2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bir hafta sonra tarttır en az 100 gram amış olması gerek eğer elıyorsa iyidir. Aslında keşke seni daha çok emse... Sen sütünü sağ eğer varsa sakla meyve suyu yerine süt ver kim bakıyor bebeğine ?

Günaydın:)
neredeyse 2 ay sonra evime dönebildim ve kesinlikle tövbe ettim bir daha asla bu şekilde evimden ayrılmam...özleyen gelsin görsün ya...Allahtan Nihan 2 uzun bir kısa otobüs yolculuğu yaptı ama hiç sorun çıkarmadı genelde uyudu ama düzeni bozuldu sıcaktan perişan oldu...bu yıl inşallah araba alıcaz ama yine de karalıyım bu kadar uzun gitmem bir yere...
şu sıralar akşam erkenden uyuyup 6 da kalkıyor ben degeç yatıyorum evde bir sürü iş var canım çıktı 3-4 saatlik uyku uyuyabiliyorum..

yemeklerde de sorunumuz var...sebze ve bir kaç meyve hariç bir şey yemiyor...kahvaltı,yoğurt,muhallebi zorla 2-3 kaşık yediriyorum....biberon ya da kaşık maması da almıyor...
biliyorum çok erken ama geçenlerde azıcık mercimek çorbası verdim götürdü valla...yemek yerken bazen sofradakilerden veriyorum bayılıyor...ev yemeklerine geçsem bu ay sonu olur mu acaba doktora sorucam ama gidecek olan varsa sorar mı benim için????

bir hafta sonra tarttır en az 100 gram amış olması gerek eğer elıyorsa iyidir. Aslında keşke seni daha çok emse... Sen sütünü sağ eğer varsa sakla meyve suyu yerine süt ver kim bakıyor bebeğine ?
kayınvaldem bakıyo.hava değişikliğindenmidir nedir yeni tayin oldum mardine çok sıcak burası. sabah bıraktığım 200ml sütü zorla içiyo diyo annem. normalde ayda 1kgdan fazla alırdı bu ay 150gr aldı çok hareketlendi çok su kaybediyo.doktor biraz bekleyelim dedi. napıcam bilmiyorum.

herkese günaydın.moralim çok bozuk ya.doğumdan beri sürekli belim ağrıyordu bacaklarım uyuşuyordu ve ağrıyordu.dün doktora gittim ve bel fıtığı başlangıcı dedi yarın mr çektirmeye gidicem bakalım ne çıkacak.öncesinde hiç belim falan ağrımazdı doğumdan sonra başladı.doktor doğumda ve emzirme döneminde olabiliyor dedi.bakalım mr sonucuna göre tedavi uygulayacak.

günaydınnlarrrrrr

asya da meyve pürelerine bayılıyor ama sebze püresini hiç sevmedi..dediğin gibi bizim sofrada yediklerimize bayılıyo...

6 aylık bebek için günde 500 ml süt yeter diye biliyorum, kilo alımı az ise sütün ve yoğurdun içine cici bebe bisküvi at kahvaltısında tahıllı mama yap, yine anne sütüyle yaparsın ama içine tahıllı mama,ceviz,pekmez koyarsın.hem besleyici olur hem kilosu artar

Mercimek çorbası 8. ayda falan veriliyor galiba, kahvaltıdan muhallebiden yoğurttan önce ev yemeklerine geçmeyin diyor doktorlar, ayrıca salça baharat tuz olduğundan 1 yaşından önce geçilmemeliymiş ev yemeklerine.
biberon maması olarak bebekler her mamayı yemiyor başka bir mama dene istersen,mesela milumil i çoğu bebek severmiş.

geçmiş olsun canım.aynı şikayetlerle 3 gün önce ben girdim MR ye...bana da bel düzleşmesi,fıtık başlangıcı ve lifte yırtık dedi...bir sürü hareket verdi 3 ay düzenli yapacaksın dedi...hareketle bu kemik nasıl eski kavsini alacak bilmem....

Geçmiş olsun, bu da ortak dertlerden biri ne yazık ki :sinifsinif: fizik tedavi derse daha kötü olmadan hemen yaptır. Bu arada ben bunun doğumdan sonra özellikle uzun boylularda olduğunu düşünüyorum,senin boyun kaçtı?

sana da geçmiş olsun canım.bi de benim boyun kemiğimde düzleşme vardı önceden doğumdan sonra emzirme döneminde o da azdı.bakalım bana da mr sonucuna göre ya hareket verecek yada ilaç.ama ihmal etme hareketleri düzenli yap.

teşekkürler canım.bel için fizik tedaviye karşı çıkıyor benim doktorum.bi de ben boynum için kaç sene üst üste gittim fizik tedaviye ama faydasını görmedim.ama yinede git dderse tabi giderim.bu arada benim boyum 1.74

gecmis olsun canim benimde belim ve bacaklarim cok agiriyor ama drye gitmeye cesaret edemyorum.sen nomal dogummu yaptin.ben sezeryan oldum...ihmal etmiyim gideyim bende drye

canım yaa o alışammaşıtır hava değişimine biraz zaman ytnaıyın bıktırmadan yedir ve sabırlı ol...

canım yaptığın hatayı bende yaptım kayınvaldemler almanyadan gelince onalrla bende gittim memleketlerine ama evden ayrı olmak çok başka bi stres gerçekten...

canım çok geçmiş olsun inşalalh bişi çıkmaz..

günaydın cnaımmm ....

ya kocama ne alayımmm kimse bişi demediii orjinal bi firki atın ortayaaaa....

gecmis olsun canim benimde belim ve bacaklarim cok agiriyor ama drye gitmeye cesaret edemyorum.sen nomal dogummu yaptin.ben sezeryan oldum...ihmal etmiyim gideyim bende drye

teşekkürler canım.ihmal etme git hemen doktora.bende bu zamana kadar erteledim ama baktım olacak gibi değil.ben normal doğum yaptım ve kızım 4 kilo doğdu.doğum sırasında zorlanmadan da olabilir emzirme döneminde çok eğilmekten de olabilir dedi doktor,genelde doğumdan sonra sık rastlanan birşey dedi.

inşallah düzeliriz handancım..öznurda da var aynı dert...bu aralar ağrısı daha da arttı benim belimin...çok zor.her iş belden geçiyo.yere düşen şeyi alırken bile dikkat etmem gerekiyo....

inşallah olcaycım.annem hastalıklarımın hepsi doğumlardan kalma derdi de inanmazdım.gerçekten de öyleymiş doğum insanı çok yıpratıyormuş.öznura da çok geçmiş olsun.bu artık geçmez canım sadece dikkat edip doktorun dediklerini uygularsak artmadan ömür boyu bizimle yaşar,yok yapmazsak dikkat etmezsek o zaman ilerler işte.

sıkma canını Handancım Allah şifasını verir inşallah başlangıç aşamasında olduğu için önlem almak daha kolay...bende de kol ağrısı uyuşma oluyordu sonuç boyun fıtığı çıktı maalesef:1no2:

günaydınnlarrrrrr

asya da meyve pürelerine bayılıyor ama sebze püresini hiç sevmedi..dediğin gibi bizim sofrada yediklerimize bayılıyo...

Günaydın
olumunekankayizsmile
genelde sebzeyi sevmez zaten çoğu bebek ama bizim kız delisi anlamadım gitti...ben de ona ağırlık veriyorum ama yine günde bir öğün veriyorum sebzeyi...

doktorlar iyi güzel diyor da herbiri ayrı bir şey diyor...ablamın kızı tuzsuz hiçbir şey yemiyordu ek besine geçtiğinde doktoru damak tadı gelişmiş demekki az tuz kullanabilirsin demişti hep tuzlu yedi...yemiyorsa az da olsa tuzun zararı olacağını düşünmüyorum....milumili içmedi zaten ben de başka mama denemedim nasılsa ek gıdayı arttırırım diye...sütüm de arttı sonradan mamaya gerek kalmadı ama kaşık mamalarını yesin isterdim...ne kattıysam yemiyor onları da....

düzelir inşallah sen yap egzersizlerini hem spor olur :lepi:
bana da boynum için verdi aklıma geldikçe yapıyorum....
bu arada benim de belim ve sağ dizim ağrıyor...belim arasıra ama dizim son zamanlarda sürekli ve şiddetli ağrıyor yoksa bir de bel fıtığım mı var???:1shok:

eşimin ve benim memleketlerimiz farklı ve bambaşka bir şehirde yaşıyoruz tatili 2ye bölüyoruz doğal olarak e bi de torun olunca bırakmadılar uzun süre kaldık her iki yerde de ama çok bunaldım:1no2:
bir daha asla...

hanifecim zaten bacak ağrılarının %90 nı bel fıtığı sebepli.....ihmal etme görün bi doktora...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…