2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bende onu öyle biiyordum demek zararlı değilmiş...



bana mı sordum canım..?bana sorduysan gelmedi..benim kaynana hasta bir senedir yola çıkamıyor

yok cnm diğer ebruya sordum:))

Çıkmam lazım, ama eve gidince açıcam laptopu, acil durum ne de olsa...
Yazamasam da okurum.
Öptüm şimdilik...

güle güle cnm
 
bebbeğin emmesi testin sonucunu etkiliyormu?

sonucu etkiler mi bilmem ama hamileyken süt bebeğe yaramazmış çocuk emmek istemez ya da sürekli kusarmış, benim görümcek söylemişti o da emzirirken hamile kalmış, ama herkeste aynı mı olur onu bilemem bilmiyorumkismile

hadi aklım sende nerdesin????

bence buradaysa bile buradayım diyecek hali kalmamıştır öyle çok konuştuk ki sıkıntısı katlandıkça katlandı.
 
neden emzrmiyomuşum yaw


KK DA BULDUM ASAGIDAKINI
BIRDE BU LINK VAR

Hamile kalan anne, bebeğini emzirmeye devam edebilir

Alıntıdır
Emzirirken gebe kalmak
Anne ile yeni doğan bebeği arasındaki en güçlü bağlar emzirme ile kurulur. Emzirmenin anne sağlığına, anne sütü almanın da bebek sağlığına olan yararları tartışmasızdır. Son dönemlerde üretilen mamalar anne sütüne yakın besleyici özelliklere sahip olsa da emzireme özellikle doğum sonrası ilk 6 ayda önemlidir. Bu eylem ideal şartlarda uygulandığında gebelikten korunma konusunda da oldukça etkili bir doğum kontrol yöntemidir.

Sütün gebelikten koruduğu halk arasında yaygı bir inanış olmakla birlikte daha önce de söz ettiğimiz gibi belirli kritlerler karşılanmadığı sürece bu koruyuculuk çok alt sevyiyelere inmekte ve maalesef kadın yeniden gebe kalabilmektedir. Sonuçta emziren ve gebe olan bir kadın bu kez her iki bebeği ile ilgiliendişeler duymaya başlar

Emzirirken gebe kalmak sanıldığı kadar nadir görülen bir durum değildir. Bu gebeliklerin çok önemli bir kısmı plansız gebelikler olduğundan genelde sonlandırılmaktadır. Annelerin bu yeni gebeliği sonlandırmak istemelerinin altında yatan ana sebep ise çok küçük ve kendilerinin bakımına muhtaç olan ve emzirmeyi istedikleri bir bebeklerinin olmasıdır.

Halk arasında yaygın olan ve bazı hekimlerce de desteklenen görüş emziren bir kadın gebe kaldığında emzirmeye devam ettiğinde bunun düşük ya da erken doğuma neden olabileceği, hatta anne karnında gelişmekte olan bebeğin gelişiminin olumsuz etkilenebileceği, sütün kalitesinin bozulması nedeni ile emen bebeğin de beslenmesinin yetersiz olacağı bu nedenle emzirmeye son verilemesi gerektiğiydi.

Oysa son zamanlarda yapılan araştırmalar bu inanışın doğru olmadığını göstermektedir. Memeyi sütten dışarı atan hormon olan oksitosin aynı zamanda rahim kasılmalarını sağlayan hormondur. Ancak emzirmenin rahimde hafif kasılmaya neden olmak dışında düşüğü ya da erken doğumu tetiklediğine dair herhangi bir bilimsel veri mevcut değildir.

Gebelik sırasında emzirmenin anne karnındaki bebeğin gelişimini olumsuz etkileyeceği hatta “zehirleyeceği” yönünde bir inanış olmakla birlikte bu tamamen bir şehir efsanesidir ve gerçekle hiçbir ilişkisi yoktur. Sütün kalitesinde ve bağışıklık sistemini etkileyen içeriğinde bir miktar azalma saptanmış olsa da bu azalma emen bebeğin gereksinimlerini karşılamak için oldukça yeterli bulunmaktadır.

Gebelik sırasında emzirmenin en önemli olumsuzluğu anneye getireceği ek yorgunluk ve halsizliktir. Annenin çok daha fazla dinlenmeye ihtiyacı vardır. Bununla birlikte hem kendi, hem emzirdiği bebek hem de karnında gelişimine devam eden bebeğin beslenme gereksinimlerini karşılamak durumundadır. Bu nedenle beslenmesine çok dikkat etmeli tercihan bir beslenme uzmanının kontrolü altında gebeliğine devam etmelidir. Günlük kalori gereksinimlerinin altına düşmemeli, öte yandan kontrolsüz bir şekilde de kilo almamaya özen göstermelidir.

Gebeliğin ikinci üçaylık dönemine girildiğinde süt miktarında azalma olması normaldir. Böyle bir durumda eğer ilk bebek hala daha ek gıdalara geçmemiş ise süt yetersiz geleceğinden bebeğin beslenmesinin bir çocuk hastalıkları uzmanı tarafından değerlendirilmesi ve ek gıdalara başlaması uygun olacaktır.

Bugün için kabul edilen genel bilimsel görüş, düşük tehdidi, erken doğum riski , plasenta previa gibi ek bir risk faktörü bulunmaması ve anne adayının emzirmeyi sürdürmeyi istemesi durumunda, uygun beslenmenin sağlanması koşulu ile emzirmeye gebeliğin sonuna kadar izin verilebileceği şeklindedir. Doğum sonrasında her iki bebek de emzirilmeye devam edilebilir. Farklı yaşlardaki iki bebeğin emzirilmesi işlemine “Tandem Nursing” adı verilmektedir ve bunun beslenme gereksinimindeki artış dışında hiçbir sakınca yoktur.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Alper Mumcu
 
Misafir sayısı 11 olmuş Hasret i duyan toplanmış :)
Yok sana demiyo lavinia ya diyo
mart annelerinde hamile olan sadece hasret deilki 2 kişi daha vardı.
sanırım 1 i aldırdı diyeri devam ediyo hamileligi
Çıkmam lazım, ama eve gidince açıcam laptopu, acil durum ne de olsa...
Yazamasam da okurum.
Öptüm şimdilik...

güle güle cnm..opuyorumnanaktan
 

kacırmısım.dıger hamıle olan kımdı? O doguracak onu bılıyorumda ısmı nı hatırlayamadım.o da tedavı ıle hamıle kalmıstı ıkıncısı kendılıgınden olmustu ve memnundu
 
s.a.
noluyoruz yaaaa...Hasret hamile mi?????
eve gelince açtım yine bil. ama yazamadım bir türlü Nihan çok huysuz hiçbir şey yemiyor sadece emiyor ama bir yandan da hep uyumak istiyor 1i çeyrek geçe kendi kendine uyumuştu 2 de kalktı ama ağlıyordu göğsüme sokuldu yine uyuklamaya başladı dalınca yerine yatırdım anında gözlerini açıp ağlamaya başladı...ben de onu alıp yatağa yattım mecbur beraber uyumuşuz bu saate kadar...
ne olur biri bana geçmişi anlatsın,lütfen.....
 
Son düzenleme:
kacırmısım.dıger hamıle olan kımdı? O doguracak onu bılıyorumda ısmı nı hatırlayamadım.o da tedavı ıle hamıle kalmıstı ıkıncısı kendılıgınden olmustu ve memnundu

Mihriban dı sanırım diğeri de, o doğurmaya karar vermişti, istiyordu çünkü.
 
OHH ANNEM GELDİ ŞÜKÜR CERENİN ÜSTÜMDEN İNMESİ SÜPER OLDU...
cengz henüz bihaber bu durumdan, bilmesinide istemiyorum bana hamileliğimde yaşattıkları geliyor hep aklıma... o bunu haketmiyor ki şu durumda çok kötü oldu bu.. ceren daha çok küçük henüz 16 aylıkken br kardeşinin olması ona yazık olmazmı?
ben ne olurum ne kadar yıpranacağımı en iyi sizler biliyor olmalısınız.. bu dükkanı cengiz satmıyor niyeti yok beni para kaynağı olarak görüyo çalıştırıyo işte burda eşşek gibi faydalanıyo elinde ki imkanlardan kısacası!
karnımda ki bebeğe bunu neden yaşatayım, artık anneside gelip gidiyo cengiz bununda werdiği güwenle tamam işte hasret çalışır yine doğurduğu güne kadar gelir çocuğa kendine bakmaktan aciz olan annesi bakar hasrette dikişli dikşli tek bacak üstünde oturark cengizin dükkanına bakar onu ihya eder tez zamnda..
bebekler bi şeklde büyür nasılsa..
kendi annesi henüz 2 yaşında bile değilken cengizi onun bunun eline bırakıp çalışmaya başlamılş bu durum yabancı değil onlara..
paranın sıcaklığını tadana kdar annesinden nefret ederdi bu konuda bana bakmamış yedirmemiş gitmiş çalışmış ondan kemiklerim böyle güçsüz ondan böyle zyıf olmuşum die içlenirdi hep!!!
artık demiyor tabi ne güzel çalışmış emekli olmuş diyo.. e tabi öyle diyecek yoksa hasret der ki bak sen böylesin benim çocuğumda öyle olmasın der! çalışmamak için baş kaldırır!!!!
bu adamla 40 yılda ewli kalsam biliyorum ki 40 yıl içimde nefretim barınacak... asla olmamalıydı ama rabbim werdi belki bi bildiği wardır.. hem nasıl kıyılır ki:gitme:
başınızı ağrıtıyorum hep sorunlarımla sizinde hawanızı bozuyorum burda
beni çekmek zorunda deilsiniz en iyisi bu durum açıklığa kawuşup yaralarım sarılana kadar buraya girmemek, herkesten özür diliyorum...
 

Bebegınıze sebze corbası yaparken karnıbahar kullanıyor musunuz ?






Selin aldırmamıştı daha doğrusu kürtaja gittiğinde zaten gebeliğin bozulduğu anlaşılmıştı düşük yapıyordu o yüzden kürtaj olmuştu...
 
hasretcim nasılsın?ben eminim sen oturup düşünüce mantıklı bir karar vereceksin.
ne olursa olsun kararın bize saygı duymak ve arkadaşların olarak yanında olmak düşer.
 
kacırmısım.dıger hamıle olan kımdı? O doguracak onu bılıyorumda ısmı nı hatırlayamadım.o da tedavı ıle hamıle kalmıstı ıkıncısı kendılıgınden olmustu ve memnundu

o da mihribandı ama ondan ses birden kesildi. ben de merak ediyodum noldu diye. bi gün resmini koydu buraya, ertesi gün doktor kontrolü olduğunu söyledi ve yok oldu. inşallah kötü bi durum yoktur

Annenle veya Cengiz le veya herhangi bi yakınınla paylaştın mı?

ben de bunu merak ettim. dün belki kaynanama aldırırım diyodun testi, onun haberi oldu mu?? annenlerin?
Hasret ne olursa olsun Cengize söylemek zorundasın. ilerde bunu öğrenirse seni asla affetmezlmaz: belki de bu bebek sizin için hayırlı olacak kimbilir. cengiz istiyor diyodun zaten. sen de ona şartlarını söylersin, kabul edersen doğurayım dersin. belki de bu bebekle birlikte artık düzenli bi hayata geçersiniz hasretcim
 
Annenle veya Cengiz le veya herhangi bi yakınınla paylaştın mı?

hayır canım kimseyle paylaşmadım sizler dışında.. yakınım olan arkadaşlarımla bile..
zatn anneme söylesem öldürür beni mahfeder çünkü annem asla daha doğurmamamı cerenin bana yeteceğini sawunur.. we hemen aldırmak için araştırmalara başlayacak
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…