- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #74.101
Pınarcım tekrar geçmiş olsun, inşallah hemen toparlar Eymen kuzum.
Doruk tam 6 aylık oldu, daha yeni 7 kiloyu biraz geçti.
Gerçi doğum kilosu düşüktü.
Ama çok hareketli, cıva gibi, kıpır kıpır sıpam.
Kilo çok dert değil, sağlıklı olsunlar yeter...
boşver be canım insanlara bişey beğendirilmez zaten tombul oluncada daha iri diyolar bize öyle diyolardı artık bizimkide olduğu sayıyor sağlıklı olsdunlardaçevreyi takma bu arada sünnet çabuk iyileşiyomu bizede doktor yaptırsanız iyi olur dedide:1no2:
evet canım her gören ayy zayıflamışsın sen diyo oğluşuma cinlerimi tepeme çıkartıyoeskisi gibi bıraktığın yerde kalmıyorki sıpalar yakıyor tabi artık vücut sürekli emekleme pozisyonu yuvarlanmalar kilo alımı haliyle durdu ama en ufak bi ağlamada evdekiler hemen sütün yetmiyor diyolar ya çok zoruma gidiyor valla kendimi suçluyorum hep artık beslenemiyorum galiba diye bu ay kaçarı yok diyetisyenle görüşücem oğluşum için bakalım nasıl bi program vericek para tuzağı biliyorum ama içimin rahatlaması lazım CADIARZU
Ben de katılıyorum çalışan anne olmak çoook zor, şimdi yine iyi de 6 ay içinde biz evden çıkarken ağlamaları da başlayacak o zaman nasıl gideceğiz işe :sinifsinif: benim kayınvalidem de iyi bakıyor ama mesela dün çocuğun maması bitmiş eşime söylemiş o da bana kızgın olduğundan almamış, annesi de ısrar etmek yerine ya da çıkıp kendisi almak yerine kendi oğlunun dışarı çıkıp yumurtaları soğumasın diye tahıllı mamadan vermiş süt yerine.
hepimizinki düzensiz canım. benimki bu aralar coştu uyumuo. bizim bebişlerin düzeni düzensizlik:))
günaydın kızlaar düzensizlik düzeni fikrine katılıyorum tüm gece uyumadı aslında uyudu da uyumadı gözlerkapalı ama döndü durdu tabi hal böyleyken bende uyumadım nesi var diye tam sabah 6 da uyumuştu ki ben eşyalarını hazırladım bugün tadacağı çorbayı yaptım yaniuykum vaaaaaaaar :O
Bir önceki gece benim oğlum da öyleydi, uyanamadı ama döndü durdu, dişten mi oluyor noluyor bilmiyorum.
Dün gece güzel uyudu ama, darısı başına :)
evet canım her gören ayy zayıflamışsın sen diyo oğluşuma cinlerimi tepeme çıkartıyoeskisi gibi bıraktığın yerde kalmıyorki sıpalar yakıyor tabi artık vücut sürekli emekleme pozisyonu yuvarlanmalar kilo alımı haliyle durdu ama en ufak bi ağlamada evdekiler hemen sütün yetmiyor diyolar ya çok zoruma gidiyor valla kendimi suçluyorum hep artık beslenemiyorum galiba diye bu ay kaçarı yok diyetisyenle görüşücem oğluşum için bakalım nasıl bi program vericek para tuzağı biliyorum ama içimin rahatlaması lazım CADIARZU
Ne diyetisyeni Yurdanurcum, anlamadım ben?
geçmiş olsun canım demir ilacını içiyormu bari bebişin benim oğlum ağzına sokmuyor başka şeyin içine katıp versemde hemen tadını alıp ağzını kilitliyor resmen :umursamaz: demir ve kan ilacı veremiyorum bu yüzden
Oğullarına hiç kıyamazlar...
Benimki de olsa aynı şeyi yapardı..
Bir önceki gece benim oğlum da öyleydi, uyanamadı ama döndü durdu, dişten mi oluyor noluyor bilmiyorum.
Dün gece güzel uyudu ama, darısı başına :)
Ne diyetisyeni Yurdanurcum, anlamadım ben?
tatlım bebek beslenmesiyle ilgili bilmiyorumkismile
ilk ferro denedik onu hiç beğenmedi üstelik kabız oldu...
şimdi ferrum içiriyorum kaşığa damlatıyorum onu seviyor renkli ama herşeyi battı lekeside zor çıkıyor :umursamaz:
bazen birazbüyüsede işe öyle mi dönsem diyorum ama bi kere bıraktın mı işin ucu kaçıyor ama bensiz zorlanıyoruyumuyor yeme düzeni temizliği hiçbişeyi istediğim gibi değil bugün kontrolümüz var bakalım kaç kilo oldu
evet sağlıklı olsunlar inşallah
dediğin gibi aleme bi şey beğendiremezsin...sünnet 1 hafta da iyileşiyor sayılır ilk 2 gün zor sadece... amma velakin huy değişiyor mu evet... biz de değişti...
git bakalım... canım aslında sağlıklı olsunlar gerisi boş şimdi kilo alsınlar diye uğraşıyoruz
inşallah bir dönem sonra versinler diye uğraşmayız bilmiyorumkismile
günaydın kızlar nasılsınız
ben bi belirsizlik içindeyim sabırsız kişiliğimden nefret ediyorum bazen herşey bir anda olsun bitsin istiyorum taşınma işimiz var yazmıştım
neyse bize maltepe başıbüyük de tokinin konutlarını tahsis edecekler kasım 15'e kadar buradan çıkış yapıcaz herkes bişey söylüyor bi emir gelecek ona göre hareket edilecek ama kimsenin emri gördüğü falan yok hergün ayrı bi laf dönüyo lojmanda gittik evleri gördük çok güzel sıfır deniz manzaralı adaları falan görüyo ayrıca kirası çok düşük olacak şimdi oturduğum evden 20dk uzaklıkta arabayla annemlerdende çok uzaklaşmamış olucaz o yüzden eşim oraya gidelim dedi arkadaşının olan tutacağımız evi de gösterdi hiç beğenmedim eski bi ev
neyse herşey iyi hoşda bu belirsizlik hasta ediyo beni bazıları bu sene değil diyo bazıları gidilecek diyo kimse bişey bilmiyo bende toplanayımmı toplanmıyımmı bilmiyorum hergün yeni bişey söylüyolar sinir oluyorum offff çok uzatmışım özür
3 gündür giremedim geçmiş çok birikmiş bakamadım sizler iyisinizdir inşallah
tatlım bebek beslenmesiyle ilgili bilmiyorumkismile
ilk ferro denedik onu hiç beğenmedi üstelik kabız oldu...
şimdi ferrum içiriyorum kaşığa damlatıyorum onu seviyor renkli ama herşeyi battı lekeside zor çıkıyor :umursamaz:
Ahh biz burda çalışan anne olmak zor diyoz, sen diyosun dönsem mi...
Ne sinir bi çelişki di mi yaa...
Ödüm patlıyor çok fazla ve kontrolsüz kilo alacak diye.
Muhallebinin tamamını yedirmeye bile korkuyorum :)
E haklısın, belirsizlik çok kötü bişey...
Niye geç anlıyorsam :)
Güzel fikir aslında, sen git, memnun kalırsan biz de gidelim...
Ya evet sorucam sorucam unutuyorum leke deyince aklıma geldi, meyve lekelerini hiçbirşey çıkarmıyor ya siz napıyorsunuz? koslada bekletip sonra yıkıyorum yine çıkmıyor çocuğun doğru dürüst lekesiz kıyafeti kalmadı
sorma hergün vicdan azabıyla geliyorum işe eltim bakıyo sağolsun çokta seviyo ama anne gibi kimse olmuyo bende biraz pimpirikliyim( aklım hep oğluşumda ühü ühü
sorma hergün vicdan azabıyla geliyorum işe eltim bakıyo sağolsun çokta seviyo ama anne gibi kimse olmuyo bende biraz pimpirikliyim( aklım hep oğluşumda ühü ühü
Hepimiz aynı durumdayız, eve gidince beni gördüğüne bir seviniyor ki hemen istifa edesim geliyor, eskiden çocuk için ev kadını olamam derdim şimdi diyorum ki gayette güzel ev kadını olurum, günlere bile giderim yeter ki evde olayım :hulya:
kafamçokkarıştı bu haldeyim canımcım
meyve sebze bide kavanoz mamalarının lekesini ben önce bulaşık deterjanıyla yıkıyorum sonra makinaya atıyorum çoğu zaman çıkarıyor leke çıkarıcıları denedim çıkarmadı ama kan damlasının lekesi kesinlikle çıkmıyor bi sürü badisi öyle mahvoldu ve bezleri
iki üç sayfa baktım da eymen paşanın kan sayımı yapılmış alerjisi olabilir yazmışsın pınarcım geçmiş olsun
nilücüm pıtırcığın düşmüş çok geçmiş olsun canım allah korusun bebiklerimizi
bosnacım senin mülteciler dönmüş ne diyim Allah yardımcın olsun Rabbim senden öyle bi uzaklaştırsınki onları bi daha kapını çalamasınlar diycem bu seferde çokmu ileri gitmiş olucam
serhandan fırsat bulsam bakıcamda fırsat vermiyor
Hepimiz aynı durumdayız, eve gidince beni gördüğüne bir seviniyor ki hemen istifa edesim geliyor, eskiden çocuk için ev kadını olamam derdim şimdi diyorum ki gayette güzel ev kadını olurum, günlere bile giderim yeter ki evde olayım :hulya:
kaydirigubbakcemile5
Hem de nasıl olurum valla ev kadını, yeter ki bi yerden biraz para gelsin :)
Eve gidince gel oğlum diyorum ellerimi uzatarak, hemen kollarını açıp atlıyor kucağıma.
Her akşam ağlar mı insan aynı sahneye...
ah canım ya bende kafayı yemek üzereyim bir de derdim bana yetmezmiş gibi
herkes bu çocuk kilo almıyor ek gıdaya başla cart curt demiyor mu sinir küpü oldum vallahi
Eymen o derece hareketli bir çocuk neredeyse amuda kalkıyor sünnetti dişti derken bir toparlanamadı zaten yavrucak alsanaalsanasmile
bosna alemsin ya:)) eşin ne iş yapıyordu canım yani illaki mi çalışman gerek ya üzülüorm wala sen böle yaptıkca :S
Ya evet sorucam sorucam unutuyorum leke deyince aklıma geldi, meyve lekelerini hiçbirşey çıkarmıyor ya siz napıyorsunuz? koslada bekletip sonra yıkıyorum yine çıkmıyor çocuğun doğru dürüst lekesiz kıyafeti kalmadı
Günaydın,
Dün 5 defa kaka yaptı. Bugün nasıl olacak bakalım, devam ederse, yine tahlil yaptıracağım.
Akşam 1/4 kase kadar tahıllı mama yedirdim, üstüne de bol bol emzirdim. sonra çıtçıtlı badisinin üzerine pijama, ayağına da çorap giydirdim. Aralıksız 4,5 saat uyudu, uyandı emdi yine uyudu. Sabah uyurken bir daha emzirdim, hiç uyanmadı. Sanırım artık akşamları sadece anne sütü yetmiyor ve biraz üşüyor. Bakalım bu gece ne olacak...
Dişeti biraz beyazlamış. Babası dişine bakayım dedi, tırnağı yavrumun üst damağına çarptı, başladı kuzum ağlamaya. Bir de bakayım ki, kan var ağzında. O an kocamı nasıl öldürmedim ben de bilmiyorum... İlk kazamızı yaşadık, Allah beterinden saklasın...
pıt pıtım dün kanepeden düştüüüüümafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben hemde ben yanındaydım,.offfffffffffffff senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama
Günaydın canlar
Dün Eymeni doktora götürdüm kan tahlili istedi doktor kilosu az diye...
Kan değeri düşük çıktı ve kanında alerjik bulgular varmış bir şeye alerjisi olabilir dedi...
Sahur da uykusunda ağlıyor babasıyla tartıştık o diyor gazı var ondan ağlıyor ben diyorum rüya görüyor
sanki çocuğumu benden iyi biliyormuş diretti en sonunda bana sabit fikirlisin falan bilmem ne dedi
bende odayı terkettim sabah da geldi Eymeni kucağıma bırakıp hiiiç konuşmadan gitti... bende konuşmadım... çok sinirliyim...
Bugün kayınvalidem ve görümcemler gelecek iftara...
Nilüferciğim geçmiş olsun pıta bizde görümcemin evinde yataktan düşmüş bulduk Eymeni geçen hafta...
Ben de bundan sonra misafirliğe gittiğim yerlerde yere yatak serdiriyorum
Eymenin park yatağını da en alt seviyeye indirdik aksi takdirde ha düştü ha düşecek tehlikesiyle yaşamak zor...
Bosna geçmiş olsun Doruğa bu kocaları ne yapmalı bilemiyorum orasını...
herkese günaydınnnn
hehehe biz mi tuhafız yoksa bizim haricimizde herkes mi tuhaf ben de bazen buna takılıyorum :)
tatile gittik dedim ya en büyük tatili kayınvalidem yaptı, halbuki o çocuğa bakar biraz biz de en azından akşamları başbaşa bir yerlere gideriz diye düşünüyorduk kiiii daha akşam yemeğinde bu akşam nereye gidiyoruz dedi, gündüzleri kaplıcadan hamamdan çıkmadı, sadece müsait olduğu zamanlarda Kerem e baktı,dönüşte de "bana böyle bir tatil yaşattığınız için size teşekkür ederim" dedi sempatiksalakcinni
ben bi belirsizlik içindeyim sabırsız kişiliğimden nefret ediyorum bazen herşey bir anda olsun bitsin istiyorum taşınma işimiz var yazmıştım
neyse bize maltepe başıbüyük de tokinin konutlarını tahsis edecekler kasım 15'e kadar buradan çıkış yapıcaz herkes bişey söylüyor bi emir gelecek ona göre hareket edilecek ama kimsenin emri gördüğü falan yok hergün ayrı bi laf dönüyo lojmanda gittik evleri gördük çok güzel sıfır deniz manzaralı adaları falan görüyo ayrıca kirası çok düşük olacak şimdi oturduğum evden 20dk uzaklıkta arabayla annemlerdende çok uzaklaşmamış olucaz o yüzden eşim oraya gidelim dedi arkadaşının olan tutacağımız evi de gösterdi hiç beğenmedim eski bi ev
neyse herşey iyi hoşda bu belirsizlik hasta ediyo beni bazıları bu sene değil diyo bazıları gidilecek diyo kimse bişey bilmiyo bende toplanayımmı toplanmıyımmı bilmiyorum hergün yeni bişey söylüyolar sinir oluyorum offff çok uzatmışım özür
minik muczem 6. ayını doldurdu bugüün çok mutluyumm..Allahım tüm bebişlerimiz korusun nice seneleri birlikte sağlıkla geçiririz inş.opuyorumnanaktan
bosna canım senin durumun öyle zor ki ne söyliycemi bilemiorum inan Alla yardımcın olsun ve bir an evvel onlarada akıl fikir vijdan versin ne diim.. ama sn çok takma olur mu bebein için güçlü olmalısın :1hug:
alışır canım zamanla sen dewam et değişik şeyler tattır sürekli.. damak tadı geliştikçe gıdaları yadırgamayacak die düşünüyorum..yok canım pat. dediğim patates patlıcan koysam hayatta yemez heralde.
hepimizinki düzensiz canım. benimki bu aralar coştu uyumuo. bizim bebişlerin düzeni düzensizlik:))
hasreett anlatma şöle yaa. bnmkide azcık aazına bişi gelsin hemen dışarı atıo iki dişiyle utan utan diom gülüo sıpa:)
ne meyve suuy sewio ne püre. bi yoort corbasıyla patatesli corba napcam bilmiom bu kızla yoordu seviodu oda allerji yaptı. fısır fısır kalktı sırtı sizin olmadımı hiç.
off off maşş biz warya 6.5 yeni olduk ben sewiniyorum yani düşün. ama bnm kız günde 6 kere kaka yapar ve asla 1 dk durmaz. kilo alamıo doktorumuzda az dio ama aldıramıorm hergün ilave süt weriorum uyumadan gece o uyanmadan kalkırıp emziriorm ama ı ıh:S
Bilmiorm bende ticker koymayı:S
5 kaka bişey değil canım bizim dr artık her bezi bile kakalı olabilir dedi endişe etme bence... bizimki hergün 4/5 yapıyor.. bazen sıwı bazen katı..Günaydın,
Dün 5 defa kaka yaptı. Bugün nasıl olacak bakalım, devam ederse, yine tahlil yaptıracağım.
Akşam 1/4 kase kadar tahıllı mama yedirdim, üstüne de bol bol emzirdim. sonra çıtçıtlı badisinin üzerine pijama, ayağına da çorap giydirdim. Aralıksız 4,5 saat uyudu, uyandı emdi yine uyudu. Sabah uyurken bir daha emzirdim, hiç uyanmadı. Sanırım artık akşamları sadece anne sütü yetmiyor ve biraz üşüyor. Bakalım bu gece ne olacak...
Dişeti biraz beyazlamış. Babası dişine bakayım dedi, tırnağı yavrumun üst damağına çarptı, başladı kuzum ağlamaya. Bir de bakayım ki, kan var ağzında. O an kocamı nasıl öldürmedim ben de bilmiyorum... İlk kazamızı yaşadık, Allah beterinden saklasın...
çok geçmiş olsun canım yaapıt pıtım dün kanepeden düştüüüüümafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben hemde ben yanındaydım,.offfffffffffffff senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama
slm birazdan okula gidicem acil bir sorum var
bebeğime dn gece süt sağım dolabın kapağına koydum ama dolabın kapağı açık kalmış yeni farkettim..sizce süt bzulmuşmudur?
ewet ben de isyanlardayım burcu.. artık ceren yatağına koyunca zorlanıyor uykuya dalmakta beşiği sallıyorum öyle salıyor uykuya annem sağolsun.. her yatağa koyduğumda ağlayışında anneme sinir oluyorum demediğim kalmıyor içimden... sağolsun kızının rahatını pek düşünür işte mahfetti herşeyi beşiğine koyup ninisini açıp dükkana geçiodum kuzum uyuyordu ama şimdi bitti tümişlerim aksıyor telefonlar çalıyor müşteri giriyor offf offf şu dükkan satılırsa ya da herhangi bi şklde kurtulup ewime geçtiğim an annemle bi süre görüşmmeyi düşünüyorummafoldumbenSağol canım...
Evet artık 6 ayı deviriyorlar, doymuyorlar, bir an önce yeni bir beslenme programıa geçmek lazım...
Nilüfercim, korkmuştur pıt :)
Biraz da ondan ağlamıştır.
Kıyamam, kuzum benim...
Allah beterinden esirgesin...
Pınarım, Eymen paşama da geçmiş olsun.
Ne yapacaksınız şimdi, nasıl bir yol izleyecek doktor?
Sorma, herkes bizden iyi biliyor bizim çocuğumuzu.
Çok çok çok sinirliyim, annem de arıza vermeye başladı.
Allahım herşeye karışıyor.
Tatile gidecez diyorum, gideceğimiz yere karışıyor, giydirdiğime, aldığıma verdiğime, temizlikçiyi çağırdığım güne, evimin dağınıklığına..
Delirmek üzereyim.
Anladım ki, kimse ile iç içe yaşayamıyor insan, kendi annesiyle bile.
Bir de sabah beni eşime şikayet etmiş.
[B]geçmiş olsun canım..Günaydın canlar
Dün Eymeni doktora götürdüm kan tahlili istedi doktor kilosu az diye...
Kan değeri düşük çıktı ve kanında alerjik bulgular varmış bir şeye alerjisi olabilir dedi...
Sahur da uykusunda ağlıyor babasıyla tartıştık o diyor gazı var ondan ağlıyor ben diyorum rüya görüyor
sanki çocuğumu benden iyi biliyormuş diretti en sonunda bana sabit fikirlisin falan bilmem ne dedi
bende odayı terkettim sabah da geldi Eymeni kucağıma bırakıp hiiiç konuşmadan gitti... bende konuşmadım... çok sinirliyim...
Bugün kayınvalidem ve görümcemler gelecek iftara...
Nilüferciğim geçmiş olsun pıta bizde görümcemin evinde yataktan düşmüş bulduk Eymeni geçen hafta...
Ben de bundan sonra misafirliğe gittiğim yerlerde yere yatak serdiriyorum
Eymenin park yatağını da en alt seviyeye indirdik aksi takdirde ha düştü ha düşecek tehlikesiyle yaşamak zor...
Bosna geçmiş olsun Doruğa bu kocaları ne yapmalı bilemiyorum orasını...
hahaha wuuuu desene heyecan dolu,adrenalinin doruklra ulaşacağı günler başlıyor senin içinlülülülülülüAyyy gözüm aydııınn zemuszemus
Mülteciler geri geldiiiii :dance:
Şu günlerde en çok ihtiyacım olan şey de buydu zaten...
kız birazcık dursada bişi kaybetmez oğluşun zaten fazlası warnaniknanik şaka bi aya canım artık 6 ay doldu we sütün ekisi kadar besleyici olmasını bekleme artık ek gıda zamanı süt sadece ara öğünü olacak...bu aralar sanki benim oğluşumun kilo alımı durdu gibi yaa ayın altısında kontrolümüz bakalım üç haftadır kendim sürekli tartıyorum ama tartı bi gram ilerlemiyor normalmi sizce yoksa doymuyormu kafayı yememek elde değil yaa eyvahedigeldismile
daha eklere başlamadın dimi sende? başlayınca toparlanır merak etme zayıf ama çakı gibi bağışıklığı olcak inş anne sütüyle. bende daha düzenli başlamadım en son 23 haziranda doktora gittik geçen telefonda görüştüm zayıfsınzı yaa dedi 6 sında gitcem inş o zmn bakarız duruma dedi 6.5 iz en zayıf biziz:S
bosna alemsin ya:)) eşin ne iş yapıyordu canım yani illaki mi çalışman gerek ya üzülüorm wala sen böle yaptıkca :S
onu bosna değil ben yazdım :dilcikar:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?