- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #80.941
cnm ben ilikli kemik suyunuda donduruyorum buzluklara bırakıyorumcanlar bir soru soracaktım ama şok haberi alınca unuttum cevaplarsanız sevinirim.
Alp e tavuk kaynatıyorum şuan suyundan çorba yapacağım etindende alacağım biraz.e kalanını neyapayım?daha sonra çorbalarında kullanmak için küçük parçalarda buzluğa koysam,birkez çözüldü pişti,şimdi bidaha koy donsun olur mu?suyunun kalanınıda aynı şekilde dondursam olur mu?birde yoğurt çorbasını bebelere nasıl yapıyosunuz?
bir değil birsürü soru oldusempatiksalakcinnikafamçokkarıştı
öyle şebnemcim öğrendiğimden beri bende pek kendimde değilim:sinifsinif:
Yazgım :)
Bayılmadım, şaşırmadım açıkçası...
Yorumumu yazdım yukarıda...
Dondurulup çözülmüş tavuğu tekrar dondurma, size yemek yap, Alp'e yenisini al canımcım, dondurmadan önce işlemlerini yap, sonra at buzluğa...
canlar bir soru soracaktım ama şok haberi alınca unuttum cevaplarsanız sevinirim.
Alp e tavuk kaynatıyorum şuan suyundan çorba yapacağım etindende alacağım biraz.e kalanını neyapayım?daha sonra çorbalarında kullanmak için küçük parçalarda buzluğa koysam,birkez çözüldü pişti,şimdi bidaha koy donsun olur mu?suyunun kalanınıda aynı şekilde dondursam olur mu?birde yoğurt çorbasını bebelere nasıl yapıyosunuz?
cnm ben ilikli kemik suyunuda donduruyorum buzluklara bırakıyorum
çorbalarının içine 1 tane atıyorum hiç bişey olmuyo çok ta seviyo
hiç bişey olmaz koy.yarasın alp paşaya..
ama bu işlemi dondurmadan yap ,,onu siz yiyin bence
canlar bir soru soracaktım ama şok haberi alınca unuttum cevaplarsanız sevinirim.
Çokoprensim, iş kurma konusunda karamsarlığa düşme sakın, bende o cesarete sahip olmayı çok isterdim.. Sana birkaç tane isim buldum bak bakalım beğendiğin olacak mı?
Atılım, İdeal, Mega, Protek, Eko, Aktif, Sistem, Tempo ( Ben en çok Eko yu tuttum, Ekolojiden doğayla çağrışım yaptığı için..)
ata sabah 7 de kalktı hala uyumadı derken kucağımda sızmış :)
buara 5. ve 6. dişimiz ikiside patlamış çifter çifter valla bu dişler böyle aralıksız çıkmaya devam mı edicekçok yoruluyo ata
yogurt çorbasını..önce biraz pirinç suda haşlıyorum.
ayrı kapta yogurt yumurta su ve azcıkta un bunları çırpıyorum
kaynamakta olan pirincin içine döküyorum..
ata sabah 7 de kalktı hala uyumadı derken kucağımda sızmış :)
buara 5. ve 6. dişimiz ikiside patlamış çifter çifter valla bu dişler böyle aralıksız çıkmaya devam mı edicekçok yoruluyo ata
selm canlarım
durumu yazgı belirtmiştir sanırım, gerçeklerle yüzleşmeyi daha fazla geciktrmedim we test yaparak pozitif netice aldım...
bn beklemiyordum açıkcası korunmak için takwime bakıyodumilşki sonrası temizlk yapıyodum, 3 senede toplasan 1yıl bile etmez hap kullanmam hep böyle korunuyodum kocmda bi kaç defa kendi dikkat etti nasıl oldu bilmiyorum
ama şuan çk kötüyüm, ağlayamıyorum bile... kocamdan bir kat daha nefret ediporum bi spiral taktrmaya bile gidecek wakti yaratamadığı için bana
allak bullak oldum,
bi karnımdaki bebeyi birde kucağımdakini düşünüyorum..
öte yandanda ewliliğimi.. bu kahrolası dükkanı yaşadıklarımı...
ne yapıcamı bilmiyorum, darmadağınım.. jery kucağımda zor yazdım durmuyo ona bişeyler hazırlıyayım, yarım saate gelirim:a015:
Yazgım :)
Bayılmadım, şaşırmadım açıkçası...
Yorumumu yazdım yukarıda...
Dondurulup çözülmüş tavuğu tekrar dondurma, size yemek yap, Alp'e yenisini al canımcım, dondurmadan önce işlemlerini yap, sonra at buzluğa...
cnm ben ilikli kemik suyunuda donduruyorum buzluklara bırakıyorum
çorbalarının içine 1 tane atıyorum hiç bişey olmuyo çok ta seviyo
hiç bişey olmaz koy.yarasın alp paşaya..
ama bu işlemi dondurmadan yap ,,onu siz yiyin bence
Yazcım, tavuk suyunu bilemem ama tavuğu tekrar dondurmamalısın bence, tavuk çok çabuk zehirliyor biliyorsun, Allah korusun korkarım ben öyle şeylerden, kalanını da akşama kendinize yemek yapsana, fırında patatesli yemeğini yap mesela..
Yoğurt çorbasını ben şöyle yapıyorum; Pirinci haşlıyorum, içine az miktarda un ve yoğurdu koyup karıştırıyorum, sonra su ilave edip kaynatıyorum, un koymamın sebebi topaklanmayı önlüyor, başka bir kapta nane ve sıvı yağıda öldürüp, kaynamakta olan çorbaya ilave ediyorum, hep birlikte kaynıyorlar işte, tuz koymuyorum hiç, İklime ayırdıktan sonra tuz ilave ediyorum onu da biz içiyoruz :)))
yogurt çorbasını..önce biraz pirinç suda haşlıyorum.
ayrı kapta yogurt yumurta su ve azcıkta un bunları çırpıyorum
kaynamakta olan pirincin içine döküyorum..
canım her ne kadar taze kullanmak daha iyi olsa da o şekilde de dondurabilirsin porsiyonluk olarak tavukları. ya da kendinize bişi yapsan hatta şimdi oturup mideye indiirsen olur:))
suyunu dondurman da hiçbi sakınca yok. buz kalıbına dök, donsun, sonra buzdolabı poşetinde dondurucuda tutarsın. istediğin zaman da gerekli adedi alırsın içinden
ben de bugün yoğurt çorbası yaptım::)) önce az bi pirinci haşladım. sütaş babymix yoğurt ile yaptım ben. o yoğurda bir tatlı kaşığından az un ekledim, 1 yumurta sarısının da yarısını ekledim karıştırdım. sonra azıcık kaynar su ekledim ki yoğurda pütür pütür olmasın. pişen pirince yavaşça ekleyip kaynattım. azıcık tereyağı eritip üstüne eklicem yedirirken
Çözülmüş hiçbirşeyi bir daha dondurma kendine bile olsa, kalan etten de kendine tavuk suyu çorba yap, tavuklu pilav yap, tavuklu patates yap, mantarlı tavuk yap bi sürü çeşit var.
Ben dün yaptım yoğurt çorbası ama et-tavuk koymadım bu sefer çünkü hergün et koyuyorum ağır gelebilir, tereyağ, un, yoğurt ve pirinç koyarak pişirdim
sağolun canlarım.yazgıcığım çokmu kaldı tavuk ne olacak yap bir yemek gelelim yemeğe :)
canım pişmiş takuv 1 gün daha aşağıda durur yarın yemek yaparsın veya sizede çorba yap bence çözdürdüğün tavuğu bir daha dondurma pişmiş olsa bile üstelik tavuk biraz riskli biliyorsyun
burcu canım diş buğdayı ile ilgili banada kopya verebilir misin? bende yapmak istiyorum on gün içinde ama hiç bişi bilmiyorum bu konuda.. :)
ŞOK!!!
kızlar baskı yapmayalım haklısınız ama psikolojik destekle halledilebilir. o bebek o yawru doğmalı. annesine tutunmuş bizim tickerlar gibi gününü beklemeye başladı bile.. bunu yapmamalı anneeliği tatmış biri. hasret ayrılsa bile ki allah korusun hem ceryle hem bebişiyle baş edebilcek güçte bi kız.hakkında hayırlısı ilk şokla bunları yazdm cvp yazcaklarm wardı unuttum biddaaki gelişime artık
selm canlarım
durumu yazgı belirtmiştir sanırım, gerçeklerle yüzleşmeyi daha fazla geciktrmedim we test yaparak pozitif netice aldım...
bn beklemiyordum açıkcası korunmak için takwime bakıyodumilşki sonrası temizlk yapıyodum, 3 senede toplasan 1yıl bile etmez hap kullanmam hep böyle korunuyodum kocmda bi kaç defa kendi dikkat etti nasıl oldu bilmiyorum
ama şuan çk kötüyüm, ağlayamıyorum bile... kocamdan bir kat daha nefret ediporum bi spiral taktrmaya bile gidecek wakti yaratamadığı için bana
allak bullak oldum,
ne yapıcamı bilmiyorum, darmadağınım.. jery kucağımda zor yazdım durmuyo ona bişeyler hazırlıyayım, yarım saate gelirim:a015:
:1shok:sizi beş dk bırakmaya gelmiyo nası hamile hasret yaa inanamıyorum dehşet içindeim
ben ki kürtaj masasından son anda kalkmış bir anne olarak biliyorum ki o iş ööle kolay deil hasretin de yaptırabileceğine inanmıyorum hele ki evlat sevgisini tattıktan sonra biri çocuğunu aldırabilecek olsa bu forumda en başta benim yapalmem gerekirdi bi kere kocamdan nefret etmeye başlamıştım evlilikten birine bağlanmaktan hayatımdan kaçıp gitmeyi de kafam koymuştum herkesi geride bırakacaktım bebek tüm planlarımı altüst etti hiç düşünmeden umursamadan kürtaja gittim ultrasında sadece 1 sn bir bezelye tanesi gördüm ve bitti o artık kucağıda halbuki hissizleşmiştim yada ben ööle sanıyodum velhasıl kelam o iş ööle kolay deil ha bana da bu kadar kararlıydn madem nie hamile kaldın diyenler olabilir doktorum bana tedavisiz çocuk sahibi olamazsın yumurtalıklarında srun var dedi bende o yüzden korunmuyodum eserlede aramız kötü olduğundan ayda bir çok içkiliyken birlikte oluyoduk yoksa yatakları bile ayırmıştık mucize gibi bişi oldu yani benim oğlan
maşallah ataya..ata sabah 7 de kalktı hala uyumadı derken kucağımda sızmış :)
hasret bence kocandan habersiz iş yapmamalısın. ne olursa olsun.selm canlarım
allak bullak oldum,
Yumurtanın beyazını koymuyorsun di mi? Bi de ben sabahları kahvaltısına yumurta koyduğum için koymuyorum ağır gelir diyerek, sen de dikkat et
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?