2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

o siteyi buldum eski sorular mevcut ama soru sorulan yere tıklayınca hata veriyor nedense bende ne edeyim cnm ya eymen beyle uğraaş dur sabahtan akşama akşamdan sabaha hastaa olunca şahtı şahbaz oldu bu uşak hırıltılı öksürüğümüz kaldı ikimizinde bakalım yarın geçmezse eymeni yine doktora götüreceğim

ne soracaktın acaba ? siz nasılsınız bakem ?

bu arada ben günlük yediklerimizi yazacaktım buraya hep unutuyorum

sabahları ekmek içi peynir yarım rendelenmiş ceviz reçel ve ya pekmez birde ıhlamuur içiyor 50 cc kadar
öğlen rendelenmiş meyva anjelik erik muz elma armut gibi meyvelerden en az üçü
öğleden sonra ise yarım kase çorba ve yoğurt
ben içine herşeyden katıyorum soğan kabak patates havuç brüksel lahanası karnıbahar pirinç sarı mercimek tereyağ sonrada blendera vuruyorum ohh mis gibi oluyor

genelde eymen hepsini bitiremesede yiyor az bi şey bırakarak ve anne sütü gündüz 3-4 saatte bir akşam 7 den sonra sabah 5'e kadar 1-2 saatte bir

işte ha böyle
çok sıkıldım evde oturmaktan
hastayız diye bir yere de gidemiyorum... -tatlicadiarzu-

Son düzenleme:
selam millet
bu gün az yazmışsınız erken bitti kaydirigubbakcemile2
HASRET kız ne hapsi ne cezası nolmuş gene ya allah sana kolaylık versin bu kocayla

hiç karıştırma adamcağız sana bir güzellik yapmış, belliki içinde dertmiş adamın. şimdi sen söylersen karısıyla atışacak dünyaın hırgürü çıkacak üstüne bir de adamın sana güveni sarsılacak çaktırmadan cebine harçlık bile koyuyormuş baksana yazıktır sırf onun huzuru bozulmasın diye bile susar isan bence sen de sus (naçizane fikrimdir kusura bakma)

yeni bir hatay kurdum, içine huzur koydum..
yaslandım arkama dünü kovdum!
en doğru zaman ,canım istediği zaman,anlaştığım zaman kendimle...

bizim kız melankolik takılıyor yine, "tüçük nunu" uyuyor anlaşılan naniknanik

Esrincim teşekkürler...
Doruk da gece uyandığında asla babasıyla durmuyor, bağırıyor, kendini bana doğru savuruyor. Baba bir memnun ki bu durumdan, döne döne uyuyor adam :)

Burcu sen Doruk pasaya astronot tulum aldın mı ?
Ben almıstım ama hıc denemedım.Doguhan"ın odası sıcak oluyor bırde tulum gıydırırsem pıser dıye.

Uyku tulumu aldım ama astronot değil, patikli tulum şeklinde Öznurcum.
İnce bir yorgan gibi kumaşı, Mothercare'den almıştım ve giydiriyorum.
Merkezi sistem bizim kalorifer ve çok az yakıyorlar, ısınmıyor ev.

Teşekkürler Meral...

Ayfer herkesin adeti başka işte, bizde anne yapar diş buğdayını, dişi gören bebeği donatır :) E ben gördüm ilk :)))

Bu durum tamamen bebekle annenin ilişkisine, şu kaliteli vakit geçirme meselesine bağlı. Çok yerden okudum ben, tüm zamanını evde geçirip ev işiyle meşgul olan, yorgun bıkkın bir anne olmak da var (sözüm meclisten dışarı); çalışan, bebeğini günde 4-5 saat gören ama bu süreyi ona adayan bir anne olmak da... Seçme şansım yok ama osaydı da ikinciyi seçerdim. Şimdi de öyle olabilmek için çabalıyorum, zaman zaman eleştirilere maruz kalsam da, bütün ilgi alanlarımı, sorumluluklarımı ikinci plana attım, hepsi bekleyebilir, ama bebeğimin ilgi ve sevgi ihtiyacı beklemez. Böyle oldukça, bunu samimiyetle yaptıkça korkutuğumuzun başımıza geleceğini düşünmüyorum ben de...

Son düzenleme:

Kolay gelsin sana cnm. Ne soracağımı hatırlamadım malesef:)) Sabahın köründe kalkıp tekrar ne zaman yatıyor peki Pınar? sonradan uyuyor musunuz bari biraz?
Ben de Eymenle uğraşıyorum cnm. Beyefendinin iştahsızlığı ve kesintili uykularıyla başım dertte. Hiçbişey yemek istemiyor. dün gece 6 ya da 7 kez uyandı ve bu benim için nimetti.

Sen ne soracaktın kadir abiye?

yok hayatım daha neler :) doktorun verdıgı monuyu yıne doktorun verdıgı saatlerde yedırıyorum.arada bır kacamak yapıyoruz ama o da corbaydı meyveydı zaten bol bol anne sutu alıyor

Astronot tulumlar dışarı çıkarken giyiliyor zaten mont yerine

canım ıkı cesıdı var.

Okudum okudum yazamadım makina konusunda tamam ehrkesten çok güzel öğütler aldım ve kabul hiç kurcalamayacağım :)) hepinize teşekkürler....

çalışan annelerin bebeklerinini gelişimi ile ilgilide dua edeceğim ki bebeğim benim ona gösterdiği msevgiyi ve ilgiyi tam oalrak alsın ve benden soğumasın .... Bende eşimde ailelerine çok gdüşkün kişilerizdir inşalalh kzıımda öyle olur... Ve tabi çalışan tüm anneler içinde duam budur...

bu sabah 5:30 da kalktı bir daha 7 :30 da 20 dk. uyudu cnm hep bu şekilde 2 ya da 3 saat aralıklarla 10-20 dk. uyuyor işte öğleden sonra genelde hiç uyumuyor
üstelik hep sallyarak uyuyor kaç kere denedim sızsın kalsın diye ama yok uykusuzluktan ölse bile deli gibi sallanmadan uyumuyor malesef...

çok huylular bu bizim eymenler ohaoldumsmile

kadir ağabeye eymeni görenler hiperaktif mi falan demeye başladı artık :sinifsinif:
iştahı iyi olduğu halde gelişimi pek iyi değil malesef
bu kadar hareketli olmasının ve bu kadar az kilo alımının normalliğini soracaktım canım

burcum davetini gördüm hayırlı olsun kuzunun dişi...
ben gelmek isterdim ama malum hastayız bana geçtiğine göre geçiçi bir hastalık o yüzden başka zaman görüşürüz inşallah...

Ayfer herkesin adeti başka işte, bizde anne yapar diş buğdayını, dişi gören bebeği donatır :) E ben gördüm ilk :)))

DONALT PAŞANA HAYIRLI UĞURLU OLSUN CANIM.DOĞRU GELENEKLER BAZEN AYNI BAZEN FARKLI ....BU HAFTASONU MU YAPACAKSINIZ DİŞ BUĞDAYI....

Zormuş yaaa, sabahın o saatinde kalkıyorsun ve bi daha da uyuyamıyosunbilmiyorumkismile Eymen çok uyanır gece boyu ama sabah 9'a kadar uyuyo bari, hatta bugün 10'da kalktı. ama geç yatıyo benimkisi. sen de uyku saatini biraz ileriye çeksen azıcık uzamaz mı ki acaba uykusu
cnm Eymen muhtemelen çok hareketli olmasından dolayı kilo alamıyodur çok fazla

Pınarcım işin zor vallahi, Allah kolaylık versin. Herşey tamam ama uyumayan bebek çok fena. Kudursun kudursun, sonra yorulsun 2 saat uyusun, o zaman sen de enerji toplarsın biraz...

Teşekkür ederiz... Hava biraz düzelsin (inşallah düzelir), yapalım bir etkinlik, yakınız biz...

DONALT PAŞANA HAYIRLI UĞURLU OLSUN CANIM.DOĞRU GELENEKLER BAZEN AYNI BAZEN FARKLI ....BU HAFTASONU MU YAPACAKSINIZ DİŞ BUĞDAYI....

Evet canım, cumartesi günü...

Selam kızlar,
Dün iş görüşmesine gittim, patronumla yeniden bir anlaşma yaptık, 1 Kasım da iş başı yapıyorum Allah ın izniyle..
İklim i de doktora kontrole götürdüm, doktor bana İklim in çok iyi olduğunu ama benim hiç iyi görünmediğimi, bir uzmandan yardım almam gerektiğini söyledi, durum bu derece dışardan anlaşılıyor yani..
Kızım 9200 gr. ve 72 cm. olmuş, maşallahı var dedi doktor, evde pişirdiğin herşeyden (az salçalı ve tuzsuz olmak kaydıyla) yiyebilir artık, balık bile yedir dedi, gece ağlamalarını ve bana olan düşkünlüğünden konuştuk, korkulacak bişey olmadığını bu aylarda görülen normal bir durum olduğunu anlattı, birde benim kız doymuyor olabilirmiş, 3 numaralı mama ya geçip birde öyle denememi tavsiye etti doktorumuz, haaa en önemlisi de, ben artık sinirden İklimi azarlamaya ve bağırmaya başlamıştım, bunu yapmamam gerektiğini, yaparsam ters tepki yapacağını ve iyice kötü olacağını anlattı doktor, yanına bir yardımcı bul en iyisi, tek başına altından kalkamazsın, yürümeye başlayınca daha da zorlanacaksın çünkü dedi, bir nebze olsun rahatladım, herhangi bir rahatsızlığı olmadığını bilmek beni mutlu etti, dün gece 2 kere uyandı İklim, sakin olmaya çalıştım, ilkinde hemen uyudu ama ikincisinde 2 saat oyun oynadı, yatağın içinde döndü durdu, sonra zoraki uyuttum, sabahta 7:30 da ayaktaydık, anneme mail attım, ne olur çabuk dön, sensiz olmuyor diye :))))

canım henüz sanki biraz erken bunun için, yani sadece müziğini dinler. bi süre sonra da bu sıpaların en sevdiği oyuncak tencere-kapak-kaşık falan oluyor. oyuncakların yüzüne doğru drüst bakmıyolar bile. ama benimki seviyo,oyalanıyor diyorsan güzel bi oyuncağa benziyor

Merhaba cnm. İşe başlamak eminim sana çok iyi gelecek Allahın izniyle. Maşallah İklime bu arada.

oğluşu yine kapalı hava çarptı. 1 saat 15 dakikadır uyuyor:lepi:

benimki de uyuyor ama benim pazara gitmem lazım gitmem için de onun uyanması lazım :sinifsinif: of of bize de yaranılmıyor kaydirigubbakcemile

Ben de takıldım buna...
Ama Doruk oyuncakla oynamıyor hiç, bununla da oynamazsa yazık olacak onca paraya...
Benim oğlum daha ziyade terlik, pet şişe, uzaktan kumanda, telsiz telefon, kapı kolu, anasının saçları gibi şeylerle oynuyor...

Yasemincim, öncelikle yeni haliyle işin hayırlı olsun.
İklim kızıma maaşallah, çok güzel kilo almış...
Bahsettiğin durumları biraz az biraz fazla olmak üzere hepimiz yaşıyoruz sanırım, bu dönemlerde gerçekten anneye düşkünleşiyor demek ki bebekler...
Bazen ben de sinirleniyorum, özellikle gece uyumadığında ve birşey yemediğinde, ama eminim anlıyor sinirlendiğimi, bakışından belli oluyor, sonra hemen toparlıyorum kendimi, biz gerildikçe onların da daha agresif olması kaçınılmaz çünkü.

oğluşu yine kapalı hava çarptı. 1 saat 15 dakikadır uyuyor:lepi:

Süper

kızlar yazamadım kusura bakmayaın, oglousumla ılgılenıyorum benn, aşırı derecede bana duskun oldu cunku...
sımdı bıraz uyuttum mamasını yaptım...
size de onerırım, icine karnıbahar, brokoli, kereviz,havuc, domates, parca et, pırınc koydum pısırdım blendır dan gecırdım sımdı oglusun ujyanmasını beklıyorum cok guzel olmus...
BURUCUCUM, C&A dan aldıgım mont cok kullanıssız, gecne haftasonu gıydırdım fakaat robot gıbı oldu oglum, cok agladı... dun gıttım degıstırdım, astronot tulum aldım, skaın alma o montu canım

Burcu dün dışardan ev yemeği söyle diye yazmıştın ya cnm, benim buralarda bildiğim öyle bi yer yok malesef, o nedenle cvp yazmadım. sonradan gördüm niye cvp vermiyon dediğini de söyliyim dedim:)) olsa yakınlarda, hafatanın 3 günü ordan alabilirim:))
Bi de dün makarnadan vazgeçtim, pilav, yanında da patates-köfte dizme yaptım fırında. Eymen pilavla yemeğin suyundan ve biraz da patatesten yedi:)) acaba o nedenle mi dün gece diğer gecelere oranla daha az uyandı ki? gerçi gecenin ilk yarısında daha çok uyanmıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…