2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Benimkide kaynamış su içmio yaa damacana weriorm bende kaka sayımız arttı gibi ondan mı ki:S

Hasreeett kız ayağımda kalkamıorm susadımmm bana bi damacana gönderr:)) hangi marka war sizde ben aysu alıom erikliyi çok sewiom ama çok pahalı yaa abartıolar

Alla alla nie olmuş peki dr nedio. sende yediklerine dikkat et armut fln yeme bu ara bi ilaç wardı toz neydi adı ya heh reflor onu werdin mi o anında kesiyor bizi

Esin doğduğundan beri sümüksü kaka yapıyor, tahlilleri temiz çıkıyor. İshal olunca bir daha bakıldı yine temiz çıktı. Mikrobik değil virütik sıcaklardan salgın var havadan bile geçebilir dedi. Maflor toz verdik canım ama Esin'i kesmedi çünkü içmiyor. Ağzından püskürtüyor. Kaka sayısı azaldı 5-6 ya indi, kıvamı hafif koyulaştı ama hala sümüksü demek ki yapısı bu. Kaka sayısını azalması değil de ne zaman ki gece uykusunda yapmayı kesecek o zaman anlayacağım ishalin bittiğini.

Kaka konusunda Kadir Tuğcu böyle diyor... Hoş, bunu yenidoğanlar için mi diyo yoksda bütün bebekler için mi geçerli anlamadım da...

Anneler genellikle, “Acaba bebeğim doydu mu?” endişesi yaşıyorlar. Bebeğin doyup doymadığı nasıl anlaşlır?
Doyan çocuk, su içmesini sevmez, su verdiğiniz zaman iğrenir gibi yapar ve içmez.
Ayrıca, idrar sayısı günde 4’ten fazla olur. Üçüncüsü ise kakasının sarı hardal rengi ve cıvıktır. Bu özellikler varsa, çocuk doyuyor ve iyi besleniyor demektir. Az yiyen çocuk kestane kestane, top top sert kaka yapar. Fazla yedirilirse de yeşil renkte kaka yapar. Eskilerin dediği gibi yeşil kaka yapan çocuk, ayaklarını üşütmüş anlamına gelmez. İshal harici yeşil kaka yapan çocuk, ihtiyacından fazla yiyor demektir. Bu durumda ishal sancısı gibi bir hazımsızlık sancısı oluşur ve bebek ağlar.

Ebru en güvenilir markanın bile damacanalarına güvenmeyin dedi doktor. Damacanalara tekrar tekrar dolum yapabiliyormuş bazı bayiler. En güvenilir su pet şişeler 5-10 litrelik paketlermiş.

YA BUGÜN SİZLE İLGİLENEMİYORUM ÇOK KAYNATIYOSUNUZ..
YARIN DOĞUM GÜNÜ WE PAZAR GÜNÜDE YILDÖNÜMÜMÜZ
AYFERCİM SAOL ORDAYIM ZATEN ŞUANa.s.

hasretcim neler planladın ne hediye aldın kocişe anlat bakalım bayanssulusmile bizimde yarın yıl dönümümüz ama kocam saolsun pek bilmez süpriz filan hep ben yaparım ama bu sene yok ona süpriz filan ne anneler günümde nede doğum günümde hiç bişey yapmadı yarın bişey yaparsa çok ama çook büyük bi sürpriz olur bana ki beklemiyorum (((((

bu kakalar bizi mahfediyor yaaa nedir bu kakadan çektiğimiz hergün değişiyor kakalar bizimkide bu aralar yeşil ve katı yapıyor tam kına rengi ve kıvamı :)

kıslar müjdeeee oğluşum geeel geel yapıyor ölüyorum o hareketi o parmakları çıtır çıtır yiyesim geliyor allahım sen onları koru :Saruboceq:
oyyy maşşallah.ben de hemen benimkine öğretiyim.sonra da ısırıyım o parmaklarıdelikafadulden

ya benimkine de muz veriyorum kabız oluyo.armut veriyorum düzeliyo.zamanla düzene girer inşallah.kızlar ben ishalden çok çektim.o yüzden çok korkuyorum.tahliller yapıldı sizin galiba.ama yine de çok dikkatli olun.ebrucum halsizlik var demekki.arada bıngıldağına bakın.çökme olursa doktora götürün derim.tecrübelerime dayanarak söylüyorum.çünkü benim oğlum rota virüsü olduğunda benim erken doktora götürmem sayesinde kurtulmuştu oğlum.RABBİM hastalıklardan korusun yavrucaklarımızı:Saruboceq:

bu doktor amcaya göre benim bebikim fazlamı yiyor yani bilmiyorumkismile sancısı ciddende oluyor demekki hazımsızlıktan kendi doktorumuzda söylemişti gerçi ama ben bebişim huysuzlandıkça doyurmaya çalışıyorum tosunum gerçi bu ara az kilo aldı ama hayırlısı bakalım daha kontrole iki hafta var eyvahedigeldismile

onu wermeye çalış ek gıda weriyorsan az az yogurduna meyve pürelerine fln karıştır sağ sütüne karıştır bişiler yap bnm kızım en son 4 aylıkken fln kullandı onu o zmn zorla weriyordum şimdi tabi zor onu kullanıoduk kesiliodu wala..

kıslar müjdeeee oğluşum geeel geel yapıyor ölüyorum o hareketi o parmakları çıtır çıtır yiyesim geliyor allahım sen onları koru :Saruboceq:
gell geeeeel deynce iki kolunu acıpta elerini uzatıyo sarılacakmış gii dimiiii:)yaguşta yapıo
canım benim mafloru mamasına katıp verdim ben
sende şeftali suyuna kat ver şefto ishale iyi glir dr um seftaliiçirdedi

okadar coook su içiyoki bıngldakproblyok cok şükr aa eli koluh alsiz

Yaz günlerinde sıcaktan bebeklerin az kilo alması normal karşılanıyo zaten. Bi de Hasret'e olmuştu sanırım, emzirdiği halde bebek az kilo alıyodu..Kendi beslernme düzenine dikkat et cnm, sağlıklı, bebek için faydalı şeyler yemeye çalış...

cnm çok geçmiş olsun meleğimize yükselmez inşallah tatlım

yok ebuşum geel geel diyince oda elleriyle gel gel yapıyor bondik bondik bileklerini büke büke :))

Sümüksü dediğin sünen tarzda bişey mi oluyo ??? :uhm:
Üfff konuştuğumuz konuya bak ya... :1ninca: :bbo:

saol cnm.. Güzel bilgiler var ama kafam iyice karıştı. Bu da yeşil kakaya ishal diyo, inek sütü ishal yapar diyo..Ben devam sütünden yoğurt yapıyorum. Mayaladığım yoğurt da tam tutmuyo, sütle yoğurt arası bişe oluyo.. Pelin severek yiyo diye önermsemiyodum ama sorun olur mu ki??

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…