canım benim mafloru mamasına katıp verdim ben
sende şeftali suyuna kat ver şefto ishale iyi glir dr um seftaliiçirdedi
okadar coook su içiyoki bıngldakproblyok cok şükr aa eli koluh alsiz
Uzmanlar | Çocuk Doktoru | Prof.Dr. | Uzm.Dr. | Pediatri Portalı | Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Portalı, Çocuk Doktorları, Psikolog, Beslenme, Gelişme, Sağlık, Gebelik
bütün uzman listesi ile umarım yardımcı olurum sizlere bu siteye bakmakt fayda varKADİR TUĞCU gibi GÜZİN Ablalık yapmıyorlar ve bir soruya birkaç doktor da cevap veriyor...
İshal dışındaki yeşil kaka diyor burcucum. Doruk'ta virüs olduğuna göre ishal de olabilir..
Ceryandan hasta olmak bizim insanlarımıza mahsustur.Dışarda iken "püfür püfür" esen rüzgar zarar vermezde ne hikmetse evin içinde adı "cereyan" olur ve korkulur. Dikkat edeceğiniz husus, çocuğun pencereden sarkmaması olmalı.
Vitamin çok şart değil. Hele anne sütü alanda hiç değil.
Hastalıklar mikroplarla olur. Üşütmekle, cereyanda kalmakla, kuşun kanadından yel kapmakla,diş çıkarmakla, nazar değmesi ile ateşli hastalıklar olmaz.
Gelişmesi de iyi kafaya takmayın
BUNA KATILMIORUM HEMDE HİÇÇ!
merhabalar seydi hcm...8 aylık bebeğe kahvaltılarında ceviz veya fındık verebilirmiyiz?
15 Ağu 2010
15:36
Cevaplayan: Yrd.Doç.Dr. Seydi Battal Gölgeli
Cevap:
Bercesta Hanım merhabalar,
Ben çocukların kahvaltılarına 10. aydan sonra hergün 1 cevizin ve 12. aydan sonra hergün 2 cevizin tamamen dövülerek katılmasını özellikle tavsiye ediyorum.İsteyen anneler fındık ta kullanabilir.Sağlıklı ve mutlu yıllar dileklerimle…
ceviz verenlere duyurulur
saol cnm.. Güzel bilgiler var ama kafam iyice karıştı. Bu da yeşil kakaya ishal diyo, inek sütü ishal yapar diyo..Ben devam sütünden yoğurt yapıyorum. Mayaladığım yoğurt da tam tutmuyo, sütle yoğurt arası bişe oluyo.. Pelin severek yiyo diye önermsemiyodum ama sorun olur mu ki??
merhabalar seydi hcm...8 aylık bebeğe kahvaltılarında ceviz veya fındık verebilirmiyiz?
15 Ağu 2010
15:36
Cevaplayan: Yrd.Doç.Dr. Seydi Battal Gölgeli
Cevap:
Bercesta Hanım merhabalar,
Ben çocukların kahvaltılarına 10. aydan sonra hergün 1 cevizin ve 12. aydan sonra hergün 2 cevizin tamamen dövülerek katılmasını özellikle tavsiye ediyorum.İsteyen anneler fındık ta kullanabilir.Sağlıklı ve mutlu yıllar dileklerimle…
ceviz verenlere duyurulur
peki şimdi de verebilir miyiz?10. ay falan demiş ya...
Pelin 6 ayını bitirdi, ben hala bir iki meyvenin suyu ve yoğurt dışında bişey vermeye korkuyorum... Zaten anlatmıştım, bi kaç gün sebze çorbası, muhallebi falan vermiştim de dr midesi çok rahatsız olmuş diye kızmıştı... Bana meyve suyu, püresi ve yoğurt dışında hiç bişey verme daha dedi.. Hasret'in yemek tarifleri topiğindeki tarifleri Pelin 18 yaşına geldiğinde mi apmaya başlıcam merak ediyorum...
Bu arada Dila'nın dr u da ek gıda için nie bu kadar acele ediyosun, nasıl olsa hayatının geri kalanında hep onlarla beslenecek, sütün varken öncelikli olarak emzir demiş.. Doğru aslında..
Kesinlikle katılıyorum Dila'nın doktoruna...
Sadece anne sütü ile beslemeye yetmiyor artık sütüm, bu pis hastalık yüzünden, yetseydi ek gıdaya asla başlamazdım.
Ama ağırlıklı anne sütü ile gidiyoruz hala.
Sadece muhallebi ve meyve püresi veriyorum hala, yoğurdu bile tam 6 aylık olunca verecekmişim.
Bana dr sütün yetmiyosa da 6. aydan önce ek gıda verme, onun yerine mama vereceksin dedi.. Hem de epey bi kızarar dedi bunu.. Ek gıda bebeklerin sindirim sistemini zorladığı için doktorlar bir anda, yoğun bi şekilde başlanmamasından yana anladığım kadarıyla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?