2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

deniz de kablo, bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi manyağı yalnız çamaşırmakinesi çocuklar için çok tehlikeli otizmi tetikliyor çalışırken mutlaka ört üstün izlemesine izin verme biz vantilatörden bile korkuyoruz ne zaman ona kaysa dikkati ya kapatıyoruz yada başka şeylerle oyalıyoruz aman ebru dikkat. ben pirizlerden yana şanslıyım hepsi benim baş hizam kadar yüksekte ama çekmeceler fena gidip gidip açıyor içine yetişemiyor ama korkuyorum ağız burun dümdüz olacak bir gün eyvahedigeldismile

Benimki daha totosunu kaldıramıyor yerde yorgan var onun üstüne koyuyorum oyuncağa ulaşmak için emeklemek yerine çarşafı kendine çekiyo, babası laz da o yüzden bizim uşak da böyle laz kafalı :jeyyar:

ahh bu kocalar:))) dayaklık hepsi ozaman cicim mail at bana faceten göreyim seni o güzel yüzünüolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile

Beklediğin açıklamayı yapmıştım okumazsan sen kaybedersin :dilcikar:
Bir de kocan face e ne yazmış diye sordum
şakkıdı

Okudum okudum, hususi aradım buldum valla.
Keremin keyfinin yerinde olmasına sevindim ve kayınvalidene hayret ettim, aklı pabucunda resmen kadının :)

E gelsene 9 ekim'de, yakındın İstanbul'a.
Esin Hatay'dan geliyor yaw :)

Nimet aklınla bin yaşa, du ben gidiyim söliyim sırnaşık şey

bir haftadır emeklemeye başladı haktan,.maalesfki baya bi yorucu,.sürekli prizlere gidiyo,kablolara bayılıyo,.birde çok hızlı hareket ediyo,.şimdi sürekli aklım evde,..

Oyy maaşallah ona :)

Nilüfeeer, buraya koy Haktan'la resmini, bi bakalım, sil sonra yine.
Eşin saniye saniye takip etmiyordur herhalde bilmiyorumkismile

Canım bak yarım saat uyuyup uyandıysa aşırı yorulmuş demektir. Kaç saat uyanık kalmıştı öncesinde? Bir de ağlatıp uyutmak değil benim yaptığım kesinlikle..sadece çocuğunu tanımaya çalış, ağlamalarını ayırt etmeye..Tırmanan bir ağlamaysa gerçek ağlamadır ve müdahale etmen gerekir ama durup durup devam eden aynı tonda gidense çakma ağlama. Bunun işe yaraması için bebişine kendi kendine uyumayı öğretmen lazım. Bu da emek sabır ve zaman gerektiriyor. Ama şu andakinden daha az bir emekle inan bana.. Bir de gündüz uykusunu uzatmak için bir kaç yöntem var, 40 dk.da uyanırlar genelde böyle elleri kolları oynar öyle uyanırlar, sen saat tut 35. dk da gir içeri ellerini ve ayaklarının üstüne hafifçe bastır o silkinmeyi yaşamasın sonrasında da sırtına hafifçe vurup piş piş de..Eğer sen çocuğunu uyku konusunda eğitmeye karar verirsen ben herşekilde destek olurum sorularını cevaplarım canım

benim zilli kızım emeklemeden yüreyecek sanırım kollarından tutunca tutabilene aşk olsun öyle adımlar atıyor ki coştura coştura....

kızlar çok sükür geldim artık buralardayım hepinizi çok özledim :)

birazdan face atanın resimlerini koyucam bakın bakalım büyümüşmü

biraz atadan bahsedeyim size atanın 2 dişi vardı zaten şimdide üstten diş çıkarıyor ama ortalar değil yandan çıkarıyo o yüzden çok huysuz bu aralar emeklemeye niyeti yok tek derdi ayak ta durmak ve yürümek tutunarak tek başına durabiliyo tabii henüz adım atamıyo ama:) hala gündüz uykularımız yok ancak gün içinde 2 defa oda yarım saatle bir saat arasında değişiyor o kadar uyuyor ama akşam 9 gibi yatıp sabah 7 ye kadar uyanmadan uyuyor çok güzel yemek yiyo beni hiç üzmüyor o konuda çok şükür inş. hep böyle gider

birazda kendimden bahsedeyim istanbula dönmemeye karar verdim artık buradayım burda iş bulucam ve annemle yaşayacağım zaman herşeyin ilacıymış oğlum için güçlü durucam ve ayaklarımın üstünde durucam

şimdilik bu kadar buralardayım yazarım bol bol bir arada geçmişe bakmaya çalışırım musait olursam

yok o kural bizim mart bebekleri için geçerli olmayacak sanırım 8-9 aylıkken yürüyecek bizimkiler bu hırsla :lepi:

sabırsızlıkla bekliyoreeeeeeeeee şebnem
seni çok özeldik yaa çok sewindim dönmene..
kız atla haftaya istanbula gel buluşma yapeyoz handelerde??? ctesi

Benimki daha totosunu kaldıramıyor yerde yorgan var onun üstüne koyuyorum oyuncağa ulaşmak için emeklemek yerine çarşafı kendine çekiyo, babası laz da o yüzden bizim uşak da böyle laz kafalı :jeyyar:

Kız şanslısın işte her çocuk eninde sonunda yürüyecek sen biraz daha tadını çıkar bu sakinliğinkaydirigubbakcemile3

şimdi ATA'nın resimlerine bakıyordum canım yaa özledim seni hersey yoluna girer inşallah ATA ve senin hakkında hayırlısı ne ise o olsun üzme kendini bizler buaradayız

eee kocanla noldu? son durumunuz ne? yine mi gitti

al benimkindende o kadar! sizi face e eklemek istiyorum ama nerdeeee

niye izin mi vermiyor? benim eşim teknoloji manyağı olduğundan bişey demiyor zaten sınırlı öyle önüne geçende görmüyor resimleri sadece arkadaşlarım görebiliyor....Yani sizler resim yada video paylaştığınızda sadece arkadaşlarım diye ayarlarsanız kimse görmez

ya inan bıktım yaa uyku saati gelcekde uyuması gerekcek die stres oluyorum kaçıyorum resmen. yorgun tabi dün 11 i geçerek uyudu sabahta 7 de kalktı gecede 2 saatte bi kalktı. normalde onu geçerek uyur gece iki kere kalkar sabahda 8 civarı uyanır. bugün uyandı işte komşuya gittim( düzeni bozulmaması için gitmemem lazım ama bunalıyorum ewde) orda yarım saat ayagımda uyudu. ewe geldim ewdede 1 saat olmadı gene ayagımda!! uyudu. sonra 2 yi geçerek emerken uyudu kaldı(uyumasında sorun yok güzelce dalıyor) yerine koydum ve 30 35 dk sonra uyandı. bazen 1 saat sonra uyanıo bazende 3 saat uyuyo ama bu çok nadir. benimki öyle viyak viyak ağlamaz psikopat bi anne olduğum için sürekli tepesinde olduğum için gak diyince su guk diyince ekmek derler ya bu gak demeden suyu guk demeden sütü gelir yani. saat başı emzirmeyi denerim mesela emer uyanınca telsiz kullanıyorum hemen sesini duyunca giderim alırım. o yüzden maşş diyim pak ağlamaz normaldede kendi kendine oyalanır. o yüzden ağıtını ayırt edemicem ama az önce telszden duyduğum agıt kesik kesikti ama uykum war uyuyamıorum agıtıydı cunku gittim gözleri kapalı hemen salladım yatagını pozisyonunu düzelttim pat gözleri açtı ve döndü tekrar düzelttim tekrar döndü bende ayagıma aldım ayagımda saga sola dönemediği için iki denedi baktı dönemio uyudu kaldı. şu an bile kıpır kıpır dursam uyanacak elleri oynuo nie böle anlamamıorm ve bu beni bunaltıoo özgür kalmak istiyorum kendimle kalmak istiyorum bu 2 saat bile olsa( ay ne dertliymişim döşedim he:)

Benim eşimde teknolojiyle ilgilenir ve faydalanır burada yazıştığıma bişi demio ama özel şeyler paylaşma dio face konusundada ztn sadece arkadaşlarım işaretli benimde. ama onda bile koyma dio insanlar neler yapıo dio aman ii diorm :))

Kıyamam yaa anlıyorum ben de uyku eğitimi verirken aynen böyle beşiğinin yanına kamp kurmuştum günlerce dışarıya çıkmadım bir yerlere gitmedim. Bebişin herşeyi öğrenip uyumasının da bir bedeli var biz nerede olursak olalım en geç 7 de evde olmak zorundayız..Herşeyi onun uyku saatlerine göre düzenledik, özgürlüğümüz bitti..Ama güzelliği de şu akşam 7.30 8 den sonra gece benim:)
Gece uyanınca ne yapıyosun? emziriyomusun sallıyomusun

Son düzenleme:
Bide ben gurbette oturuyorum eşmin aileside kendi ailemde yanımda değil o yüzdne sürekli seyahat halindeyim. düzeni sıksık bozulduğu için böle cocuum.
40 ı cıktı babannesine gittik( hiç istemedim ama mecbur) o zmn kızım o kadar düzenliydi ki 7 de uyur 5 e kadar emer uyurdu sonra 7 de tekrar uyurdu sabah. öglen ikindin 3 er saat uyurdu akşam gürültü patırtının içinde uyurdu. 2 ay böyle gitti biz ne zmn babanneye gittik hava ve yer değişimi oldu cocugum ordan sonra bozuldu orda 1 gün boyunca hiiç uyumadı neler çektim gece 12 de uyuyo sabah 6 da kalkıodu asla uyumadı kucaama gelmeyen cocuk kucagımdan inmedi alışamadı bi türlü sonra bi daha asla düzelmedi. şu an hem sese aşırı duyarlı hemde düzeni yok.

yer değişikliği seyahat düzen düşmanı zaten..eşinden ya da bir yakınından rica etsen bir iki gece devralsa sen de biraz kendine gelsen? Hoş benim eşim hiç tek başına sorumluluğunu alıp uyutmadı o ayrı ama belki seninki insaflıdır..Anneni çağır ..Bu halde uykusuz sinirli çocuğa da bağırıyodum ben bazen utanarak söylüyorum ama uykusuz akıl çalışmıyo kiii..Bebişine de daha pozitif olursun hem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…