2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Selamlar
BURCU ne gibi sürprizler ki acep, bekliyoruz:))
CANAN hoşgeldin cnm, artık yağmurda da mı tatil oluyor:uhm: canım çoğu bebek emeklemiyor ki zaten, ne diye doktora götürücen. benim bebiş bişi yemediğinden ek gıdalar konusunda malesef yardımcı olamıcam(
FATMA yok yere huzurunu kaçırma anacım, ne gerek var, ohhh kullan keyfine bak. hem kaynana da yeri gelince yapıyomuş işte bişiler.
ESİN geçmiş olsun cnm. diğer durum da cidden üzücü ama merak etme azıcık daha büyüyünce senin onun annesi olduğunu anlayacak her ne kadar az vakit te geçirseniz.

eeeee hergün gece başını koyup sabaha kadar uyuman reva değildi zaten. ohhh olmuşlülülülülülü
Demek o da diş çıkarma dönemine girdi Öznurcum. baksana uslu bebeklerde bile bu ara bi huysuzlanma var, kolayca patlatsınlar inş.

uyuyor gunduzlerı canım ama 15 er dakıka sonra kuduruyor.yere battanıye attım onun uzerıne carsaf donup duruyor cıglık atıyor guluyor ama enerjı bıtmıyor

bosverrrrrrrrr hıc kurcalama kayınbabanı zor durumda bırakırsın hem.bak bosch almıs hem adam aklinialirimsmile

evet benı tutan var canım oda Doguhan azmanı.ama bı duzen oturtup atraksıyonlara gırısme planlarım var aklinialirimsmile

hakslıın ama işte endişeler acabalar vs vs delirmek üzereyim şu kızı hayırlısıyla 1 yaşına sağlıkla getirsem başka bir şey istemiyorum

dur bakalım anlarız bugun dısmı degılmı.rutınıde bozulmus olabılır.dıs namına bı durumu yok bızımkının cunku.bırde acaba mıdesımı buyudu dıye dusunuyorum.cunku ne versem yıyor doguhan.sımdı mıdesı buyumusse yetmıyorda olabılır yedıklerı
belımın ve sırtımın agrısı olmasa dert degıl bas ederım sıpayla emme dogrulamıyorum bıle

Fatma aman karıştırma işleri. Valla benim kayınvalidemin bana aldığı bir çöpü yok. Bak ne güzel alıp getiriyormuş. Haline şükret yıka çamaşırını gitsin.

Çok geçmiş olsun. Esincim ben işe başlarken kızım beni unutur mu, yabancılar mı, bakıcıya daha mı düşkün olur diye çok endişeleniyordum, bir arkadaşım sütün (o zaman sütüm az diye de sızlanıp duruyordum) olmasa bile emzir emzirdiğin sürece yavrun sana bağlanır demişti. Çok şükür bakıcımız Esin'i benden daha iyi oyalayıp oynatsa da benden daha çok bakıcıyla olsa da bana düşkün.

Burcu bende her daveti reddediyorum. Esin'in uyku düzeni, beslenmesi huyu suyu değişmesin diye. 2 haftada bir kayınvalideme gidiyoruz o kadar zor geliyor ki keşke evde kalsak şimdi uyumayacak mızmız olacak diye deli oluyorum.

kızlar slm zeynom çok huysuz bu nednele bakamıyorum nete umarım herşey yolundadır
benim kızım emeklemiyor hala elinden tuttugunda adım atıyor yürütücenide keyifli ama emekleme sıfır ne yapsam acaba

Bazı bebekler hiç sürünmez direkt yürür. Benim yiğenim 8 aylıkken bizim elimizi bırakıp bir kaç adım atabiliyordu. Tabii habire beni yürütün diye bizi deli ediyordu. Elimizi tutup çekiştiriyor yürütmezsek sinirden ağlıyordu. Bu kafanı takıp endişeleneceğin bir şey değil. Eninde sonunda yürüyecek annesi.

Canan Şerifeye dediğimi sana da diyeyim her bebeğin yürümesi, sürünmesi, diş çıkarması aynı olmuyor. Bazı bebeklerin yaşında çıkıyormuş dişi. İlla ki çıkacak dişsiz bebek yok. Doktora gitmeyi gerektirecek bir durum değil bence. Bizim de dişimiz yok. Muhtemelen daha da gelmez sabırla bekleyeceğiz biz de.

Canan hoşgeldin...
Meral, çok atraksiyon olamayacak, çünküm param yok, internetten baktım da, ekonomik bişiler yapıyorum işte :) Atla gel, gözünle gör...
Öznur, bütün bebeler böyle nedense, uyku yok, az miktarda huysuzluk, bol miktarda kudurganlık sözkonusu, canım çıkıyor.
Şerife, bazen ben de belli konularda endişeye kapılıyorum, ama aynı şeyleri yapan da çok var yapmayan da, içini ferah tut, turp gibidir Zeynocuk...
Atladığım kimse kaldı mı ki?
O kadar yazdım İstanbullu anneler diş buğdayına davetli diye, kimse sallamadı Öznur'dan başka be... Gelir mi gelmez mi bilemem ama kaale aldı hiç olmazsa :)

Bir önceki gece kafam çatlıyordu. Eşim ben uyutayım kızı dedi. Esin kıyameti kopardı. Ne ağlamak ama baba da kendini sıkıp duruyor yine ben de uyudu. Hiç mutlu değilim bu işten yana. Gece zaten en az 3 defa kalkıyor, halim kalmıyor bari biraz baba da dursa da rahat etsem.

Meral Eymen'in alerjik bir bünyesi var ya gece huzursuzluğu ve yememesi bundan olabilirmiş. Takip ettiğim emziren anneler grubu var. Oradabebeği alerji olan anneler anlattılar sen yediklerine dikkat ederek Eymen'in sıkıntısını azaltabilirmişsin. Bak hatta bir anne konuşulanları özetleyen bir yazı yazmış bloguna sana onun linkini vereyim. Belki işine yarayan bir şey çıkar. Bu arada kaka da kan her alerji de olmuyormuş. Yazı da alerji belirtileri arasında geçiyor da.
Dorikus: Bebeklerde Gıda Alerjisi

Burcu valla dikkate aldım davetini ama bizima rabamız yok biz gelemeyiz ama oğluşumuzun dişi hayırlı uğurlu olsun. Diş hediğide güzel geçsin inşallah.

tünaydın kızlar burda yağmur yağıyor ama çok güzel bir hava var aydınlık ve güneşli ikisi bir arada çok keyifli atada yeni uyudu bakalım ne kadar uyuyacak uyanıncada dolma ve yoğurt yiyecek sonrada gezmeye çıkıcaz yağmurda biraz dolaşıcaz oğluşumla :)

Burcu sen Doruk pasaya astronot tulum aldın mı ?
Ben almıstım ama hıc denemedım.Doguhan"ın odası sıcak oluyor bırde tulum gıydırırsem pıser dıye.

az önce yan masadaki arkadaşımla sohber ediyoruz ne anlattı ?
annem ben birbuçuk yaşında daha yürümeyi yeni öğrendiğim dönemde kreşe verdi sabah ilk ben gelir akşamde en geç ben çıakrdım hiç unutmuyorum bırakıp gidişlerini ?
peki dedim sende şimdiki etkileri ne gördüğüm kadarı iel hayat dolu mutlu ve kendini çok iyi geliştirmiş birisin ?
22 yaşında yabancıdil iktisat bölümü mezunu cıvıl cıvıl bişi adı güneş çok seviyorum kendisini bu arada ...
cevabı şu hiç arkama bakmadan çeker giderim .....
ailemle nerdeyse hiç bi bağım yok abisi 12 yaşına kadar annesinin yanında büyümüş o anneme aşıktır bir dediğini ikiletmez asla onları yanlız bırakmaz
o yüzden o 34 yaşında hala annemin himayesinde hiç bir işe yaramaz ama ben kendi ayakalrımın üzerinde tek başıma yaşayabilirim çünki hep öyle yaşadım hep öğretmnelerimle yabancılarla günübirlik sevgilerle yaşadım dedi
ya içim acıdı orta yol nasıl olmalı
annesi kariyer yapmış şimdi iyi bir birikimi var ama kız hem mutlu hem böyle konuşuyor

offf offf neyse yaa en güzeli konuşmamak değiştiremeyeceğimiz imkanalr sonuçta bunlar napalım hayırlısı ilerde böyle çok çocuk olacak haksız mıyım ?

artık otur evde çocuk büyütmnekte maddi açıdan yetersilikle sonuçlanabiliyor ilerde emekli bir anneanne babaanne olmak istiyorum ben ehrşeyden önce ........

yeni bir hatay kurdum, içine huzur koydum..
yaslandım arkama dünü kovdum!
en doğru zaman ,canım istediği zaman,anlaştığım zaman kendimle...

ne versem yiyor derken?? kıs inşallah sen de çocuğa nasılsa yiyor diye mide fesadı geçirtmiyosun. belki de ondan rahatsız oluyodur??

ay canım biz o daveti ciddiye almadık, gelir hediği karıştırır,ortalığı birbirine katarız diye:)) teşekkür ederiz, Doruk paşamın dişi hayırlı uğurlu olsun inş.

sağol esincim linki aldım, incelicem şimdi

ooo yağmur altında romantik bi yürüyüş, iyi geziler cnm

her sabah günaydın yazıp sonra kaybolan ben :2:

ya bu kadir tuğcuya nasıl soru soruluyor bilen var mı acep ?

ben hiç sormadım doğrusu cnm, ama google'a yazınca anne-bebek diye bişimi çıkıyomuş ne, orda sorabiliyomuşsun sanırım.
Nasılsınız Pınarcım? SAbah uyandığımda aklıma geldin. Pınara şunu sorayım dedim ama şimdi ne olduğunu hatırlamıyorumbilmiyorumkismile

Canan(Dünür) ;Hoşgeldin tatil olsa da seni burda görmek güzel canım.Benim kızımda emeklemiyor cesareti olsa da yapamıyor o yüzden yürüme taraftarı kollarından tutup yürütüyoruz çok hoşuna gidiyor....Yemek olarak ta ben artık yediğimiz yemeklerden de tattıryorum .Kereviz yapmıştım tavuklu bayıla bayıla yedi suyunu çok sevdi.Tavuk veriyorum,ıspanak ta yedi.Bütün çorbalardan içiyor yarın kase koyuyorum bide benim tabağıma saldırıyor.

Burcu;Canım dişiniz hayırlı olsun canım.Diş buğdayında benim bildiğim sen yapmazsın organizasyon ilk kim görmüşse dişi ona gidilir.

Fatma hiç buna takılma. Bu herkeste böyle olmuyor. Benim teyzem ilk bebeğini 40 günlükken ikincisini 2 aylıkken bırakıp işe gitti. Oğulları bugün 22 ve 11 yaşlarındalar ikisi de annesine deli gibi düşkün. Büyük oğlu kreşte hergün ağlardı. Onu kreşe bırakmak kızılca kıyametin kopmasıydı. Bir de mesleği hemşirelikti gece nöbetleri de vardı. Ama teyzem çocuklarına düşkündür. Evde olduğu her an onlarla, dersleriyle yakından ilgilendi. Mutfakta yemek hazırlarken oğlu yanında ödevini yapardı. İki oğluda annesine düşkündür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…